Agduś 08.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Z życzeniami przed świętami nie zdążyłam, ale na "poświętach" życzę powodzenia w zmaganiach z kolorami, mozaikami i brukami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 10.04.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witaj Iga, widzę, ze rozmyślasz nad nawierzchnią Podjęłaś już decyzję? Nam bardzo podoba się kostka granitowa, ale rzeczywiście cena za ułożenie granitu jest sporo wyższa niż pozbruku. Ostatnio znalazłam cuś takiego i zaczęliśmy zastanawiac się nad tym rozwiązaniem: http://www.dobrakostka.pl/realizacje/galeria_katalog_34_35.html niekoniecznie tak ułożona, ale sama kostka całkiem przyjemna. Taki - mozna powiedzieć - kompromis między pozbrukiem a granitem. Co o tym sądzisz? Warte zainteresowania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 10.04.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Kochana - ja o formach od kostki, cenach za kostke i cenach za jej ukladanie wiem juz prawie wszystko Granitowa jest piekna - szaro-ruda mozesz miec ze Strzegomia za 200 zł/tona. Transport za 2,5km lub jeden za rowne 1.200 zł. Dostepna od zaraz. Mam kilka namiarow- w tym jeden od bagat, ktora kupowala i juz ma u siebie polozone- ona ma tez dobrego brukarza. Cena z m2 wyjdzie ci w zaleznosci od tego ile kostki zamawiasz i jak ten koszt transportu ci sie przeliczy. U nas wyszlo jakies 37 zł/m2. Jest jedno ale- cena jej polozenia - sama robicizna zaczyna sie 35 zł/m2. A kostka betonowa zwykla jest w cenach od 28 zł/m2 (za cegiełkę grubości 4 cm - my taka planujemy na sciezki w ogrodzie) do 61 zł/m2. No i nie wiem jak ci to powiedziec- ale to co pokazalas na zdjeciu (znam firme i realizacje ) to wlasnie kostka Nova z Pozbruku- imitujaca naturalny granit, produkowana w 10 roznych odcieniach i oczywiscie najdrozsza- kosztuje w starej cenie (teraz juz sa nowe wyzsze cenniki) wlasnie 61zl/m2 Wiec beton imitujacy granit, jest drozszy od granitowej kostki- choc ma te zalete, ze jest od niej rowniejszy- ale zawsze sztuczny My jednak zdecydujemy sie na kostke betonowa, bo za polozenie zaplacimy 25 zl/m2 i jak przeliczalam wszystko na granit to za calosc wyszloby nas na granitowej 2000 wiecej. A teraz kazdy grosz sie bardzo liczy, wiec i te 2000 pojda na pewno na cos innego. Chociazby na czesc plotu No i ulozenie tez bedzie bez zadnych zawijasow i ekscesow- niestety na inwencje trzeba doplacac przy ukladaniu. Ale powiem ci, ze czesc sciezek w ogrodzie planuje wlasnie "obramowac" paskiem tej kostki, ktora pokazalas- nie moge sie jeszcze zdecydowac na kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Iga, zostajesz mianowana forumowym specem od kostki Jak będę się przymierzać do układania, wiem gdzie uderzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 10.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Dobrze ze do mojego Rubika tylko beton pasuje Niech zyja Kostki !!! Palacu z tego zrobic sie nie da, a nawet czegos wyjatkowo pieknego.. to sie oszczedza i daje betony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.04.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Ty to masz szczęście, Mohag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 11.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Oj, przydałby mi się teraz taki specjalista od kostki z okolic Krakowa! Wiem, czego chcę, mam pomysł i nawet narysowany projekt, teraz "tylko" znaleźć wykonawcę pozostało. Jeden zaśpiewał za całość (materiał, układanie, transport - nic mnie nie interesuje!) 11 tys. zł. Drugi obiecał wycenić i zniknął. Trzeba szukać trzeciego, a mnie się już nie chce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.04.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Agduś wcale sie nie dziwie, ze ci sie nie chce Zreszta kostke tak za calosc trudno wyceniac- tu musisz podniesc teren, wiec sporo piachu i juz cena za jeden metr drugiemu nie rowna. Przyznam szczerze, ze inne temety byly mi blizsze niz ta nieszczesna kostka! dominikams uderzaj smialo! Mohag a po co ci palac ty szczesciaro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.04.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Taka uwaga praktyczna co do układania kostki - u mojej znajomej robili, i mówili, zeby pomieszać piasek z cementem (ten, który idzie bezpośrednio pod i między kostkę). Podobno niewiele osób tak robi (bo nie wiedzą), ale zapobiega to wydłubywaniu dziur przez mrówki (a tak to kopią tam korytarzyki i piasku stopniowo ubywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.04.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 I co Iga, umytą masz już podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 11.04.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 No tak, w cenach kostek jeszcze się nie orientowalam, wiem na razie ile kosztuje robocizna. A cena tej Novej rzeczywiście super Mi sie wydawało, że będzie tańsza od granitowej, ale wyglada na to, że tylko mi się wydawało W tej sytuacji chyba jednak wrócę do granitu Dzięki za info, już mi się trochę rozjaśnił obraz sytuacji. A co do wstawek, to też o tym myślimy - podobają nam się takie mieszanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.04.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 I co Iga, umytą masz już podłogę? Oj widze Dominika, ze nie odpuscisz Ale uwierz- jak bylam dzis przed poludniem to nic sie nie zmienilo- przez fuge i tak nic nie zobaczysz Ale dobra- wkleje wam pare fotek- nich ludzie wiedza, ze tam cos zyje w ogole. zuczek no niestety- veny niektorych kostek sa zaporowe Jak granit to wieksza ilosc- bo kilku m2 nie oplaca sie przewozic- dlatego ja dalam spokoj z granitem, choc jest piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.04.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Palac mi po nic, bo kto to ogrzeje a nie wyobrazasz sobie ze bede w szubie po komnatach chodzic i grzac zelazkiem przescieradla dawaj te foty, dawaj te foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 eeeee.... co mówisz, że nic nie masz - dużo się zmieniło! Te maziaje fugowe bardzo mi się podobaja, wprowadzają tyle życia ale najbardziej spodobało mi się to: Ale nikt nie rozumie mojej wizji i wszyscy dyskretnie pomijają jakośc mojego malowania milczeniem. Ale sama malowałam, więc jest ja chcę swoją drogą to ten kolor strasznie mi się podoba ale dobrze że nie ma już jego towarzysza gaciowego muszę napisać do JoShi, żeby podpatrzyła sobie konstrukcję do sufitu, bo sie męczy z tym tematem, biedactwo No i najważniejsze, obudowa kanalizy - pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.04.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Dzięki Dominice podejrzałam sobie konstrukcję pod zabudowę sufitu: http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/sufs.jpg Wiele mi się wyjaśniło. Czy jest szansa zobaczenia w szczegółach tego narożnika? Chciałabym równiez prosić o zdjęcia z montażu płyt, jeśli to w ogóle możliwe. Acha info dla Dominiki. Tu sa dwa rodzaje profili, tylko jeszcze nie wiem jak w tym narożniku są połączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.04.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 hmmm.... czyli oprócz U to jakie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.04.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 No wreszcie jest co oglądac. A jednak coś się zmieniło. Intryguje mnie bardzo ten podwieszany sufit. Czy to w kuchni- bo nie znalazłam nigdzie wzmianki.Też myślałam o drewnianych parapetach, nawet mieliśmy propozycję od znajomego stolarza, że zrobi nam je po kosztach. Trochę się jednak bałam, że może coś przeciekac i ostatecznie zamówiłam wczoraj z konglomeratu. A ten wiśniowy podoba mi się bardzo. iga, szybciutko kończ tą sypialnie, bo tylko rozbudziłaś moją ciekawośc. A kolorek bardzo przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 hmmm.... czyli oprócz U to jakie jeszcze? U są przyśrubowane do ścian u sufitu. Luźno biegną C. Tylko jeszcze jak bym mogła sobaczyć co się dzieje tam w narożniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.04.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja to profile to ja wam nie powiem- pojecia nie mam. JoShi zdjecie narzoznika moge zrobic- ale dopiero w weekend. Co do djec z montazu- moga juz byc tylko zdjecia po montazu to w trakcie po prostu nie jestem w stanie ich zrobic Sufir bedzie 2 poziomowy- Jendna srodkowa czesc opuszczona tylko ok. 5 cm- i tu beda chyba do sufitu montowane same uchwyty bezposrednio a do nich plyty. A to co widzicie to "polka" opuszoczona o kolejen 20 cm w dol- na jej boku zamontujemy oswietlenie (wynalazlam takie biale lampki na energooszczedne zarowki za 25 zł szt ), ktore bedzie oswiatlao srodek sufitu. Nie zdecydowalam sie na odkryta polke i swietlowki, bo primo- swietlowki drogie jak byk a zeby efekt byl ladny trzeba dac jedna obok drugie, secondo- balam sie kurzu gromadzacego sie na polce i skutkow zjawiska dla mojej alergii. tabaluga1 Sufit podwieszany mam na calym dole- 25 cm w holu, i w kuchni i salonie po 5 cm z 25cm opuszczeniem po bokach. Mi niestey zaden parapet z konglomeratu nie pasowal,a dobrze zaimpregnowanym drewnem nie powinno byc problemu- mam nadzieje dominikams wiedzialam, ze ci sie da zabudowa kanalizacji spodoba A kolorek do sypalnego sama osobiscie mieszalam, po zakupie (po poradach Agdus) wiertarki z mieszadlem. Na zdejciu nie widac, ale scianka kolankowa jest o 2 tony jasniejsza i w "brudniejszym" odcieniu niz ta obok. A co do cytatu- coz- artysci zawsze byli niezrozumiani Ich prace docenia sie najczesciej po smierci Tylko ja do smierci mam zamiar ta sypalnie jeszcze pare razy przemalowac A teraz wyobrazcie tam sobie na suficie ten gaciowy fiolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.04.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 czyli Mohag może już zsiąść z roweru i zawrócić z tą wiertarką - już sobie dałaś radę Ja tam też nie rozróżniam tych profili - na zdjęciu dla mnie wszystkie takie same, tylko różnią się wielkością. Z gaciowym fioletem to by dopiero był hardcore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts