Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iga w daliach 3 - komentarze

iga9

Recommended Posts

Witam

Igo, piękne wykończenie wnętrz! Bardzo lubię takie żywe kolorki, a szczególnie podoba mi się ta czerwona ścianka w jadalni ikanapa :) No i obudowa wanny, chyba po wejściu nie chce się już z niej wychodzić... :D

Sypialnia też super, naprawdę gratuluję i gustu i odwagi - opłaciło się.

O pomarańczowej łazience nawet nie wspomnę, też będę miała w pomarańczu :D

pozdrawiam

Aneta

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witaj Iga.Zaglądam czasami do tojego dziennika budowy,a tu proszę jak pięknie.Obawiałam się tych kolorów a naprawdę wyszło to super. Jak możesz jeszcze wkleić zdjęcia to proszę.Mam pytanie dotyczące tego zdjęcia ze stołem,białymi krzesami.W tel jest czerwona ścianka czy to jest kominek a te tkaniny bo bokach.Przepięknie to wygląda.jak możesz objasnić bedę wdzięczna.

• 3 weeks później...

Ha ha - byłam na baaardzo długich wakacjach :D W końcu po ponad 3 latach odbiliśmy sobie ten czas i wyjechaliśmy daleko na całe 3 tygodnie. Co wraz ze wszystkimi przygotowaniami dało trochę więcej. Wróciłam jakiś tydzień temu :wink:

Teraz szukam zdjęć zrobionych latem coby wkleić, ale się gdzieś nam zagubiły na kompie... Jak znajdę to powklejam a jak nie trzeba będzie poczekać, bo teraz to już tak nie wygląda :wink:

Po powrocie zastałam ogród w strasznym stanie. Nie wiem co robić z tymi wszystkimi choróbskami :roll: Muszę Mirka zapytać :(

Witaj Iga.Zaglądam czasami do tojego dziennika budowy,a tu proszę jak pięknie.Obawiałam się tych kolorów a naprawdę wyszło to super. Jak możesz jeszcze wkleić zdjęcia to proszę.Mam pytanie dotyczące tego zdjęcia ze stołem,białymi krzesami.W tel jest czerwona ścianka czy to jest kominek a te tkaniny bo bokach.Przepięknie to wygląda.jak możesz objasnić bedę wdzięczna.

Już piszę - to nie kominek :D

To zwykła ściana po środku ozdobiona poziomymi pasami z masy gipsowej i pomalowana na czerwono (tynk strukturalny był za drogi i moi wykończeniowcy zastosowali jakąś własną mieszankę) a z boku zostały pionowe gładkie pasy, na które została położona tapeta - ta sama, którą położyliśmy na drzwi na dole. W pionie w miejscu łączenia tapety z czerwoną częścią ściany jest "wystająca" na pokój zabudowa z płyt G-K, gdzie od wewnątrz zamontowane są niewidoczne od strony pokoju świetlówki = mamy więc ścienną lampę podkreślającą fakturę ściany. Gdzieś chyba wcześniej wklejałam zdjęcie z włączonym oświetleniem.

Ja nadal jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania :wink:

• 1 month później...

Ech - szkoda gadać. Praca mnie porwała :D

Co weekend obiecywałam, że napisze - nawet foto porobiłam :wink: A później klops :roll: :oops:

Z ogrodem nienajlepiej, ale jak zimno to w ogóle nie chce mi się tam robić 8)

A najgorsze, że przez budowę w ulicy przerwali nam (chyba setny raz w ciągu ostatniego roku) kabel telefoniczny i nie mamy netu. I TPSA już tak się zdenerwowała, że powiedziała - nie naprawimy aż sie roboty zimne w ulicy nie skończą. A że nie wiadomo kiedy to nastąpi - zostaliśmy bez netu...

Także nieprędko zobaczycie foty... :-?

Ale dzięki lidszu za pamięć. I jaki ładny nowy avatar :D

• 3 weeks później...
A najgorsze, że przez budowę w ulicy przerwali nam (chyba setny raz w ciągu ostatniego roku) kabel telefoniczny i nie mamy netu. I TPSA już tak się zdenerwowała, że powiedziała - nie naprawimy aż sie roboty zimne w ulicy nie skończą. A że nie wiadomo kiedy to nastąpi - zostaliśmy bez netu...

o to beznadzieja :evil:

Ale dzięki lidszu za pamięć. I jaki ładny nowy avatar :D

bardzo dziękuję :oops:

A pamiętać pamiętam, bo właściwie powinnam już mieszkać w swoim domku, tak jak ty, a ciągle jestem na początku drogi :cry: :cry: Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło :lol:

Zapraszam cię do mojego dziennika - będziemy budować inny domek i z tego jestem bardzo zadowolona :D