Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tabaluga, ten sezon budowlany jest co najmniej dziwny. Żadnych przestojów budowlanych. Niektórzy wylewają fundamenty. Jest połowa stycznia a robota idzie pełną parą. Ja tylko martwię się o roślinki. Bopję się, że wszystko zmarznie gdy tylko przyjdą mrozy :cry: .

Chyba wiem o jakim sklepie z płytkami w Cz-wie mówisz. To ten na ul. Jadwigi? Byłam tam w ubiegłym roku, szybko z niego uciekłam. Ceny z kosmosu, sklep jakiś taki niezorganizowany, można w nim zaginąć. Wystawy marne. Ceny sanitariatów mnie oszołomiły, zwłaszcza te wanny z hydromasażem za 20 tys. Ciekawe jak często mają klientów na takie wanny. Zakupiłam więc płytki w Castoramie. Teraz hurtownię mam znacznie bliżej z fajnymi wystawami gdzie można coś ciekawego podejrzeć.

Sylvia, chyba nie da się niestety zdecydować teoretycznie. Wszystko wychodzi w trakcie użytkowania. Ja zrobiłam kontakty gdzie tylko się dało. Tam gdzie są szafki kuchenne po kilka podwójnych i na każdym innym rogu ściany po jednym podwójnym. No i teraz zakupiłam sobie mały telewizorek na lodówkę i gniazdek brakło. Trzeba używać rozgałęźnika :cry: . Niektóre gniazdka natomiast jeszcze nieużywane, ale jak widać od przybytku głowa nie boli.

Tabaluga, mam nadzieję, że się nie pogniewasz na mnie, że na Twoich komentarzach wdaję się w dyskusje :oops: .

tabalugo, fajnie, że działacie i coś się dzieje na budowie :D .

Wybór wyposażenia jest teraz bardzo duży, ale niestety nie zawsze jest to czego szukamy. Niby oferta spora, a jak chcemy coś wybrać dla siebie to mamy problem. Zawsze coś nie pasuje: albo wygląd, albo cena.

Sztuką jest znaleźć coś super za rozsądną cenę.

Ja ostatnio też oczami przewracam i poszukuję czegoś do łazienki. Nie powiem - łatwo nie jest 8) :roll:

Życzę udanych poszukiwań :wink:

Ekstra umywalka :D Tylko faktycznie skad ta cena :o jesli to ta sama to masz niesamowitego fuksa- ja kupilam z Koła 2 umywalki i byly w cenach katalogowych - 25% rabatu, wiec o takiej roznicy moglam tylko pomarzyc :roll: Stad moje wybory padly na umywalki o cenach katalogowych ok 200 zł :wink: Bierz poki tak tanio daja :D

Co do płyetk- sie wypowiem, bo w koncu mam juz ten tubadzin na miejscu. Kolekcja tajga jest super- zarowno plytki podlogowe jak i scienne te drewniane sa idealne. Inverno mam jako ta brazowa = drewniana plytke scienna i ta tez jest super. Mam za to zastrzezenia do podlogowej brazowej inverno- tajga jest duzo lepsza i "bardziej drewniana" a chyba o taki efekt chodzi :wink: Dla mnie swietne sa tez plytki z kolekcji homme- maja taki falowane strukturalny wzor. Mam tylko biala polaczona z inverno wlasnie i uwazam, ze to byl strzal w dziesiatke. Ogolnie z tubadzina mam tez sporo majoliki i firme oceniam juz po dostawie [nie wszystkie plytki widzialam wczesniej w realu] na duzy plus :wink:

Szuka szukaj :D

Jeśli chodzi o jakoś płytek to Tubądziń oceniam bardzo dobrze :)

To co wybrałaś to włąsnei moje nowe pomysły na łazienkę :wink: :)

Teraz mam Castanio i Kubę :)

Co do ceny umywalki to naprwdę jest rewelacyjna i bierz umywalkę póki ma taką cenę :)

Trzymam kciuki za dalsze prace :)

Dzięki wszystkim za gratulacje. Rzeczywiście bardzo rzadko ostatnio tu bywam- praca konsultacje z instalatorami, poszukiwania płytek i wyposażenia. Do tego wszystkiego ostatnio zepsuł mi się samochód i przez dwa dni musiałam drałować do pracy na piechotkę (swoją drogą 5 kilometrowy spacerek z rana do pracy naprawdę dobrze robi :p :p :p :p )No i dzieciaki troszkę chorowały, ale to pewnie wina pogody :evil: :evil: :evil: :evil: i wszędobylskich wirusów.

Aniu

Rzeczywiście chodzi o salon na Jadwigi. Jest duży i wydawałoby się, że jest z czego wybierać. Też szybciutko stamtąd uciekłam mocno zniesmaczona. I już jestem zdecydowana na zakupy w naszym małym ale całkiem dobrze zaopatrzonym sklepiku.

iga

skoro tak mówisz, szybciutko idę kupić tą umywalkę. No i z niecierpliwością czekam na zdjęcia "tajgi" w Twojej łazience. Inverno widziałam u mojej siostry. I całkowicie się z Tobą zgadzam. Ta podłogowa nie jest najlepsza.

Aga J.G

Czyżbyś zamierzała już remontować łazienki?

:o :roll: :o :roll: :wink: :wink: :wink:

Ja sobie też tak nieśmiało płytki oglądam. A widziałaś już to: http://www.cerkolor.com.pl/index.php?nf=1 ?

Widziałam i na kolekcje tej firmy też zwróciłam uwagę. Mam jeszcze odrobinkę czasu więc myślę, że zdąże dokonać właściwych wyborów I dzięki za podrzucenie linka :p :p

tabalugo, fajnie, że działacie i coś się dzieje na budowie :D .

Wybór wyposażenia jest teraz bardzo duży, ale niestety nie zawsze jest to czego szukamy. Niby oferta spora, a jak chcemy coś wybrać dla siebie to mamy problem. Zawsze coś nie pasuje: albo wygląd, albo cena.

Sztuką jest znaleźć coś super za rozsądną cenę.

Ja ostatnio też oczami przewracam i poszukuję czegoś do łazienki. Nie powiem - łatwo nie jest 8) :roll:

Życzę udanych poszukiwań :wink:

No właśnie- dlaczego to co nam się podoba kosztuje koszmarne pieniądze? Będę śledzić Twoje pomysły, mam nadzieję, że znajdę w Twoim dzienniku jakieś inspiracje wykończeniowe. No bo jesteś dwa kroczki przede mną. :wink: :p

Tablugo widzę ze was też skusiła aura... my też zgrywamy hydraulika, elektryka alarm, rekuperator i tynki... ech i szybciutko trzeba decydować jak ma wyglądać kuchnia bo to rzutuje na gniazdka np ;) powodzenia...

sylvia, ja też jestem po rozmowach z instalatorami. Pogoda nam sprzyja (póki co) więc szkodas zmarnować ten czas. No i wizja podwyżek mocno zmobilizowała nas do przyspieszenia prac.

No właśnie- dlaczego to co nam się podoba kosztuje koszmarne pieniądze? Będę śledzić Twoje pomysły, mam nadzieję, że znajdę w Twoim dzienniku jakieś inspiracje wykończeniowe. No bo jesteś dwa kroczki przede mną. :wink: :p

tabaluga, a ja będę śledzić Twoje :wink:

... Chyba coś znalazłam :roll: , ale nie chcę jeszcze o tym głośno mówić 8) . . Jak się zdecyduję to dam znać :wink:

tabaluga, a ja będę śledzić Twoje :wink:

... Chyba coś znalazłam :roll: , ale nie chcę jeszcze o tym głośno mówić 8) . . Jak się zdecyduję to dam znać :wink:

No to już teraz na pewno codziennie będę śledzić Twój dziennik. :p :p :p :p :p

Tylko nie każ za długo czkać :wink:

tabaluga z tych trzech zdjęć kominków mi się najbardziej podoba pierwszy. Super. Też tak bym chciała mieć.

Prawda, że piękny? I można usiąść i przytulić się do ciepłych kafli.

Podoba mi się też bardzo kolorystyka tego kominka. Myślę właśnie o czymś podobnym.