Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Tabaluga , WIELKIE GRATULKI !!!. Teraz tylko zakasać rękawy i do dzieła !

Warunki jakie otrzymaliście są bardzo dobre :D . Fajnie macie, już możecie świętować i obiadki pałaszować. Takim to dobrze ! :wink: :lol:

Kiedy będziecie bogaci ? Kiedy wypłata pierwszej transzy?

Tabaluga, Twój Pan rzeczoznawca i moja Pani - byłaby z nich niezła para :wink: 8) :-? :lol:

Nie załamuj mnie ... 9,50 za sześć godzin pracy ? :o Ty to jesteś chyba w czepku urodzona :wink: .

Pora zaczynać budowanie ! Powodzenia !

Pozdrówka :D

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Tabaluga :p :p Faktycznie z Twoim szczęściem(i konsekwencją w wyszukiwaniu) do ekip budujących, kosztorys papierkowy będzie się nijak miał do rzeczywistych kosztów :p :p I tak trzymaj do końca!! W kwestii projektu - mamy bardzo podobne domki :D Kiedy my szukaliśmy swojego, niestety zbyt wielkiego wyboru nie było - a teraz proszę :p :p Zmiany, które poczyniłaś , rzeczywiście będą funkcjonalne, a domek wcale nie straci na urodzie :wink: :wink: Trzymam kciuki i będę podglądać kolejne etapy...

Rozumiem, ze te 43 zł to tez cała wiezba ( a nie tylko łaty i kontrłaty?) i zapytaj koniecznie czy okna polaciowe tez w to wchodza, czy trzeba doplacac. jak wszystko jest w cenie to dobra cena. Ja place 47 ale widzialas co przeszlam z dekarzami i nie ma sie co dziwic, ze tak drogo... :-?

Rom nie moge uwierzyc, ze masz kogos kto caly dach czyli od wiezby do rynien - robi za 28m2 ?! :o Ja juz tylko przeszlam w Pozaniu i najtaniej znalazlam za 35 m2 - za to pan byl bardzo nieslowny i zwial do innego klinta przed podpisaniem umowy (bo ja mam maly dach, wiec to dla niego byl kiepski zarobek :wink: ). Skad ty wzioles tych ludzi ? Moze tak jak Tabaluga koparkowego? :D

Ach czemu ja nie mam takich kontaktow? :roll: :D

Ale szukalam - w Wagrowcu (50 zł) w Kostrzynie (47 zł) i badz tu madry. No coz - zazdrosze ci Rom :D - ja do dekarzy cos nie maialam szczescia :roll: :wink: A w Pozaniu to i 55 zł sie trafialo nie raz. Obdzwonilam chyba z 20, spotkalam sie z 7. Nikomu nie zycze tak trudnych wybrow! :wink:

tabaluga1 życze ci wiec zebys dekarza wybrala szybko, taniego i dobrego oczywiscie :D

Tabaluga , WIELKIE GRATULKI !!!. Teraz tylko zakasać rękawy i do dzieła !

Warunki jakie otrzymaliście są bardzo dobre :D . Fajnie macie, już możecie świętować i obiadki pałaszować. Takim to dobrze ! :wink: :lol:

Kiedy będziecie bogaci ? Kiedy wypłata pierwszej transzy?

Tabaluga, Twój Pan rzeczoznawca i moja Pani - byłaby z nich niezła para :wink: 8) :-? :lol:

Nie załamuj mnie ... 9,50 za sześć godzin pracy ? :o Ty to jesteś chyba w czepku urodzona :wink: .

Pora zaczynać budowanie ! Powodzenia !

Pozdrówka :D

Adrianko, jeśli chodzi o naszych rzeczoznawców, to z taką parą nigdy nie chciałabym mieć nic do czynienia.

Pierwsza transza pójdzie na działkę (spłatę kredytu w innym banku)- mam nadzieję, że w najbliższy piątek (mają 3 dni robocze na przelanie pieniążków). Druga transza, czyli ta na której teraz najbardziej nam zależy, wpłynie po spłaceniu tamtego kredytu i skreśleniu hipoteki.

Gryfpc, pierwszą transzę na pewno weźmiemy większą- tyle, żeby nam starczyło na cały stan surowy zamknięty. Nie mam zamiaru prosić się co chwila o pieniążki. Natomiast na pewno nie będzie to 80 % kredytu- bo tyle w tym roku nie wykorzystamy, a musielibyśmy płacić od tego odsetki.

Rom, teraz to ja jestem pod wrażeniem :o :o :o :o :o - 28zł za 1m2 całego dachu? A czym będziesz krył dach?

iga, 43zł to niestety nie cała więźba, tylko ułożenie folii, łat, kontrłat, dachówek, rynny i okna dachowe. Ale skoro twierdzicie, że to drogo- szukam dalej. Samą więźbę położy mi mój tato- z kimś do pomocy. Fachowiec za ułożenie więźby zażyczył sobie prawie 3 000zł- więc tyle zostanie w kieszeni.

adaman witam

Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz. Tyle, że nie zawsze sprzyja mi takie szczęście. Jeśli widziałeś mój dziennik, to pewnie zauważyłeś, że musiałam ostatnio kazać rozbierać szalunki- no i cała robota stoi. Czekam na pana koparkowego- jest na zwolnieniu. Zresztą, aż tak bardzo mi się nie spieszy.

Mam jeszcze pytanko. Jestem w trakcie poszukiwania ekipy dekarzy. Czy 43 zł za m2 ułożenia dachówki z obróbką blacharską, ułożeniem łat i kontrłat, no i folii oczywiście to dużo?

Jak dla mnie to cena jest kosmiczna!!! :o

W mojej okolicy 35-40zł za m2 to z więżbą ,podbitka ,oknami dachowymi ,rynnami itp... :-? -dla mnie i to jest drogo! :cry:

Mam jeszcze pytanko. Jestem w trakcie poszukiwania ekipy dekarzy. Czy 43 zł za m2 ułożenia dachówki z obróbką blacharską, ułożeniem łat i kontrłat, no i folii oczywiście to dużo?

Jak dla mnie to cena jest kosmiczna!!! :o

W mojej okolicy 35-40zł za m2 to z więżbą ,podbitka ,oknami dachowymi ,rynnami itp... :-? -dla mnie i to jest drogo! :cry:

Dzięki mikołaj, teraz już wiem na pewno, że muszę szukać dalej. Namiary na tą ekipę mam od mojej siostry- u niej pod Warszawą własnie kryją dach blachodachówką. A sama ekipa jest z Lublina- tam taniej niż w W-wie i ponoć są dokładni.

Poszukam w mojej okolicy

tabaluga, jak ja Ci zazdroszczę (ale tak niegroźnie :wink: ).

Macie już pieniążki na koncie ! SUPER !!! Ale bank zrobił Wam niespodziankę :D Szybko im to poszło :o

A ja tylko wzdycham ... też bym już chciała być bogata :wink:

Adrianko, dzisiaj przelali- podobno więc myślę, że jutro będą na koncie- ale to dopiero spłata działki. Myślę jednak, że skoro teraz poszło tak szybko, to i te na budowę wpłyną w niedługim czasie. Myślę, że duża w tym zasługa naszej doradczyni z Goldenegg- oj musimy jej jakoś specjalnie podziękować.

Talabugo kładę dachówkę ceramiczną robena. Gratuluję pieniążków :D No to teraz jesteście bopgaci :D hihihi Właśnie czekam na 3 transzę z millenium. Wniosek na transzę złożyłem w poniedziałek a pieniążki mają być w czwartek. Ciekawe czy będą. Z 2 transzą mieli mały poślizł 2 dniowy. Dołączyłem dziennik budowy, zdjęcia i teraz czekam na pieniążki.

o kurcze dawno mnie nie było a tu widzę, że wszystko sie pięknie składa :)

ładne te pistacje i naprawdę niedrogie jak na taka powierzchnię.

a te 300 tys to juz do zamieszkania? czy dopiero do wykończenia?

Loxia

300 000zł miało być na działkę i dom do zamieszkania. Zrobiło się z tego 260 000zł- a to dzięki panu rzeczoznawcy.

sylvia

ja bym chyba brała dachówkę. przynajmniej my zdecydowaliśmy się jednak na dachówkę- euronit cementowa. gdzieś w dzienniku podałam chyba jej wycenę. Blachy boję się trochę ze względu na dudnienie podczas deszczu, konserwacje itp.

Rom

Z tego co widzę, dość szybko dają pieniążki w tym Millenium. To znaczy, że dobrze wybraliśmy. Moja siostra podpisała umowę 2 tygodnie temu (w domBanku) i do tej pory nie otrzymali kasy. Szwagier zadzwonił więc do banku i okazało się, że brakowało pieczątki o uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę. Ale z banku nie raczyli ich o tym poinforomowąć, nawet doradca z Open Finance tego nie dopilnował.

Aniu

Synuś miał dziś wyjątkowo nosa- nigdy wcześniej mi tam nie grzebał.

Może faktycznie powinnam go wysłać tam, gdzie leżą większe pieniądze? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Tabaluga

Uśmiałam się ja czytałam o przedsiębiorczym synku :lol: :lol: , (jakbym swoje wdziała), super że się chwalił , bo inaczej to strach pomyśleć :cry: :wink:

Skoro macie pieniązki to czas zaszaleć z zakupami...budowlanymi. Powodzenia :D

Nam millenium wypłaca transze po 3 do 5 dni, nie jest źle, ale żeby byli super słowni to nie powiem :-?