tabaluga1 06.05.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Mój mąż miał też okazję poznać naszego wykonawcę- wcześniej to ja z nim rozmawiałam. W domu zapytałam go więc, jak mu się podoba wykonawca, którego wybrałam. I wiecie co on na to? -"DOBRZE, ŻE NIE JEST ATRAKCYJNY" To jest opinia mojego męża. ' Dobre A jakby był atrakcyjny to co nie mógłby być waszym wykonawcą Ale to chyba dobrze, ze mąz zazdrosny nie No przyznam, że trochę miło mnie to posmyrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabaluga, ale fajnie, zaczyna się u Ciebie coś dziać. Niech no tylko budowlańcy wyleją fundamenty i postawią pierwszy bloczek. Zobaczysz jak wtedy szybko będzie rósł Wasz domek. Pewnie nie możesz się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 06.05.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabaluga, ale fajnie, zaczyna się u Ciebie coś dziać. Niech no tylko budowlańcy wyleją fundamenty i postawią pierwszy bloczek. Zobaczysz jak wtedy szybko będzie rósł Wasz domek. Pewnie nie możesz się doczekać. Pewnie, że nie mogę się doczekać, Aniu. Ale też jestem coraz bardziej przerażona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 06.05.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Tabalugo a nie pamiętasz ŻE STRACH MA DUŻE OCZY??? Uśmiechnij się, Będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 07.05.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 TAbalugagratulki !! z powodu ślicznego blaszaczka, jeszcze piękniejszych skalniaczków no i rozpoczęcia (już pawie) wykopków Fajna reakcja męża na "wygląd wykonawcy", , miło usłyszeć , że "to" może mieć znaczenie . My też mamy nieco skomplikowaną drogę do millennijnego kredytu (wcześniej coś wspominałam) początkowo z wnioskowanych przez nas 300 000 zaoferowali nam 230, okazało się że pan rzeczoznawca też podał inną wielkość swojej wyceny nam a inną bankowi (niższą o 40 tys. - , ciekawe czy to norma ), niepodobały się im też nierówne zarobki mojego męża (głównego kredytobiorcy , bo moja pensja wiesz jak wygląda ) na przestrzeni półtora roku ( ). W sumie po doniesieniu jeszcze kilku papierków dają nam 280 tys. , na 2,52%, i 0,5 prowizji, (więc też gratuluję wywalczonych warunków kredytu ). Ale już teraz wiemy ,że za rok (po ostatniej transzy) od razu składamy wniosek o podwyższenie kredytu, a podobno jak już jest hipoteka nie ma problemów ze zwiększeniem kwoty. Więc mamy jeszcze nadzieję... . O dziwo nie chcą od nas lokaty...,na szczęście , ale twój pomysł na "obejście" tego jest bardzo dobry i i w razie czego do "nasladowania " A propos absurdalnych wymogów do całe "teczkowe szaleństwo" związane z "awansem" wiedzie dla mnie prym w tej kwestii. Mnie w tym roku nie chwyta, ale świetnie cię rozumiem .Jeszcze tylko 5 tygodni do wakacji (optymistycznie liczone ) a potem 15 min. przed komisją (także optymistycznie ), tylko szkoda tego czasu przed komputerem (na pisanie tego wszystkiego) i stresu.. Ciekawe co nasz nowy minister wymyśli, trochę się boję... Powodzenia p.s. My za zdjęcie humusu płaciliśmy 600 zł, a całe fundamenty (łącznie z geodetą humusem, izolacjami, kanalizą i obsypaniem) kosztowały nas 25 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Tabaluga, nie masz się czego bać. Zobaczysz jak cieszy każdy, nawet najmniejszy, kroczek do przodu na budowie. Najgorsze jest oczekiwanie na wykonawców albo patrzenie jak coś chrzanią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 07.05.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Poczucie humoru meza i przywiazanie do wlasnej zony faktycznie rozbrajajace Co do strachu - nie miej obaw. To sa bardzo przyjemne etapy budowy. Wazne, zeby wykonawcy sie sprawdzili = reszta sama idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 07.05.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Tabalugo a nie pamiętasz ŻE STRACH MA DUŻE OCZY??? Uśmiechnij się, Będzie OK Już się uśmiecham, kasiu i mam nadzieję, że moje obawy i strach okażą się niepotrzebne. bagat właśnie wyszła od nas nasza doradczyni z Goldenegg. Musieliśmy jeszcze tylko dołączyć parę druczków i coś poprawić, choć decyzja już jest. Mam nadzieję, że umowę podpiszemy w tym tygodniu. Dostaliśmy tak jak pisałam 0% prowizji za przyznanie kredytu, marża 1,25%, Libor 1,25%. Libor jest 3-miesięczny. Jeśli piszesz, że można po ostatniej transzy ubiegać się o podniesienie kredytu, to pewnie z tego skorzystamy. Choć właściwie mamy jeszcze mieszkanie do sprzedania. A jeśli chodzi o to "teczkowe szaleństwo", to właśnie mnie ono dotyczy w tym roku. Bardzo się boję i już mnie skręca na myśl, że muszę siedzieć godzinami i pisać te idiotyczne sprawozdania i bajery zamiast zajmować się właściwą pracą. A nowego pana ministra boję się panicznie Aniu Jestem pewna, że każdy kroczek cieszy, zwłaszcza kiedy domek rośnie. Wtedy chyba najbardziej widać postępy i są one dość błyskawiczne. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała patrzeć, jak coś chrzanią iga To, że to są przyjemne etapy budowy, najlepiej widać w Twoim dzienniku. Z ogromną uwagą śledzę Twoje postępy i ogromnie mnie one cieszą. Mam nadzieję, że wykonawcy też się sprawdzą. Zresztą mója tato też bardzo rwie się do pracy. Właściwie to miał mi kłaść tylko więźbę dachową, ale teraz już deklaruje pomoc przy kopaniu fundamentów (razem z moim 15-letnim bratem). Najlepsze jest jednak to, że moja siostra wykańcza dom- a mieszka 300 km ode mnie i tato również jej dużo pomaga. Teraz poprosił, abyśmy sobie ustaliły między sobą harmonogram robót, by on mógł pomagać każdej z nas. Chce tak jeździć od jednej do drugiej- bardzo się zaangażował. Kiedyś bardzo odradzał nam budowę, zaciąganie kredytów- teraz jest dla nas ogromną podporą i bardzo nas wspiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 07.05.2006 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Tabaluga gratulki widze że zaczyna się dziać, a bać sie nie ma czego budowa jest Super a efekt końcowy to bajka Mąż zadrosny a to miłe Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 08.05.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Jak to dobrze, ze macie w ojcu takie oparcie Moj zapewne tez nam duzo pomoze przy wykonczeniowce - juz sie pali do malowania I jak fajnie, ze cala rodzinka budujaca - juz widze te dyskusje przy rodzinnych imprezach Co do calego zamieszania z egzaminami dla nauczycieli to na prawde podziwiam wasza determinacje - troche sie o tym nasluchalam - oj ciezkie maci zycie zawodowe I nie dziwie sie, ze sie nowego ministra panicznie boicie - juz podobno obsadza ministerstwo ludzmi z mlodziezy wszechpolskiej! Pozostaje tylko miec nadzieje, ze ten rzad rozpadnie sie znacznie szybciej niz zawiazywano koalicje - i sa powody by tak myslec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.05.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Tabalugo a nie pamiętasz ŻE STRACH MA DUŻE OCZY??? Uśmiechnij się, Będzie OK Już się uśmiecham, kasiu i mam nadzieję, że moje obawy i strach okażą się niepotrzebne. bagat właśnie wyszła od nas nasza doradczyni z Goldenegg. Musieliśmy jeszcze tylko dołączyć parę druczków i coś poprawić, choć decyzja już jest. Mam nadzieję, że umowę podpiszemy w tym tygodniu. Dostaliśmy tak jak pisałam 0% prowizji za przyznanie kredytu, marża 1,25%, Libor 1,25%. Libor jest 3-miesięczny. Jeśli piszesz, że można po ostatniej transzy ubiegać się o podniesienie kredytu, to pewnie z tego skorzystamy. Choć właściwie mamy jeszcze mieszkanie do sprzedania. A jeśli chodzi o to "teczkowe szaleństwo", to właśnie mnie ono dotyczy w tym roku. Bardzo się boję i już mnie skręca na myśl, że muszę siedzieć godzinami i pisać te idiotyczne sprawozdania i bajery zamiast zajmować się właściwą pracą. A nowego pana ministra boję się panicznie Aniu Jestem pewna, że każdy kroczek cieszy, zwłaszcza kiedy domek rośnie. Wtedy chyba najbardziej widać postępy i są one dość błyskawiczne. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała patrzeć, jak coś chrzanią iga To, że to są przyjemne etapy budowy, najlepiej widać w Twoim dzienniku. Z ogromną uwagą śledzę Twoje postępy i ogromnie mnie one cieszą. Mam nadzieję, że wykonawcy też się sprawdzą. Zresztą mója tato też bardzo rwie się do pracy. Właściwie to miał mi kłaść tylko więźbę dachową, ale teraz już deklaruje pomoc przy kopaniu fundamentów (razem z moim 15-letnim bratem). Najlepsze jest jednak to, że moja siostra wykańcza dom- a mieszka 300 km ode mnie i tato również jej dużo pomaga. Teraz poprosił, abyśmy sobie ustaliły między sobą harmonogram robót, by on mógł pomagać każdej z nas. Chce tak jeździć od jednej do drugiej- bardzo się zaangażował. Kiedyś bardzo odradzał nam budowę, zaciąganie kredytów- teraz jest dla nas ogromną podporą i bardzo nas wspiera. jeśli chodzi o teczki to chetnie pomoge bo mam to za soba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Tabaluga za 3 zł na godzinę to Wy chyba ekipę Chińczyków sprowadziliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Tabaluga, same dobre wieści !!! Brawo ! A to 3 złote to szoook ! . Wy to macie farta ! Skąd tych ludzi bierzecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 08.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Tabaluga za 3 zł na godzinę to Wy chyba ekipę Chińczyków sprowadziliście Chińczycy to może nie, ale okazało się, że u męża w pracy jest koparka i pan który ją obsługuje. A najważniejsze, że można ją wynająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.05.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 To ładne ceny masz w Twoich stronach, pustaki taniej, koparka też. Pomyśl ile założyłaś wcześniej w kosztorysie i ciesz się. Oby tak dalej. Budowa więc Cię na pewno cieszy, szkoda, że w tej ekipie nie ma jednak jakiegoś przystojniaka, miałabyś na co popatrzeć (ku "uciesze" męża . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 08.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Świetna cena, , najtrudniej jest zacząć ,potem samo się układa , czasami bez twojego udziału , a udział męża, jak widze jest coraz większy ,w dodatku jaki skuteczny Powodzonka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 08.05.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Oby tak dalej. Budowa więc Cię na pewno cieszy, szkoda, że w tej ekipie nie ma jednak jakiegoś przystojniaka, miałabyś na co popatrzeć (ku "uciesze" męża . Aniu, ale to była jego opinia , zresztą nie widzieliśmy jeszcze reszty ekipy bagat A z męża oczywiście jestem dumna. Teraz załatwia nawet drewno na budowę. Jednak cały czas mam świadomość, że na razie nie mogę go za bardzo angażować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.05.2006 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Tabaluga jaka cena ogromne gratulki A mąz się sam zaangażuje już widać że załapał bakcyla Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.05.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 No - mnie ta cena 3 zł za godzine tez powaila Super - oby tak do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 09.05.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 BRAWO!BRAWO! ZACZYNAJCIE I FOTKI PSTRYKAJCIE!! POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts