dominikams 22.02.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Iga - pytanko do ciebie: Jak przyczepia się to szkło do ściany nad blatem kuchennym? Przykręca się? Bo ja też myślałam o tapeczie pod szybą - takiej w jakieś duże, rozmazane i stonowane kwiaty Myślę, ze z prostymi, surowymi meblami coś takiego wyglądałoby nieźle Tylko jaka ta szyba? Jakiej grubości? 8 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 22.02.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witaj -śledze cały Twój ciekawy dziennik i zmagania z budowa.Powiem ze jestem pełna podziwu dla Ciebie.Codziennie zagladam co nowego dopisałaś.Mam prośbę do Ciebie żebys juz wreszcie odebrała ten aparat z naprawy i napstrykała kilkadzisiat zdjec na które czekam z niecierpliwością --------------------------Lucyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.02.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 iga, bardzo ladna ta baterie nascienna ... ale za cholipe nie moge sobie jej wyobrazic w ala mexico a nie myslalas o jakiejs klasycznej miedzianej lub zlotej ? tylko kurna z takimi jest strasznie ciezko sprawdzilam w swoich zbiorach photosowych, ale niestety calkowicie podtynkowej nie mam a chodzilo mi bardziej o cos takiego. http://img76.imageshack.us/img76/7021/bild3sg7.jpg tak wyglada srebrna w przyblizeniu, ale popatrz na kurki.. sa czadowe http://img339.imageshack.us/img339/2787/bild001zg7.jpg z takich bardziej na topie, to mysle ze jedynym bardzo uniwerwalnym designem sa wlasnie krzyzyki ktore wkleilas jedne z pierwszych... to byl zawsze moj faworyt http://img76.imageshack.us/img76/865/bild2gm8.jpg dominis, na sciane wystarczy hartowana 4 mm .. przewaznie liczy sie ze scianki stale o duzej powierzchni sa 8 mm, drzwi do kabin 6 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Iga, mam coś specjalnie dla Ciebie cobyś złapała natchnienie , co prawda hotelowa, ale za to prawdziwa http://images20.fotosik.pl/84/00aa52d75cf3f61amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.02.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ja to tam prawie bateri nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.02.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ja to tam prawie bateri nie widzę Bo to jest zdjęcie ogólnopoglądowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 22.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Ale czy szyba jest przykręcana? Tak by mi najbardziej odpowiadało, bo można by zmienić wystrój kuchni, zmieniając tapetę pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Adrianka - ja mysle, ze dzien odpoczynku od przeprowadzki dobrze ci zrobi Mnie na pewno , tylko jak to przeżyje mój domek i mój mąż ? Adrianko, przeprowadzić się macie do końca maja, w tym czasie, kiedy ty będziesz bawić w W-wie, mąż poprzewozi cięższe i większe rzeczy ... to niemożliwe ! Wszystko będę nosić własnymi "ręcami" , ewentualnie pomagać mi będą tragarze , których sama wynajmę . Mój mąż sam niczego nie ruszy (musi mieć kierownika /czkę) . On po prostu beze mnie nie umie żyć ... Iga, tematem tapet dawno się nie interesowałam (od ostatniego remontu mieszkania minęły 4 lata) i oferta tej branży mile mnie zaskoczyła . Te co widziałam były po prostu piękne . Szczególnie zachwyciły mnie takie materiałowe ... mają cudne wzory i desenie . Nie wykluczone, że też się skuszę na tapetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2007 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Tapety sa piekne - polecam wszystkim!!! tabaluga1 poczekasz sobie dlugo na ten meksyk To wc jest na dole i pewnie bedzie na samym koncu Lucyna1 witam w komantarzach Aparat wrocil z naprawy, ale fotek nie pstrykam bo na prawde nie ma co - niestety PW sie nie spieszy Moze wkleje cos po weekendzie - kolor na suficie w sypalni albo luksfery. Ale lepiej nie liczyc, ze beda skonczone Mohag wiedzialam, ze na ciebie mozna liczyc! Ten mosiadz jest ekstra! O cos takiego mi wlasnie chodzilo. Tylko, ze ja takiej nie spotkalam jeszcze nigdzie Moze ktorejs rzucila sie jakas taka bateria w oczy ? Może ty Mogah wiesz co to? Gdzies widzialam w necie taka baterie ścienna podtynkowa, ale srebrna - tylko cholera kosztowala 1.600 zł A jak na baterie do umywalki to jednak chyba przesada. Ale obawiam sie, ze chyba wszystkie w tym stylu beda mily takie ceny. Musze sie z tym przespac- ale najpierw musze miec wybor. Zapytam sie mojego pana z Felixa, ktory na baterie KFA dal mi juz super ceny. Tanich nie polecal - mowil, ze made in china. Do lazinki rodzinnej ma dla mnie jakas tania promoce od Tres. Moze mi wynajdzie jakies takie kraniki Sonika dzieki za pogladowe zdjecie Wszystkie sa mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.02.2007 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dominika ! Teraz dla ciebie odpowiedz o szybie Tez tak kombinowalam jak ty- przykrecana szyba a pod nia wstawiasz zdjecie, tapete, naet obraki dzieci moze sztawic, lub przespisy Szybe mozesz albo przyleic do sciany (znajomi maja i polecja),- choc tu nasz plan wypada - albo przykrecic. W jednym i drugim przypadku najlepiej jest oprzec szybe o blat- wtedy na nim opiera sie jej ciezar. Bo jesli szyba wchodzi ponizej poziom blatu i tylko wisi na scianie wiecej trzeba bedzie wydac na specjalne wkrety i w gole kombinowac z wilkoscia tafli, coby ci ze sciany nie spadla. Jesli ma wisiec - a masz np. sciane szer. 3m. musisz szybe podzilic, na krotsze odcinki. Tak przynakmniej powiedzieli mi w 1 firmie od szyb. I w gole mnie straszyli, ze sobie sami nie zamontujemy, bo sadnie i w gole straszne rzeczy sie beda dziay Moj stlarz do tej pory tylko kleil szybe, ale mow, ze z przykreceniem opartej na blacie nie bedzie problemu. Mysle, ze w tym wypadku grubosc 4mm bedzie ok. Do przykrecenia mozna uzyc tych samych wkretow - a wlascieie takich "guzikowych gwintów" jak do luster. Fakt, ze widac wtedy w rogach te np. chromowe guziki. Mi to nie przeszkadza. Pewnie sa i inne sposoby Wczesniej trzeba poprosic o przygotowanie w szkle odpowiednich otworow. Waze aby ladnie polaczyc blat z szyba i zaslonic to zdejmowanym katownikiem. A od gory tez muszisz dal listwe, bo ci bedzie wszystko wpadac za szybe Ja myslam o takim srebrnym relingu. Generalnie szybe widac w co drugim pismie i realizuja to studia kuchenne, ale jak chcesz sie za to zabrac to sprzedawcy mnoza przed toba problemy i ceny Dlatego troche sie tego boje. Proponuje zapytac o mocowanie Kuleczke - ona ma zbrojona szybe w kuchni o ile pamietam. Mam nadzieje, ze nie klejona Ja w przyszly tydzien pojade zamowic drzwi do kabiny to sie tez wypytam o takie szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 23.02.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Iga - dzięki! A jak tak dzisiaj się zastanawiałam i trochę się boję, że rąbnę czymś w szybę i się stłucze No i sama nie wiem, co chcę Mam dosyć, najgorsze, że czas goni i nie mogę tak się z tym chrzanić Tak sobie myślę, żeby może nie kłaść na razie nic na ściany, tylko je pomalować. Ale czy później (przy zmianie mebli na docelowe) można położyć kafle (na pomalowaną ścianę)? Czy nie odpadną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.02.2007 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Sciene przed kaflami zagruntujesz i bedzie cacy. Ale Sonika ma teraz pomalowana lateksem sciane i pisalam, ze sie kiepsko sprawdza- brudzi sie, a farba niby zmywalna, ale zmywania w kuchni nie przetrzymuje dobrze Tzreba wiec ta sciane czyms wiecej niz szyba zabezpieczyc Pomysl o mim razwiazaniu z blatem lub po prostu okleina meblowa przyklejona do sciany. Bla lub plyta z okeina sa tanie, wytrzymale a i ladne - dopsaujesz sobie takie sama jak masz przy meblach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ja też na początku chciałam szybę skończyło sie na tym że mam blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.02.2007 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bo z tym szklej jest niestety troche komplikacji A ze my praktyczne jestesmy, to tak sie to konczy, ze wymieniamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Bardzo praktyczne dlatego chyba nigdy nad szyba w kuchni sie nie zastanawialam a jak jeszcze zdam sobie sprawe z tego ze taka szybe trzeba chyba sylikonem potraktowac naokolo zeby tam para nie wlazila, nie skraplalo sie to to i nie robilo okropnych smug... ktore nie ma jak wyczyscic, no chyba ze odkrecajac szybe, to odpada odrazu w przedbiegach hihi chociaz strasznie ale to strasznie mi sie podoba iga, wydaje mi sie ze lepsza bedzie dobra wykladzina niz badziewne panele, bo dlugo sie nimi nie nacieszysz. A ze teraz robia bardzo ladne wykladziny i do tego zaczynaja byc na topie hihi to mozesz spokojnie kupowac i klasc.... a co do odpadkow, to pomysl jeszcze gdzie mozesz ten kawalek zastosowac? ja polecam wyciecie pvc w odpowiednie kawalki i wlozenie do szafek kuchennych np w szafke z koszem na smieci... dla mnie rewelacja, bo plyta sie nie niszczy przez ciagle wyciaganie. Ja dalam troche ciala bo moglam tez podocinac takie na polki gdzie mam gary i gdzie przy ciaglym wyciaganiu juz sie troche "porysowaly" jak to biale na ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Tylko nie badziewiaste panele - odradzam, zrobilismy ten błąd i mamy takie w garderobie - totalna porażka. Trzymam kciuki za dalsze prace, żeby w końcu obietnicy Waszego PW się spełniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.02.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dzieki za opinie Tak sie wlasnie obawialam, ze tanie panele to syf kompletny. Ja do garderoby chyba tez dam wykladzine. A na ten jeden pokoj odzaluje juz na lepsze panele Ale ty Mohag masz dobra koncepce z tym wykorzystaniem scinkow z pcv - na pewno wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.02.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Twój PW, to całkiem jak nasi murarze: robota mu się w rękach pali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.02.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Co robic J A stolarz zgodzil sie wykorzystac nasze lakierobejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Stolarz porządny Mam nadzieje że Twój PW zacznie parcować trochę szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts