Rom 25.08.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Talabugo też mam okna w kolorze złoty dąb i tez bardzo mi sie podbają. Czekam właśnie na drzwi wejściowe w tym samym kolorze. A nie mowiłem że potem dom stanie sie wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.08.2006 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Tabaluga pieknie rosną Wasze Pistacje i widać że chłopcy zadowoleni ze swoich pokoi Trzymam kciuki za dalsze postępy I bardzo fajnie że projekt spełnia Wasze oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 27.08.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Tabalugo! jeszcze raz baaardzo ale to baaardzo dziękujemy za poświęcony nam czas . Domek jest cudny - o takim marzyłam , w nocy przeżywałam wizytę również we śnie - całą noc śniły mi się różne kwestie związane z budową . Oczywiście wieczorem siedzieliśmy z mężem nad planami . Decydujemy się na zmianę schodów i mamy już koncepcję wyglądu łazieneczki na dole. Zrobię zdjęcie rysunku i wyślę mailem. Niestety system Geberit u do podwieszania ubikacji wymaga aż 132 cm od poziomu chudziaka i może być problem ze zmieszczeniem go pod schodami. Kupiłam właśnie program do projektowania domów i wnętrz w 3i 2D i będę się pastwić nad naszą Pistacją , jak coś mi wyjdzie - dam znać . Po wizycie doszłam do wniosku, że należy kupować projekt domu, który się widziało. W Waszym przypadku nie było to możliwe, my już mogliśmy się tylko przekonać o słuszności naszego wyboru już po zakupie, ale taka jest sytuacja Pionierów . Oczywiście, jak tylko ktoś będzie zainteresowany i będzie miał bliżej do Wrocławia to z przyjemnością będziemy pokazywać naszą Pistację biorąc przykład z Tabalugi . Pozdrawiam serdecznie Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.08.2006 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Dabell My również dziękujemy za mile spędzony z Wami czas (szkoda, że tak szybko to minęło) Cieszę się, że obejrzenie domku na żywo pomogło Wam podjąć decyzję co do schodów. Trochę zmartwiła mnie ta wiadomość o Gebericie, ale coś wymyślimy. Nad Pistacją" pastw się", ile wlezie i daj znać, jak coś wyjdzie. My też już wczoraj (po rozmowie z Wami) podjęliśmy decyzję o zmniejszeniu okien w salonie i zmianie w pokoju chłopców. Będą mięli jedną część otwieraną, drugą podmurujemy na wysokość standardowych parapetów. Pokoje będą bardziej ustawne i trochę mniejsza utrata ciepła. Również pozdrawiam i do następnego razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.08.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Piekni u ciebie wyglada! Mi najbardziej podobaja siee schody i te łamane ścianki w pokojach. Miejsce z luksferami tez bedzie super Bardzo funkcjonale te twoje pistacje Napisz jak tam poszlo z dekarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.08.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 igadekarz jutro podjedzie na budowę z wyceną. Bardzo jestem ciekawa efektów jego pracy nad moim dachem. Jak tylko będę coś miała, zaraz piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Najbardziej mi się podoba ta ścianka pod luksfery, Aga ma takie i ślicznie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.08.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Najbardziej mi się podoba ta ścianka pod luksfery, Aga ma takie i ślicznie to wygląda Podpatrzyłam właśnie u Agi i dłuuuuuuuugo myślałam i kombinowałam, gdzie by je wcinąć. No i wyszło mi, że w garderobie najlepiej będą wyglądać, a dodatkowo ją doświetlą- będą blisko dużego okna na klatce schodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 29.08.2006 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tabaluga najpierw trzymam kciuki za pogodę i wycenę A teraz bardzo mi miło że moje pomysły są dla kogoś inspiracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.08.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Tabaluga a jaki kolor waszego braasa? u nas będize braas lumino podwójne s czarny koszt całego dachu w umowie jest 23 tys brutto zobaczymy czy czegos eni dolicza ale to dopiero wrzesien/październik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 sylviaMy chcemy brąz. Jaką macie powierzchnię dachu? U nas jest 189m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.08.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 u nas wg oferty jest 212 m2 bo są daszki nad gankiem i nad tarasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 30.08.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Rozumiem, ze kipa klazie ci dach, ale bez wiezby? Cena za robocizne ok - jak sa z polecenia bierz od razu - tym bardziej, ze vat 7% na materialy! Jak wy to wszyscy robicie, ze wam ekipa rozlicza tak materialy? Ja przez cala budowe nie trafilam na nai jedna taka I zawsze place 22% vatu - pociesza mnie fak, ze sobie z us odzyskam i bede miala jak znalazl troche kasy pod koniec na wykanczanie Cena za materialy dachowe tez bardzo ok. Nie odnosze do swoich, bo niestety ceny leca w gore z kadym tygodniem i trudno cos tu porownywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Tabaluga wybacz ze ja tak wskakuje w czas juz przeszly dla Ciebie, ale powiedz mi jakie wymiary ma rura doprowadzajaca powietrze do kominka i z której ściany ona wychodzi tzn. zachodnia? północna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.08.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Tabaluga wybacz ze ja tak wskakuje w czas juz przeszly dla Ciebie, ale powiedz mi jakie wymiary ma rura doprowadzajaca powietrze do kominka i z której ściany ona wychodzi tzn. zachodnia? północna? Pozdrawiam rura fi 100 wychodzi od strony zachodniej- na ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.08.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Rozumiem, ze kipa klazie ci dach, ale bez wiezby? Cena za robocizne ok - jak sa z polecenia bierz od razu - tym bardziej, ze vat 7% na materialy! Jak wy to wszyscy robicie, ze wam ekipa rozlicza tak materialy? Ja przez cala budowe nie trafilam na nai jedna taka I zawsze place 22% vatu - pociesza mnie fak, ze sobie z us odzyskam i bede miala jak znalazl troche kasy pod koniec na wykanczanie Cena za materialy dachowe tez bardzo ok. Nie odnosze do swoich, bo niestety ceny leca w gore z kadym tygodniem i trudno cos tu porownywac iga to jest cena bez więźby. Skoro uważasz, że cena jest ok, to bierzemy na 100%. Robili dach u sąsiada- jest z nich bardzo zadowolony. Podobno pełen profesjonalizm. No i wiem, że są rozchwytywani. A to też o czymś świadczy. Jeśli chodzi o Vat, to to jest moja pierwsza ekipa, z którą mam właśnie tą stawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 30.08.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Sorki ze drążę tamat Moja ekipa tez mowi o fi 100, ale ja sie martwię czy to nie za mało. bo jednak między 160 a 100 to spora różnica. Te n rozmiar polecał wam ktoś od montażu komnków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.08.2006 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Tabaluga cene ok i jeśli ekipa z polcenia to bierz i się nie zastanawiaj Trzymam kciukasy za Twój dach Nie ma nic cenniejszego na budowie jak dobra ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.08.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 malmuc U mnie jest rura fi100- bo taką zaproponował wykonawca. Takie właśnie robił w innych budynkach. A utwierdziło mnie w tym jeszcze to: Tym co udzielili mi na forum w tematach różnych i prywatnie informacji na temat doprowadzenia powietrza - bardzo dziękuję! NA zewnatrz będziemy już na etapie ocieplania budynku dokłądać takie specjalne kolanko wentylacyjne (bardzie płaskie niż do zwykłaej 150) i dzieki temu zmieścimy się na 15 cm i wyjdzie kratka w ścinie powyżej poziomu gruntu. A w środku panowi kolaniem mają podejśc pod miejsce usytuowania kominka. Jesli zdecydujemy się na Tarnave na oryginalnym tojaku (który pozwala na bezpośrednie "podłączenie" doprowadzanego powietrza pod wkład to trzeba będzie zastosować później specjalne przejście i zmiejszyć wylot ze 150 na 100. Ogólnie moja rada - wbrew temu co wiele osób na ten temat wypisuje na forum rura doprowadzająca 150 lub jeszcze 200 to stanowczo za dużo. Zwykla 100 w zupełności wystarczy. Ja niestetey się zapaliłam (jak mój przyszły kominek) i przedobrzyłam Trochę kasy w tym utopię - ale za głupotę trzeba płacić. Grunt, że błędy zauważyłam przed chydziakiem, bo nie będzie niepotrzebnego kucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.08.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Aga Dzięki za opinię, Twoje zdanie bardzo się dla mnie liczy. Tak więc ekipa na mur beton załatwiona I mogę zupełanie spokojnie spać, bo wiem, że dachówka będzie położona jak trzeba i ja nie muszę ekipy pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts