kasia64 13.06.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 TABALUGO TRZYMAM KCIUKI I CZEKAM DO JUTRA.POZDROWIONKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.06.2006 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Trzymam kciukasy dziewczyny ciesze sie że moje słowa są pocieszające - mam nadzieję że Wasze dzieciaki po przeprowadzce też się uspokoją. U nas są ustalone pewne zasady ( pokoje są prywatnością właściciela, można przebywać za zgodą ) musieliśmy wprowadzić reguły bo nasz mały czort robi bałagan wszędzie i zawsze były kłotnie a teraz wie gdzie może trzymac swój majdan Czekam na wpis w dzienniku i same optymistyczne wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.06.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 BRAWO !!! BRAWO !!!http://img501.imageshack.us/img501/4896/d0207ug.gifŚliczne wykopy,cudne i naj,naj,najpiękniejsze doły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 14.06.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Tabalugo - ręcznie Ci takie piękne fundamenty wykopali ? W glinie ? Nasz pan budowlaniec też chciał kopać ręcznie (u nas glina do jądra Ziemi chyba), ale obawiam się, że zajęłoby to chłopakom jakieś 3 miesiące. I dlatego myślę o koparce. Ale widzę, że nie ma rzeczy niemożliwych. Taki równiutki ten wykop u Ciebie. Będziecie jeszcze szalować czy tylko wyłożycie folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Tabaluga, jak fajnie, w końcu macie wykopy pod fundamenty zrobione . Teraz tylko pozostaje modlić się, by jutro nie było deszczu (aby nie pozarywały się wykopy) i w piątek można lać beton. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 14.06.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Właśnie ręcznie K74 takie równiutkie wykopy wyszły. Bardzo sie upierali przy koparce i dlatego tak długo to trwało. Bo i koparke załatwiałam i pogoda bardzo nie sprzyjała- na mojej glinie miałam po prostu wodę i maziaję. Teraz wszystko przeschło, ale i tak okazało się, że koparka nie da rady- wąska działka- nie ma pola manewru. Na szczęście już po wszystkim. Ciekawe tylko, ile sobie za to doliczą . Ale trudno, ważne, że prace ruszyły i niech się mury wreszcie pną do góry. Czy będziemy szalować.... nie wiem. Nie rozmawiałam juz z nimi dzisiaj, ale wszystko okaże się w piątek. Mam wolne, więc sesja fofograficzna murowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 14.06.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Tabaluga, jak fajnie, w końcu macie wykopy pod fundamenty zrobione . Teraz tylko pozostaje modlić się, by jutro nie było deszczu (aby nie pozarywały się wykopy) i w piątek można lać beton. Trzymam kciuki. Aniu, to jutro ma padać? Ja już dawno nie oglądałam prognozy pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.06.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Tabaluga, zapowiadane są nawet burze. Ale sama wiesz jak to jest z tymi prognozami. Na każdym programie inna. Mam nadzieję, że popada dopiero, gdy zalejecie fundamenty, żeby nie trzeba było ich polewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 14.06.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Hej Tabaluga Dołączam sie do zachwytów nad wykopami Pierwsze co zauważyłam to to, ze są róniutkie. Podziwiam pracę panów budowlańców. Wiem co to znaczy kopać w glinie. My w tamtym roku też kopalismy w glinie( tzn mąż i teść) coś strasznego Nie martw sie może prognozy się nie sprawdzą, u nas miały byc burze i cisza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 15.06.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Naprawdę piiiiięęęęękkkknnnnnnnnnneeeeeeee dziurki Czekam na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.06.2006 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Bardzo ładne te wykopy I jak znajomie wyglądają Trzymam kciuki za pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.06.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Pogoda, jak na razie super, nie pada i chyba nie zanosi sie na deszcz. Mam nadzieję, że wytrzyma do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 15.06.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Jak labirynt ten wykusz zakręci=ony Super, słońce powinno świecić Trzymam za nią kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.06.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 tabaluga, GRATULUJĘ wznowienia prac i to z takim skutkiem ! . Wykopy równiutkie i śliczniutkie . Widzisz - jak majstry chcą to potrafią . I to w jeden dzień ! Może faktycznie pomagały im krasnoludki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.06.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Super wykopy No teraz to odpowiednia głębokość Widać że z tą koparką sciemniali, nie chciało im się robić. Jakoś się glina zmieściła i dało się wykopać. No chyba, że rzeczywiście krasnoludki pomagały Jak nie będzie szalunków to zalecam chociaż wyłożenie wykopów folia budowlaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.06.2006 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 U nas nie było ani szalunków ani foli beton nawet nie drgnał taka twrada glina Mam nadzieję że dzisiaj jest ten wielki dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 16.06.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 U nas nie było ani szalunków ani foli beton nawet nie drgnał taka twrada glina Mam nadzieję że dzisiaj jest ten wielki dzień Tak Aga, dzisiaj jest ten wielki dzień Już mam wylany beton B10, na to ułożyli zbrojenie- oczywiście wszystko sprawdził kierownik budowy- zaakceptował i teraz chwilkę sobie schnie. Po południu będzie lany B20. Cała sesja zdjęciowa będzie w dzienniku wieczorem. Rom, bardzo się cieszę, że jesteś i uważnie obserwujesz. Z koparką ściemniali, ale jeśli chodzi o głębokość poprzednich wykopów, to chyba zaczynam kumać o co im chodziło. I pewnie mięli trochę racji, ale o tym później. Wykopy nie będą jednak wykładane folią, ścianki są gładziutkie i nawet kierownik przyznał, że to zbyteczne. Ale się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 16.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 ale ci dobrze a my dalej scigamy sie z bankiem wszystko przez te wolne dni.. z tego wszstkiego to ogrdzenie zrobimy chyba totalnie prowizoryczne byle bylo... i studnie zrobimy a potem to juz kredyt potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.06.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No skoro kierownik tak powiedział to nie będę więcej polemizował Czekam na sesje zdjęciową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 16.06.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 HURRA,HURRA,HURRA !!!Czekamy na zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts