Adriano Komputero 05.08.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Dzięki Iga, faktycznie wychodzi niedrogo . Będę musiała się tym tematem zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 10.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 b o s k a iga9 spóźnione ale szczere gratulacje z okazji zajęcia całą gębą domu! wiem co to za szczęście iga ale powiedz mi gdzie kupiłaś te rolety na okna połaciowe??? daj jakiś namiar i ile kosztowały hm? http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/PICT0105rol.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.08.2007 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 świercz takie rolety sprzedają w każdym punkcie ze zwykłymi roletami. Ceny są różne. Ja szukałam w punktach blisko domu. W jednym małym punkcie zaśpiewali mi ok. 320 zł za taką roletę. W końcu za swoją w innym miejscu dałam 233 zł. Połaciówki są droższe niż rolety na zwykłe okna. Nam montowali spece, bo bałam się o te okna. Firma nazywa się Stolplast i jest na Nizinnej - namiary możesz znaleźć w necie. Powiem tak- bez rolety na oknie połaciowym nie mogłabym chyba spać w pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 11.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 b o s k a iga9 dzięki! właśnie małża mnie uświadomiła że takie rolety można wszędzie dostaćtzn tam gdzie są rolety oj nie każdy wszystko musi wiedzieć A co do spania to bez rolet jakoś się udaje bo na dzień wkładamy w okna "szmaty" (dawne story), wiesz to puszcza więc nikt nie widzi że odwalamy wioche gorzej się śpi bez moskitiery, bo komary użerają nam kończyny ale dziś se fundneliśmy juz nie kuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.08.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 No właśnie - te komary Ja już nie wiem co robić - wlatują przez otwarte okna nawet przy zgaszonym świetle. Już nie wpiminając t tym ile napuszczają ich nasi goście biegając wieczorami na taras i z powrotem (w domu nie pozwalam palić ). Świerszczu- a jaką moskitierę macie? Taką w okno, czy zawieszoną nad łóżkiem? Mówisz, że działa Może byś pokazał jakieś foty? Ja myślałam o takich w okna. Można je na zimę zdemontować. Chciałam sobie je zrobić w kuchni i w sypialnym. I koniecznie chyba już później takie wiszące z obciążnikami przy wyjściu na tras, bo na dole nie planuje żadnych firan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.08.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 iga wklej sobie w okna zwykle moskitiery. Mozna kupic na metry albo takie do dociecia, do tego jest tasma klejaca. W drzwi balkonowe tez sa takie, ale bardziej sklaniaj sie do takich w trzech czesciach, te z jednym przecieciem srodkowym sa mniej wygodne do wchodzenia i wychodzenia szczegolnie jak sie cos niesie. U mnie sprawdzaja sie w 99% specjalne wklady do kontaktu tz jest taki bzdryczek elektryczek w ktory wklada sie specjalne platki. One sa czyms nasaczone i pod wplywem ciepla paruja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.08.2007 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mohag ja własnie używam tego samego do kontaktu, ale jeden płatek starcza na 1 noc. tanie rozwiązanie to to nie jest i nie załatwia dołu- tak na tej przestrzeni musiałabym chyba ze 3 włożyć Do tej pory na starych śmieciach używaliśmy tych moskitier na rzepy- ale jak mam nakleić na te moje orzechowe okna taki biały rzep to wzdrygam się przed takim świętokradztwem Już nie mówiąc o tym, co zrobię jak klej z takiej taśmy weżre mi się w ramy okna Może to być możliwe Pozostaje też problem jak to przykleić to rzepa od zewnątrz na poddaszu Widzisz - ja zawsze tysiąc problemów wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.08.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mozesz nakleic czarny rzep a wiesz ze klej ze wszystkiego da sie sciagnac hihi wiem ze platkow trzeba tony na taka powierzchnie w mieszkaniu nie ma problemu, bo ja wkladam jeden w duzym pokoju a jak ide spac to przekladam do sypialni ale dlatego moze pomysl o jakims rozwiazaniu na stalych prowadnicach, a nawet nie prowadnicach tylko na stalych ramach, ktore wstawia sie w okno na lato. One sa robione na cieniutkich sztywnych profilach aluminiowych na ktorych jest naciagnieta moskitiera, wstawia sie to w okno na sztywno. Przez to ze sa cienkie daje sie zamknac okno, a na zime mozna zniesc do piwnicy. problemy sa po to zeby je rozwiazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.08.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Widzisz właśnie o czymś takim myślałam. Ale do tej pory widziałam tylko takie mocowane od zewnątrz. A mocowane w środku byłby najlepszym rozwiązanem - muszę poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 W temacie graficiarzy to jedna spółdzielnia mieszkaniowa wpadła na pewien ciekawy pomysł. Po prostu zleciła jednemu (lub grupie) w porozumieniu z plastykiem by ... namalował na bloku jakiś obrazek. I .. po problemie. Obrazek sprejem namalowany i inni graficiarze nic nie maluja na nim.. Może podobnie mozna zrobić z pełbym płotem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.08.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Mi tam graffiti po zewnętrznej stronie płotu nie przeszkadza I tak mam tam taką dzicz, że te napisy to przejaw normalności Moja ulica dzięki budowie osiedla na przeciwko wygląda tak, że w czasie deszczu idziesz w błocie po kostki Nie pytajcie mnie nawet jak dochodzę do pracy z czarnych spodniach i butach A dodatkowo rozwalili nam już jeden słupek z naszego płotu- poszedł w drobny mak. Oczywiście winnych brak Kierownik budowy zwala na pec a w pecu z nikim nie pogadasz. I tak płot, który ma 4 tyg. jest już do naprawy Wszystko rozumiem, ale żeby robić taką miazkę z nieutwardzonej ulicy w środku miasta bez zagwarantowani pieszym przejścia (inni mieszkańcy ulicy mają jeszcze gorzej) i rozwalać komuś ogrodzenie to chyba lekka przesada! Ech- tak się wyżaliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 To rzeczywiscie dosyć mały skandal, żeby tak ulicę rozjechać i płot rozwalić.. Na policji byłaś z tym? Niech oni moze dochodzenie zrobia.. Czasami trzeba się wygadać, bo wtedy lżej się robi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.08.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 iga w jakims topiku czytalam ze dziewczyny zakladaja sobie worki foliowe na buty zanim dojda do utwardzonej drogi. Taki worek mozna ciach sciagnac i wyrzucic. pomarudz, pomarudz, to pomaga a z tym plotem to niech ich .... nie powiem co bo mnie z foruma zbanuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka_ 16.08.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witaj Iga, jeśli mogłabyś podać namiar na producenta Twojego betonowego płotu, to będę ogromnie wdzięczna. Zrobił na mnie duuuuuże wrażenie, tym bardziej, że do tej pory uważałam beton za obciach. Zmieniłam zdanie tylko dzięki Twojej fotce Pisałaś, że najlepiej kupować w najbliższej okolicy, ja jestem jeszcze mocno zielona w temacie budowlanym, ale czytając forum zaczynam się uczyć. Zazdroszczę końcówki wykańczania, my jesteśmy dopiero na etapie stropu. Życzę miłego mieszkania w nowym domu i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 20.08.2007 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Jolka_ witam I dziękuje za życzenia Płot jak na betony jest chyba najlepszym wzorem, jaki udało nam się znaleźć. Są czacem jeszcze imitacje drewnianych płotów, ale tu kolor niestety zdradza nędzna podróbę - trzeba na brązowo malować. My kupowaliśmy tu: http://www.formydobetonu.pl Jędrzej Szajbel tel.kom. 608 663 309 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka_ 20.08.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Iga bardzo dziękuję za odpowiedź. Zaraz zajrzę na ich stronę. Twoja pomoc zaoszczędziła mi sporo czasu, tak więc jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.08.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Teraz ja muszę uzbroić się w cierpliwośc żeby zobaczyc fotki Ale nic to łatwo się nie poddam Iga cieszę się że domek spełnia oczekiwania a imprezki się udają napewno kiedys się wproszę na małe co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.08.2007 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Aga - a dlaczego musisz się zbroić? Przecież są podane linki do zdjęć - czyżby ich nie było widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.08.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Linki są tylko gorzej się otwierają niż jak były fotki w dzienniku, nie wiem czemu tak się dzieje I dlatego muszę się zbroić Ale dam radę i w końcu obejrzę te cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.08.2007 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Cudow ni ma Nigdy nie myślałam, że będę miała w tej chatce i na ogrodzie tyle roboty Wczoraj dzień ogrodowy- sadziłam sadzonki, pozbywałam się chwastów. Dlatego musicie mi wybaczyć ciszę w dzienniku. Zreszta i tak nie ma co pokazywać (chyba, że rozkute ściany) - czekamy na powórt ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts