Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wielkie dzięki, w takim razie chyba tez odczepie sie od tych 160 :D

Nie ma za co. Mój wykonawca zaproponował również, żebyśmy później zamontowali sobie wewnątrz jakiś wiatraczek, żeby w razie potrzeby wymusić nawiew powietrza czy coś w tym stylu. Zresztą przy okazji jeszcze o to zapytam.

pozdrówka

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Będę teraz z ogromną nadzieją spoglądała w niebo. To, że wrzesień ma być ciepły- już słyszałam. To bardzo dobrze wróży zaczynającym budowę- mam nadzieję, kasiu, że zdążycie przykryć domek, zanim zacznie się sroga zima.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Będę teraz z ogromną nadzieją spoglądała w niebo. To, że wrzesień ma być ciepły- już słyszałam. To bardzo dobrze wróży zaczynającym budowę- mam nadzieję, kasiu, że zdążycie przykryć domek, zanim zacznie się sroga zima.

Tabalugo też mamy taką nadzieję i dlatego trzymamy kciuki za tą pogodę :roll: :wink: Pozdrowionka :lol:

Talabugo jak teraz, po tym jak masz strop, zapatrujesz siena kwestię wielkość swojego domku?? chyba już nie wydjae sie taki mały co?? :D

Rom

domek nabrał teraz naprawdę rozmiarów i wydaje mi się coraz większy. Jest już w miarę posprzątane, krokwie na dachu więc wydaje mi się, że można go spokojnie zaliczyć do duuuużych domów. Podniosłam jeszcze ściankę kolankową i teraz pokoje na górze będą naprawdę słusznych rozmiarów.

Jestem coraz bardziej oczarowana moim domem i mogę spokojnie powiedzieć, że wybór był trafny.

A Ty widzę, że już mieszkasz- GRATULACJE

Witam,

sorki, że wracam do zamierzchłej przeszłości, ale dla nas sprawa jest jak najbardziej aktualna. Podobnie jak Ty mamy na działce gliniaste podłoże. Projektantka zaprojektowała nam z tego powodu ocieplenie fundamentów styropianem ekstrudowanym. U ciebie zdaje się jest zwykły + folia kubełkowa. To znacznie tańsze rozwiązanie. Czy tak mieliście w projekcie? Czy konsultowaliście to z kimś? Nasz wykonawca przychyla się do zdania projektantki, proponuje ewentualnie, żeby zmniejszyć grubość styropianu z 10 do 6cm w ramach cięcia kosztów. Już sama nie wiem, co o tym myśleć. Napisz proszę, jak to u was było.

Aga

Dzięki za opinię, Twoje zdanie bardzo się dla mnie liczy. Tak więc ekipa na mur beton załatwiona :p :p :p :p :p :p :p

I mogę zupełanie spokojnie spać, bo wiem, że dachówka będzie położona jak trzeba i ja nie muszę ekipy pilnować :p :p :p :p :p :) :) :) :)

:oops: :oops: :oops: to tak z okazji tego liczenia

A pilnować trzeba zawsze nawet najlepszej ekipy pod słońcem :wink: :)

Trzymma kciuki za pogodę i mam nadzieję że prognozy się sprawdzą :)

Dach to ogromne wydarzenie na budowie i jedno z ostatnich tak spektakularnych 8) Bardzo fajnie ten Wasz domek wygląda.

Cieszę się że jesteś zadowolona z wyboru projektu :)

Bonga

W projekcie rzeczywiście mam ekstrudowany, ale ocieplaliśmy fundamenty zwykłym "dalmatyńczykiem", - 8cm. Na to szła siatka i folia kubełkowa (tej w projekcie nie ma). Tak zaproponował wykonawca, kierownik nie miał nic przeciwko temu. Zresztą w naszej okolicy podobnie budują inne domki.

Talabugo nie widzę wiechy??? :D :D :D

Faktycznie- ja też nie widzę :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, będzie chyba jutro :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

tabaluga

powiedz, co cie skłoniło do budowy z phorotermu. Ja zaczynam wiosną, ale nie wiem z czego budować

Trudne pytanie :roll: :roll: :roll: :roll:

Zastanawialismy się nad ytongiem, ale CERAMIKA wzięła górę. Chyba przekonanie, że to właśnie ceramika.

No proszę ,śmigacie z robotą aż miło.Jeszcze chwilę a domek będzie miał czapeczkę :lol: Powodzenia i pozdrowienia :wink:

No, nie takie znowu- śmigacie. Niestety pogoda płata figle. Ale mam nadzieję, że jutro skończymy :p

Super fotki, więźba elegancka...

8)

dzięki facio

Widzę że ekipa uwija się z tym dachem :)

Trzymam kciuki za pogodę i czekam na piękną czapeczkę :)

Aga

mam nadzieję, że czapeczka będzie piękna. I dzięki za kciuki- bardzo się przydadzą.