Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Robocizna - stan surowy zamkniety - chyba przesadzil?

arkadiusz

Recommended Posts

Stan surowy otwarty + humus, rozbiórka istniejącego budynku ("budyneczku") + obsadzenie okien i drzwi - razem robocinzna 47.000

Dom 263 mkw + garaz 32 mkw

Nie interesuje mnie zakwaterowanie robotników, pilnowanie budowy, sprzątanie, kibel, maszyny i sprzęt.

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja zapłaciłem za stan surowy (bez więzby i pokrycia) 11000 zł. Dom 170 m2. Za więzbę i pokrycie blachą + 7 okien dachowych + rynny 5000 zł.

Przyznam ze cena 43000 rzuca o glebę :lol:

Pozdrowienia.;)

może dasz namiary? Gdzie budowałeœ? Ja przymierzam się do nabudowy i kosztorysy które otrzymuję sš w granicach 30-38 tys. Załamujace :cry:

A nam powiedzieli 22.500 PLN za stan surowy otwarty + więźba dachowa. Domek parterowy, ok. 120 m2 do tego garaż 20m2. Budowa z porothermu. Cena z Bydgoszczy i oczywiście z umową.

Myślałam, że to drogo, ale czytając Wasze posty dochodzę do wniosku, że chyba przesadzałam?

• 3 weeks później...
podaj bliższe szczegóły tel. 502-614-649 budujemy i wykańczamy domy uważam że ta cena jest wysoka mogę ten dom wycenić

Cóż... troche za późno! :( Umowa podpisana. Chłopaki uwijają się jak mrówki. Cena może wysoka, ale teraz widzę, że warto było. Szybko, sprawnie, solidnie i na czas.

Jednym słowem - szkoda, że wcześniej się nie zgadałyśmy (-liśmy?).

Ale nie mam jeszcze (ostatecznego) wykonawcy do tynkowania, więc może....? To jutro zadzwonię! Kogo prosić?

Na dole jest link do projektu naszego domku, a raczej wersji podstawowej bo wprowadziliśmy kilka istotnych zmian i domek już nie jest Familijny B, a Familijny G. Ale to tak na marginesie! :wink:

Pozdrawiam! :D

Witam serdecznie,

mnie w okolicy Gdańska za stan surowy otwarty zaśpiweali 25 tys. za 140 m2 + 20m2 garaż bez piwnicy. W cenie - kopanie pod ławy, zbrojenie ,szalowanie wylanie ław, fundament z dociepleniem i izolacją, drenaż wokół domu, Sciany zewn. pustak 24 cm, ściany wewn.Ytong, sufit ,schody i nadproża lane na mokro, konstrukcja dachu , odeskowanie i folia paroprzepuszczalna. Docieplenie budynku , blachodachówka i rynny następne 10 tys. Nie wiem co mam o tym sądzić . Poradźcie proszę. Jest to do przyjęcia ???

Pozdrawiam

Michalsky