iga9 17.05.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Pod ścianą będzie stała kanapa-także dlatego są dwa strukturalne pasy- raczej w górnej części. Docelowo nad kanapą a pod kinkietem myślałam o jakimś dużym obrazie, ale chyba dużo czasu minie zanim zdecyduję się się czymś przesłonić te pasy i zburzyć symetrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Iga - szczerze mówiąc, ten przycisk jakoś nie rzucił mi się w oczy - dopiero jak przeczytałam, że jest nie tak, jak chciałaś, to się dopatrzyłam To tak jak moja kratka w brodziku. Na pocieszenie dodam, że ja też mam problem z kibelkiem - jakoś nisko wyszedł Nie wiem, czy to dlatego, że był obniżony o 2 cm (w stosunku do pierwotnego ustawienia), czy ten model tak ma... Pocieszam się, że przynajmniej dziewczynom będzie łatwo siadać Najgorsze jest to, że między podłogą a dołem kibelka jest tak mało miejsca. Będę musiała opracować jakąś strategię mycia podłogi w tym miejscu Przynajmniej masz ładnie ustawioną umywalkę na blacie - tutaj wszystko ładnie się zgrało, prawda? Kostki ci strasznie zazdroszczę, jak ładnie to wygląda! I nie będziesz brodzić w błocie, jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.05.2007 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Ech- wy sie pewnie bawicie po albo i na zlocie... a ja tu wyszlam o 7.50 i wrocilam do domu o 20.30 - BUDOWA Ale tak to jest jak sie w tyg nie ma czasu nic zalatwic- nadrabia sie w sobote. Mam nadzieje, ze zdacie relacje ze spotkania No i ze sie dobrze bawicie! Ja wam bardzo ale to bardzo zazdroszcze! Dominika niski kibelek to ulatwienie dla dzieci. Ja juz nie chce nic slyszec o moim instalatorze- wlasnie sie okazalo, ze w niebieskiej lazience nie da sie w ogole zamontowac toalety na sruby do podlogi bo tam sobie pusic wszystkie rury- podlogowke i wode i sobie pion pod kibelekiem zrobil Nie wiem co robic- musze to przemyslec A syfon w moim brodziku mi wystaje - mialo byc rowno z plytaki, ale PW miala inna wizje Fakt- chociaz umywalke mam w koncu dobrze zrobiona - szkoda, ze za drugim podejsciem A z kostki jesteb wiecej niz bardzo zadowolona. Prace na zewnatrz ida nam lepiej niz w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 20.05.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Kostka wyszla bardzo ladnie, a umywaleczka w blacie jest czadowa Ta nowa ktora kupilas tez jest cacy, chociaz prawde powiem ze paseczkowa byla bardziej Przyciskiem do geberyt-u sie nie przejmuj przyzwyczaisz sie szybko do takiej optyki i za pare tygodni nie bedziesz zwracac na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.05.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 O rany, to się masz z tymi łazienkami A ze swojego już korzystałam Niby nie ma jeszcze oczyszczalni, ale co to za różnica, czy sika się na trawę, czy w ziemię W każdym razie, mimo że nisko, to spełnia swoją funkcję To co z tym twoim syfonem? Jak to wystaje? Kratka wystaje nad płytki, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.05.2007 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Zrobie wam fote to zobaczycie- ale to pewnie dopiero za tydzien Dzis maz zapomnial aparatu Ja nie mam kratki tylko syfon brodzikowy niski 7 cm. Gora miala sie schowac na rowni z pytkami a wystaje ten nakladany krazek... grunt to sobie palca o to nie przyciac w przyszlosci Mohag- dzieki! Powiem ci, ze mnie sie ta umywalka w paski tez bardziej podobala. Ale jak nie ma to nie ma - nic nie poradze Dominika- powiem ci, ze z kibelka w ziemie idzie a na trwie zostaje, wiec sposob lepszy A na tej wysokosci moze odkryjesz swiat z nowej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.05.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Kostka pierwsza klasa. Nie wiem czemu nie chcesz tarasu z kostki... Niesymetryczności nie widać. Chyba przesadzasz. Bradzo ładna umywalka na górze. PS Wrażenia ze zlotu forumowiczów opisałem w swoim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.05.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Iga, nie wiem jak to z tym syfonem, ale pamiętasz, jak broniłam się przed kratką I w końcu stwierdziłam, że będzie kratka, bo panowie mówili, że syfon będzie wystawał nad płytki. Z tego, co pamiętam, to brodziki mają obniżoną środkową część tego otworu na syfon, dzięki czemu można go wpasować. Przy płytkach tego wgłębienia nie ma, i dlatego zawsze będzie wyżej. Chyba nawet wspominałam coś w dzienniku lub komentarzach o tym. Nie wiem, czy tak jest w rzeczywistości, ale mi się przypomniało, jak napisałaś o syfonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.05.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 iga9 oj chybana jakiegoś paproka trafiłaś.... ja bym się też nieźle wku.... ale już ci pisałem że masz śliczną pomarańczową lazienke może to cie pocieszy na pociesznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.05.2007 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 kze tez mi sie kosta podoba A taras hm- ja ciezka tu jestem w decyzjach. Teraz zaluje, ze go nie mam, bo mialabym taras na juz, a tak nie wiadomo kiedy bede miala Ale wiecie i tak nie mam kasy na zaden taras Licze na jakas pomoc i wsparcie rodziny a jesli nie ja place to tez nie mam prawa wymagac Wiecie- darowanemy koniowi... Dominika Wiesz- mozna by chyba plytki obnizyc Ale nie wazne- ja chcialam miec plasko. I dzwonilam nawet do wykonawcy ze skelepu co kupuc- syfon, jaki? moze kratke? A na koncu mam takiego bubla, o ktorego palce sobie przeciac mozna Zdecydowanie chcialam miec inaczej... Ale jak to napisala u ciebie Zielijka - u mnie samo sie zrobilo- sciany nieronw, bo gladzie spaprane, wymiana kibelka, bo instalator zle zrobil podejscia... i tak moznaby wymienic ladna liste Cos w tym jest, ze piewszy dom budujesz dla wroga Moze na razie nie jest az tak zle (znaczy sie przyjacielowi moge oddac), ale jak mi ten blok za plotem postawia to cos w tym bedzie świercz ano! jak pojdziemy z nim do sadu to cie wezme na swiadka- bo wszystko widziales jak po kolei i w jakim terminie bylo robione A pocieszenie jest- a jakze. Dobrze miec cos wykonanego zgodnie z estetyka i normami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 27.05.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 ooo widze ze iga nam sie znalazla i to jak kolorowo czerwien jest czerwona jak byc powinna, jestem ciekawa jak ten fiolet wyjdzie po drugim malowaniu.. jest bardziej fioletowy czy sliwkowy ? A to dali ciala z ta wykladzina 8 cm to sporo, listwy strasznie beda Ci od sciany odstawac, a jak bedziesz chciala tam jakis mebel postawic to tez nie dojdzie do sciany... nie pomyslalas zeby kleic wykladziny do podlogi i dokupic te 8 cm i dokleic ? sa specjalne kleje do wykladzin i naprawde wklejenie nie pozostawia prawie sladu ze cos jest dodane. Kiedys spadlo mi zelazko na wykladzine, a ze byla prawie nowa to sie zalamalam, ale przyszla firma wyciela kwadrat i wkleila identyczny nowy... nie bylo nic a nic widac. Przy nowych wykladzinach kiedy kolory sa identyczne to nie jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.05.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Iga - kolorowo się zrobiło, ślicznie , Przyjemnie się patrzy na te kolorowe ściany, u nas właśnie kolorów mi brakuje najbardziej, ale jeszcze nie mam koncepcji co do ostatecznego wykończenia ścian, więc malujemy na biało (nienawidzę białych ścian ). I widzę że skusiłaś się jakieś roślinki , tak tak, pamiętaj tylko, że to wciąga Też, jak Mohag, jestem ciekawa koloru kominka po następnej warstwie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.05.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Iga, bardzo odważne kolory, i powiem, że czerwona ściana robi wrażenie Czekam na efekt końcowy kominka, choć już teraz zapowiada się ciekawie .... Widzę, że dałaś pasiastą wykladzinę - jakie planujesz meble do tego pokoju? Wykładzina super, szkoda, że żle wymierzyli . Nie można było tego reklamować ? Roślinki pierwsze już masz, teraz kolej na sadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.05.2007 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 hmm- z wykladzina to jest tak, ze zle wpisali do zamowienia a my podpisalismy fakture. Jakos nik nie zauwazyl tych brakujacych centymetrow Wylkadzina jest tylko na zamowienie i czeka sie na nia min. 3 tygodnie. No i teraz sobie wyobrazcie jak ide do sklepu i zamawiam 10 cm wykladziny o szer 4 m I czekam A że to skos i sa tam pod kazdym oknem kaloryfery i jedyne meble jakie tam beda to biurko i lozko- wiec ich odstawienie pod takim niskim skosem nawet o 4-5cm od sciany nie jest tragedia- dlatego stwierdzilismy, ze tak zostanie Prowizorka i radosna tworczosc jak widac na budowie kwitnie. Adrianko- jaki meble beda w tym pokoju pojecia nie mam- pokoj bedzie na razie bez przeznaczenia. A w wykladzinie sie zakochalam - kosztowala 26 zł/m2 i musialam ja miec Mysle, ze kiedys beda tam jasne meble - raczej biale A roslinki jeszcze poczekaja na swoja kolej - i nikt nie wie jak dlugo Ciesze sie, ze jakos przezylyscie te moje zarowiaste kolory Dominika - ja bede miala sporo bialych scian, choc bardzo sie przed tym bronilam Ale przy tych moich instensywnych czesciach kolorystycznych muse miec cos, co je zrownowazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 28.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 a ja bym zamowila i czekala ... no ale ja cierpliwy krasnoludek jestem, tym bardziej ze pokoj i tak narazie nieuzytkowany bedzie. Ale jak mowisz ze to pod skosem a i tak nie za duzo tam bedzie stalo, to moze faktycznie masz racje z tymi listwami. Bardzo lubie takie instensywne kolory... ale u kogos ja wole tak na bialo w miare mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 28.05.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Kolory masz na prawde odważne!! Gratuluję odwagi. Ja bym nie był aż tak "szalony" i bym chyba nie zdecydował się na te paski.. Ale może ja po prostu konserwatysta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 29.05.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 No i powoli krok po kroku do przodu Ale masz czerwień zadymistą Super! pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 kze paski faktycznie mocno kolorowe Na dole staram sie powstrzymac jak moge Juz tak mam- zawsze lubilam mieszanine kolorow i wzorow... na pewno takie wnetrze nie jest neutralna baza. Ale jak sie kilka lat pomieszka w bialych scianach i na bialych podlogach, gdzie nic nie mozna zmienic- to przy moich upodobaniach przy wykonczeniowce puszczaja hamulce Gerion czerwiem faktycznie daje po oczach. Mi podoba sie, ze nie jest to czysty odcien, ale ma w sobie domieszke maliny i pomaranczu. Bardzo ciekawy kolor Donosze, ze posluchalam rady Mohag i zamowilam dzic 10 cm pasek wykladziny I o dziwo w piatek po poludniu ma byc do odbioru I dzieki temu bede miala normalne listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.05.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 No proszę, jak dobrze jest się posłuchać kogoś z forum Co do kolorków odważnych, to ja też lubię, zwłaszcza na ścianach, ale właśnie tak, jak ty masz, Iga, czyli nie całość, a fragmenty. Reszta oczywiście musi być stonowana, nawet niech już ta biel będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.05.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 iga, dobrze zrobilas wykladzine masz i tak w paski to nawet dokladnie nie bedzie widac gdzie dolozysz kawalek... a i na listwach zaoszczedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts