tabaluga1 01.10.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 AdriankoSpecjalnie dla Ciebie w dzienniku wkleiłam kilka linków do zdjęć. Jeśli uda Ci się zobaczyć zdjęcia, daj znać. Wtedy wkleję więcej linków do zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.10.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Tabaluga ale fajnie kiedy zaczynasz kłaść dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 01.10.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2006 Tabaluga, WIDZĘ, WIDZĘ !!! Ale tylko zdjęcia, do których podałaś linki. O więcej proszę Domek już okazały, dostojny i piękny. No i jest już "DOMKIEM". Komin w klinkierze wygląda też bardzo ładnie . Co to za cegła? A słynny krzywy komin, to myślałam, że jest tylko u mnie . A tu proszę ... i Tobie się trafił . Nawet nie sądziłam, że murarze mogą mieć tyle "własnej inwencji" Trzymam kciuki za pogodę i za daszek ! Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 02.10.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Tabaluga, WIDZĘ, WIDZĘ !!! Ale tylko zdjęcia, do których podałaś linki. O więcej proszę Domek już okazały, dostojny i piękny. No i jest już "DOMKIEM". Komin w klinkierze wygląda też bardzo ładnie . Co to za cegła? A słynny krzywy komin, to myślałam, że jest tylko u mnie . A tu proszę ... i Tobie się trafił . Nawet nie sądziłam, że murarze mogą mieć tyle "własnej inwencji" Trzymam kciuki za pogodę i za daszek ! Pozdrówka ! Cieszę się Adrianko, że zobaczyłaś moje zdjęcia. Za chwilę wkleję kolejne, a pod nimi linki, żebyś mogła zobaczyć nieco odmienione oblicze pistacji. Cegła to Etna- 3,14zł za sztukę. Bardzo jestem z niej zadowolona i mam nadzieję, że do brązowego daszku będzie pasowała. A krzywy komin został zburzony i dzisiaj na nowo odbudowany. Zapraszam do dziennika- za chwilkę wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.10.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Tabalugo daszek nad lukarną i ściana szczytowa urosła Gratulacyjki - prawie cały dom wymurowany,co do komina niech dłubie aż do skutku oby był prosty jak świeca.Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 02.10.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Tabalugo daszek nad lukarną i ściana szczytowa urosła Gratulacyjki - prawie cały dom wymurowany,co do komina niech dłubie aż do skutku oby był prosty jak świeca.Serdecznie pozdrawiam. no i pudło. Ale to chyba moja wina, wkleiłam za stare zdjęcia. Daszek już jest od dawna, chodziło raczej o zmniejszone (podmurowane dwoma pustakami)okno tarasowe. A tył domu: zmniejszone balkonowe okna- z dwudrzwiowych na jedno- + małe okienko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 02.10.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Tabalugo daszek nad lukarną i ściana szczytowa urosła Gratulacyjki - prawie cały dom wymurowany,co do komina niech dłubie aż do skutku oby był prosty jak świeca.Serdecznie pozdrawiam. no i pudło. Ale to chyba moja wina, wkleiłam za stare zdjęcia. Daszek już jest od dawna, chodziło raczej o zmniejszone (podmurowane dwoma pustakami)okno tarasowe. A tył domu: zmniejszone balkonowe okna- z dwudrzwiowych na jedno- + małe okienko. I tak jest pięknie,miód i malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.10.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 tabaluga ale masz fajowy domek Mam pytanko odnośnie komina! My mamy Schiedla. Chcemy wykończyć cegłą klinkierową. Czy wiesz moze czy aa cegła ma być z dziurkami czy bez dziurek. Pozdrawiam gorąco Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.10.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 tabaluga ale masz fajowy domek Mam pytanko odnośnie komina! My mamy Schiedla. Chcemy wykończyć cegłą klinkierową. Czy wiesz moze czy aa cegła ma być z dziurkami czy bez dziurek. Pozdrawiam gorąco Aga Aga- powiem tak: Wykonawca namawiał mnie na dziurawą (bo taniej i łatwiej im docinać). Pełną tylko na górne warstwy. W hurtowni absolutnie odradzono mi dziurawą. Własnie dlatego, że nie przyjmie jej kominiarz. Poza tym istnieje ryzyko, że jeśli nie dokładnie nałożą fugi, to komin będzie po prostu przeciekał. Może nie na początku, ale z biegiem czasu. Kominiarz powiedział, że dziurawa absolutnie nie może być używana do kominów. Wiem jednak, że ludzie z takiej budują. Ja wolałam nie ryzykować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.10.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Tabaluga, no, teraz to mogę sobie popatrzeć na Twój śliczniutki domek ! . Czy Etna to seria cegieł Wienerbergera, czy innej firmy? Z pewnością będzie ładnie komponować się z brązowym daszkiem . Podmurowane okna, to dobry pomysł na "ulepszenie" wnętrza łazienki i klatki schodowej. U mnie też były "poprawki" wielkości okien i myślę, że będzie dobrze Cały Twój DOMEK wygląda już bardzo "domowo" i przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 03.10.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Smoczku widzę, że zdecydowałaś się na podmurowanie okien w dużym oknie tarasowym - czyli co - będą okna - nie drzwi? Rozmawialiśmy po wizycie u Was, że w przypadku waszej Pistacji to byłoby najrozsądniejsze, bo widok macie na sąsiada i odległość od niego jest niewielka. Wasz główny taras przy takim układzie domu na działce - to ten z salonu. My zaczynamy w przyszły poniedziałek . buziaki Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Kominy bardzo ładne I jak znam życie masz duże plusy u pana kominiarza Kiedy zamierzacie kłaśc dachówkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.10.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Tabaluga, no, teraz to mogę sobie popatrzeć na Twój śliczniutki domek ! . Czy Etna to seria cegieł Wienerbergera, czy innej firmy? Z pewnością będzie ładnie komponować się z brązowym daszkiem . Podmurowane okna, to dobry pomysł na "ulepszenie" wnętrza łazienki i klatki schodowej. U mnie też były "poprawki" wielkości okien i myślę, że będzie dobrze Cały Twój DOMEK wygląda już bardzo "domowo" i przytulnie Adrianko Etna raczej nie jest z Wienerbergera. Miałam dziś zapytać jaka to firma, ale po prostu zapomniałam. Wydaje mi się jednak, że jakaś nieznana. W internecie sprawdziłam, że jest produkowana w Gozdnicy. Podmurowane okna nieco zmieniły elewację, ale od wewnątrz domek jest dużo bardziej funkcjonalny. Architekci chyba trochę przesadzają z wielkościami i ilością otworów okiennych, ale na szczęście można to sobie pozmieniać w zależności od potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.10.2006 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Smoczku widzę, że zdecydowałaś się na podmurowanie okien w dużym oknie tarasowym - czyli co - będą okna - nie drzwi? Rozmawialiśmy po wizycie u Was, że w przypadku waszej Pistacji to byłoby najrozsądniejsze, bo widok macie na sąsiada i odległość od niego jest niewielka. Wasz główny taras przy takim układzie domu na działce - to ten z salonu. My zaczynamy w przyszły poniedziałek . buziaki Dabell Dabell Rzeczywiście podmurowaliśmy te okna tarasowe od południa właśnie ze względów, o których piszesz. Wtedy mówiłam też, że zwężę to okno do dwuskrzydłowego, ale myślę, że nie wyglądało by to najlepiej- zostało trzyskrzydłowe. Zwęziłam za to drugie okno południowe- jest 150/150. A taras- rzeczywiście najkorzystniej będzie usytuować właśnie od naszej zachodniej strony- od ogrodu. Iza- dostałam dziś kolejne 2 wyceny okien. Gaelan- okna 6-ciokomorowe obustronny złoty dąb z zaokrąglonym profilem. W pierwszej firmie jest to kwota 14.428zł + montaż (16zł za metr) Druga firma 12.980zł + montaż- 1500zł. Przyznam, że trochę mi ulżyło, bo pierwsza wycena w profilu Veka w innej firmie (miesiąc temu) to było 15.000zł. Teraz wiadomo, że okna zdrożały, a my poczekamy sobie do zimy, kiedy znów pójdą w dół. Trzymam kciuki za Was- oby tylko pogoda się nie załamała, bo najgorzej z wykopami. Izunia, trzymajcie się i do zobaczenia, mam nadzieję, wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.10.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Kominy bardzo ładne I jak znam życie masz duże plusy u pana kominiarza Kiedy zamierzacie kłaśc dachówkę ??? Aga Dziś byłam ponownie u pana kominiarza- tym razem w biurze. Pogawędziliśmy sobie chwilkę i okazało się, że nie taki diabeł straszny... No i mam nadzieję, że plusy u niego mam A jeśli chodzi o dachówkę- właśnie rozmawiałam z dekarzem. Wszystko zależy od tego, kiedy pan upora się z kominami. Dziś już właściwie kończył jeden komin, został mu jeszcze jeden. Jak skończy do weekendu- to jest szansa, że dachówka zacznie się klaść w przyszłym tygodniu. Dekarz ma co prawda jeszcze dwa zlecenia przede mną, ale tamci ciągle odwlekają więc może ja będę pierwsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.10.2006 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Życzę Ci żebyś Twoja dachówka wylądała na dachu jak najszybciej Stukja punkty u pan kominairza będą jak zanlazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 03.10.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Tabaluga, trzymam kciukasy by komin był gotowy na koniec tygodnia i abyś była "pierwsza" u P.dekarza P.S. Czyli Etna to polska cegła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.10.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 To ja tez trzymam kciuki, zebys byla ta pierwsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.10.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Dzięki za kciuki, dziewczyny, może uda się z tym moim pierwszeństwem. Pan od kominów twierdzi, że jutro skończy robotę więc mam ogromną nadzieję, że dachóweczka niedługo przykryje dom. Już nie moge się doczekać Za chwilę wkleję do dzennika nowe zdjęcia- kominów oczywiście, no i trochę zmienionych po podmurówkach wnętrz. Adrianko, wynika z tego, że cegła jest właśnie polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 04.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Przyłączam się do trzymania kciuków za pierszeństwo u dekarzy i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts