świercz1719500624 05.10.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ale juz super u ciebie! my bierzemy euronit podwójne S a ty na co się zdecydowałaś? więźba 1 klasa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 05.10.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Spojrzałąm na zdjęcia podpisane "tu leży sprawca mojej niepełnosprawności" i ciarki przeszły mi po grzbiecie. Tożto miało kształt grobu...taka mściwa kobieta???! Na szczęścia doczytałam dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.10.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Kwiatki boskie! Juz widze jaki sie u ciebie za jakis czas ogrod szykuje Co do zdjec budowlanych - jedna sugestia. Upewnj sie u kierbuda, czy z tym podmurowaniem okien jest wszystko ok. Ja np. mialam wczoraj domurowywane drzwi co prawda od boku w pionie) i panowie mieli zgdinie z sugestiami mojego tescia i kierbuda kuc sie czesciowo w juz wymurowany mur, abu uzyskac tzw. mijankę i dobrze zakotwiczyc ten domurowywany elemnt w scianie. ma to zapobiec pozniejszym ewenualnym peknieciom tynku. U mojego tescia w 6 letnim domu w miescu, gie zamurowali oknko (bez mijanki) sa pekniecia na tynku. Nie wiem jaki wplyw ma na to odstep czasowy pomiedzy domurowywaniem a postaniem wlasciej konstrukcji muru U mnie odstep byl dlugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.10.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Ach ! Tabaluga, ... kosaćce, żonkile, wrzosy, bukszpanki ... ach ! Też kocham kwiaty, rośliny i aż mi zapachniało ... Ja u siebie jeszcze nic nie robię, choć mam ogromną ochotę. Czekam, aż wywiozą wszystko co zalega na działce, bo miejsca już brakuje. Nie ma się gdzie ruszyć Z pewnością ból szybko Ci przejdzie i będziesz mogła kontynuować przesadzanie . Dobrze mieć "pod bokiem" męża, który w razie potrzeby aplikuje co trzeba Pozdrówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.10.2006 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Slicznie u Ciebie mam nadzieje że ból szybko minie życzę duzo zdrówka I oczywiście trzymam kciukasy za dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 07.10.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Skoro Wasze Pistacje tak szybko i cudniście rosną, to ogród też niedługo zmieni się w mini raj na ziemi, czego Wam z całego serducha życzę, a o co wcale się nie martwię, bo jak widać, chęci i zapału Wam nie brak!!! Tak trzymać Smoczku!!! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.10.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Ale ogrodniczka z Ciebie pierwsza klasa!!! Skoro chce się mieć dom i ogród to trzeba cierpiec Ja ostatnio przerzucałem 3 tony glazuro-terakoty. I nawet na trzeci dzień coś odczuwałem... Głowa do góry! Wszysko niedługo wróci do normy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 09.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Kochani Niestety nawala mi ostatnio internet i nie jestem na bieżąco. Ale już odpowiadam. ale juz super u ciebie! my bierzemy euronit podwójne S a ty na co się zdecydowałaś? więźba 1 klasa:) świercz zdecydowaliśmy się na celtycką Braasa Spojrzałąm na zdjęcia podpisane "tu leży sprawca mojej niepełnosprawności" i ciarki przeszły mi po grzbiecie. Tożto miało kształt grobu...taka mściwa kobieta???! Na szczęścia doczytałam dalej... Taka mściwa to chyba nie jestem Ale nawet do głowy mi nie przyszło, że moje zdjęcia i to zdanie mogą wywołać takie skojarzenia Zdrowo sie uśmiałam. Na szczęście już mi odrobinę lepiej i przymierzam się powoli do kolejnych przenosin (kwiatków) i oczywicie usypywania podobnych..... pagórków. Kwiatki boskie! Juz widze jaki sie u ciebie za jakis czas ogrod szykuje Co do zdjec budowlanych - jedna sugestia. Upewnj sie u kierbuda, czy z tym podmurowaniem okien jest wszystko ok. Ja np. mialam wczoraj domurowywane drzwi co prawda od boku w pionie) i panowie mieli zgdinie z sugestiami mojego tescia i kierbuda kuc sie czesciowo w juz wymurowany mur, abu uzyskac tzw. mijankę i dobrze zakotwiczyc ten domurowywany elemnt w scianie. ma to zapobiec pozniejszym ewenualnym peknieciom tynku. U mojego tescia w 6 letnim domu w miescu, gie zamurowali oknko (bez mijanki) sa pekniecia na tynku. Nie wiem jaki wplyw ma na to odstep czasowy pomiedzy domurowywaniem a postaniem wlasciej konstrukcji muru U mnie odstep byl dlugi Kwiatki to dopiero będą boskie jak zakwitną. Na razie, niestety na skutek wilgoci i dość ciepłych dni zaczęły mi cholewka kiełkować. Chyba im sie pory roku pomyliły. Co do tych mijanek. U mnie odstęp czasu jest niewielki, a podmurówki dość małe. Zresztą od zewnątrz będzie styropian, a wewnątrz w tych miejscach planuję kaloryfery (u dzieci, w salonie pod tym ogromnym oknem i na klatce schodowej) więc one zakryją ewentualne pęknięcia. Mam nadzieję, że obędzie się jednak bez pęknięć. Ale faktycznie zapytam jeszcze o zdanie kierbuda. Ach ! Tabaluga, ... kosaćce, żonkile, wrzosy, bukszpanki ... ach ! Też kocham kwiaty, rośliny i aż mi zapachniało ... Ja u siebie jeszcze nic nie robię, choć mam ogromną ochotę. Czekam, aż wywiozą wszystko co zalega na działce, bo miejsca już brakuje. Nie ma się gdzie ruszyć Z pewnością ból szybko Ci przejdzie i będziesz mogła kontynuować przesadzanie . Dobrze mieć "pod bokiem" męża, który w razie potrzeby aplikuje co trzeba Pozdrówka ! Zastrzyk pomógł, ale tylko na chwilę. Niestety, szewc bez butów chodzi. Mąż stwierdził tylko, że ból leczony trwa 6 tygodni, a nie leczony.... też 6. Dał mi jeszcze tylko Ibuprom i na tym zakończył moje leczenie. Slicznie u Ciebie mam nadzieje że ból szybko minie życzę duzo zdrówka I oczywiście trzymam kciukasy za dach dzięki Agusia Skoro Wasze Pistacje tak szybko i cudniście rosną, to ogród też niedługo zmieni się w mini raj na ziemi, czego Wam z całego serducha życzę, a o co wcale się nie martwię, bo jak widać, chęci i zapału Wam nie brak!!! Tak trzymać Smoczku!!! :D Ogród może i się zmieni, ale nie tak prędko. Chęci i zapału oczywiście mi nie brakuje, tylko trochę więcej pomocnych dłoni by się przydało. Mam nadzieję, że już wkrótce będę mogła na takie liczyć Ale ogrodniczka z Ciebie pierwsza klasa!!! Skoro chce się mieć dom i ogród to trzeba cierpiec Ja ostatnio przerzucałem 3 tony glazuro-terakoty. I nawet na trzeci dzień coś odczuwałem... Głowa do góry! Wszysko niedługo wróci do normy... Już powoli wraca do normy, tylko mój ból trwa już jakieś 3 tygodnie. Ależ te budowy rujnują nasze zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 09.10.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Skoro ból trwa 3 tygodnie to Ty może masz jakieś zapalenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 09.10.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Zastrzyk pomógł, ale tylko na chwilę. Niestety, szewc bez butów chodzi. Mąż stwierdził tylko, że ból leczony trwa 6 tygodni, a nie leczony.... też 6. Dał mi jeszcze tylko Ibuprom i na tym zakończył moje leczenie. Normalnie rzecz wymaga interwencji! Niech zadba o zonke,bo kto mu bedzie ogrod i dom dopieszczac- i jego zreszta tez Bolace czlonki moga stanowic nie lada w tym przeszkode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.10.2006 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Smoczku duzo duzo zdrówka Może jakies masaże mężuś zaserwuje zamiast zastrzyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.10.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Smoczku duzo duzo zdrówka Może jakies masaże mężuś zaserwuje zamiast zastrzyków Dzisiaj mu nie daruję- bez masażu się nie obejdzie Podobno to rwa kulszowa- boli niemiłosiernie nadal- niestety. i dzięki wszystkim za troskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.10.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Tabaluga pistacje są super Zreszta co sie dziwić z takim kierownikiem budowy Dziwne, zę brakuje materiałów A masarz to obowiązkowo obowiązkowo bo inaczej to marne szanse ze przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.10.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 tabaluga, super, że pamiętasz o takich jak ja i podajesz linki do zdjęć - wszystko mogę sobie spokojnie pooglądać Pistacje z ofoliowanym daszkiem wyglądają świetnie. Widać już DOM . Najważniejsze, że na głowy i na ściany nie będzie już padać. Stryszek wyszedł faktycznie obszerny. U mnie było podobnie - jak przykryli dach folią od razu widać było wnętrza i dość duży strych. Jaka to folia ? Chyba w ogóle nie przepuszcza światła ? W sumie to dobrze, bo tym sposobem mężuś zgodził się na dodatkowe okna dachowe - i to aż trzy P.S. U mnie też brak wełny . Chciałam ocieplać Rockwoolem, ale ta jest nieosiągalna (dopiero w lutym) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 13.10.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Widzę, że synek bardzo cieszy się z budowy... A kłopotach z materiałami budowlanymi też słyszałem.. Powoli zaczyna być jak za komuny, czyli jak ktos coś kupi to się cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.10.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Za maerialami prawda. Az dzis przezornie zadzonilam do mojej hutrowi, zeby sie upewnic, czy nadal maja w magazynie mojego rocwoola , ktorego kupilam u nich w marcu. Musze podziedziec, ze do tej pory cenowo,a teraz logistycznie byla to jedna z najlepszych moich poczatkowych inwestycji w budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.10.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 W tym naszym kraju to jednak nie może być normalnie Trzymam kciuki za transzę Co do rwy kulszowej wiem coś o tym i życze dużo zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 13.10.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Smoczku mam nadzieję, że już lepiej się czujesz? Będę miała do Ciebie parę pytań, ale to może wymagać trochę zginania się .Zadzwonię wieczorkiem, jak mnie dzieci wcześniej nie uśpią. A teraz się pochwalę .: założyłam dziennik budowy możesz popatrzyć na nasze Pistacje - na razie tylko na poziomie ław . Buziaki Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.10.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Smoczku mam nadzieję, że już lepiej się czujesz? Będę miała do Ciebie parę pytań, ale to może wymagać trochę zginania się .Zadzwonię wieczorkiem, jak mnie dzieci wcześniej nie uśpią. A teraz się pochwalę .: założyłam dziennik budowy możesz popatrzyć na nasze Pistacje - na razie tylko na poziomie ław . Buziaki Dabell dzwoń dzwoń i nie zasasypiaj za szybko. A dziennik juz zauważyłam, niestety za późno i nie zdążyłam się wpisać w komentarzach jako pierwsza. (mogłaś uprzedzić ) no i pytaj, ja jakoś "przeboleję"- jest odrobinę lepiej, choc rwa kulszowa nadal mi przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.10.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Za maerialami prawda. Az dzis przezornie zadzonilam do mojej hutrowi, zeby sie upewnic, czy nadal maja w magazynie mojego rocwoola , ktorego kupilam u nich w marcu. Musze podziedziec, ze do tej pory cenowo,a teraz logistycznie byla to jedna z najlepszych moich poczatkowych inwestycji w budowe. iga, Ty to dziewczyno daleko zajdziesz. Wszystko masz tak poukładane, zaplanowane. A na tych wcześniejszych zakupach na pewno sporo zaoszczędziłaś. Jednak warto kupować zimą. Mam nadzieję, że materiały wykończeniowe zimą trochę stanieją, to wtedy ja też zaszaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts