Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Oj, szkoda że nie udało się z umywalką :( Ale ta druga też jest pewnie nietuzinkowa, czekam na zdjęcie.

No i ciekawa jestem, co tam u ciebie się dzieje, jeszcze nie zaglądałam do dzienników (mało czasu ostatnio), i mam nadzieję, że coś tam ostatnio wpisałaś (a jeśli nie to licze na szybkie wpisy) 8) :wink:

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ech- co tu uchylac. Praca wypalnia mi szczelnie caly dzien zycia, tak, ze tygodniu mam juz tylko czas, zeby wieczorkiem sobie z wami poskrobac na forum :wink: Grunt, ze praca ciekawa i jestem zadowolona :wink:

A na budowie- ludzie! Wszystkie plytki sa juz polozone. Rozkulismy wanne i poprawiamy lazienke po PW. Poprawiamy tez wszystkie gladzie po PW- majstrowie do tego stopnia sie zagalopowali, ze poprawili wszystkie sciany w juz pomalowanym sypalcym- sa wiec fioletowe sciany w biale ciapki :lol: W tym wszystkim czeka mnie wiec drugie malowanie calego pokoju i sufitu! 8) Mamy juz zabudowana spizarnie pod schodami i inne zabudowy polkowe z g-k. Teraz robia juz gladzia i ozdobnikami sciany na parterze. Moze w przyszlym tyg. bedzie malowanie i w koncu wykonczymy poddasze i zamowimy montaz drzwi! :roll: Koncza ukladac kostke. Kuchnia sie robi, a w trakcie omawiamy reszte zaprojektowanych moimi recami mebli. Tepsa nas olala na 3 miesiace i nie bedzie netu, wiec sie nie dziwcie jak znikne z forum na jakis czas po przeprowadzce, bo w pracy nie moge wchodzic. Przeprowadzka pewnie koniec maja- czerwiec. A do tego w weekend moje dodatkowe kursy i wyjazdy intergracyjne z pracy. Sama nie wiem jak dam rade, ale powiem wam jedno - jestem szczesliwa! :D Uwielbiam jak sie duzo dzieje! :lol: I najwazniejsze, ze budowa idzie do przodu i to zamieszkanie jest juz takie realne! :D Jakbym teraz jeszcze znalazla material i nalepiej wykonawce drewnianego tarasu a do tego US zwrocilby nam vat- bylabym w pelni zadowolona :wink:

chm- specjalnie dla was - a glownie dla Mohag, ktora mnie tu dzis molestuje- fresch zdjecie umywalki lezacej u mnie na podlodze- jeszcze w kartonie. Jak zobaczycie jej jedyna ozdoba jest osobliwy trup osy, ktory ubarwia srodek (patrzcie na styropian w miescu odplywu z umywalki) :lol: :lol: :lol:

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/umywalka.jpg

... jakoś cholipa nikt inny z kiblami problemu nie ma tylko ja :roll:

To chyba od tego, że u Adrianki tak bardzo chciałam posiedzieć :lol:

No widzisz Iga , nie doceniłaś swoich , więc się obraziły :wink: . Proponuję posiedzieć na kibelkach nieco dłużej :wink: :lol:

A tak poważnie, to nie martwiłabym się niesymetrycznie ustawionym przyciskiem geberitu. Tak jak jest też jest ładnie i w ogóle to nie przeszkadza . Nieraz celowo robi się tak, by z jednej strony było nierówno i niesymetrycznie 8) . Gorsza sprawa ze splotem rur od podłogówki i poprawkach :roll:

Iga, ale umywaleczka na niebieskim blacie to już mistrzostwo świata ! Pięknie ! :D

Jaka to umywalka ? U siebie będę miała bardzo podobną :wink:

Pod schodami wyszedł fajny schowek. U nas w tym miejscu nie będzie obudowy . Pod schodami zaplanowałam legowisko psa :roll: :wink:

Basia Z. nie ma za co :wink:

Adrianko legowisko pieska tez tam jest zaplanowane - datego schowek jest cofniety wzgl sciany. Ale juz wiem, ze nie bedzie lezec pewnie tam sam przy schodach tylko na kanapie ze wszystkimi :lol:

A Umywalka to nova top z Kola. Tez jestem zadowolona z efektu. I jak sie chce to mozna mozaike prosto polozyc :wink:

Pięknie wygląda blat z umywalką :D

Czy te pasy w salonie będą w innym kolorze niż reszta ścian?

Widziałam coś takiego w Stegnie w knajpce (w formie nieregularnych pociągnięć) i to było dodatkowo czymś pomalowane co dawało efekt połysku, nie wiem czy tak specjalnie czy to jakieś zabezpieczenie dla tych bruzd? :roll: jak to planujesz wykończyć?

A dziekuje :D

Sciane z pasami wykanczamy w calosci jednym kolorem- to faktura ma byc glowna ozdoba. Bedzie pomalowana ba bialo, a nastepnie na to polprzezroczysta srebrno - zlota perlowa lauza, aby nadac scianie polysk i ciekawszy odcien. A tej sciane bedzie tez gipsowy kinkiet malowany na kolor sciany (na gladkim pasku), ktory mam nadzieje uwydatni fakture :wink: