Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... Złożyłam również wniosek o rozpoczęciu robót- na 11 marca, tak jak się umówiłam z wykonawcą...

Tabaluga, chyba na 11 maja ? 8) :wink: :lol:

Gratuluję tak udanych zakupów. Wynagrodzenie kierownika bud. też baaardzo "właściwe". Jak Ty to robisz ?

... A, zapomniałam napisać, jaki procencik nam dali- znaczy w Millenium. Ano 2.5%, a nasza koleżanka, która nam służy za doradcę kredytowego z Goldenegg wywalczyła 0% prowizji.

Tabaluga, A jaki macie libor i marżę banku ? Rozumiem, że to 0% prowizji - to dla Goldenegga, a nie Millenium ?

A z tym kontem to niezła farsa :-?

Adriano, oczywiście, że 11 maja- jakoś tak do tyłu jestem :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

0% właśnie dla Millenium- doradztwo nie bierze nic. Tak nam załatwiła nasza pani doradca w banku. Trochę nieprawdopodobnie to brzmi, ale tak mamy. Podobno, bo dopiero rozmawałyśmy telefonicznie. Umowy jeszcze nie widziałam. Libor i marża- jeszcze nie wiem- ale jak już będę wiedziała, to napiszę. Wiem, że w sumie 2.5%.

A z kontem, a raczej koniecznością udokumentowania wkładu na lokacie to faktycznie farsa. Ale cóż- chcą, to będą mieć.

A jeśli chodzi o kierownika budowy- to on tyle bierze. 600 zł zapłaciłam mu za adaptację projektu- też mało w porównaniu do innych. Gość super- bardzo miły, skromny, zawsze doradzi, pomoże, no i się nie czepia.

Tabaluga,

To 0% to naprawdę nieprawdopodobne :o . Nie mogę wyjść z podziwu. A oprocentowanie 2,5% (libor + marża) też do przyjęcia. Koniecznie podaj mi te wartości jak będziesz miała już umowę. Jestem bardzo ciekawa. W kwietniu libor w Millenium był na poziomie 1,25% teraz jest już na 1,34% :-? .

Obecnie też walczę o bankowe upusty.Odpowiedź mam mieć w poniedziałek.

Ty Tabaluga najwyraźniej masz szczęście - trafiasz na właściwych ludzi.

Miłych, skromnych, takich co doradzą i do tego się nie czepiają. Ja też tak chcę 8) .

Chociaż nie byłabym obiektywna, gdybym powiedziała, że mój kierownik jest "be". Też człowiekowi dobrze z oczu patrzy, rozumie co do niego mówię, póki co jest słowny, grzeczny i sympatyczny. No i też się nie czepia ! W zasadzie dlatego właśnie GO wybrałam . Od początku robił dobre wrażenie :wink: Zobaczymy jak dalej będzie... :roll: . Oby tak zostało :wink:

Myślę, że ten tysiączek dla kierownika to niezła kwota. Ja swojemu płaę 1500zł i szlag mnie trafia bo nie wykazuje większego zainteresowania budową.

2,5% to super wynik. Tylko się cieszyć :D A z tą lokatą to jakaś paranoja. Zrób tak jak mówisz. pożycz na chwile i po kłopocie.

Powodzenia

Same swietne wiadomosic. :D Dobre oprocentowanie, jeszcze lepsza prowizja od kredytu :D Genialne wynagrodzenie dla kierownika! Na prawde zazdrosze ci tak dobrych ludkow budowlanych na jakich trafiasz :wink:

Tylko z ta lokata nie wiadomo dlaczego poszaleli?! :o W kazym razie niezle ic zalatwisz - powodzenia :wink:

750 zeta to dość sporo. Ja płacilem rok temu około 80 zł za godzinę roboty koparki, więc z tymi 50 to nie przesadzaj ;-)

Chyba, że od razu ładnie zerwie Ci całość ziemi, spryzmuje, a potem elegancko wyrówna całą działkę pod nawiezienie ziemi ogrodniczej.

pozdrawiam

Gerion

Blaszak robi wrazenie - choc nie takie jak twoje kwiatki!

ja tez kocham niezapominakjki - i stokrotki. Na razie obsadzialm nimi balkon w pracy :wink:

Co do koparki, to niestety dobrzy nie sa tani. Ja ca calosc mojego humusu + złożenie cześci ziemi u nas a części na działce sąsiada, wybieranie wszystkich korzeni drzwe na działe i wyrównianie całego jej terenu zapłaciłam 650 zł. Choc uwazam, ze to duzo- ale nie bylo mnie przy tym wiec nie ja decydowalam. Za to na jakos nie moge narzekac. A koprka była u nas jeśli bobrze pamiętam ok 8h. Bo u nas nie miala zadnego pola manewru i niezle facet kombinowal, zeby ta ziemie do sasiada przerzucic. Tyle moich wynurzen - moze pomoga ci w mysleniu. :D

W kazdym razie - poszukaj kogos innego, albo zaproponuj mu zejscie z ceny :)

Blaszak na pewno bedzie nie zastapiony na budowie :p

Ciesze się ze już coś urosło na działce z budowli 8) :wink:

Ja też się cieszę andrzejko- zaczyna się coś dziać.

Widzę, że jest tu więcej niezapominajkowych wielbicielek. Są śliczne prawda- takie skromne, wdzięczne, urocze. Uwielbiam je. Mam białe i niebieskie (jasne i ciemne) . W zeszłym roku miałam jeszcze różowe, ale gdzieś mi wyginęły. Stokrotki też kocham.

Jeśli chodzi o ten nieszczęsny humus, to praca tego pana ograniczyłaby się jedynie do jego odgarnięcia kilka metrów dalej- nie ma tam żadnych drzew, krzaków, ani innych przeszkód. Mój wykonawca stwierdził, że fadromą zrobi to w godzinę, półtorej.

Tak więc już zaczęliśmy poszukiwania innego pana koparkowego.

Tabaluga, Twój mąż jak widać ma poczucie humoru .

Nieatrakcyjność wykonawcy jest dla męża również bezpieczna (pomijając inne aspekty i domysły :wink: ). Zapewne mąż jest o Ciebie zazdrosny 8) . Wyobrażasz sobie jakby się czuł gdybyś codziennie miała kontakt z (drugim - bo mąż jest tym pierwszym )przystojniakiem ? :wink: 8) :lol:

Mój mąż miał też okazję poznać naszego wykonawcę- wcześniej to ja z nim rozmawiałam. W domu zapytałam go więc, jak mu się podoba wykonawca, którego wybrałam. I wiecie co on na to?

-"DOBRZE, ŻE NIE JEST ATRAKCYJNY"

To jest opinia mojego męża.

:roll: :roll: :o :-? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobre :wink:

A jakby był atrakcyjny to co nie mógłby być waszym wykonawcą :roll: :roll: :roll:

Ale to chyba dobrze, ze mąz zazdrosny nie :wink: 8)