Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Iga,

jak to miło obejrzeć realizację marzeń. Pamiętam jak opisywałaś style i klimaty w jakich chcesz utrzymac poszczególne pomieszczenia. Dla postronnego czytelnika mogło to brzmieć niezrozumiale - a tutaj takie śliczne realia :D

Oczxywiście należą się gratulacje, a świnki super. Czy one biegają po całym domku?

aha, pomalowałabym też nóżki tej ślicznej komody - wyszła super :D

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale ładnie u Ciebie Iga :D , obejrzałam z pięc razy :wink: .

Sypialnia bardzo klimatyczna :D .

Co ja będę dużo gadać, bardzo fajnie to wszystko wyszło, macie piękny nietuzinkowy dom i basta :D .

Zgadzam się z Amtlą - machnęłabyś te nózki, bo jednak trochę odstają.

A nie możesz ich pomalować leżąc na podłodze :wink: ?

Pod nóżki daj gazetę i może się uda.

Pozdrawiam serdecznie :D

http://bransoletka.blox.pl/resource/szampan.jpg

Przepis na Dobry Rok : (autor - Miłka)

Bierzemy 12 miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkładamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji, pół kwaterki marzeń,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości. Gotową potrawę

przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbaty.

Życzę pięknego 2008 roku

Iga mam pytanie jak poradziłaś sobie w wykończeniem prysznica?

chodzi mi o połączenie drzwi ze ścianką z luksferów bo mi podpowiedziano że tak się nie da :-( a jezeli Ci się udało to napisz jeszcze proszę na jakie drzwi się zdecydowałaś? będę wdzięczna z apodzielenie się doświadczeniem

gratuluję ślicznego domku naprawdę wyszło suuuper

pozdrawiam cieplutko

Potwierdzam, że z nóżkami dobrze by było coś zrobić.. :wink:

A jak wysoką masz ściankę kolankową?

Ile cm masz od końca wanny do początku skosów? No bo ja mam obawy czy nie będę miał za mało miejsca w swojej wannie pod skosami... :roll:

• 4 weeks później...

Juz tu zadko zagladam - dlatego wam odpowiem w opoznieniem :oops: Jakos mi powiadomienie juz nie przychodza- chyba, ze o privach, wiec lepiej tam do mnie pisac z pytaniami:wink:

awaj faktycznie - szkalnych drzwi nie przytwierdzisz do scianki z luksferow tylko do pelnej sciany i tak jest zrobione u mnie. Ja nie chcialam w pelni szczelnych drzwi do kabyny (zreszta wykonawca tak mi jue wymierzyl, ze nie moglabym ich miec :wink: wiec dobrze, ze nie chcialam :lol: ), wiec nie mam zadnych uszczelek itp.A drzwi zamawialam na Obornickiej w takiej firmie od luster i szkla - nie pamietam nazwy. Podalam wymiar, oni nawiercaja otwory i sprzedaja ci do tego zawiady do szkla i klameczke do drzwi - jest kilka modeli do wyboru. ontowala mi moja ekipa. Generalnie takie drzwi do droga impreza, ale mi nie udalo sie znalezc w okolicy tanszych szklanych drzwi do kabiny - choc nie ukrywac, ze nie szukalam zbyt intensywnie :wink:

kze coscie sie tych nozek tak uczepili :evil: :lol: :lol: :lol:

Naprawde - w realu to wyglada dobrze jak sie patrzy z gory - kolor z;ewa sie z podloga i w ogole ich nie widac :lol: Na razie maluje ramki do zdjec- nozek juz mi sie nie chce :lol: 8) :oops:

Sciankę już po obudowani plyami g-k mam 127 cm - a wiec dosc wysoka. U mnie wanna jest przystosowana typowo pod lezenie - prysznic jest obok :wink: Wiec od razu bylo zalozenie ze nie bedziemy w iej stac- ja jestm niska wiec jak schyle glowe to moge sie spokojnie oplukac i wytrzec wychodzac. Maz juz nie ma takiej okazji :wink: A od scieny ma ok. 10cm odsunieta ta wanne - tak jak juz jestes w srodku to jest cos ok 150cm wysokosci, bo wanna jest dosc szeroka.

Pozdrawiam :D

• 1 month później...

Mnie tu cale lata nie bylo. Ale zrobilam duze oczy. :o :lol:

Iga jak Ty pieknie wszystko porobilas!!!

Nie wiem czemu nie ma tych ostatnich zdjec sypialni, mi sie zdjecia koncza tym zdjeciem z lazienki. Zaluje, ze wszystkiego nie moge zobaczyc. Ale czad! :p

Ano wracamy :D

Nie ukrywam, że się stęskniłam :oops: :lol:

Dziękuję za zachwyty - ja już się do wszystkiego bardzo przyzwyczaiłam :wink: Już bym mogła przemeblowywać i malować, gdyby nie fak, że tak dobrze się mieszka bez robót w tle :wink: No, ale roboty się zaczną. Przenosimy kredyt no trochę dodatkowych pieniędzy się skapnie. Najbardziej to się nie mogę doczekać tarasu :roll:

Dominika - dziękuję za zainteresowanie prosiętami :D Prosiaki już duże i utuczone - co dzień witają nas głośnym piskiem i terroryzują nam zachciankami :wink: Na szczęście już podrosły i zrobiły się przelepiaste - mogę więc bezkarnie leżeć z nimi na kanapie i razem wyciągamy nogi :lol: Tylko one ziewają znacznie więcej :wink: Mają też swoje domki - zrobię wam fotkę, bo bardzo komicznie wygląda :wink: