Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

parapety zewnętrzne-niby prosta rzecz???

romka

Recommended Posts

no właśnie jakie macie ?

mamy duże okna 150 i dylemat-jakie dać parapety

1.marmur lub inny kamień,ale przy tak dużych oknach nie wiem jak by wyglądał -bo daje się dosyć cieńki

2.klinkier-ale nie jestem do niego przekonana,wiem że też jest łatwy do utrzymania czystości,ale.....to nie to

3.drewno -tu od razu zrezygnowałam,lubię gładkie w dotyku.... 8) 8)

może jakieś zdjecia???

pozdro

chodzi o zewnętrzne.niestety nie umiem wkleić linku do mieszka,ale jakbyś chciał zobaczyć projekt to albo w projektach"projekt mieszko"w pierwszym poście lub na archipelagu.

jest tam gruby,bardzo gruby parapet zewnetrzny z drewna.i to na projekcie ładnie wygląda,ale przychodzi rzeczywistość i poprostu nie wyobrażam sobie czyszczenia takiego parapetu.a też nie za bardzo pasuje mi taki cieńki

pozdro

Ja osobiście mam blachę, ale wybrałem ją tylko z tego powodu, że przy scianie 2W i grubym styropianie było to najprostsze rozwiązanie.

Natomiast potwierdzam, że nieraz słychać na nich krople wody.

Sam deszcz, nawet zacinający nie jest słyszalny, ale ponieważ nie mam okapów, nieraz jak z obróbki blacharskiej spadnie większa kropla wody to słychać wyraźnie.

no właśnie jakie macie ?

mamy duże okna 150 i dylemat-jakie dać parapety

1.marmur lub inny kamień,ale przy tak dużych oknach nie wiem jak by wyglądał -bo daje się dosyć cieńki

2.klinkier-ale nie jestem do niego przekonana,wiem że też jest łatwy do utrzymania czystości,ale.....to nie to

3.drewno -tu od razu zrezygnowałam,lubię gładkie w dotyku.... 8) 8)

może jakieś zdjecia???

pozdro

ja mam klinkierowe i sa super! okna 150