Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

K74 dzieki za zyczenia :wink: Jasne, ze porozmawiaj - jak sie zgodzi to mi podeslij jakis telefon do niego.

Juz dzis rozmawialam z naszym kominkarzem, ktory ma tez ekipe wykonczeniowa - prawdopodobnie bedzie mial wolnego plytkarza, ale co do reszty ekipy nie wiadomo. Namiar zawsze sie przyda, bo moja kuzynka i rodzice tez szukaja kogos do remontu mieszkania.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga J.G musi byc przed jesiena - 09/2007 mam w umowie kredytowej jako ostatezny termin zakonczenia inwestycji :lol:

Bluszcz 2 dzieki :D Wklad to Tarnawa Premium 16 KW. Montował kominkarz, który teraz przeżucił się na inne prace budowlane. Bedę z nim dziś rozmawiać to się zapytam, czy podjąłby się jeszcze i jak się zgodzi to prześlę namiary na priv.

Wiem, wiem- jesien daleko. Ale sami zobaczcie co nasz PW zrobil od listopada :o A poza tym - ja chce tam mieszkac wczesniej niz na jesien :lol: Kasa jest- wszystkie plytki, mteraily na wzystkie podlogi a nawet baterie i bialy montaz kupione - tylko wykonania mi brakuje :D Cholera mnie bierze jak to wszystko lezy i czeka na wykorzystnie. Ale fakt- jak slysze cen za malowanie - tylko 2 razy nie wiecej i za podklad osobn - 6 zł/m2 to az nie trzesie. Fakt - moge sama malowac, co robie. Ale 45-50 zł za polozenie m2 plytek to juz chyba przesada. U nas ceny skoczyly tak do gory, a ludzie tak sie cenia- ze laske wyrzadzaja ci sama tylko rozmowa przez telefon :o Moge smailo powiedzic, ze zazdroszcze wykonczeniowcom fachu w reku - bezrobiecie nigdy im chyba nie zagrozi :wink:

Bluszcz 2 cos ty :o Wiesz - ceny u nas w listopadzie to byly 35-40 zł/m2 plytek. Wiadomo, ze za niektore rzeczy dolicza sie dodatkowo- u nas placilismy dodatkowo za szlifowanie krawedzi na tej science z lukiem. Ale 70 zł :o Niedugo dojda do ceny ukladania parkietu- z tym ze tam jest chyba wiecej pracy niz przy plytakch :roll:

Iga

- stolarz, polecam "mojego" Szymon Nowicki 501 461 551, młody, kreatywny, wiele potrafi, zresztą za 3 tyg będę miał gotową kuchnie to się pochwalę fotkami

- kostka brukowa - owszem Pozbruk ma terminy chore, ale przejedź się do Psar Małych (kierunek Września). Mi się udało kupić 70m2 w cenie poniżej 44zł (kostka 8 cm) mają różnych producentów i wybór spory.

ps. ja płacę 30zł za m2 płytek ;)

nie powiem Ci ile dałem za zrobienie całej małej łazienki ;)

pozdrawiam

Gerion

Iga, ceny rzeczywiście chyba poszły w górę. My będziemy płacić od 35 zł w górę - pewnie więcej, bo u nas w końcu będzie gres na ścianach, a ten się gorzej tnie, więc.... :cry:

Całe szczęście, ze udało ci się załatwić p. Darka do kostki - i tak koszt jest KOSMICZNY :o Ja chyba, kurna, zrobię podjazd z polnych kamieni, w tej desperacji :o

uhu, ceny sa przerazajace, dobrze ze prawie wszystko mam polozone, ale mnie tez czeka jeszcze kostka :-? dominis, wiesz ile takie polne kamienie beda kosztowac :o :wink: lepiej jednak kladz ta kostke :wink:

Cholera, myślałam, że to się zbiera - tu leży, tam leży, trzy do kieszeni, i po miesiącu - dwóch podjazd gotowy :lol:

Dominika - polne kamienie to dopiero droga impreza :lol:

znalazlam troche inne rozwiazane - czesc podjazdu wylozymy azurowymi plytami pod trawe. Bedzie zielonoi taniej - bo takie plyty kosztuja 1/3 tego, co kostka. A moze i w ukladaniu sa tansze :roll: Czesci sciezek ogrodowych tez nie zrobimy z kostki, ale w luzno romieszczonych w traniku plyt chodnikowych. Jena plyta to koszt ok. 3 zl. Zawsze pare m2 ksotki nam ubedze :wink: Wole miec z tego kanape :lol:

kar8lina poprosze jakies szczegoly :wink:

Witajcie, te ceny są naprawde realne w Warszawie, mój szwagier bierze 30zł za m2 już na czysto na terenie Wołomina, ale wiem że w Warszawie te ceny są dużo większe bo też znajomy robi w stolicy i ceni się ok. 60zł za m2

A pro pos ma może ktoś orientacje ile kosztuje ocieplenie budynku z zewnątrz styropian + tynk + kolor