alfreda 30.03.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ja również zapsuję się do KLUBU NISKOCIŚNIENIOWCÓW!!! Moglabym zasnąć o każdej porze dnia i nocy, w każdym miejscu...Ostatnio "przydrzemałam" na fotelu stomatologicznym! Pani od zębów, to się nawet wystraszyla że przytomność staracilam lub jaką krzywdę mi zrobila!! Mąż natomiast( po przekazanych mu rewelacjach) przestrzegł mnie, coby kontrolować swoje poczynania w sferze spania. - bo jak ci się to zdarzy np. u ginekologa, to skutki mogą być bardziej drastyczne .....Ach Ci faceci, wszędzie spisek... A co do betonu..Zgadzam się z Rom. Taka zmiana może,ale nie musi, się zemścić!To jest podstawa chałupy i wbrew pozorom różnica w cenie nie jest aż tak drastyczna żeby ryzykować!! Wystarczą jakieś niekorzystne warunki geologoiczne i już masz robotę przy pojawiających się rysach,pęknięciach....Poza tym to na ławach "STOI " cały dom! I ściany, stropy, więźba, pokrycie dachu....Osiadanie budynku może trwać w czsie, a potem już nie będzie Pana z hurtowni, żeby chociaż w mordę dać! Lepiej skup się na wynegocjowaniu ceny za m3 betonu i niech Ci Da facet dobrą cenę ( nam się udało 1m3 B-20 ) zakupić w cenie 160 PLN . Beton kupował nasz majster(usługa + materiał)Za pompę i transport nie płaciliśmy nic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 30.03.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 O zaczęłam czwartą stronę!!! To na dobry początek dnia!! Dziś TYLKO MIŁE, DOBRE,POZYTYWNE INFORMACJE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.03.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców To Ty Też? Prawda, że to koszmar? Oj, to jesteśmy już trzy . Ale ja niestety nie mogę pić kawy . Ale poczekajcie, budowa ciśnienie podniesie . to ja tez dołaczam do tego klubu czasem sie czuje jak zombie.. a wtedy uczniowie dziwnie na mnie patrza i pewnie sie zastanawiaja co robilam w nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.03.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców To Ty Też? Prawda, że to koszmar? Oj, to jesteśmy już trzy . Ale ja niestety nie mogę pić kawy . Ale poczekajcie, budowa ciśnienie podniesie . to ja tez dołaczam do tego klubu czasem sie czuje jak zombie.. a wtedy uczniowie dziwnie na mnie patrza i pewnie sie zastanawiaja co robilam w nocy... No to mamy dwie te same "wady"- ciśnienie i szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.03.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 alfredko witaj również wśtód niskociśnieniowców, a przede wszystkim moich czytelników Chyba rzeczywiście macie rację z tym betonem. Dziękuję za rady, bo jednak nie na wszystkim można oszczędzać. Choć to była sugestia tego pana, absolutnie nie moja i dlatego bardzo mnie to zastanowiło. A teraz muszę kończyć, bo lecę na spotkanie z rodzicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 30.03.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam! Jeśli już chodzi o beton ,to akurat moja branża-więc coś napiszę!!! Jerśli jest to beton b15 i posiada "deklaracje zgodności"-taki atest , to na fundamęty w zupełności wystarczy ! Ważniejszą sprawą jest tutaj zbrojenie [jakość wykonania] i to żeby nie było zbyt długich przerw podczas zalewania. Alfredo co do ceny za b20-160zł ,mocno bym się zastanowił nad jego jakością ,gdyż koszt materiału w naszym przypadku przewyższa ową sumę! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 30.03.2006 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Tyle zaplacilam i na taką kwotę dostałam rachunek. Raczej mój majster( usługs + materiał) W jaki sposób mamy sprawdzać jakość betonu??? Czy inwestor miusi się znać NA WSZYSTKIM?? Wiem tylko jedno że nasz inspektor odgórnie wykluczył jedną z "betoniarni" jako niepełnowartośćiową, był przy zalewaniu i nie miał żadnych zastrzeżeń...Może położenie regionalne ma też jakieś znaczenie? I tych czynników( różnych) może być mnóstwo. Na razie dom stoi zobaczymy jak będzie dalej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 31.03.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Talabugo1, piszesz w Swoim dzienniku, że : Tak tylko sobie zastrzegają, bo gdy np. wykonawca się rozmyśli, rozchoruje i nie ma postępów na budowie, to oni mogą sobie tych fakturek zażyczyć. Tak się właśnie zastanawiam nad tym co napisałaś. Czyli w umowie kredytowej będzie klauzula,że bank może zarządać faktur???? Bo tak to rozumiem. Walcz o to, żeby miec zapis, mówiący o tym, że rozliczanie z kolejnych transzy kredytu następuje wyłącznie na podstawie zdjęć ze zrealizowanych etapów i wpisów w książce budowy. Ja mam taki zapis i wówczas nie mogą żądać faktur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 31.03.2006 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Nad tym betonem jeszcze pomyślę, widzę bowiem, że wzbudza on spore kontrowersje. Jeśli chodzi o faktury do banku, to tak nam przekazał doradca z Goldenegg. Ale faktycznie będę musiała zwrócić uwagę na wszelkie uwagi pod umową. Nie mam bowiem najmniejszego zamiaru kupować na faktury- po prostu nie stać mnie na to. I tak, jako pracownicy budżetówki, płacimy skrupulatnie każdy grosz podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 01.04.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Tabaluga o ile mnie pamięć nie myli to masz dzis urodzinki Dziś powinnaś być królową, wypoczywać cały dzień. Komplementów słuchać dużo, wszystko na skinienie mieć. Nawet, kiedy spojrzysz w niebo i wypowiesz tę chce mieć dzisiaj będziesz miała wszystko, bo to jest twój dzień I kwiatki http://www.jasmin.pl/jasmin/Pictures/20big.jpg I prezent http://www.kwiaciarnia-galeria.com/prezent/prezent_05.JPG A i tort, zebyś już nie martwiła się czym gości uraczysz http://www.ciasto.pl/images/katalog/tort-lodowy-maly.jpg I jeszcze 100 lat, 100 lat 100 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.04.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 andrzejko Bardzo ,bardzo dziękuję Ci za pamięć, piękne kwiaty, wierszyk, no i prezent. Naprawdę zaskoczyłaś mnie. Postaram się wieczorem czymś Cię poczęstować. Muszę tyko poprosić męża, by nauczył mnie to robić. Dziękuję jeszcze raz [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2006 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Tabaluga wszystkiego naj naj To wręczam http://www.kwiaciarnia-galeria.com/stroiki/bukiety_05.JPG A i jeszcze do klubu chcę się zapisać Ale ja funkcjonuje normalnie tylko dużo kawy mogę wypić a ze spaniem nie mam problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.04.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Dziękuję Aga za piękne kwiaty i życzenia. No i witam w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.04.2006 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Tabaluga jeśli chodzi o dolegliwości synka to spróbuj mu podać z pół szklanki coca- coli wiem że to brzmi trochę głupio ale naprawdę pomaga do tego słone paluszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.04.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Dzięki Aga, też o tym słyszałam i to nawet od koleżanki lekarki. Zaraz wybiorę się do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.04.2006 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Dzięki Aga, też o tym słyszałam i to nawet od koleżanki lekarki. Zaraz wybiorę się do sklepu. Ja tylko piguła ale było o tym w najnowszych opracowaniach leczenie biegunki i wymiotów I zawsze musi być coca- cola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.04.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Colę podałam, wypił bardzo chętnie pogryzając paluszkami. Wszystko było ok. przez jakieś dwie godziny. Potem dałam mu jeszcze słabej herbatki i znowu zwymiotował. Dałam mu więc czopek -torekan- pewnie wiesz Aga o co chodzi. Teraz śpi, jak wstanie dam mu znowu Colę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 06.04.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Wczoraj otrzymałam wycenę więźby dachowej. I tak: Więźba dachowa:4 520 zł + Vat 7%= 4 836zł Wykonanie więźby 2 550+ Vat 7%= 2 728zł Gwoździe ok 200 zł impregnat ok 280 zł Łaty ok 1000zł kontrłaty ok 180 zł Co Wy na to? . Tak sobie patrzę na Twoje wyliczenia i zastanawiam się, jaką masz powierzchnię dachu? Ile będzie kosztował Cię metr według tych wyliczeń? A poza tym - na który Bank w końcu się zdecydowałaś? My wybraliśmy PKO BP, ale w umowie nie mamy zapisu o fakturach. Poza tym doradzono nam, żeby decydować się na jak najmniejszą ilość transz, ponieważ przed kazdą kolejną trzeba płacić za wizytę pracownika Banku, który sprawdza rzeczywisty postęp prac. No więc zaufaliśmy tej poradzie, bo pochodzila od Kuzyna, który w Banku pracuje i kredytów udziela. A swoją drogą ciekawe, jakie teraz warunki dostaniecie, bo LIBOR skoczył, więc można negocjować obniżanie marży. Pozdrawiam i życzę pomyślnych negocjacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.04.2006 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Colę podałam, wypił bardzo chętnie pogryzając paluszkami. Wszystko było ok. przez jakieś dwie godziny. Potem dałam mu jeszcze słabej herbatki i znowu zwymiotował. Dałam mu więc czopek -torekan- pewnie wiesz Aga o co chodzi. Teraz śpi, jak wstanie dam mu znowu Colę. Tabaluga mam nadzieję że z synkiem już wszystko dobrze. Ja pracuje na oddziale na którym nie leczymy biegunek i wymiotów czasami się nam zdarzją, środek mniej więcej znam ale nigdy go nie podawałam więc nie wiem jaką ma skuteczność. Cocala i paluszki prztestowane na własnych dzieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.04.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Jak tam synek? Mam nadzieję, że juz lepiej? Co do wyceny ci nie pomogę - bo mogę się odnieść tylko do ceny za szt. lubm. (takie sama mam ). Pozdrawiam Ciebie i Synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts