Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Tabaluga, to teraz masz króciutkie wakacje od budowy. Nie ma się co niecierpliwić, a raczej trzeba przyzwyczajać, że trafił się przestój. Na budowie to normalne. Najgorsze macie za sobą. Teraz już domek będzie rósł do góry :D .

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nooooo, SMOCZKU!!!

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Tylko na kilka króciutkich tygodni zniknąłem z Forum, a Ty już mnie doganiasz!!! :o :o :o GRATULUJĘ!!! Tylko tak dalej!!! Pogodę jednak załatwiłem, nie?! ;) :) :D Mam taką zamówioną jeszcze na przyszły tydzień, ale Chłopaki na górze chyba lekko przeginają z dokładaniem do kotła, bo grzeje, jak ...

Pozdrawiam i pamiętaj:

TRZYMAMY KCIUKI (zwłaszcza w kwesti drenażu - zawsze to taniej niż ciężka izolacja przeciwwodna!)

:D :D :D

Czyżby ktoś mnie wzywał?

No proszę, jak to miło. Już szybciutko opowiadam, choć nie bardzo mam co.

Po pierwsze:

Iwuś, przykro mi, że z Twojej działeczki nici. Mam nadzieję, że szybko znajdziecie sobie inną, jeszcze ładniejszą.

Aniu, te wakacje od budowy nieco się przedłużają- wczoraj dzwoniłam do mojego wykonawcy i juz na mur beton wejdą do mnie w następną środę. Na razie, niestety, złapali jakąś dużą budowę i kończą tam jakiś etap.

Gryfpc, do Ciebie to mi jeszcze daleko i to nawet bardzo. Ale jeśli na ten rok masz zaplanowany tylko stan surowy zamknięty, to pewnie kiedyś Cię dogonię :p :p :p :p :p :wink: To co, tylko stan surowy zamknięty?

Aga, Rom, kasiu, niestety nic u nas nie słychać. Zniknęłam na trochę- rozwiozłam dzieci po rodzinie i rozkoszuję się wakacjami. Wiecie jak to fajnie? Próbuję trochę doprowadzić mieszkanie do porządku, wczoraj wpadłam na moją działkę rekreacyjną i rozprawiłam się z chaszczami.

Budowa na razie stoi. Kupiłam już dysperbit, papę na ławy, piasek, bloczki, plastyfikatory. wszystko tylko czeka na murarzy. Obiecali, że jak już wejdą (w najbliższą środę) to wykonają stan zero łącznie z chudziakiem, a kiedy wyschnie od razu biorą się za murowanie. Trzymam ich za słowo.

Niestety nie było mnie przy rozładunku bloczków i jak zobaczyłam gdzie je rozładowano :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: , to myślałam, że pojadę do betoniarni i kierowcę normalnie zagryzę. Nie wiem, może spieszył się na mecz. Bloczki zostawił tuż za bramą, przed domem. Jak by nie wiedział, że trzeba je rozładować tuż przy ławach. Teraz już wiem, że na każdym kroku trzeba pilnować.

Tabaluga pilnowac zawsze trzeba u nas robiła to ekipa zawsze byli przy dostawach, czasami nawet pomagali przy rozładunku :)

Cóż tak to już u nas jest że trzeba mieć oczy wszędzie i znać się na wszystkim :o :roll:

Mam nadzieję że od środy robota ruszy i już będzie tylko do przodu :) Trzymam mocno kciukasy i nie znikaj na długo :)

Talabugo wiem co to znaczy noszenie bloczkow i nikomy tego nie zazdroszczę. W czasie budowy fundamentów (rodzinnie) donosiłem ręcznie bloczki. Ręce miałem do ziemi, jak się rano budziłem to nie mogłem zacinąc pięści tak mnie ręce bolały. Ale przynajmniej jest co wspominać :D

Aaa, i jeszcze jedno - widzę, że Ludwik ma na budowie wszelakie zastosowania. U nas Ludwikiem smarowane były rury plastikowe od kanalizacji, odkurzacza i wody. Ponoć lepiej jedna rura w drugą wchodzi - oświecił mnie mąż :D .

tabaluga,

SUPER NIESPODZIANKA !!! :D :D :D SUPER FUNDAMENCIKI !!! :D

Ale Twoim majstrom to szybko poszło :o . W jeden dzień tyle zrobili, no ! no ! Jak tak dalej pójdzie, to postawią Ci domek "ino mig" :D

P.S. O takim zastosowaniu Ludwika jeszcze nie słyszałam :roll: . Widać, że Ludwik ma baaardzo wiele zastosowań :wink: :lol:

Widzę, że ludwik wywołał małą sensację.

Aniu, jak będziemy rozprowadzać rurki, to tez zaproponuję, by użyli ludwika- chyba, że już znają ten patent.

sylvia

betonu jest tle, ile przewidziano w projekcie- tzn. 10 cm B10 i ok 30 cm B20. W sumie ok 40cm. Dość wysokie są ławy- 7 bloczków. Teraz wychodzi na to, że moje majstry trochę dobrze kombinowali z tymi ławami na początku (wtedy, gdy były one szalowane) Okazuje się, że działki sąsiadów są sporo podniesione, w związku z czym woda spływa na moją działkę. No i moi od razu przewidzieli, że trzeba i moją działeczkę nawieźć i wyrównać. Tylko nie wyrazili się dość jasno ( a może ja nie pojęłam :roll: :roll: :roll: :roll: :( :( :( :cry: :cry: o co chodzi). Dlatego teraz dośc wysoko wymurowali ściany fundamentowe. Tak więc moje ławy będą dość głęboko zakopane. Ale wtedy to już na pewno nie przemarzną.

Adrianko, rzeczywiście majstry bardzo się uwijają- nawet sąsiedzi, którzy bacznie ich obserwują to stwierdzili. Dziś muszą skończyć murowanie i malowanie dysperbitem- tak sobie postanowili.

kasiu, Aga takie niespodzianki naprawdę cieszą i to jak :p :p :p :p :p

żaba gonia

Naprawdę myślisz, że możemy tak źle skończyć? :roll: :roll: :roll: :roll:

Będę Cię w takim razie bacznie obserwować :wink: :wink: :wink: :wink:

Tabaluga ja tez jak zaczynałam budowę to piłam jakieś damskie piwo..chyba Gingersa :roll: ...a skończyłam na ................................Żywcu :wink: ..a jestem w połowie drogi :D

Skończę pod mostem???? :o :o :o

No i trzymam kciuki :wink:

Gdzie tam pod mostem, najwyżej cie do garau rodzinka wyeksmituje :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink:

Żabko ja jakoś wytrwałam przy karmelu i wcale nie dlatego, ze mam cos przeciwko mocniejszym trunkom, po prostu takie piwko mi najbardziej smakuje, 8)

A Julka mówi na Karmi piwo co nie upija 8) :wink:

Gratki fundamentów 8)

I podzrówka