świercz1719500624 18.04.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 http://www.studio-forma.com.pl/foto_duze/FD1_59.jpgte są świetne!!my planujemy oświetlenie salonu tzn małża se tak wymysliła, poprzez 3 wiszące zwisy umieszczone w jego rogu - te byłyby rewelacyjne! to jakiś sklep interenetowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.04.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Namiar dostałam od Reziego. On kupowal ich wyroby na Dąbrowskiego. Ja się chyba wybiorę do Obornik.http://www.studio-forma.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.04.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Bardzo fajna kuchnia, Iga I miejsca od cholery, a ta szafka z żaluzją i w ogóle twoje precyzyjne założenia gdzie co będzie są po prostu niesamowite! Widzisz, mi tego właśnie brakuje , żeby zdecydowac się na docelowe urządzenie kuchni, bo nie mam pojęcia o takich rzeczy, a czasu na zastanawianie się nad tym brak. Kinkiety świetne, te gipsowe to sie wykonuje samodzielnie? Bardzo mnie intrygują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 18.04.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Iga, też zastanawiam się obecnie nad lampami. Twoje propozycje kinkiecików, jak i lamp wiszących są bardzo ciekawe. Podobają mi się te wiszące z drewnem i gipsowe. Powiedz proszę, czy ten gipsowy kinkiecik świeci tylko do góry, czy również w dół ? Wizualizacja kuchni fajna. Sama robiłaś ? Czy kolor mebli będzie taki ciemny ? A jaki ma być docelowy kolor ścian? Odnośnie komody do sypialni, to mnie osobiście bardzo się podoba łączenie stylów i kolorów. Sama będę miała eklektyzm . Zrobiłabym więc "coś" z innej bajki. Wyglądałoby z pewnością interesująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 18.04.2007 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Dziewczyny - te gipsowe kinkiety (oraz te wiszące w drewnie) są z fimy, której link podałam powyżej Świerczowi. Robią wszystko gotowe pod malowanie. Są tam jeszcze świetne lampy z masy szamotowe- muszę sprawdzić, czy można je malować Jak sobie wejdziecie na tą stronkę to zobaczycie, ze wzorow maja cala mase- swiecacych wszystkimi mozliwymi stronami Te, które ja wybrałam maja swiecic i w górę i w dół. Mam nadzieję, że mozna stosować energooszczędne żarówki, bo mam na tym punkcie fioła Kuchnię sama zaprojektowałam sobie na papierze. I dałam do wyceny 3 stolarzom. Wybrałam jednego, który po pomiarze przygotował do podpisania zamówienia tą wizualizację. W stosunku do pierwotnego projektu zmianie uległa tylko szafka pod zlewem- zamieniona z 40 na szuflade 60 z koszem na śmieci. Po raz setny zmieniłam tez zdania i zdecydowalam sie jednak na zmywarke 60 Dominika- widzisz ja juz ponad 3 lata bez kuchni mieszkam i moze dtalego tak nad tym intensywnie mysle od samego poczatku budowy. Pociesze cie, ze przez ten czas zdazylam sobie narysowac 4 rozne projekty kuchni- w kazdej byly zmiany rozmieszczenia sprzetu i inna kolorystyka Ale teraz juz koniec- nie zmienie nic i kropka! Adrianko- program nie oddaje prawdziwych kolorow. Dół mebli będzie w ciemnym orzech- to ciepły brązowy kolor, znacznie jaśniejszy od wenge. Coć pomiędzy orzechem na oknach (ten brąz nie jest zbyt ciemny) i ciemnym odcieniem na moich płytkach podłogowych. Taki złoty środek A ściany i sufit beda białe - oprócz tej z okapen, na której planuje kolor czerwony. No i dodatki do kuchni czerwone i fioletowe. Juz mam nawet zakupione czerwone kubki Stoją w kartonie i czekają na przeprowadzkę Chyba czas zacząc trzymać kciuki, bo planowany termin przeprowadzki w ostatnich dniach maja wydaje sie byc bardzo realny A jesli tak bedzie to ie ma szans na moj przyjazd do Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 18.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Bardzo ladne te wiszace lampy I walnij sobie ta czerwona sciane koniecznie ps chcialam tak po cichutku powiedziec, ze kuchnie zaprojektowalas tak cacy ze az przyjemnie sie na nia patrzy jestes normalnie MISZCZ !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.04.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Koncepcja kuchni jak dla mne bomba! Już gdzieś pisałam, ze lubię taki mocniejszy akcent kolorystyczny na ścianie (a reszta jasna). No i te dodatki (Iga - ale ty jesteś poukładana - nawet już kubki dobrałaś ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 MISZCZ !!!! szcz szcz szcz Dobre No to bedzie ta czerowna sciana na bank! A moze jakies sugenstie odnosnie mebelkow do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.04.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Iga, wydaje mi się, że komoda w takim stylu jak łózko ne będzie za bardzo indyjska, nawet jak rzucisz na nią jakąś serwetkę z koralikami A dlaczego nie możesz przemalować komody później, jak będziesz już mieszkać i mieć chwilkę czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dominika - niby moge Tylko musialabym kupic jakis dobry drewnany mebel- najlepiej surowy Albo delikatnie zabejcowany, zeby mozna bylo pozniej sciagnac z niego latwa wierzchnia warstwe. Najtaniej byloby kupic jakas stara komode i uchwyty do niej- przemalowac i juz. Tylko ja sie (moze glupio) boje, ze kupie z kornikami lub innym robactwem w srodku i mi sie to pozniej przeniesei na inne elementy drewniane. Niby komoda- a juz sobie problem wynajduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 19.04.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Aaaa.... no tak Rozumiem takie natręctwa - sama mam kilka No cóż, naprawdę nie wiem, w takiej sytuacji.... Chyba tylko mebel na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 I dogodz mi tu Chyba sie najperw skupie na urzadzeniu garderoby- to bedzie prostsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.04.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 iga, a jaki kolor scian bedziesz miala w sypialni ? bo sobie tak mysle ze surowa komode to nawet w IKEI mozna kupic, prosta, bez zadnych bajerow... dobrac do tego bejce w kolorze scian albo jakims ktory bedzie dominowal w sypialni. Okucia bez problemu mozesz sobie dokupic jakie Ci beda pasowaly i masz komode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Iga, masz takie zdolności malarskie (to Towje lustro jest boskie), że proponowałabym zrobić coś w tym stylu. A takie surowe komody , tak jak podpowiada Mohag, mają w Ikei lub Jusk. Wstaw najpierw taką surową, a jak znajdziesz wenę i odrobinę czasu - pomaluj . Efekt będzie murowany (malowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W sumie macie racje. Moglabym do tego wykorzystac te szablony, ktore juz mam. Nawet budde sprobowac wymalowac wymalowac Adrianka- wiesz lustro bylo znacznie prostsze do pomalowania i ozdobienia niz komoda w indyjski motyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 19.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Iga, lustro było łatwiejsze, bo mniej było samego malowania. Teraz będzie nieco więcej, ale wierzę, że świetnie sobie z tym tematem poradzisz . Kto, jak kto, ale Ty na pewno ! A budda na komodzie .... to będzie dopiero zaskok . Oryginał nie z tej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 oooo kurna wlasnie przybieglam powiadziec o tych szablonach, bo wlasnie sobie przypomnialam ze zakupilas i na sciane bedziesz malowac.. to na komode tez mogla bys walnac ale mnie uprzedzilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.04.2007 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 oooo kurna wlasnie przybieglam powiadziec o tych szablonach, bo wlasnie sobie przypomnialam ze zakupilas i na sciane bedziesz malowac.. to na komode tez mogla bys walnac ale mnie uprzedzilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 20.04.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Iga, gdzie ostatecznie zamówiłaś swoje meble kuchenne? Na komodach, to się na razie za bardzo nie wyznaję, więc nie pomogę . Ale myślę, że cały problem w odpowiednim dobraniu uchwytów, okuć, i ze wszystkiego można zrobić taki styl, jaki się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.04.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 To prawda- dlatego moje meble jak widzicie nie maja uchwytow a kuchnie biore z ze studia meblarskiego na os. Zwyciestwa. ma mi tez robic inne meble i szafy- choc wyceniona i podpisana jest tylko kuchnia na razie. jak sie sprawdza bede polecac- na razie sprawdzili sie u znajomych i znaja sie z moje ekipa od wykonczeniowki. Obaczymy- obecnie w nikogo i nic juz nie wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts