Aga J.G 29.08.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Chyba z moim łączem jest cos nie tak bo nic mi się nie wyświetla Iga w domu już tak jest że ciągle jakaś praca na nas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.08.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 praca, robota, porzadki, sprzatanie, kopanie, sadzenie, podlewanie, mycie, polerowanie, odkurzanie, wycieranie.... moge tak jeszcze dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 01.09.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ale przynajmniej robisz na swoim i dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.09.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Czasowo ostatnio wysiadam Niestety w pracy spędzam po 10h dziennie a żeby nie zwariować wzięłam się za sport i to ostro I tak wychodzi, że na nic więcej nie mam czasu. Mohag - i nic z tych rzeczy o których piszesz już mi sie nie chce Ale, że trzeba - poświęcam na to całe weekendy I tak w kółko ale życie Niestety akcja wykańczania dostarcza nam nie lada atrakcji - wygląda na to, że wykruszyła się kolejna ekipa Chyba osiwieję jak będę miała teraz znaleźć kolejną to pomalowania kilku ścian, położenia tapety na jednej ścianie i położenia jednej podłogi Może się to wyjaśni- ale ja coś nie mam złudzeń - robotnicy poszli pracować do innych lub na swoje A z dobrych wiadomości to naprawili nam płot Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Trzymam kciuki za znalezienie nowej ekipy i to szybko I życzę trochę wiecej wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.09.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 oj, dzieje się, dzieje po przeprowadzce co do sportu -tez powinnam coś zacząc robić bo w pracy cały czas na siedząco....ale jeszcze nie zmobilizowałam sie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 06.09.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dobrze, że choć płot naprawiony, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.09.2007 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No tej Trzeba się cieszyć ze wszystkiego nie Z ekipą nalad nic nie wiadomo - czekamy na decyzje właściciela firmy - zupełnie nie zorientowanego w temacie. I sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.09.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 To trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 25.09.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Iga co u Ciebie słychać dawno nic nie pisałaś jak postępy w wykończeniach domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.09.2007 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Właśnie dziś mam zamiar się poprawić i nadrobić zaległości Na razie ładuję zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.09.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Iga Zdjecia sa widoczne Ze tez wczesniej jakos nie bylam u Ciebie , nie wiem jak to sie stac moglo Ladnie , bardzo ladnie wszystko. Najbardziej podoba mi sie plot od frontu. Mozesz cos wiecej ? To jakies betonowe jest czy lupek? Jak sie mieszka? Pomijajac ulge , ze na budowe nie trzeba dojezdzac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.09.2007 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 rrmi - a widzisz:D A ja do ciebie zaglądam A właściwie to zaglądałam kiedyś - jak częściej bywałam na forum. Dzisiaj taki dzień nadrabiania zaległości Płot jak jak najbardziej betonowy - najtańsza opcja jeśli chcesz być całkowicie zasłonięty. Jak na beton to jest chyba najlepszy wzór, jaki udało nam się znaleźć. Są czasem jeszcze imitacje drewnianych płotów, ale tu kolor niestety zdradza nędzna podróbę - trzeba na brązowo malować. My kupowaliśmy tu: http://www.formydobetonu.pl Już dokładnie nie pamiętam, ale wygodzi 100 zł za przęsło wys. 2 m i szer. 2,60 razem ze słupkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.09.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 No postępy postępy, aż miło patrzeć. Ogodek też pięknieje i myślę że niebawem będziiw z Ciebię ogrodnik załą gębą Co do drzewek owocowych to nie kupuj na allegro bo to ryzyko szczególnie przy transporcie. Jest od jutra Polagra napewno coś ciekawego będzie można kupic. Na skrzyżowaniu Bukowskiej z Polską (taj jak się jedzie do King Cossa jest przy działkach ryneczek czynny w soboty i niedziele. Przyjeżdża tam szkólkarz z Lusowa ( całkiem niezły taki zapaleniec) i ma drzewka i krzewy owocowe. Generalnie ten ryneczek jest całkiem fajny i na zakupy innych roślinek bo często sprzedają nadmiary różni hobbyści. Dodatkowo po drzewka możesz jechać do Chludowa (trasa na Oborniki), jest duży szyld łatwo trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.09.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Wciornastek dzięki za porady Na na allegro wzięłam namiary na szkółki- są 3 wokół Poznania i chciałam sama tam jechać po odbiór drzewek. A ten targ przy tych działkach na końcu Polskie to rzut beretem od mojego domu - w niedziele są jakoś rano? Tzn. czy można jechać ok 8.00? pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.09.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Widać, że nie próżnowaliście w czasie urlopu. Bardzo ładnie się wokół domu zrobiło. Co do powojników, to widziałam ostatnio szyld, że właśnie jakieś ogrodnictwo je sprzedaje. Nie mogę sobie tylko przypomnieć, gdzie . Jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że to było przy trasie na naszą budowę. Jak mi się uda zlokalizować, to Ci podeślę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.09.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Wciornastek dzięki za porady Na na allegro wzięłam namiary na szkółki- są 3 wokół Poznania i chciałam sama tam jechać po odbiór drzewek. A ten targ przy tych działkach na końcu Polskie to rzut beretem od mojego domu - w niedziele są jakoś rano? Tzn. czy można jechać ok 8.00? pa W niedziele i sobotę w tygodniu też i raczej coś koło 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 26.09.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ale zabralas sie za ogrodek, no przyjemnie to wszystko juz wyglada, tak "porzadnie" i zamieszkanie Wszyscy jakos ogrodkami sie ostatnio zajmuja, bylam u dominis i tez ogrodkowo A ze zielenina mnie nie za bardzo interesuje, to nie bede ciagnac tematu hihi ale interesuje mnie biuro, ta szafka to co i jak tz stolarz to robil ? czy kupiona. Ta sciana jest na rowni z meblem, czy tylko na focie tak widac ? ladnie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.09.2007 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Eee- ja wiem, że mój ogrod dla prawdziwych ogrodników może wygląda troche smiesznie i moje podekstyowanie jest mało profesjonalne - ale to mój pierwszy raz i sama nie wiem jak tego dokonała, bo nie lubie się grzebać w ziemi Mohag - wróciłaś Meble są zrobione przez stolarza - jet tez teraz parę dotaków - póka i konterek. Segment jest płytki i zaprojektowany z pólkami pod konkretne książki i segregatory - tak, aby wszystko weszło. Alenie do samego sufitu - choć wysoki. Jak już będzie po wykończenioce postaram się o jakieś lepsze foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.09.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 No prawda, Mohag, u mnie też ogródkowo, ale tylko na kawałku, malutkim bardzo Ale co tam, od czegoś trzeba zacząć. Iga, widzę, że ty już po całości lecisz Podziwiam, naprawdę, mi ten kawałek przy domu plus zasypanie drugiej nitki drenażu (nitki - raptem 2 m długości ) i wyrównanie całości naddrenażowej z posadzeniem roślin zajęło w sumie z 5 dni. Fakt, że zgrabiałam też żwir z naszej działki - ciężka praca, no i nie pracowałam całymi dniami, bo jeszcze po sklepach ogrodniczych jeżdziłam, ale mimo wszystko.... Iga - drzewka koniecznie kupuj osobiście. Będziesz mogła wybrać takie z dobrze rozwiniętym systemem korzeniowym, no i jakieś przyzwoicie wyglądające. Powojnik to nie jest chyba roślina zadarniająca, tylko pnącze.... Na zadarniające polecam barwinek, rojniki, jest takie jeszcze jedno, nazwa coś z Rumunią mi sie kojarzy kurcze, nie pamiętam Nawet zwykły bluszcz jak nie ma podpory to się będzie płożył. No i Irga płożąca. Jeszcze jest taka roślinka o ciemnych, fioletowo-bordowych liściach, niska, rośnie w kępkach i ładnie sie rozrasta. Mam taką u siebie, dostałam ją od mamy koleżanki i wyglądała tam bardzo fajnie. A ta forsycja to była z całą bryłą korzeniową? Bo mmi to wygląda na brak wody, może korzenie się uszkodziły, albo była wykopana. Podlewasz ją sporo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts