Mohag 15.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Iga, tylko sie nie nastawiaj ze bedziesz miala piekna zielana trawe w tych azurowych plytkach hihi to tylko pieknie na zdjeciach wyglada, albö przy wielkim nakladzie pracy. Te plyty azurowe kladzie sie jak normalna kostke brukowa, czyli na zageszczanym piachu i pol betonie, pozniej do tych dziurek wsypuje sie ziemie zmieszana z nasionami traw... tej ziemi niestety jest bardzo malo, z czasem czesc wyplukuje sie przez deszcz i robi sie coraz mniej. W bardzo slonecznych miejscach slonce nagrzeba tak beton ze ziemia z korzeniami traw jest goraca i trawa poprostu sie gotuje, przez co nie wytrzymuje i schnie.W zimie jest odwrotnie, beton jest tak zimny ze mrozi na brylke te resztke ziemi z korzeniami i na wiosne jest pozamiatane.Tak naprawde zeby to ladnie zawsze wygladalo, to trzeba co wiosne na nowo dziurkowy trawnik zakladac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.03.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja też mam w mieszkaniu dulux i zgadzam się z Agą, że kolory zgadzają się z wzornikiem. Jeden kolorek mam całkiem śmiały i kiedy zobaczyłam go na ścianie- zbaraniałam i myślałam, że stracę oczy Jednak po ułożeniu paneli na podłodze i wstawieniu mebli jestem tym kolorkiem zachwycona. Świetnie się czuję w tym pokoju. Jak masz kolornik z duluxa- chodzi o cierpką cytrynę. A z ekipami tak już jest- niestety przyszły złe czasy- jeśli chodzi o budowę i wykończeniówkę. Ja się cieszę, że etap budowy już za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Iga, domyślam się, że te kolory z mieszalnika a nie z puszki. My teraz malujemy dekoralem z puszki. W sumie maluje się ok, kolory są jednak mniej intensywne niż te Duluxa. No i farba ogólnie jakby rzadsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.03.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Iga może trzeba poprostu zmienić farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.03.2007 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Tak - kolory sa z mieszalika, bo po prostu zadna firma nie oferuje takich jak chce kolorow gotowych. I bardzo sie rozczarowalam. Nasz PW nie poleca nam Duluxa. Mam zreszta sciany zagruntowane Unigruntem, i na to na pewno Dulux nie moze byc nakladany. Na dole sciany sa jeszcze "czyste". Mysle, zeby akurat na te 3 sciany w kolorze walnac lepsza farbe - np. Tikurilla. Bo bedzie to farba lateksowa. A te wszytskie biale powierzchnie - zarowno w lazienkach jak i w pokojach malujemy farbami Bondex. Jestem z nich na razie bardzo zadowolona. Niestety w ich ofercie jest biel i kilka pastelowych kolorow Mohag no to nie najlepiej A sa jeszcze takie azury z plastiku- nie z betonu. Moze tam pojdzie lepiej? http://www.allegro.pl/item175171515_galapark30_kratka_trawnikowa_parking_wjazd_droga.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 15.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Iga, powiem szczerze ze watpie zeby takie plastiki nadawaly sie na podjazdy Jako zabezpieczenie skarp i dekoracyjnie to moge sobie wyobrazic, ale nie wierze zeby to to wytrzymalo ponad tonowe wjezdzajac, stojace itp auto. Jezeli to jest jeszcze laczone na klik, to rozsunie sie napewno po czasie. Nie wywalaj pieniedzy, to jest element staly i lepiej wydac troche robiac raz a porzadnie. I juz naprawde lepiej zrobic azurowe betonowe... napisalam to bo mam przed blokiem obrzeza przejsc zrobione z takich azurowych i widze jak to wyglada, moi znajomi zrobili sobie trzy lata temu i musieli co roku na wiosne robic z tym porzadek zeby ladnie wygladalo. Teraz postanowili nie sadzic trawy, tylko mozolnie wybrac ziemie i wsypac tam grubo mielone biale kamienie. I jeszcze jedno na co trzeba zwrocic uwage przy tych azurach, bo u mnie jest glowna sciezka z normalnego bruku a obrzeza sa z tych azurowych i jak ide na skroty to musze uwazac zeby butem nie wpasc, bo zdziera obcasy o krawedzie.... Tez myslalam o betonowych azurowych dlatego troche sie interesowalam i jednak dalam sobie spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.03.2007 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Mohag wlasnie takie opinie od uzytkownikow sa najcenniejsze Na tych zdeciach jest wsypany do dziurek jakiz zwirek, kolorowe kamienia - i nad tym sie wlasnie zastanawiam. Zawsze wyjdzie taniej niz calosc z kostki. A do przejscia dla piezych i tak robie normlana sciezke - z pelnej kostki. Z palenej kostki bedzie tez cala szerokosc wjazdu przy brami, furtce, wjezdzie do garazu - na dlugosc samochodu- tak, aby mozna bylo zaparkowac i nie wysiadac prosto w te dziury Wybrazcie sobie, ze to moj maz od poczatku martwil sie o moje obcasy- i od razu przewidzial ich zatopienie sie w blotku i zdzieranie Widzicie jaki jest praktyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majjag 16.03.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 oj aguś aguś, trzeba było się pytać swojej kuzynki to by ci powiedziała, że śnieżka to farba do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.03.2007 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Ty! To ty konto tu masz a sie nie wypowiadsz w ogole Paskudo ty! No, ale tania ta sniezka - zaplacilam za to widro w proocji 1/3 ceny np. dekorala Jeszcze raz sie czlowiek przekonal, ze jak cos jest tanie to jest do d..y Ale z kryciem nie jest zle- po jendj wartswie tylko delikatne przeblyski fioletu majja - szukuj sie - jutro cie przemecze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 iga - wreszcie poczytałam dłużej u Ciebie nie mogę się doczekać tych Twoich łazienek !! zapowiadają sie cudownie! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.03.2007 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ivonesca mam nadzieje, ze znalazlas potrzebne informacje Czesc Dominika podala tez u seibie Tez sie nie moge doczekac lazienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.03.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ivonesca mam nadzieje, ze znalazlas potrzebne informacje Czesc Dominika podala tez u seibie Tez sie nie moge doczekac lazienek tak, znalzałam tu i Dominiki widziałam chyba raz w życiu łazienkę w stylu marokańskim (?)...lub coś koło tego u naszych znajomych....było to jedank tak dawno temu że w ogóle zapomniałam o tym pomyśle ...a podobała mi się bardzo mam jeszcze szansę z górną łazienką....szkoda tylko Inverno Tubądzina....no i nie wiem co by na taką wersję powiedziała nasza latorośl bardzo jestem ciekawa Twych wnętrz....ostatnio oglądałam meble w stylu rustkalno-kolonialnym - podobają mi się ....nie wiem tylko jak ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.03.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Ivonesca ja w drugiej lazience mam wlasnie do polozenia brazowe plytki podlogowe i scienne Inverno Tubadzina, ktore polaczylam z bailymi w pozomy wzor fali z ich kolekcji Homme. Takze polaczylam u siebie jedno i drugie DO zadnej z tych dwoch moich lazienek nie kupowalam dekorow. Za to do tej marokanskiej szarpnelam sie na troche mozaiki zamiast tego. Ale mozaika z Paradyza nie byla droga - placilam 86 zł/m2, co jak na mozaike jest cena bardzo przystepna W niebieskiej lazience mam plytki Majlika z Tubadzina- scienne po 36 zł/m2. A na podlodze i oudowe wanny klade Tajge z Tubadzina - imitujaca drewno. Na razie wszystko sie robi, wiec zadnych efektow nie moge pokazac, zeby ci pomoc Jedno, co zauwazylam, ze te brazowe plytki Inverno sa raczej w chlodnym odcieniu. Jak je polozylam obok brazowej Tajga i jeszcze innej podlogowej- to nawet bardziej wpadaja w szary kolor. Na ekspozycji i bez tego kontrastu tak tego nie widac. Na meble koloniale raczej nie bede mogla sobie pozwolic - cena A meble do sypialni juz mamy- bardzo proste, nawet bez uchwytow, ciemny braz wpadajacy w wisnie. Caly klimat musza zrobic dodatki- a ich zdobywanie, tak jak ciekawych materialow na pewno troche potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.03.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 idę pooglądać Homme trochę zmartwiłaś mnie tą szarością w brązowych płykach - wolałabym cieplejsze klimaty też zastanawiałam się nad mozaiką - zamiast kwiatowych dekorów z Inverno, które nie bardzo widzą sie mojej połowince - za to córka cała w zachwycie - jej w ogóle podoba sie wszystko w kwiaty np. sofy w różanym obiciu, albo takie zasłony meble w kolorze brązowo-wiśniowym brzmią apetycznie co do mebli kolonialnym to muszę Ci powiedzieć że zdziwiłam sie ceną - ale może to była promocja? stół z 6 krzesłami za 2500.......a obok widziałam stół nie-drewniany, nowoczesny za 3200 (na targach budowlanych ostatni weekend we Wrocku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.03.2007 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ivonesca ten szary ton widac tylko z zestawieniu z innymi brazami- pzy bieli prezentuje sie te plytki swietnie Cena 2.500 za stol i 6 krzesel jest faktycznie bardzo korzystna ALe ja wlasciwie bede tylko z takich klimatow potrzebowala tylko komody i toaletki do lazeinki. Komoda pod skosem wiec raczej na wymiar. Toaletka pewnie tez, wiec raczej stolarz wchodzi w gre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 20.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Iga, u mnie też będzie toaletka drewniana w łazience . Ponieważ nie mogłam nic znaleźć w dostępnych sklepach postanowiłam zajrzeć na Allegro. Tam znalazłam dokładnie to, czego szukałam . Wiem, że baterie kupowałaś na Allegro więc może i mebelek jakiś się Ci trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 20.03.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 mi szafeczkę do łazienki tez zrobił stolarz, na podstawie takiego zdjęcia http://www.ikea.com/PIAimages/72718_XXXXXXXX_S6.jpgtylko moje zabejcowałam na ciemniejszy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.03.2007 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No wlasnie o cos takiego chodzi. Mam juz nawet projekt tej toaletki - tak, aby wygodnie bylo tam trzymac kosmetyki do makiazju, szczotki, spinki i aby nic nie walalo sie na wierzchu. Lubie jak wszystko jest pochowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.03.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Iga, to ty też Inverno? Ale jazda A co do szarości w tych płytkach to właśnie ten odcień mnie tak zachwycił - zwłaszcza na tych szerokich brązowych dekorach - te wąskie sa bardziej brązowe i juz tak nas nie urzekły - ani mnie ani mojego męża. Kamyki w płytach na podjeździe to super pomysł - myślę, że będzie to bardzo elegancko wyglądało, zwłaszcza jak obok bedzie kontrastowała zielona trawka (mam wizję jasnych kamyczków ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.03.2007 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hm - zieleni na podjezdzie u mnie raczej nie uswiadczysz Caly podjazd- na wszystko lacznie ze sciezka piesza ma 4m. Z tego o,4 m wydzielam przy betonowym plocie na powojniki, zeby ten beton zakryc Te plytyazzurowe beda szare a kamyczki labo szar-baile, ale tansze sa brazowo-szaro-biale. Obok sciezka z brazowo-zolto-szarj kostki- takie trojwymiarowy wzor z 3 kolorow. Szary = rynny, braz = okna i dach, zolty = tynk. A co do Inverno- ja myslalm, ze wszycy wiedza, ze to u mnie lezy juz od istopada na dzialce i czeka na polozenie To plytki do mojej drugiej lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts