Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trzymam kciukasy :)

dziewczyny ciesze sie że moje słowa są pocieszające - mam nadzieję że Wasze dzieciaki po przeprowadzce też się uspokoją.

U nas są ustalone pewne zasady ( pokoje są prywatnością właściciela, można przebywać za zgodą ) musieliśmy wprowadzić reguły bo nasz mały czort robi bałagan wszędzie i zawsze były kłotnie a teraz wie gdzie może trzymac swój majdan :wink: :)

Czekam na wpis w dzienniku i same optymistyczne wieści :)

Tabalugo - ręcznie Ci takie piękne fundamenty wykopali :o ? W glinie :o ?

Nasz pan budowlaniec też chciał kopać ręcznie (u nas glina do jądra Ziemi chyba), ale obawiam się, że zajęłoby to chłopakom jakieś 3 miesiące. I dlatego myślę o koparce. Ale widzę, że nie ma rzeczy niemożliwych.

Taki równiutki ten wykop u Ciebie. Będziecie jeszcze szalować czy tylko wyłożycie folią?

Tabaluga, jak fajnie, w końcu macie wykopy pod fundamenty zrobione :D :D :D . Teraz tylko pozostaje modlić się, by jutro nie było deszczu (aby nie pozarywały się wykopy) i w piątek można lać beton. Trzymam kciuki.

Właśnie ręcznie K74 takie równiutkie wykopy wyszły. Bardzo sie upierali przy koparce i dlatego tak długo to trwało. Bo i koparke załatwiałam i pogoda bardzo nie sprzyjała- na mojej glinie miałam po prostu wodę i maziaję. Teraz wszystko przeschło, ale i tak okazało się, że koparka nie da rady- wąska działka- nie ma pola manewru. Na szczęście już po wszystkim. Ciekawe tylko, ile sobie za to doliczą :roll: :roll: :roll: . Ale trudno, ważne, że prace ruszyły i niech się mury wreszcie pną do góry. Czy będziemy szalować.... nie wiem. Nie rozmawiałam juz z nimi dzisiaj, ale wszystko okaże się w piątek. Mam wolne, więc sesja fofograficzna murowana. :p

Tabaluga, jak fajnie, w końcu macie wykopy pod fundamenty zrobione :D :D :D . Teraz tylko pozostaje modlić się, by jutro nie było deszczu (aby nie pozarywały się wykopy) i w piątek można lać beton. Trzymam kciuki.

Aniu, to jutro ma padać? :o :o :o :o Ja już dawno nie oglądałam prognozy pogody.

Tabaluga, zapowiadane są nawet burze. Ale sama wiesz jak to jest z tymi prognozami. Na każdym programie inna. Mam nadzieję, że popada dopiero, gdy zalejecie fundamenty, żeby nie trzeba było ich polewać.

Hej Tabaluga :D

Dołączam sie do zachwytów nad wykopami :D :D :D

Pierwsze co zauważyłam to to, ze są róniutkie. Podziwiam pracę panów budowlańców. Wiem co to znaczy kopać w glinie. My w tamtym roku też kopalismy w glinie( tzn mąż i teść) coś strasznego :roll:

Nie martw sie może prognozy się nie sprawdzą, u nas miały byc burze i cisza.

Pozdrawiam :D :D :D

:D :D :D Super wykopy :D :D :D

No teraz to odpowiednia głębokość :D

Widać że z tą koparką sciemniali, nie chciało im się robić. Jakoś się glina zmieściła i dało się wykopać. No chyba, że rzeczywiście krasnoludki pomagały :D Jak nie będzie szalunków to zalecam chociaż wyłożenie wykopów folia budowlaną

U nas nie było ani szalunków ani foli beton nawet nie drgnał taka twrada glina 8)

Mam nadzieję że dzisiaj jest ten wielki dzień :)

Tak Aga, dzisiaj jest ten wielki dzień

Już mam wylany beton B10, na to ułożyli zbrojenie- oczywiście wszystko sprawdził kierownik budowy- zaakceptował i teraz chwilkę sobie schnie. Po południu będzie lany B20. Cała sesja zdjęciowa będzie w dzienniku wieczorem.

Rom, bardzo się cieszę, że jesteś i uważnie obserwujesz. Z koparką ściemniali, ale jeśli chodzi o głębokość poprzednich wykopów, to chyba zaczynam kumać o co im chodziło. I pewnie mięli trochę racji, ale o tym później. Wykopy nie będą jednak wykładane folią, ścianki są gładziutkie i nawet kierownik przyznał, że to zbyteczne.

Ale się cieszę :p :p :p :p :p :p :p :p