Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tabaluga,

no, no ... gonisz z robotą wspaniale ! Ślicznie wyglądają Twoje Pistacje z więźbą . Jak domek ma konstrukcję daszku, to od razu pięknieje i nabiera wyrazu :D

A pogoda to naprawdę nas teraz nie rozpieszcza ...

P.S. Aniołki urocze. Moim pierwszym zakupem do nowego domku też są aniołki :wink: :D

• 2 weeks później...
no własnie miałam to samo napisać, my tu gadu gadu, a oni tam już parapetowe urządzają 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

do parapetówy to jeszcze bardzo daleko. No ale zlituję się nad Wami :wink: :wink: i za chwilę skrobę w dzienniku parę nowinek i uraczę Wzs zdjęciami. Zdradzę tylko, że postępy są "zniewalające". No i oczywiście proszę o komentarze odnośnie tego, co zobaczycie.

Właczyłem sobie przed chwilą Twój dziennk Talabugo...patrze sobie aż....doszedłem do komina. I ten komin spowodował że doznałem szoku!!! Znowu sprawdziło się powiedzenie, że Polak potrafi. Jak mozna wymurować coś takiego. W głowie mi sie to nie mieści. Mają panowie fantazję. Talabugo - komin koniecznie do rozbiórki. Bezwzględnie!!!!

Zachowaj tylko zpokój w czasie spotkania z Panem Szefem :D

Pzodrówka

Witaj Tabalugo

Przykro mi, że wasz komin jest do poprawy, zawsze coś musi wyskoczyć :evil: .

Mam jedną uwagę po przeczytaniu dziennika i postu Anpiego http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=71784&highlight=

: wymurowanie ścian do styku z krokwią uniemożliwia utrzymanie ciągłości ocieplenia dachu i ścian zewnętrznych - nie ma prześwitu, w który może wejść wełna i dojść do styropianu. Może to spowodować mostki termiczne (przerwa w ociepleniu - dobrze że jest chociaż drewno a nie tylko sama dachówka). Przypatrz się dokładnie czy tak jest (na zdjęciu jest dokładnie podmurowane do styku z krokwią- nie wiem jak po drugiej stronie domu) i jest ostatnia szansa, żeby to zmienić.

Mam nadzieję że nie namieszałam, ale to tak na gorąco po obejrzeniu zdjęć ( w pracy się otworzyły :roll: ).

Pozdrawiam cieplutko

Dabell

Koniecznie napisz co tam po rozmowie z majstrem.

Cholera! że też zawsze coś sie musi zdarzyć. A raczej że też zawsze jakieś partacze się znajdą.

Pierwsze zdanie mojego męża po tym jak zobaczył murarzy,

" nie wyglądaja na takich pozbieranych spod okolicznych spelunek",

takich sie właśnie boję, widzę co wyprawia pewien znany mi koleś z mojej okolicy, który prowadzi firme budowlaną, zbiera takie lumpy z chodników do roboty, albo tych co maja u niego spory dług w piwiarni (ktora jest jego własnością , rzecz jasna).