tabaluga1 13.10.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 tabaluga, super, że pamiętasz o takich jak ja i podajesz linki do zdjęć - wszystko mogę sobie spokojnie pooglądać Pistacje z ofoliowanym daszkiem wyglądają świetnie. Widać już DOM . Najważniejsze, że na głowy i na ściany nie będzie już padać. Stryszek wyszedł faktycznie obszerny. U mnie było podobnie - jak przykryli dach folią od razu widać było wnętrza i dość duży strych. Jaka to folia ? Chyba w ogóle nie przepuszcza światła ? W sumie to dobrze, bo tym sposobem mężuś zgodził się na dodatkowe okna dachowe - i to aż trzy P.S. U mnie też brak wełny . Chciałam ocieplać Rockwoolem, ale ta jest nieosiągalna (dopiero w lutym) . Adrianko, dla Ciebie wszystko. Folia jest Dorkena- ponoć bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Widzę, że synek bardzo cieszy się z budowy... A kłopotach z materiałami budowlanymi też słyszałem.. Powoli zaczyna być jak za komuny, czyli jak ktos coś kupi to się cieszy... no właśnie, i nie wiem czy się z tego śmiać czy płakać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.10.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 ... Folia jest Dorkena- ponoć bardzo dobra. Tabaluga, a ile płaciłaś za rolkę ? U mnie była Cronotop Strong (podobno też dobra i mocna ). W rolce było jej 75 m . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.10.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Szalej kochana szalej! Mowi sie co prawda, ze przez ten bum budowlany nie wiadomo jak bedzie z cenami tej zimy, ale ja mysle, ze to jak zwykle straszenie - nakrecanie spirali coby klienci nie czekali i kupowali teraz po wysokich cenach. Mam nadzieje, ze bedziesz na biezaco chwalila sie zakupami:wink: Teraz niestety kupuje wszystko w gorce sozonu (jak komienk, pic i grzejniki), zreszta i tak musze z tym czekac na kolejna transze. A na welnie to naprawde zaoszczedzilam sporo, bo kupilam ja jeszcze przed pierwsza wiosenna podwyzka - czasem panowie w hurtowniach budowlanych mowia prawde Ja juz sie dowiedzialam welna czeka na mnie spokojnie w magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.10.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 smoczku kiedy kryjesz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.10.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Po dobrym kursie wypłacili Ci transzę? Podzielam Twój pogląd, że mamy ładną, złotą jesień.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robiii 24.10.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 WitamMam pytanie odnośnie belek na poddaszu umieszczonych w pokojach dzieci, które podtrzymują krokwie (fachowo nie wiem jak się one nazywają) . Czy u Ciebie tez są, a jeśli nie to co z nimi zrobiłaś. Właśnie przymierzamy się do kupna tego projektu. Jeśli można to może podeślij zdjęcia tych belek. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam Mam pytanie odnośnie belek na poddaszu umieszczonych w pokojach dzieci, które podtrzymują krokwie (fachowo nie wiem jak się one nazywają) . Czy u Ciebie tez są, a jeśli nie to co z nimi zrobiłaś. Właśnie przymierzamy się do kupna tego projektu. Jeśli można to może podeślij zdjęcia tych belek. Pozdrawiam Robert Robiii Wiadomośc wysłałam już na maila. Zdjęcia postaram się zrobi jeszcze dziś. pozdrawiam ps. Widziałam, że otrzymałeś wycenę odkurzacza centralnego do tego domku. Mogłabym zerknąc na tą wycenę? Może byc na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 25.10.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witaj Tabalugo, dzieki za miłe słowa. odnosnie komentarzy to jak to sie robi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 25.10.2006 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Tabalugo, dzieki pomocy męża udało sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 30.10.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Tabalugo kiedy będzie dach? nie mogę się doczekać żeby zobaczyć czapeczkę waszej Pistacji, tym bardziej, że będzie brązowa. Nie wiem czy widziałaś, ale w sobotę zakończyliśmy stan "0" !!! Z firmą od dachu ustaliliśmy że po I dekadze grudnia mają się szykować . Nie chcę nic mówić, ale depczemy Wam po piętach Ustaliliśmy, że robimy wyższe ścianki kolankowe - podwyższymy o ok. 20 cm wieńcem - nie ma to jak zobaczyć na żywo efekt budowy i podejmowac wtedy decyzje- jeszcze raz dziekuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.10.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Tabalugo kiedy będzie dach? nie mogę się doczekać żeby zobaczyć czapeczkę waszej Pistacji, tym bardziej, że będzie brązowa. Nie wiem czy widziałaś, ale w sobotę zakończyliśmy stan "0" !!! Z firmą od dachu ustaliliśmy że po I dekadze grudnia mają się szykować . Nie chcę nic mówić, ale depczemy Wam po piętach Ustaliliśmy, że robimy wyższe ścianki kolankowe - podwyższymy o ok. 20 cm wieńcem - nie ma to jak zobaczyć na żywo efekt budowy i podejmowac wtedy decyzje- jeszcze raz dziekuję . Witam Dabell Właśnie rozmawiałam z dekarzem. Obiecał, że jutro o 8.00 stawią się na mojej budowie. Właśnie rozbierają rusztowanie z innej budowy. Zauważyłam, że zaczynacie nas doganiać - ale my się nie damy A tak na poważnie: gratulacje stanu zero- zaraz zresztą napiszę coś w Twoich komentarzach. Co do ścianek- nie ma to jednak, jak wyższe ścianki. Pomieszczenia są dużo bardziej ustawne i sprawiają wrażenie większych. A dziękować nie ma za co. To ja dziękujemy za miłe spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 30.10.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Tabalugo, ile zapłaciłaś za adaptacje projektu?? My chyba całośc prac nad zbieraniem dokumentów i załatwianie spraw w urzedach odnosnie pozwolenia na budowę zlecimy Archonowi, nie mamy juz zdrowia do tych papierków i krakowskich urzędników Dzisiaj okazał sie,że w Wz nie ma zdania odnosnie podziału 24 arowej działki na 3 -8 arowe, tak jak to miało byc. Urzednik ,który przyjmował Wztke po prostu nie poinformował nas, ze trzeba dopisac taką notke,choc jasno to było przez nas mówione . I teraz wypadałoby od nowa zaczynac sprawe WZtki na podział działki ,ale pani z Archonu znalazła wyjscie. Oby sie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 30.10.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Tabalugo, ile zapłaciłaś za adaptacje projektu?? My chyba całośc prac nad zbieraniem dokumentów i załatwianie spraw w urzedach odnosnie pozwolenia na budowę zlecimy Archonowi, nie mamy juz zdrowia do tych papierków i krakowskich urzędników Dzisiaj okazał sie,że w Wz nie ma zdania odnosnie podziału 24 arowej działki na 3 -8 arowe, tak jak to miało byc. Urzednik ,który przyjmował Wztke po prostu nie poinformował nas, ze trzeba dopisac taką notke,choc jasno to było przez nas mówione . I teraz wypadałoby od nowa zaczynac sprawe WZtki na podział działki ,ale pani z Archonu znalazła wyjscie. Oby sie udało. Za adaptację zpłaciłam 600zł. Robił ją mój kierownik budowy. Nie dziwię się, że nie masz już zdrowia, skoro tyle czasu czekaliście na WZ. Pozostałe papiery również niestety wymagają czasu i biegania. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Tabaluga, Twoja makieta z pierwszych wklejonych w dzienniku zdjęć stała się prawdziwym domkiem. Napisz mi proszę, obróbki boczne są ze struktonitu (takich cementowych płytek?)? Jeśli tak, ile kosztuje obecnie taka płytka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 05.11.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Tabaluga, a może by tak zasięgnąć rady u innego kominiarza ? Coś mi się wydaje, że ten zanadto przesadza . A co na to Kierownik Budowy ? Ładnie wyglądają krawędzie daszku i obróbki komina . Trzymam kciuki !!! Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.11.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Tabaluga, Twoja makieta z pierwszych wklejonych w dzienniku zdjęć stała się prawdziwym domkiem. Napisz mi proszę, obróbki boczne są ze struktonitu (takich cementowych płytek?)? Jeśli tak, ile kosztuje obecnie taka płytka? Aniu Na wydruku wszystkich elementów od dekarza znalazłam płytki "FRANKEN" 20x20- 1.55zł za sztukę i 30 x30 za 3 zł. Nie wiem z czego są, ale jutro spytam dekarza. A co do domku, masz rację. Ten czas tak szybko zleciał i nawet nie wiem kiedy mój domek z papieru nabrał bardziej rzeczywistych wymiarów i wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.11.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Tabaluga, a może by tak zasięgnąć rady u innego kominiarza ? Coś mi się wydaje, że ten zanadto przesadza . A co na to Kierownik Budowy ? Ładnie wyglądają krawędzie daszku i obróbki komina . Trzymam kciuki !!! Pozdróweczka ! Adrianko Jeśli chodzi o kominiarza, to nie ma takiej możliwości. U mnie jest niestety tylko jedna firma kominiarska, w dodatku jej szef jest w jakiejś tam spółce kominiarskiej (czy jak tam ich zwał), która przydziela koncesje. No i nikt nie waży się wejść ne jego teren (czyli moje miasteczko i okolice), bo nie dostanie koncesji- podobno. Faktem jest, że dekarz, który mieszka w innym powiecie w mieście oddalonym 30 km od mojego, doskonale zna go właśnie z opowieści i woli wcześniej zasięgnąć jego opinii. Ostatnio słyszałam, że jedna kobieta 2 lata nie mogła odebrać budynku, bo nie miała wyłazu przy kominie wentylacyjnym. Kierownik budowy chyba też nie bardzo chce mu się sprzeciwić. Tak wywnioskowałam. Adrianko, pytałaś mnie kiedyś o folię Dorkena. cena 1m2- 8.70zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.11.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Masz bardzo ładne kominy. A z tymi wyłazami to jakaś dziwna historia... U mnie nie będzie żadnego, u sąsiada też... A taras bedziesz miała z czego zrobiony? Widzę, że zamiast obrzeża wylać to z bloczków fundamentowych stawiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.11.2006 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Masz przeboje z tym kominiarzem Z drugiej strony to lepeij wiedzieć wcześniej czego chce - zawsze to mniej nerwów przy odbiorze. A domek wygląda coraz śliczniej Ja też mam pytanie z czego będziecie robić taras ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts