sylvia1 02.05.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 02.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 ... Złożyłam również wniosek o rozpoczęciu robót- na 11 marca, tak jak się umówiłam z wykonawcą... Tabaluga, chyba na 11 maja ? Gratuluję tak udanych zakupów. Wynagrodzenie kierownika bud. też baaardzo "właściwe". Jak Ty to robisz ? ... A, zapomniałam napisać, jaki procencik nam dali- znaczy w Millenium. Ano 2.5%, a nasza koleżanka, która nam służy za doradcę kredytowego z Goldenegg wywalczyła 0% prowizji. Tabaluga, A jaki macie libor i marżę banku ? Rozumiem, że to 0% prowizji - to dla Goldenegga, a nie Millenium ? A z tym kontem to niezła farsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Adriano, oczywiście, że 11 maja- jakoś tak do tyłu jestem 0% właśnie dla Millenium- doradztwo nie bierze nic. Tak nam załatwiła nasza pani doradca w banku. Trochę nieprawdopodobnie to brzmi, ale tak mamy. Podobno, bo dopiero rozmawałyśmy telefonicznie. Umowy jeszcze nie widziałam. Libor i marża- jeszcze nie wiem- ale jak już będę wiedziała, to napiszę. Wiem, że w sumie 2.5%. A z kontem, a raczej koniecznością udokumentowania wkładu na lokacie to faktycznie farsa. Ale cóż- chcą, to będą mieć. A jeśli chodzi o kierownika budowy- to on tyle bierze. 600 zł zapłaciłam mu za adaptację projektu- też mało w porównaniu do innych. Gość super- bardzo miły, skromny, zawsze doradzi, pomoże, no i się nie czepia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.05.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Tabaluga, To 0% to naprawdę nieprawdopodobne . Nie mogę wyjść z podziwu. A oprocentowanie 2,5% (libor + marża) też do przyjęcia. Koniecznie podaj mi te wartości jak będziesz miała już umowę. Jestem bardzo ciekawa. W kwietniu libor w Millenium był na poziomie 1,25% teraz jest już na 1,34% . Obecnie też walczę o bankowe upusty.Odpowiedź mam mieć w poniedziałek. Ty Tabaluga najwyraźniej masz szczęście - trafiasz na właściwych ludzi. Miłych, skromnych, takich co doradzą i do tego się nie czepiają. Ja też tak chcę . Chociaż nie byłabym obiektywna, gdybym powiedziała, że mój kierownik jest "be". Też człowiekowi dobrze z oczu patrzy, rozumie co do niego mówię, póki co jest słowny, grzeczny i sympatyczny. No i też się nie czepia ! W zasadzie dlatego właśnie GO wybrałam . Od początku robił dobre wrażenie Zobaczymy jak dalej będzie... . Oby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.05.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Oby wszyscy tacy byli. O ile prostsze i przyjemniejsze byłoby życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.05.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Myślę, że ten tysiączek dla kierownika to niezła kwota. Ja swojemu płaę 1500zł i szlag mnie trafia bo nie wykazuje większego zainteresowania budową. 2,5% to super wynik. Tylko się cieszyć A z tą lokatą to jakaś paranoja. Zrób tak jak mówisz. pożycz na chwile i po kłopocie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.05.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Same swietne wiadomosic. Dobre oprocentowanie, jeszcze lepsza prowizja od kredytu Genialne wynagrodzenie dla kierownika! Na prawde zazdrosze ci tak dobrych ludkow budowlanych na jakich trafiasz Tylko z ta lokata nie wiadomo dlaczego poszaleli?! W kazym razie niezle ic zalatwisz - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 04.05.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Oby wszyscy tacy byli. O ile prostsze i przyjemniejsze byłoby życie. Właśnie !!! I jakie bezstresowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.05.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Smoku, a może pan koparkowy zatrudniony w Enst & Young ? stąd taka cena.... ale blaszaczek piękny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Smoku, a może pan koparkowy zatrudniony w Enst & Young ? stąd taka cena.... ale blaszaczek piękny:) dzięki za blaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 05.05.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Blaszak na pewno bedzie nie zastapiony na budowie Ciesze się ze już coś urosło na działce z budowli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.05.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Tabaluga, blaszaczek piękniutki macie, a jak się błyszczy Skalniaczek, drzewka i kwiatki jeszcze ładniejsze. Ja też kocham niezapominajki (przecież to kwiatki z bajki ). A pan koparkowy to rzeczywiście cenę podał zaporową . Szukaj innego ! POWODZENIA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 05.05.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 750 zeta to dość sporo. Ja płacilem rok temu około 80 zł za godzinę roboty koparki, więc z tymi 50 to nie przesadzaj Chyba, że od razu ładnie zerwie Ci całość ziemi, spryzmuje, a potem elegancko wyrówna całą działkę pod nawiezienie ziemi ogrodniczej. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.05.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabalugo widać że rączkę i serce masz do roślin ,zachwyciły mnie twoje kwiatki takie bajkowe Gratuluję garażu - przyda się na pewno.Co do koparkowego to chyba zera mu się pomyliły Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 06.05.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Blaszak robi wrazenie - choc nie takie jak twoje kwiatki! ja tez kocham niezapominakjki - i stokrotki. Na razie obsadzialm nimi balkon w pracy Co do koparki, to niestety dobrzy nie sa tani. Ja ca calosc mojego humusu + złożenie cześci ziemi u nas a części na działce sąsiada, wybieranie wszystkich korzeni drzwe na działe i wyrównianie całego jej terenu zapłaciłam 650 zł. Choc uwazam, ze to duzo- ale nie bylo mnie przy tym wiec nie ja decydowalam. Za to na jakos nie moge narzekac. A koprka była u nas jeśli bobrze pamiętam ok 8h. Bo u nas nie miala zadnego pola manewru i niezle facet kombinowal, zeby ta ziemie do sasiada przerzucic. Tyle moich wynurzen - moze pomoga ci w mysleniu. W kazdym razie - poszukaj kogos innego, albo zaproponuj mu zejscie z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.05.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabalugo Twój mąż odpowiedział Ci dosłownie na pytanie "jak CI Się podoba?Żartowniś z niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.05.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Blaszak na pewno bedzie nie zastapiony na budowie Ciesze się ze już coś urosło na działce z budowli Ja też się cieszę andrzejko- zaczyna się coś dziać. Widzę, że jest tu więcej niezapominajkowych wielbicielek. Są śliczne prawda- takie skromne, wdzięczne, urocze. Uwielbiam je. Mam białe i niebieskie (jasne i ciemne) . W zeszłym roku miałam jeszcze różowe, ale gdzieś mi wyginęły. Stokrotki też kocham. Jeśli chodzi o ten nieszczęsny humus, to praca tego pana ograniczyłaby się jedynie do jego odgarnięcia kilka metrów dalej- nie ma tam żadnych drzew, krzaków, ani innych przeszkód. Mój wykonawca stwierdził, że fadromą zrobi to w godzinę, półtorej. Tak więc już zaczęliśmy poszukiwania innego pana koparkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.05.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabalugo Twój mąż odpowiedział Ci dosłownie na pytanie "jak CI Się podoba?Żartowniś z niego No może i żartowniś, ale nie spodziewałam się takiej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 06.05.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabaluga, Twój mąż jak widać ma poczucie humoru . Nieatrakcyjność wykonawcy jest dla męża również bezpieczna (pomijając inne aspekty i domysły ). Zapewne mąż jest o Ciebie zazdrosny . Wyobrażasz sobie jakby się czuł gdybyś codziennie miała kontakt z (drugim - bo mąż jest tym pierwszym )przystojniakiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 06.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Mój mąż miał też okazję poznać naszego wykonawcę- wcześniej to ja z nim rozmawiałam. W domu zapytałam go więc, jak mu się podoba wykonawca, którego wybrałam. I wiecie co on na to? -"DOBRZE, ŻE NIE JEST ATRAKCYJNY" To jest opinia mojego męża. ' Dobre A jakby był atrakcyjny to co nie mógłby być waszym wykonawcą Ale to chyba dobrze, ze mąz zazdrosny nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts