Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Oj Iga widzę, że też się bujasz z wykonawcą ...krew może zalać.

CO do paneli korkowych to za dobre trzeba zapłacić od 100zł w górę za m2. Mnie osobiście nie podoba się krasy wzór paneli na podłodze. Dlatego idę w podkład korkowy pod panele i panele z nieco wyższej półki (50-65zł.m2).

Do wykładzin materiałowych nie jestem przekonany, bo mieszkałem kiedyś u przyjaciela co miał całą chatę w wykładzinach i kota.. Myślałem że szału dostanę przy każdym sprzątaniu. No chyba, że do pomocy odkurzacz centralny...

pozdrawiam

Gerion

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A wisz bujam nie bujam - robi dokładnie bardzo, wiec mu duzo wybaczalam :wink: anwet te terminowe obsuwy, bo ciagle wiatr w oczy :wink:

Te korokowe to ja wlasnie z wyzszej polki planuje - nie koniecznie bardzo o wygladzie korka - bada w dosc ciemnym brazowym kolorze - wygladja jak sterana zyciem podloga :lol:

A ja mysle o wykadzinie pcv :wink: materialowej u mnie nigdzie nie bedzie, bo za praktyczna jestem a do tego alergik :wink:

A wiecie jaka wykladziny dywanowe maja zalete ? wogole nie czuc piachu pod stopami nawet jezeli tam jest :wink:

iga, ta pierwsza bateria jest czadowa 8) tylko moje refleksje bateriowe... nie kupuj matowych. Matowe baterie ladnie wygladaja tylko z tej najwyzszej polki, jezeli oczywiscie satynowane to sa matowane :wink:

I jeszcze cos, jezeli kupisz zlota matowana, to pamietaj ze bedziesz musiala wszystkie dodatki tz wieszaczki itp kupic identyczne a to nie jest latwo.

Normalnie swiecace baterie nie sa takie dominujace bo lapia zawsze odbicie kafli, swiatla.... a przy takiej odlotowej formie mozesz spokojnie wziasc chromowana srebrna lub zlota, bo sama forma robi bajer i juz z dodatkami nie bedziesz miala problemu.

Iga, ja tam jestem za wykładziną pcv, bo ani paneli ani tym bardziej włochatej wykładziny - ale ja mam jakąś obsesję, że w wykładzinie gromadzi się kurz i ciężko ją utrzymać w czystości. Ostatnio oglądałam linoleum do pokoi dziewczynek i przy okazji rzuciłam okiem na wykładziny pcv - fajne, naprawdę, chyba dam takie u siebie w garderobach, może tez w pralni i kotłowni.

A mi bardziej podoba się ta druga :o :roll:

Aga, ale musisz sobie wyobrazic Mexico City i dopiero spojrzec na baterie :wink:

Co Ty mi takie trudne zadania zadajesz :wink: :)

Ja tam do bulwy nic nie mam tylko pokrętła mi się mniej podobają 8)

Nio i ja nigdy w Meksyku nie byłam :oops: 8) :wink: :) :-?

Cholera - tez nigdy nie bylam w Meksyku :lol: No ale bulwa wygrala - i to w chromie (bo zloto 2 x drozsze bylo). A jednak Mohag dobrze mi zwrocila od razu uwage na dodatki - i cimne drewno mi sie bardziej ze stala i chromem iniz zlotym podoba. Baterie juz zamowione :D dziekuje wszystkim za porady :D

Zapewnenie mojego PW goloslowne byly. W tym tyg. bedzie robil sam - wiej o tej gorze skonczonej za 2 tyg. mozna zapomniec :wink:

A wiec i z podlogami nie musze sie spieszyc :wink: Ja to wam powiem, ze pojecia nie mam jaka jst roznica miedzy linoleum w wykladzina pcv - wiec nie zwracam na to uwagi i nazwywam wszystko tak samo :lol:

Dominika - co do wykladziny materialowej to mimo, ze jest mila dla stop to mam taka sama obsesje jak ty (obsesja chyba charakterystyczna dla tych praktycznych) i nigdzie nie bede takowej miala. :wink:

Widziłam dzisiaj o świcie pomalowany sufit w sypalnym - paskudny kolor wybrałam- taki gaciowy fiolet wyszedł Ohyda

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: leje hehehe

ja bym sufit jednak rozjaśnił - ciemne obniżają i chyba troche przytłaczają ale to moje zdanie.

i jeszcze jedno - to to na dole :)

http://www.kfa.pl/_img_produkty/big/1590.jpg - a jest coś podobnego naściennego? i jak to wygląda cenowo hm?

świerczu naścienna jest bateria wannowa (jak ta na fotce) i natryskowa:

http://www.kfa.pl/_img_produkty/big/1471.jpg

Cena katalogowa to ok. 232 zł brutto. ja mam sklep w Poznaniu, który daje na KFA ok 20% rabatu. Mam też skombinowany nie pamiętam skąd - w miarę akualny (ceny są teraz chyba wyższe o 1-5 zł) cennik kfa w pdf- jakby co to moge podeslac na maila. facet z tego samego sklepu sprzedaje np. Tresa z wyższej polki po 35%-40% znizki, ale te ceny nadal sa wyskie- wiecei jak bateria kosztuje 1.300 to nawet 40% rabatu nas nie uratuje przed szokiem :wink: W gole cennik kfa jest mocno pogladowy - bo ma ladne zdjecia wszystkiego co jest w ofercie.

Ja mam od nich prawie wszystkie swoje baterie :wink:

Żaba aparat przeklamuje kolory. Ale kolor ostro gaciowy- powiem wam ze jest o 2 tony ciemniejszy niz ten na probniku :-? I jakis taki w innym odcieniu. Kompletnie mi nie pasuje. Jak dzisiaj stanelam i na ten sufit patrzylam to :-? :o Nie chcialo mi sie sufitu malowac, ale widac bylo mi to pisane. Walne chyba bialym po tym i koniec :roll:

Mozna tez wymieszac biel z ciemniejszym filetem i dolac wody... bede kombinowac - nie ma co :roll:

Kolor masakra - mowie wam :lol: :lol: :lol: Ale dobrze wkleje w weekend :wink: Dorwalam sie do kolornika bejamin moore i testuje te moje wybrane kolry- ladne wybralam do sypalni tylko ten sufit jakos walnelam :lol: Moze masz Mohag racje, ze specjalnie - ale dzilalam podswiadomie! :lol: W koncu musze zaplaciw PW 77 zł za pomalowanie tego sufitu :roll: Jak widzicie - kiepsko mi wychodzi oszczedzanie :lol: Co zaoszczedze na bateriach wydam na dodatkowe malowanie.

Musze powiedziec, ze bardzo mi sie podobaja ciemne sufity. W ostanim odcninku odmiany wnetrz na tvn byla taka sypalnia w bloku z 1 czarna sciana i czarnym sufitem- bosko! Tylko pod skosem tego sufitu jest strasznie duzo :-? A co powiecie na zloto? Zloty sufit to dopiero jest czderskie rozwiazanie :D

Świerczu na allegro facet ma nick: felixpg, a sklep Felix w Poznaniu na Tysiąclecia 30 PAWILON JUBILAT, [email protected] tel.506184232 / 0618701059. Cala biala ceramike, zlew Teka i baterie kupowalam u niego z ok. 25% rabatu. Ma tez plytki polskich producentow, ale ja dostalam pare zlotych taniej w Vbudzie. Facet jest ciezki w rozmowie i raczej nie doradzi- ogolenie specyficzny :wink: Ale ceny jak ze sklepow internetowych, na miejscu Fv i gwarancja, dostawa ceramiki gratis na budowe. Ja taniej w Poznaniu nie znlazlam.

Strona producenta: http://www.kfa.pl