Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Iga, a dlaczego nie możesz mebli wstawić, i pralki? Możesz sobie nawet kibelek powiesić i użytkować :wink: , a potem zdjąć do wykańczania łazienki :roll:

Wiem, to mało eleganckie, ale jak mus to mus. Ja tak myślałam, żeby kibelek i umywalkę na górze zrobić tymczasowo, bez kafli na razie :roll: Wtedy moglibyśmy się przenieść na górę ze spaniem, albo panowie przy wykończeniówce mieliby łazienkę na górze na własny użytek.

A to dlatego, ze u mnie cala gora i dol jeszcze w pelnej rozsypce - pelen pylu, gladzi do poprawek i ogolnego balaganu. Wszedzie jest brud - i betonowe podlogi, bo te gladzie caly czas w poprawkach. W takich warunkach nic nie wstawisz- bo wszystko jest natychmiast biale od pylu. Gdzie tu meble i materac. A my niestety mamy pare swoich mebli do wywiezienia - w tym cala sypialnie. No i nie mamy tego nawet gdzie przechowac. Mam nadzieje, ze to sie w koncu jakos wyklaruje i skonczy- bo na razie czarno to wszystko widze. Niby mozna wc kompakt wstawic do niewykonczonej lazienki a nawet spokojnie umywalke do sciany zamontowac. Ale z prysznicem i wanna juz gorzej :roll: W sumie masz racie- moge na razie wstawic sobie pralke do niezrobionej lazienki- w koncu chyba nic z niej nie wycieknie tak od razu :wink:

iga, uszy do gory :lol: wszystko mozna jakos przeskoczyc :wink: popros zeby Ci zrobili gladzie na super w jednym pokoju, nie wiem czy bedziesz gruntowac gruntem czy farba... jak gruntem to zagruntuj tylko nie bedzie sie sypac, jak farba to rozrob biala z woda i na szybko przelec tez nie bedzie sie sypac. Kup gruba folie malarska i rozloz na podlodze, wypusc bardziej na sciane i przylep tasma malarska, zlaczenia folii tez zlep tasma... od betonu nie bedzie sie juz pylic. I juz mozesz wstawic tam meble, zeby sie nie kurzyly i niszczyly. Z czasem bedziesz wykanczac inne pomieszczenia i pomalu przenosic rzeczy... ten pokoj wykonczysz jak juz wszystko wynieniesz :wink:

Mohag dzieki za porady. Na gorze wszystko juz po gladziach i zagruntowane. We wszystkich pokojach sa juz nawet od jednej do dwoch warst bialej farby. Dwa pokoje zostaja biale, wiec tu mniejszy problem. Ale jeden - full kolor. Tylko po drodze jak sie wszystkiemu przyjrzelismy przy tym malowaniu okazlo sie, ze w gladziach jest wiele brakow- dziurki, nierowne krawedzie i inne takie- dlatego trzeba bylo nakladac szpachlowke i znowu szlifowac - stad ten pyl. I nie wiem jak to wszystko potrwa, bo idzie we wszytkich pokojach na raz. Mysle juz, zeby pozniej nawet bez podlog wstawiac tam drzwi- ba zawsze odetna pokoj od pylu. Tylko wiadomo- lepiej jak drzwi po podlogach :roll: A nie chce klasc podlog przed malowaniem, bo to dodatkowa robota przy zabezpieczaniu, wiec po co. Takie zamieszanie sie robi- w sumie niepotrzebnie :roll:

Ale nadal negocjujemy nasze warunki zamieszkania. Troche trodno tak bezterminowo :roll: Nalezy trzymac kciuki, ze pozwola nam tu mieszkac jak najdluzej - staramy sie przeciagnac jak sie da. Wtedy unikniemy wielu organizacyjnych problemow. Generalnie to mamy taka sama sytuacje jak przy sprzedazy mieszkania - jak ustalisz date to wlasciwie chocby nie wiem co sie dzialo musisz sie wyprowadzic :wink:

Ups- juz sie spoznilam. Akukcja zostala usunieta przez pracownika allegro. A szkoda :lol: Posmialibysmy sie jeszcze troche :lol: A tak - kto zdazyl, ten zdazyl- inni moga zalowac :wink:

no to ja podam, co tam zobaczyłam: było 54 ofert a cena doszła do.... (trzymać się krzeseł) - 999 999 998 (prawie miliard) :o Czyli tak jak mówiłam, chyba coś się pochrzaniło w systemie, bo to przecież nie Picasso :wink: :lol:

:lol: :lol: :lol: moze sie ludziom tak spodobal czajniczek fotografujacego :lol: :lol: :lol: Ciagle sie smieje jak o tym pomysle :lol: :lol: :lol: Az zaluje, ze sobie gdzies nie skopiowalam tej fotki :wink:

Ja nawet czytałam kilka razy opis, bo myślałam, że może do czajniczka jest jakiś bonusik w formie usług seksualnych dożywotnich czy coś takiego - czegoś co by wyjasniało takie zainteresowanie :wink: Ale nic nie było :-?