Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czasowo ostatnio wysiadam :wink: Niestety w pracy spędzam po 10h dziennie a żeby nie zwariować wzięłam się za sport i to ostro 8) I tak wychodzi, że na nic więcej nie mam czasu.

Mohag - i nic z tych rzeczy o których piszesz już mi sie nie chce :lol: Ale, że trzeba - poświęcam na to całe weekendy :lol:

I tak w kółko :lol: ale życie :o

Niestety akcja wykańczania dostarcza nam nie lada atrakcji - wygląda na to, że wykruszyła się kolejna ekipa :-? Chyba osiwieję jak będę miała teraz znaleźć kolejną to pomalowania kilku ścian, położenia tapety na jednej ścianie i położenia jednej podłogi :evil: :p :roll: Może się to wyjaśni- ale ja coś nie mam złudzeń - robotnicy poszli pracować do innych lub na swoje :roll:

A z dobrych wiadomości to naprawili nam płot :D

Pozdrawiam :D

• 3 weeks później...

Iga

Zdjecia sa widoczne :D

Ze tez wczesniej jakos nie bylam u Ciebie ,

nie wiem jak to sie stac moglo :roll:

Ladnie , bardzo ladnie wszystko.

Najbardziej podoba mi sie plot od frontu.

Mozesz cos wiecej ?

To jakies betonowe jest czy lupek?

Jak sie mieszka?

Pomijajac ulge , ze na budowe nie trzeba dojezdzac?

rrmi - a widzisz:D A ja do ciebie zaglądam :wink: A właściwie to zaglądałam kiedyś - jak częściej bywałam na forum. Dzisiaj taki dzień nadrabiania zaległości :wink:

Płot jak jak najbardziej betonowy - najtańsza opcja jeśli chcesz być całkowicie zasłonięty. Jak na beton to jest chyba najlepszy wzór, jaki udało nam się znaleźć. Są czasem jeszcze imitacje drewnianych płotów, ale tu kolor niestety zdradza nędzna podróbę - trzeba na brązowo malować.

My kupowaliśmy tu:

http://www.formydobetonu.pl

Już dokładnie nie pamiętam, ale wygodzi 100 zł za przęsło wys. 2 m i szer. 2,60 razem ze słupkiem.

No postępy postępy, aż miło patrzeć. Ogodek też pięknieje i myślę że niebawem będziiw z Ciebię ogrodnik załą gębą :wink:

Co do drzewek owocowych to nie kupuj na allegro bo to ryzyko szczególnie przy transporcie. Jest od jutra Polagra napewno coś ciekawego będzie można kupic. Na skrzyżowaniu Bukowskiej z Polską (taj jak się jedzie do King Cossa jest przy działkach ryneczek czynny w soboty i niedziele. Przyjeżdża tam szkólkarz z Lusowa ( całkiem niezły taki zapaleniec) i ma drzewka i krzewy owocowe.

Generalnie ten ryneczek jest całkiem fajny i na zakupy innych roślinek bo często sprzedają nadmiary różni hobbyści.

Dodatkowo po drzewka możesz jechać do Chludowa (trasa na Oborniki), jest duży szyld łatwo trafić.

Wciornastek dzięki za porady :D Na na allegro wzięłam namiary na szkółki- są 3 wokół Poznania i chciałam sama tam jechać po odbiór drzewek. A ten targ przy tych działkach na końcu Polskie to rzut beretem od mojego domu - w niedziele są jakoś rano? Tzn. czy można jechać ok 8.00?

pa

Widać, że nie próżnowaliście w czasie urlopu. Bardzo ładnie się wokół domu zrobiło. Co do powojników, to widziałam ostatnio szyld, że właśnie jakieś ogrodnictwo je sprzedaje. Nie mogę sobie tylko przypomnieć, gdzie :oops: . Jednak istnieje duże prawdopodobieństwo, że to było przy trasie na naszą budowę. Jak mi się uda zlokalizować, to Ci podeślę namiary.

Wciornastek dzięki za porady :D Na na allegro wzięłam namiary na szkółki- są 3 wokół Poznania i chciałam sama tam jechać po odbiór drzewek. A ten targ przy tych działkach na końcu Polskie to rzut beretem od mojego domu - w niedziele są jakoś rano? Tzn. czy można jechać ok 8.00?

pa

W niedziele i sobotę w tygodniu też i raczej coś koło 9.

Ale zabralas sie za ogrodek, no przyjemnie to wszystko juz wyglada, tak "porzadnie" i zamieszkanie :wink:

Wszyscy jakos ogrodkami sie ostatnio zajmuja, bylam u dominis i tez ogrodkowo :lol:

A ze zielenina mnie nie za bardzo interesuje, to nie bede ciagnac tematu hihi ale interesuje mnie biuro, ta szafka to co i jak tz stolarz to robil ? czy kupiona.

Ta sciana jest na rowni z meblem, czy tylko na focie tak widac ? ladnie sie prezentuje 8)

Eee- ja wiem, że mój ogrod dla prawdziwych ogrodników może wygląda troche smiesznie i moje podekstyowanie jest mało profesjonalne - ale to mój pierwszy raz i sama nie wiem jak tego dokonała, bo nie lubie się grzebać w ziemi :lol:

Mohag - wróciłaś :D

Meble są zrobione przez stolarza - jet tez teraz parę dotaków - póka i konterek. Segment jest płytki i zaprojektowany z pólkami pod konkretne książki i segregatory - tak, aby wszystko weszło. Alenie do samego sufitu - choć wysoki. Jak już będzie po wykończenioce postaram się o jakieś lepsze foty.

No prawda, Mohag, u mnie też ogródkowo, ale tylko na kawałku, malutkim bardzo :oops: Ale co tam, od czegoś trzeba zacząć.

Iga, widzę, że ty już po całości lecisz :o Podziwiam, naprawdę, mi ten kawałek przy domu plus zasypanie drugiej nitki drenażu (nitki - raptem 2 m długości :o ) i wyrównanie całości naddrenażowej z posadzeniem roślin zajęło w sumie z 5 dni. Fakt, że zgrabiałam też żwir z naszej działki - ciężka praca, no i nie pracowałam całymi dniami, bo jeszcze po sklepach ogrodniczych jeżdziłam, ale mimo wszystko....

Iga - drzewka koniecznie kupuj osobiście. Będziesz mogła wybrać takie z dobrze rozwiniętym systemem korzeniowym, no i jakieś przyzwoicie wyglądające.

Powojnik to nie jest chyba roślina zadarniająca, tylko pnącze.... Na zadarniające polecam barwinek, rojniki, jest takie jeszcze jedno, nazwa coś z Rumunią mi sie kojarzy :roll: kurcze, nie pamiętam :( Nawet zwykły bluszcz jak nie ma podpory to się będzie płożył. No i Irga płożąca. Jeszcze jest taka roślinka o ciemnych, fioletowo-bordowych liściach, niska, rośnie w kępkach i ładnie sie rozrasta. Mam taką u siebie, dostałam ją od mamy koleżanki i wyglądała tam bardzo fajnie.

A ta forsycja to była z całą bryłą korzeniową? Bo mmi to wygląda na brak wody, może korzenie się uszkodziły, albo była wykopana. Podlewasz ją sporo?