Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!! :wink: :wink:

Jeżeli o młodość chodzi to.... jestem ZA!!!!!

Moi elektrycy też jakoby te pacholeta wyglądali!!!Ale cenę mieli niewygórowaną :lol: Pracowali w tempie blyskawicy!!!! I nie kręcili na widzimisię inwestorów!! Oni mają ten problem, że muszą jakoś zaistnieć, wykazać się, więc się starają, bo to ich nadzieja na chlebek z szyneczką! :wink: A starzy wyjadacze więcej kombinują i udowadniają nam żeśmy z choinki w czerwcu pospadali :o :o W jednym tylko wypadku nie lubię młodości :evil: Jak idę do lekarza, a tam dziecię w białym kitlu :o :o Dla mnie lekarz to poczciwy strszy Pan, przyprószony z lekka siwizną lub nobliwa Pani w okularkach...Ale to wynika ze wstydu :oops: :oops: Nie mam specjalnie ochoty sflaczałego cielska dziecięciu pod nos podtykać...To jak jakaś dewiacja czy cóś?/( no ale ja jestem normalna inaczej :-? )

Co do balkoniku przy łazience..też jestem za... Gdzieś trzeba gacie powiesić( Przecież nie w ogrodzie? na widoku publicznym?) dywanik wytrzepać...Zdecydowanie ZA>>ZA>>>ZA!!!! :D :D

Tabaluga zamieszanie z twoim balkonem dało mi do myśłenia, czy u mnie dobrym pomysłem jest balkon z wejściem z dwóch pokoi :-?

Jedno z naszej sypialni a drugie z córki jest planowane ale coś mi sie wydaje, zę teściowa będzie chciała tam miec pokoik bo pali i jest wymówka :-? Z drugiej strony zaplanowałam, ze za scianą będzie najmłodsza dzicina żebym miała szybki dostęp w razie nocnych smutków :roll:

cieszę się andrzejko, że moje przemyślenia na temat balkonu pomogły i Tobie. Ja na Twoim miejscu wolałabym za ścianą jednak córcię. Jak teściowa będzie palić na balkonie, to dym będzie się dostawał również do Waszej sypialni- jeśli ta będzie mieć otwarte okno. No, musicie poważnie to rozważyć. Poza tym teściowa za ścianą sypialni.... brrrrrrr.

alfredko, całkowicie się z Tobą zgadzam. Również wolę panie doktor- zdecydowanie. A na budowie, chyba Ci młodsi mają nieco inne podejście, są bardziej elastyczni, szukają nowych, ciekawych rozwiązań,a nie idą ślepo utartymi ścieżkami. Dopiero zbieram w tym temacie doświadczenia, ale z obserwacji wynika, że tak właśnie jest.

iga9, cały czs mam dylemat, nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji, bo i czekam na dwie wyceny. Wykonawca nr 3 ma ten plus, że załatwia wszystkie materiały z 7%-towym Wat-em. Muszę tylko przeliczyć, czy to mi się opłaca, bo przecież i tak mogę odliczyć jakąć część tej różnicy w podatku.

A poza tym witam po weekendzie, właśnie wróciłam od rodziców, odpoczęłam i nabrałam siła do dalszego działania. Dzisiaj idę po odbiór projektu z adaptacją i pozwolenia na budowę, no i będę toczyć dalszą batalię o kredyt.

Pozdrawiam, może skrobnę coś po południu w moim dzienniku.

Prócz tego wyliczył mi jeszcze dokładnie ile pustaków na ściany nośne, ile na działowe, ile stempli i desek na szalunki(podał mi ilość w zależności od stropu, jaki wybierzemy), ile cegieł kinkierowych na kominy, ile bloczków na stan zero itp. A wcale go o to nie prosiłam. Przyznam, że byłam bardzo mile zaskoczona.

Tabaluga, ja też nie mogę patrzeć na ten śnieg :evil: . Zwłaszcza, że codziennie pada świeży. Jak mam usiąść za kierownicą mojego pędzidła i jechać oblodzoną drogą jestem chora. :( A teraz muszę jeździć każdego dnia.

U mnie do zerówki chodzi tylko Piotrek, Jakub pójdzie w przyszłym roku do przedszkola. Obecnie siedzi z mężem w domu. I to mąż prowadzi teraz Piotrusia do szkoły (mamy 100 m.), bo w mojej szkole lekcje rozpoczynają się o 7.40 a kończą o 13.00.

Witam :p

Ja tu pierwszy raz , jeśli chodzi o wpis ,bo zaglądam dość często!! :p

Tabalugo!!! popieram Twój entuzjazm budowlany ,myślę że nie ma takiej przeszkody z którą byś sobie nie poradziła :lol: :lol: :lol: !!!

Zapewne nim ukończysz budowę śmiało będzie Cię można nazwać EKSPERTEM BUDOWLANYM!!!

Tak trzymaj!!!!!!!!!! 8) 8) 8) -Powodzenia!!!!!! :lol: :lol:

Pozdrówka! :D

dzięki mikołaj 1, miło mi że wpadłeś. Mam nadzieję, że ten mój entuzjazm nie skończy sie tak szybko, jak się zaczął. Miewam niestety czasami momenty zwątpienia, ale grunt to sie nie poddawać. Jak czytam inne dzienniki i widzę jakie problemy przezwyciężają inni budujący (a zwłaszcza budujące- bo też nią jestem) to głęboko wierzę, że mi się uda. Oczywiście przy wsparciu męża. :roll: :p :roll: :p :roll: :p :roll: :p