Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Aga J.G to ja u siebie bede robic jak ty :D

tabaluga1 gratulacje dla meza (takie egzaminy to w koncu nie przelewki) i dla ciebie za zrealizowanie planu rocznego w 100% :D Wiodze, ze ty tez jestes z rodzaju slomianych wdow - trza czekac na powrot i spedzane wspolne chwile :roll: Dzieci i budowa zajma ci czas :wink:

Bede tez trzymac kciuk, zebyscie zima troche wypoczeli i nabrali sil na nowy sezon- szczegolnie na to samodzielne wykanczanie. Bo te sily i nowa energia przydadza sie wam na pewno :wink: :D

iga

Dzięki za gratulacje

Niestety, jestem z rodzaju słomianych wdów, ale już do tego przywykłam. Nawet znaleźliśmy dobre strony takiego życia- bardziej za sobą tęsknimy.

:oops: :p :oops: :p

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam tabalugo.

Gratuluje zakończenia stanu surowego cały czas obserwowaliśmy twoje postępy.Miałbym prośbe do ciebie czy mogła byś mi napisać ile cię wyniusł stan surowy.Jak to możliwe to bym prosił etapami.Ja budowe domu pod pistacjami zaczynam w marcu o ile pozwoli na to pogoda już niemożemy się z żonom doczekać tego dnia.Chciałbym mniejwięcej wiedzieć ile to wyniesie.Zgury serdecznie dziękuję .Jak można to na moją poczte o ile ci to niesprawi kłopotu podaje adres. [email protected] Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje.

Tabalugo !!!

GRATULACJE ze stanu otwartego !!! A także brawa dla męża :D !!!

Ja też chciałabym już mieć to za sobą :p .

Domek wygląda super. Widzę, że brązowa dachówka to bardzo dobry wybór. Bardzo się cieszę, bo nasz czekoladowy Bogen przyjedzie 10 grudnia do hurtowni.

A jak z kolorem elewacji? Nam chodzi po głowie oliwkowa ładna zieleń i do tego jaśniejsze wykończenia przy oknach. Wiem, że Wam też się oliwka podoba :lol: . Będzie numer jak wybierzemy podobne kolory !!! 8)

A teraz chwalę się: wczoraj - w sobotę, zalaliśmy strop naszej Pistacji !!!

http://foto.m.onet.pl/_m/2b44479319cb3b6c48ec4d877f760fe5,5,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/0a7dd51d15d0da04c3124e9f4d093b09,5,19,0.jpg

Zainteresowanych różowm kolorem w okolicach stropu i brakiem szalunków na całości - odsyłam do mojego dziennika 8) :lol: .

pozdrawiam serdecznie

Dabell

Ktoś prosił mnie o dokładne obfotografowanie tej najmniej atrakcyjnej części domu, co niniejszym czynię

Ja prosiłam. I dziękuję. Dobrze widzę, że ta ścianka na schodach stoi?

Tak, widzisz dobrze. Niestety, inaczej się nie dało (nie chciałam stawiać jej na posadzce, bo wtedy zmniejszyłaby się powierzchnia tego pomieszczenia i nie byłoby dobrego dostępu pod schody).

Dzięki wszystkim za gratulacje.

Dabell

Bardzo podoba nam się i oliwka i delikatny, pastelowy żółty. Ostatnio zastanawiam się też nad kolorem takim, jak ma iga. Zresztą podbitkę będziemy robić właśnie taką samą (iga podesłała mi już na nią "przepis")

Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu na zastanowienie się. Póki co odpoczywamy ( a raczej kurujemy się)

Po świętach chyba ruszę do salonów z oknami zorientować się w aktualnych cenach. Bo zanosi się na łagodną zimę (chyba, że się mylę :roll: :roll: :roll: )Jeśli ceny okien spadną już w najbliższym czasie, a pogoda pozwoli, to może przyspieszymy nasze "wykańczanie".

Swoją drogą wciąż nie mogę uwierzyć, że wkraczamy w okres wykańczania. Jeszcze niedawno wydawało się to tak odległe i nieosiągalne...

Gratulacyjki złożyłam już w Twoich komentarzach

Tabalugo

super pomysł z tym wykończeniem dachu tynkiem. Już jakiś czas temu oglądałam domek Igi i nawet w niedzielę pokazywałam go mężowi.

Tak w ogóle to dzięki jej domkowi zdecydowaliśmy, że zrobimy rynny tytan- cynk. Na oliwce nie będą wcale widoczne - znikną. Planowaliśmy plastikowe w kolorze miedzi ( z miedzi już się wyleczyliśmy, po prostu :-? chcemy mieć rynny ). Byłyby bardziej rzucające się w oczy.

My na 90% będziemy wykańczać dalej. Będzie można konsultować się ilościowo :-), jak Wy tez będziecie.

A, i mam prośbę - możesz umieścić zdjęcia wykończenia lukarny - tego miejsca gdzie nie było ściany na boku - pamiętasz zastanawiałysmy się jak to wykończyć ?

Pozdrawiam serdecznie

Dabell

• 2 weeks później...

HEJ

Jak tam rekonesans - robiłaś rozeznanie co do okien? My też jeszcze przed świętami chcemy mieć wyceny z kilku miejsc.

Widziałaś nasz domek - nie przypomina Ci jakiegoś znajomego :-) :lol: 8) ?

U nas niedługo - może do końca tygodnia przed świętami - będzie więźba. Dachówka może po świętach :-).

Buziaczki

Dabell

Witaj Dabell

Jeśli chodzi o rekonesans, to poczyniłam już pewne kroki- wysłałam wymiary do jareko na priv. Czekam więc na jego wycenę, a w przyszłym tygodniu zamierzam udać się ponownie do naszych likalnych dystrybutorów. Bardzo zaniepokoiły mnie te przewidywane podwyżki okien i muszę przyznać, że przy takiej zimie nasze czekanie na okna nie ma sensu. (Grunt i tak nie przemarza, tyle tylko, że mury trochę odpoczywają i schną no i może budynek osiada pod własnym ciężarem)

A domek Wasz jakoś tak łudząco podobny do naszego :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Zdrowia i uśmiechu dla całej rodzinki i spełnienia marzeń! I wszytskiego naj,naj,za to wogóle problemów życiowych i budowlannych! :D

życzy Iga :D

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/loski_ok_d.jpg

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Daga

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg