Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Oj twoi murarze maja widac wyobraznie przestrzenna :lol: Choc tobie wiem, ze wcale nie dosmiechu. jak zdjeie komina zobaczylam to myslalam, ze mam omamy wrozkowe :o Daj znac jak poszla rozmowa.

Jestem tez pod wrazeniem twoich szczytow. Ale dabell ma chyba racje (choc ekspertem nie jestem), ze potrzebna jest do pozniejszego dobrego wycieplenia szpara miedzy dachem a sciaa. ja taka mialam u sibie - do zapchania welna. Sprawdz jak masz u sebie.

Dom w calosci wyglada imponujaco :D Trzymaj sie mocno :D

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tabaluga po co murłata obmurowana??? :o :o :o :o

krokwie dochodzą ci do samego muru -nie dasz rady zrobić ciągłości ocieplenia, jestem o etap wcześniej ale z rozmów z wykonawcą wiem że tam się daje duzo wełny tak by dotarła do ocieplenia zewn. u Ciebie krowiew wręcz wrosła w mur poproś o szybką konsultacje choćby kier buda...

mam nadzieje ze jednak sie mylę... :-? 8)

no to teraz już jestem w domu. Chyba pojęłam o co chodzi. Po prostu za wysoko wymurowali ścianki- czy tak? Myślałam, że chodzi o odległość w poziomie- krokwi od ścianki, a chodzi o odległość pionową. Niestety, brak czasu daje się we znaki i po prostu nie doczytałam pewnych rzeczy. Naturalnie wezwę kierownika budowy i poproszę o radę, ale nie będzie chyba problemu z wyburzeniem tych szczytów. A jeśli chodzi o murłatę, to wydawało mi się, że tak musi własnie być. Nawet przyglądałam się pobliskiej budowie, gdzie murłata jest całkowicie schowana. A ocieplenie w tym miejscu na moje oko spokojnie się zmieści. Poprzeglądałam sobie też kilka dzienników, gdzie jest już więźba i niestety- wszyscy pokazują ją z daleka. Nigdzie nie ma zbliżeń zwłaszcza tych newralgicznych punktów. rzydałoby sie kilka takich instruktażowych fotek.

dzięki sylvia

Komin - bardzo oryginalny, ale potwierdzam, że do rozbiórki... Pełno jest partaczy.. :(

U mnie krokwie są oparte na murłacie, a nie na scianie... Pod murałtą papa. Na styku więźby z murem (przy lukarnie) jest papa. Ale nie wiem po co Ci tak obmurowywali... :o

Wg mnie murałata na wieniec, krokwie na murłatę, a z zewnatrz ocieplenie...

Co do stany wskazującego na spożycie. Kiedyś mój majster zatrudnił takiego jednego murarza, bo mu się jeden połamał i ludzi mu brakowało. Przyjechałam na działkę, a pomocnik (bardzo miły i mój zaufany) do mnie ze skargą, że robota nie idzie bo majster ich dwóch zostawił a tamten się upija.

Po chwili wytoczył się pijany murarz i zaczął mnie pytać jak on ma murować (chodziło o pewne konkretne miejsce) bo mu Majster coś tłumaczył ale on nie wie. I zaprowadził mnie na strop, zataczając się. Zbladłam, bo ściany kolankowej jeszcze nie było i w każdym momencie mógł fiknąć.

Próbowałam przez chwilę rozmawiać, ale zorientowałam się, że sprawa beznadziejna jest. Wykonałam telefon do majstra i powiedziałam mu w kilku krótkich ostrych słowach, że nic mnie nie obchodzi, że facet ma żonę i dzieci. Nie chcę go jutro widzieć na budowie i ma mi przysłać porządnego murarza, który nie będzie się pijany snuł po budowie i po pijaku mi dom budował.

Nie powiem Szef gościa zwolnił i przysłał innego, sensownego. Tamten się jeszcze po okolicy trochę kręcił i po wzroku widziałam, że ma mi za złe, ale co mi tam...

Komin - bardzo oryginalny, ale potwierdzam, że do rozbiórki... Pełno jest partaczy.. :(

U mnie krokwie są oparte na murłacie, a nie na scianie... Pod murałtą papa. Na styku więźby z murem (przy lukarnie) jest papa. Ale nie wiem po co Ci tak obmurowywali... :o

Wg mnie murałata na wieniec, krokwie na murłatę, a z zewnatrz ocieplenie...

kze

U mnie też krokwie oparte na murłacie, a ta również na papie. Murłata została obmurowana już po wykonaniu więźby. Na wcześniejszych zdjęciach widać właśnie murłatę jeszcze "gołą" :oops:

A z zewnątrz i tak będzie ocieplenie. Poprzyglądałam się trochę okolicznym budynkom i chyba u nas tak po prostu robią :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Tabaluga,

Może to tylko ja mam X ? Może mój komputer nie czyta ? :roll:

Ale dziwię się, że tylko te ostatnie zdjęcia ( z trzech ostatnich wpisów) mi się nie otwierają. Te wcześniejsze widzę :D

Adrianko

dabell też mówiła, że nie widzi moich ostatnich zdjęć u siebie w domu, w pracy już tak. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Od początku mam zdjęcia na tym samym albumie- photobucket. Ciekawe, czy zobaczyłabyś, gdybym podała linki?

Tabaluga,

Może to tylko ja mam X ? Może mój komputer nie czyta ? :roll:

Ale dziwię się, że tylko te ostatnie zdjęcia ( z trzech ostatnich wpisów) mi się nie otwierają. Te wcześniejsze widzę :D

Adrianko

dabell też mówiła, że nie widzi moich ostatnich zdjęć u siebie w domu, w pracy już tak. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje. Od początku mam zdjęcia na tym samym albumie- photobucket. Ciekawe, czy zobaczyłabyś, gdybym podała linki?

Tabaluga,

może więc podałabyś linki ? 8)

Ja mam chyba pecha, bo jak mówi Mohag - nie załapuję się ( i to za każdym razem :( )