Adriano Komputero 22.05.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Tabaluga , WIELKIE GRATULKI !!!. Teraz tylko zakasać rękawy i do dzieła ! Warunki jakie otrzymaliście są bardzo dobre . Fajnie macie, już możecie świętować i obiadki pałaszować. Takim to dobrze ! Kiedy będziecie bogaci ? Kiedy wypłata pierwszej transzy? Tabaluga, Twój Pan rzeczoznawca i moja Pani - byłaby z nich niezła para Nie załamuj mnie ... 9,50 za sześć godzin pracy ? Ty to jesteś chyba w czepku urodzona . Pora zaczynać budowanie ! Powodzenia ! Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.05.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 MOJE GRATULACJE, Warunki macie super A co do dachu to mam ekipę która położy cały dach za 28zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 23.05.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witaj Tabaluga Faktycznie z Twoim szczęściem(i konsekwencją w wyszukiwaniu) do ekip budujących, kosztorys papierkowy będzie się nijak miał do rzeczywistych kosztów I tak trzymaj do końca!! W kwestii projektu - mamy bardzo podobne domki Kiedy my szukaliśmy swojego, niestety zbyt wielkiego wyboru nie było - a teraz proszę Zmiany, które poczyniłaś , rzeczywiście będą funkcjonalne, a domek wcale nie straci na urodzie Trzymam kciuki i będę podglądać kolejne etapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.05.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Rozumiem, ze te 43 zł to tez cała wiezba ( a nie tylko łaty i kontrłaty?) i zapytaj koniecznie czy okna polaciowe tez w to wchodza, czy trzeba doplacac. jak wszystko jest w cenie to dobra cena. Ja place 47 ale widzialas co przeszlam z dekarzami i nie ma sie co dziwic, ze tak drogo... Rom nie moge uwierzyc, ze masz kogos kto caly dach czyli od wiezby do rynien - robi za 28m2 ?! Ja juz tylko przeszlam w Pozaniu i najtaniej znalazlam za 35 m2 - za to pan byl bardzo nieslowny i zwial do innego klinta przed podpisaniem umowy (bo ja mam maly dach, wiec to dla niego byl kiepski zarobek ). Skad ty wzioles tych ludzi ? Moze tak jak Tabaluga koparkowego? Ach czemu ja nie mam takich kontaktow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Igo trzeba szukać ludzi spoza Poznania. Zawsze sa tańsi niż miejscowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 23.05.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Ale szukalam - w Wagrowcu (50 zł) w Kostrzynie (47 zł) i badz tu madry. No coz - zazdrosze ci Rom - ja do dekarzy cos nie maialam szczescia A w Pozaniu to i 55 zł sie trafialo nie raz. Obdzwonilam chyba z 20, spotkalam sie z 7. Nikomu nie zycze tak trudnych wybrow! tabaluga1 życze ci wiec zebys dekarza wybrala szybko, taniego i dobrego oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.05.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Tabaluga , WIELKIE GRATULKI !!!. Teraz tylko zakasać rękawy i do dzieła ! Warunki jakie otrzymaliście są bardzo dobre . Fajnie macie, już możecie świętować i obiadki pałaszować. Takim to dobrze ! Kiedy będziecie bogaci ? Kiedy wypłata pierwszej transzy? Tabaluga, Twój Pan rzeczoznawca i moja Pani - byłaby z nich niezła para Nie załamuj mnie ... 9,50 za sześć godzin pracy ? Ty to jesteś chyba w czepku urodzona . Pora zaczynać budowanie ! Powodzenia ! Pozdrówka Adrianko, jeśli chodzi o naszych rzeczoznawców, to z taką parą nigdy nie chciałabym mieć nic do czynienia. Pierwsza transza pójdzie na działkę (spłatę kredytu w innym banku)- mam nadzieję, że w najbliższy piątek (mają 3 dni robocze na przelanie pieniążków). Druga transza, czyli ta na której teraz najbardziej nam zależy, wpłynie po spłaceniu tamtego kredytu i skreśleniu hipoteki. Gryfpc, pierwszą transzę na pewno weźmiemy większą- tyle, żeby nam starczyło na cały stan surowy zamknięty. Nie mam zamiaru prosić się co chwila o pieniążki. Natomiast na pewno nie będzie to 80 % kredytu- bo tyle w tym roku nie wykorzystamy, a musielibyśmy płacić od tego odsetki. Rom, teraz to ja jestem pod wrażeniem - 28zł za 1m2 całego dachu? A czym będziesz krył dach? iga, 43zł to niestety nie cała więźba, tylko ułożenie folii, łat, kontrłat, dachówek, rynny i okna dachowe. Ale skoro twierdzicie, że to drogo- szukam dalej. Samą więźbę położy mi mój tato- z kimś do pomocy. Fachowiec za ułożenie więźby zażyczył sobie prawie 3 000zł- więc tyle zostanie w kieszeni. adaman witam Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz. Tyle, że nie zawsze sprzyja mi takie szczęście. Jeśli widziałeś mój dziennik, to pewnie zauważyłeś, że musiałam ostatnio kazać rozbierać szalunki- no i cała robota stoi. Czekam na pana koparkowego- jest na zwolnieniu. Zresztą, aż tak bardzo mi się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 23.05.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mam jeszcze pytanko. Jestem w trakcie poszukiwania ekipy dekarzy. Czy 43 zł za m2 ułożenia dachówki z obróbką blacharską, ułożeniem łat i kontrłat, no i folii oczywiście to dużo? Jak dla mnie to cena jest kosmiczna!!! W mojej okolicy 35-40zł za m2 to z więżbą ,podbitka ,oknami dachowymi ,rynnami itp... -dla mnie i to jest drogo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.05.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Mam jeszcze pytanko. Jestem w trakcie poszukiwania ekipy dekarzy. Czy 43 zł za m2 ułożenia dachówki z obróbką blacharską, ułożeniem łat i kontrłat, no i folii oczywiście to dużo? Jak dla mnie to cena jest kosmiczna!!! W mojej okolicy 35-40zł za m2 to z więżbą ,podbitka ,oknami dachowymi ,rynnami itp... -dla mnie i to jest drogo! Dzięki mikołaj, teraz już wiem na pewno, że muszę szukać dalej. Namiary na tą ekipę mam od mojej siostry- u niej pod Warszawą własnie kryją dach blachodachówką. A sama ekipa jest z Lublina- tam taniej niż w W-wie i ponoć są dokładni. Poszukam w mojej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 tabaluga, jak ja Ci zazdroszczę (ale tak niegroźnie ). Macie już pieniążki na koncie ! SUPER !!! Ale bank zrobił Wam niespodziankę Szybko im to poszło A ja tylko wzdycham ... też bym już chciała być bogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 23.05.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 tabaluga, jak ja Ci zazdroszczę (ale tak niegroźnie ). Macie już pieniążki na koncie ! SUPER !!! Ale bank zrobił Wam niespodziankę Szybko im to poszło A ja tylko wzdycham ... też bym już chciała być bogata Adrianko, dzisiaj przelali- podobno więc myślę, że jutro będą na koncie- ale to dopiero spłata działki. Myślę jednak, że skoro teraz poszło tak szybko, to i te na budowę wpłyną w niedługim czasie. Myślę, że duża w tym zasługa naszej doradczyni z Goldenegg- oj musimy jej jakoś specjalnie podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.05.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Jeśli to dzięki niej - to z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 24.05.2006 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 o kurcze dawno mnie nie było a tu widzę, że wszystko sie pięknie składa ładne te pistacje i naprawdę niedrogie jak na taka powierzchnię. a te 300 tys to juz do zamieszkania? czy dopiero do wykończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.05.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Tabaluga a ja mam wycene na dach blachodachówka 22 290 brutto dachówka braas 3 tys drożej robocizna przy balchodachówce 6 252 przy dachówce 8 372 no i mamy zagwozdke którą wybrac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 24.05.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Talabugo kładę dachówkę ceramiczną robena. Gratuluję pieniążków No to teraz jesteście bopgaci hihihi Właśnie czekam na 3 transzę z millenium. Wniosek na transzę złożyłem w poniedziałek a pieniążki mają być w czwartek. Ciekawe czy będą. Z 2 transzą mieli mały poślizł 2 dniowy. Dołączyłem dziennik budowy, zdjęcia i teraz czekam na pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.05.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tabaluga, ale masz zaradnego syna . Wyślij go do sklepu albo do banku, może skombinuje trochę kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.05.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 o kurcze dawno mnie nie było a tu widzę, że wszystko sie pięknie składa ładne te pistacje i naprawdę niedrogie jak na taka powierzchnię. a te 300 tys to juz do zamieszkania? czy dopiero do wykończenia? Loxia 300 000zł miało być na działkę i dom do zamieszkania. Zrobiło się z tego 260 000zł- a to dzięki panu rzeczoznawcy. sylvia ja bym chyba brała dachówkę. przynajmniej my zdecydowaliśmy się jednak na dachówkę- euronit cementowa. gdzieś w dzienniku podałam chyba jej wycenę. Blachy boję się trochę ze względu na dudnienie podczas deszczu, konserwacje itp. Rom Z tego co widzę, dość szybko dają pieniążki w tym Millenium. To znaczy, że dobrze wybraliśmy. Moja siostra podpisała umowę 2 tygodnie temu (w domBanku) i do tej pory nie otrzymali kasy. Szwagier zadzwonił więc do banku i okazało się, że brakowało pieczątki o uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę. Ale z banku nie raczyli ich o tym poinforomowąć, nawet doradca z Open Finance tego nie dopilnował. Aniu Synuś miał dziś wyjątkowo nosa- nigdy wcześniej mi tam nie grzebał. Może faktycznie powinnam go wysłać tam, gdzie leżą większe pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.05.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 tabaluga, pilnuj kasy i chowaj przed synkiem Dobrze, że się pochwalił, że taki gruby ma portwelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 27.05.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Tabaluga Uśmiałam się ja czytałam o przedsiębiorczym synku , (jakbym swoje wdziała), super że się chwalił , bo inaczej to strach pomyśleć Skoro macie pieniązki to czas zaszaleć z zakupami...budowlanymi. Powodzenia Nam millenium wypłaca transze po 3 do 5 dni, nie jest źle, ale żeby byli super słowni to nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.05.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Tabaluga przy takiej róznicy cen faktycznie chyba będzie dachówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts