świercz1719500624 28.05.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 kurcze.... ale poprawił mi się humor! wczoraj załapałem niezłego doła i trzymał mnie do dzisiaj do momentu przeczytanie Twojego dziennika. przeczytałem go od deski do deski! masz w nim sporo informacji które dla mnie okazały się zbawienne czy dobrze zrozumiałem, że z tych 260kpln refinansowaliście działke? i reszta na budowe? zmartwiła mnie tylko kwestia tych 26000 które musiałaś imieścic na lokacie - tego nie rozumiem - dlaczego? przeciez chciałaś 100% kredytu czyli "nia mam pieniędzy panie doradco bankowy" moglabyś jeszcze wrócić do tej kwestii? bardzo pozdrawiam i napewno bede śledził dalsze poczynania trzymaj dziennik w takim klimacie jak dotychczas bo można z niego troche dla siebie zagarnąć a oto chyba chodzi pamiętnikarzom poniekąd już niezdołowany świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.05.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Witaj świercz Teraz Ty poprawiłeś mi humor i to bardzo. Nawet nie wiesz, ile znaczą dla mnie Twoje słowa. Bardzo cieszę się, że pewne informacje mogły być Ci przydatne. Staram się na bieżąco informować w moim dzienniku o postępach, albo cofkach Zdaję sobie sprawę, że każdy początkujący inwestor bardzo boi się przedsięwzięcia, jakim jest budowa domu- zwłaszcza, jeśli buduje sposobem gospodarczym, przy własnym wkładzie. Ja też czerpię wiedzę właśnie z dzienników i odpowiedzi forumowiczów. Dlatego postawiłam sobie za cel, rzetelnie informować o wszystkich moich poczynaniach i kosztach. W związku z tym mam jeszcze pewien pomysł, dotyczący mojego dziennika, ale o tym w najbliższym czasie. Pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.05.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 No prosze - widzisz jakie twoje własne dziecko ma zacięcie do finansów. Tylko odpowiednio go wyedukujcie to poznej bedzie pieniazki zarabial na utrzymanie rodzocow - nosa na kasy juz ma Te zakupy czesciowo na fv a czesciowo bez to dobry pomysl - ze tez nam nikt nic takiego nie proponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.05.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Te zakupy czesciowo na fv a czesciowo bez to dobry pomysl - ze tez nam nikt nic takiego nie proponuje Ja też wcześniej bym na to sama nie wpadła. Dobrze, że tak doradzili mi w samej betoniarni. Teraz już wiem, jak mżna duuuuuuużo zaoszczędzić, a jednocześnie mieć jakieś podkładki w postaci faktur (a tu chodzi też o atesty). Ponieważ betoniarnia należy do hurtowni, w której będę czyniła dalsze zakupy budowlane, to teraz już wiem, że nie będzie z takimi zakupami problemów. Iga, spróbuj zaproponować podobne rozwiązanie w swoich hurtowniach. Ja widzę, że na samym betonie zaoszczędziłam już kilkaset złotych. A to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.05.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Też staram się podobnie kupować (ale o tym cicho sza ). Jak da się coś kupić bez vatu to tak kupuję Vat to przy kosztach budowy domu sporo kasy i sporo można tu zaoszczędzić. Przeważnie w małych firmach czy u producentów można kupić bez faktury. Wielkie hurtownie przeważnie nie bawią sie w takie coś. Klientów maja dosyć i nie muszą kombinować. A mała chce zdobyć każdego klienta i częściej można coś wynegocjować. Trzeba tylko rozmawiać o tym z nimi osobiście (przez telefon nie podejmą wogóle tematu No i koniecznie bez świadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.05.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 No ale ja sie wlasnie w duzej hurtowni zaopatruje - gdzie zawsze masa ludzi w srodu, ale dobre ceny maja No, ale sprobuje pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 30.05.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Trzymam kciuki za ten czwartkowy, poważny, budowlany dzień! Na wszelki wypadek zajmij czymś przyjemnym męża dzisiejszej nocy , żeby Ci wywrotkowego znowu gdzieś nie wywiózł Możesz mu dać jakieś harmonogramy do wypełnienia A w sprawie reformy naszego szkolnictwa popieram Cię w całej rozciągłości : kiedyś nauczyciele byli pedagogami, teraz przerabia się ich na demagogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.05.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 No to czekamy razem z Tobą na TEN WIELKI CZWARTEK!!! ... i jak zwykle jestem za Adaman-em/-ką zwłaszcza w kwestii nauczycielskich awansów!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 30.05.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Gryfpciu nie przejmuj się, wszak napisane jest: OSTATNI BĘDĄ PIERWSZYMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 30.05.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 tabalugo 1 trzymam kciuki za czwartkowy początek i serdecznie pozdrawiam inwstorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 30.05.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Zaczynasz w Dzień Dziecka? Fajnie! Teraz to już na pewno pójdzie dobrze! Co do papierzysk do awansu - fuj, źle mi się kojarzy. Na pewno wymyślił to ktoś, kto nie pracuje w szkole. Albo nie lubi dzieci. PS Ktoś szukał na forum budujących Dom pod Pistacją. Pozwoliłam sobie przekierować na Ciebie. Mam nadzieję, że się nie gniewasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.05.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Tabaluga, TRZYMAM KCIUKI ZA "WIELKI" CZWARTEK !!! Papiery "weszły" do szkół, niestety . Ciekawe kto bedzie dzieci uczył, jak wszyscy z papierzyskami będą walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 30.05.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 no to będziemy odliczać do czwartku i potem od czwartku kolejne etapy twojej pistacji Zyczę dużo samozaparcia z papierami ,Ja juz siedze nad sprawozdaniami, a że sie "udzielam" mam do napisania ich 6 ,ale domek (w budowie) ,jest mam wrażenie odskocznią, która nie pozwala zwariować Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Zaczynasz w Dzień Dziecka? Fajnie! Teraz to już na pewno pójdzie dobrze! Co do papierzysk do awansu - fuj, źle mi się kojarzy. Na pewno wymyślił to ktoś, kto nie pracuje w szkole. Albo nie lubi dzieci. PS Ktoś szukał na forum budujących Dom pod Pistacją. Pozwoliłam sobie przekierować na Ciebie. Mam nadzieję, że się nie gniewasz. siłaczko- wręcz przeciwnie- bardzo dziękuję, że dałaś namiary na mnie. Tym bardziej, że ta osoba jest z miasta, w którym sie urodziłam i czasami bywam- w sumie ok.80km ode mnie. Będzie mi dużo raźniej, jeśli jeszcze ktoś będzie budował ten domek - będę miała z kim dzielić się swymi spostrzeżeniami, wątpliwościami itp. Zresztą już wysłałam do niej maila- mam nadzieję, że się odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 no to będziemy odliczać do czwartku i potem od czwartku kolejne etapy twojej pistacji Zyczę dużo samozaparcia z papierami ,Ja juz siedze nad sprawozdaniami, a że sie "udzielam" mam do napisania ich 6 ,ale domek (w budowie) ,jest mam wrażenie odskocznią, która nie pozwala zwariować Powodzenia bagat czy mam rozumieć, że piszesz aż 6 sprawozdań? Ja już też właściwie napisałam- zostały mi jeszcze kosmetyczne poprawki i dopracowanie "załączników". A tego nie lubię najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Trzymam kciuki za ten czwartkowy, poważny, budowlany dzień! Na wszelki wypadek zajmij czymś przyjemnym męża dzisiejszej nocy , żeby Ci wywrotkowego znowu gdzieś nie wywiózł Możesz mu dać jakieś harmonogramy do wypełnienia A w sprawie reformy naszego szkolnictwa popieram Cię w całej rozciągłości : kiedyś nauczyciele byli pedagogami, teraz przerabia się ich na demagogów adaman męża, jak zwykle, nie ma w domu. Więc nie ma na razie obaw. Wróci dopiero w piątek, a wtedy może już sobie wywozić kogo chce. Byle nie moich wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 30.05.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Niestety (jeszcze nieco zaległe), "Mierzenie Jakości..", program profilaktyczny, Zespół wychowawczy, Własny program edukacyjny (jestem psychologiem, i kilka innych i nie robię w tym roku stażu , a na podyplomówce mam sesje, jakiś szkolny festyn rodzinny na tapecie a domek jutro będzie miał więźbę!! i to jest najważniejsze. Tabaluga damy radę, za 3 tygodnie wakacje i będziemy się "cieszyć" już tylko budową! (po twoim szczęśliwym egzaminie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.05.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Tabaluga, który stopień awansu robisz - jesteś nauczycielem kontraktowym czy wyżej (znowu się forum belferskie robi )? Przyznam szczerze, że tęskni mi się za moimi uczniami , fajnie byłoby znaleźć pracę w szkole, ten cholerny niż demograficzny . Elektrownia mogłaby częściej prąd wyłączać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 30.05.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nie przesadzajmy z tym prądem U nas już z miesiąc robią nową linię średniego napięcia i cała wieś nie ma prądu w sumie jakieś 14 dni :o w godzinach od 8 do 17!!! Normalnie szlag ( przepraszam) człowieka trafia. A to jeszcze nie koniec! Od dzisiaj do piątku włącznie też nastąpią przerwy w dostawie prądu. Ja to chociaż agregat mam, ale inni?! To już przesada. Wiem, wiem, nie na temat, ale gdzieś wyżalić się muszę, a gdzie jak nie u "znajomych"?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.05.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Tabaluga, który stopień awansu robisz - jesteś nauczycielem kontraktowym czy wyżej (znowu się forum belferskie robi )? Przyznam szczerze, że tęskni mi się za moimi uczniami , fajnie byłoby znaleźć pracę w szkole, ten cholerny niż demograficzny . Elektrownia mogłaby częściej prąd wyłączać . Aniu- ja dopiero kontraktowy jestem- więc robię mianowanie. I chyba na tym poprzestanę- bo jak sobie pomyślę, że jeszcze raz mam to przerabiać, to... A jakby tak elektrownia prąd częściej wyłączała, to może i nam by się znów przytrafiło.... Aniu- na pewno znajdziesz pracę- tylko trochę cierpliwości. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts