Gerion 11.04.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No więc już wiem jak to z tą podogówką. Mój instalator radzi mi zrobić chudy beton równo na całej powierzchni. Na to idzie wszędzie 8 cm styro. Tam gdzie podłogowka, to na styro będzie kładziona folia alu i na to układane i mocowane rurki (mają średnice 1,5 cm). Na całości równomiernie będzie rozłożone 6 cm posadzki, tak bym wszędzie miał identyczny poziom. A więc licząc z grubsza betonu "nad" rurkami będzie 4,5 cm (gdyż będą one niejako zatopione w tej samej płycie 6 cm posadzki).Twierdził, że o wiele łatwiej odpowietrzyć podłogówkę, gdy nie ma wyraźnej różnicy poziomów. Cóż nie znam się na tym... Twierdził, że na szkoleniach też go uczono by robić na jednym poziomie, no chybam że ktoś sobie życzy mieć różnice poziomów i schody np. między salonem a kuchnią. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.04.2006 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No widzisz - a moj twierdzi cos zupelnie innego> Forumowicze taz raczej roznicuja poziomy... Hmm ja sie zdzwonie i spotkam z tym twoim instalatorem i dam mu robote do wyceny. Do nie wchodziłby na początku lipca. Zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 11.04.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Z innych dylematow - u Ziejki przeczytalam, ze dobrze wiedziec jakiej firmy wybierzemy drzwi wew. i otwory robic pod ich oscieznice, bo co firma to inne oscieznice pod ten sam wymiar drzwi. jak zaplanujemy to nie bedziemy kuc. Mysleliscie o tym? Chcialbym uniknac drzwi Porty, ale nie wiem czy na inne bedzie mnie stac Czy z tym kuciem to faktycznie taki problem? Iga. Własnie rozmawiałam z koleżanką, która poinformowała wykonawcę, że drzwi wew. będzie miała z ościeżnicami, na które trzeba zostawić 12cm dodatkowo /info od producenta drzwi, po obejrzeniu projektu/, no a wykonawca zapomniał, otwory zrobił takie, jak ogólnie przyjęte i niestety ościeżnice nie wejdą Jeśli więc jesteś w stanie - a myślę, że przy Twoim planowaniu wyglądu wnętrz to nie jest kłopot;) - to zdecyduj, jakie drzwi się Tobie podobają i skonsultuj z producentem wielkość otworów. Unikniesz niepotrzebnego kucia lub szukania nowych drzwi... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.04.2006 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Hmmm. Dzrwi - o tym nie myślałam. Moze wziac drzwi od M&S jak juz biore od nich okna. Dzis tam znowu jade, to sobie poogladam Ale wydaje mi sie, ze moze byc problem... to dla mnie za odległy (i znaczniemniej interesujacy niż wnetrza ) temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 11.04.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No widzisz - a moj twierdzi cos zupelnie innego> Forumowicze taz raczej roznicuja poziomy... Podaj mi proszę namary kto. Bo ja szukałem do 1 w nocy po dziennikach budowy i guzik. Zero konkretnej odpowiedzi A rano gadałem z p.Robertem i napisałem CI jego opinię pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.04.2006 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 No teraz ci nie powiem. wiem, ze na pwno o tym czytalam, (bo z moja wiedza sama bym na to nie wpadla o to bylo na mojej liscie jedno z pierwszych pytan do instalatora i jeden w wykrzyknikow do wykonawcy stanu surowego (zeby róznicował). Może to było w watku "co byście zrobili gdybyście budowali kolejny raz - rady" jakos tak się nazywa - w wymianie doświadczeń. Albo jak szukalam info ta temat podlogowki i w ogole wlasciwosci roznego rodzaju podlog - sorry, ale na prawde nie pamietam. W dzinnikach brakuje mi własnie informacji o takich istotnych , ale upierdliwych szczegolach. wiem, ze nikomu nie chce sie o tym pisac, bo tak naprawde to nudny temat na dziennikowe opowiesci - ale dla kolejnych budowlanych pokolen jaki przydatny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.04.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam, przesymapatycznie sie czyta choc o nie czasem sympatycznych problemach budowlanych z geodetami - powiem szczerze - zastanawiam sie - gdzie przeczytalas o 350 zl? mi sie tak kolacze w glowe ze wytyczenie to wlasnie od 600 zeta w gore - takie sa ceny nic sie nie poradzi a w sumie ...hmmm wytyczenie budynku - odpowiedzialna praca - mozne przez zle walnac wszystko a dwa - argumant taki ze Inwestor sam tego nie zrobi.... A propos dachu - tez bym wolala zaplacic troche wiecej z metra niz zastanawiac sie czy Szanowny pan od Dachu raczy zawitac na dzialke czy nie Tego nie znosze - wlasnie takich zachowan i nie rozumiem jak tak mozna zalatwiac sprawy.....po to jest telefon zeby odebrac i nawet powiedziec " olewam to" czy " bujaj sie Inwestor" ale przynajmniej wiesz na czym stoisz a nasi budowlancy czesto jak dzieci sie zachowuja - jak by sluchawka gryzla i nie odbieraja tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.04.2006 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 zielonooka wiem, ze mnie rozumiesz - bo ty tez z niesłownymi dostawcami swoje juz przeszlas. Moja obecna ekipa tak mi sie podoba, ze zaluje, ze mi dachu nie zrobia, ale sa juz zajeci Poprosili mnie o jakas kase przed swietami, chciaz nie uda im sie do tego czasu zakonczyc stanu 0. Przelicze to i odpale im proporcjonalnie - w koncu im sie chyba nalezy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 11.04.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 mysle ze tak trzeba byc ludzkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.04.2006 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 No to na piatek odpalam im 70% kwoty stanu 0. Niech maja chlopaki na swieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 12.04.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Dziewczyny, geodeta przy tyczeniu zwykle bierzez 50 zł za punkt (narożnik) Jeśli ktoś ma stodołke na planie prostokąta to jest 200 zł. Ale jak ktoś ma 4 wykusze .... Iga - w temacie poziomów chudego - już wiem wszystko. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.04.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://www.bizz.pl/kartki/nowe/images/wielkanoc/wielkanoc104.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.04.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Iguniu, Wszystkiego naj, naj http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1388.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 13.04.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Dziewczyny, geodeta przy tyczeniu zwykle bierzez 50 zł za punkt (narożnik) Jeśli ktoś ma stodołke na planie prostokąta to jest 200 zł. Ale jak ktoś ma 4 wykusze .... pozdrawiam Gerion Gerion - gdzie Ty takiego geodetę znalazłes? Może mógłbyś podzielić się informacją... bo właśnie jestem na etapie poszukiwań i z tego, co się zdążylam zorientować to 100zł za punkt jest średnią w Poznaniu... a Twoja cena to 50%.... Takie ceny lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 13.04.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Iga pomysł z kamieniem węgielnym - kapitalny (z cudzoziemcem też), zaklinamy wszelkie duchy, coby nam szczęście sprzyjało Zresztą u ziebie tyle się dzieje, że nie wiadomo czym się zachwycać najpierw , podoba mi się kontrast na fundamentach biel styropianu i czerń izolacji, nie sądziłąm, że będę się kiedyś zachwycać takimi widokami, jak przepusty ale naprawdę serce rośnie.... A kominek..., boski, zwłąszcza ten "stalowy", myślę że mógłby to być i mój obiekt westchnień Powodzenia z dekarzem (w końcu kiedyś przyjdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.04.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Żeby śmiały się pisanki Uśmiechały się baranki Mokry śmigus zraszał skronie Dużo szczęścia sypiąc w dłonie Wszystkiego najlepszego, zdrówka, powodzenia i zawsze trafnych wyborów!!! Ach Iga... wreszcie znalazłam czas żeby przeczytać Twój dziennik i się tu wpisać. Bardzo się cieszę razem z Tobą, że już zaczęliście... Szkoda, że my musimy czekać do lipca bo nie ma to jak wymiana doświadczeń na bieżąco Jeszcze raz wszystkiego naj Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.04.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Marta S. - ja znalazłam geodetów, którzy biorą 400 zł netto niezależnie od tego, ile budynek ma punktów. Towar mają swój. Nie wiem na jakiej zasadzie wytyczają, bo rozmowa z nimi była przez telefon i na razie raczej taka wstępna - o szczegóły nie pytałam. Jeśli byłabyś zainteresowana to napisz - dam Ci namiary. P.S. Oni są z Kostrzyna Wlkp i nie wiem jak u nich z dojazdem, ale myślę, że spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 13.04.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://www.trojmiasto.pl/kartki/wielkanoc/img/baranki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.04.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://kartki.elf.com.pl/wielkanoc/images/podwojne.jpg WESOŁYCH ŚWIĄT, iguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 14.04.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Gerion - gdzie Ty takiego geodetę znalazłes? Może mógłbyś podzielić się informacją... bo właśnie jestem na etapie poszukiwań i z tego, co się zdążylam zorientować to 100zł za punkt jest średnią w Poznaniu... a Twoja cena to 50%.... Takie ceny lubimy Geodeta z Kostrzyna. Dariusz Szumigała 605 720 323. Co prawda było to jakiś czas temu, ale...sądzę, że warto. DOstałem rabat z racji tego, że biorę go do wszystkich dokumentacji powykonawczych i swoje na mnie zarobi. ALe gość wporzo, jeśli tak mogę powiedzieć Myślę, że to ci sami, co Żuczek poleca, tylko teraz se inną stawkę zrobili. A własnie, Iga. Zdrowych wesołych świąt. Takich rodzinych i spokojnych, oderwijcie się na godzinkę-dwie od budowy Powodzenia w szukaniu wykonawców i negocjacjach. Cierpliwości i wytrwałości w walce o swoje. Nie dajcie się No i niech wszystko idzie zgodnie z planem, żadnych niespodzianek chyba, że tych miłych. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts