romka 19.02.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 no właśnie jakie macie ? mamy duże okna 150 i dylemat-jakie dać parapety 1.marmur lub inny kamień,ale przy tak dużych oknach nie wiem jak by wyglądał -bo daje się dosyć cieńki 2.klinkier-ale nie jestem do niego przekonana,wiem że też jest łatwy do utrzymania czystości,ale.....to nie to 3.drewno -tu od razu zrezygnowałam,lubię gładkie w dotyku.... może jakieś zdjecia??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.02.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Plastic is fantastic Mamy plastikowe, zdjęcia w albumie, choć nie wiem czy coś na nich widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 20.02.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 my mamy helopal classichttp://www.helopal.pl/2 cm grubosci ale wyglada to w porzadku - jedno okno mamy 3 m z kamienia naturalnego zewnetrzne generalnie odradzaja - marmur matowieje - mozna to jakos specjalnie impregnowac ale to raczej klopotliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 20.02.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 A co tu dotykać.... Zobaczcie co macie na dachu i do tego kombinujcie sobie parapety. A blacha jest najlepsza - i można sobie bezboleśnie wymienić jeśli się znudzi. Jeśli chcecie być niepowtarzalni pomalujcie ją w motylki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 20.02.2006 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 plastikowe mam w mieszkaniu/wewnątrz/i prawdę mówiąc to żałuję.może teraz są lepszej jakości.... blacha -hmmm też nie za bardzo co mamy na dachu ???-karpiówkę no i co do tego proponujesz???? myślałam że trzeba patrzeć na okna a nie na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 20.02.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 A jeśli ceramika - to też ceramikę. Trudno sugerować konkrety jak nie wie się jak to wygląda. A może parapety.... karpiówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.02.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 A blacha jest najlepsza Rodzice mieli z blachy parapety zewnętrzne - dziękuję bardzo przy deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 20.02.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Ideału nie ma. Ja mam okapy 1 m, deszcz bezpośrednio nie zagląda na parapet, a jak już zacina na okna - to już bez znaczenia z czego parapet - szyby zagłuszają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.02.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 my mamy helopal classic http://www.helopal.pl/ 2 cm grubosci ale wyglada to w porzadku - jedno okno mamy 3 m z kamienia naturalnego zewnetrzne generalnie odradzaja - marmur matowieje - mozna to jakos specjalnie impregnowac ale to raczej klopotliwe ścianę macie 2 czy 3 warstwową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 21.02.2006 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 co do marmuru to może zależy w jakiej okolicy jest dom,jak nie ma zanieczyszczenia to wtedy taki kamień naturalny jest nie do zdarcia????sąsiedzi mają chyba marmur od ponad 5 lat i nie mają żadnych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 21.02.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Przepraszam, że zapytam - chodzi o parapety na zewnątrz czy wewnątrz?Bo z jednej strony mowa o klinkierze, a potem o drewnie, więc mam pewne wątpliwości czy aby na pewno o zewnętrzne chodzi.Poza tym w dziale wnętrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 21.02.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 chodzi o zewnętrzne.niestety nie umiem wkleić linku do mieszka,ale jakbyś chciał zobaczyć projekt to albo w projektach"projekt mieszko"w pierwszym poście lub na archipelagu.jest tam gruby,bardzo gruby parapet zewnetrzny z drewna.i to na projekcie ładnie wygląda,ale przychodzi rzeczywistość i poprostu nie wyobrażam sobie czyszczenia takiego parapetu.a też nie za bardzo pasuje mi taki cieńkipozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 22.02.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Ja osobiście mam blachę, ale wybrałem ją tylko z tego powodu, że przy scianie 2W i grubym styropianie było to najprostsze rozwiązanie.Natomiast potwierdzam, że nieraz słychać na nich krople wody.Sam deszcz, nawet zacinający nie jest słyszalny, ale ponieważ nie mam okapów, nieraz jak z obróbki blacharskiej spadnie większa kropla wody to słychać wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 22.02.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 my mamy helopal classic http://www.helopal.pl/ 2 cm grubosci ale wyglada to w porzadku - jedno okno mamy 3 m z kamienia naturalnego zewnetrzne generalnie odradzaja - marmur matowieje - mozna to jakos specjalnie impregnowac ale to raczej klopotliwe ścianę macie 2 czy 3 warstwową ? 1-warstwowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 no właśnie jakie macie ? mamy duże okna 150 i dylemat-jakie dać parapety 1.marmur lub inny kamień,ale przy tak dużych oknach nie wiem jak by wyglądał -bo daje się dosyć cieńki 2.klinkier-ale nie jestem do niego przekonana,wiem że też jest łatwy do utrzymania czystości,ale.....to nie to 3.drewno -tu od razu zrezygnowałam,lubię gładkie w dotyku.... może jakieś zdjecia??? pozdro ja mam klinkierowe i sa super! okna 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 22.02.2006 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 a masz może zdjęcia??pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts