Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Tabaluga, podziwiam ludzi, którzy mają wszystko z góry zaplanowane, bądź planują, tak jak Ty, na papierze milimetrowym. Ja jestem typem zupełnie spontanicznym, wybieram dopiero w sklepie. W sumie z wyborem, gdy już wejdę do sklepu szybko mi idzie, więc nie marnuję czasu na wcześniejsze wybieranie. Ostatnio np. decyzję o kolorach farb podejmowałam w Castoramie. Mam tylko meble do jednego pokoju - oliwkowo-beżowe, więc tam wiedziałam jaki kolor wybrać (odcienie zieleni), do drugiego pokoju wybrałam żółty, bo taki z reguły do wszystkiego pasuje (po meble dopiero pojadę do Dobrodzienia), do chłopców niebieski. W sumie na razie z każdego mojego szybkiego wyboru jestem w miarę zadowolona :D .

Co do kominków, też podoba mi się pierwszy.

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tabaluga, super, że coś drgnęło u was!

Nie ma co odpoczywać teraz, odpoczniesz po przeprowadzce :wink:

Jeśli chodzi o okna - to u nas prawie taka sama cena (zapłaciliśmy trochę poniżej 17 tys.), też obustronny kolor.

Niestety nie otwierają mi się te strony z kaflami, chyba ich serwer dziś nie działa :roll: A chętnie bym pooglądała :(

Słuchaj, właśnie przed kilkoma godzinami dotarłam na stronę Lechmy i powalił mnie na kolana ich kominek z szybą panoramiczną :oops:

Czy wiesz, jakie oni mają zabezpieczenia przed przegrzaniem? Bo to dla mnie jest najważniejsza kwestia.

Tabalugo, kominki mnie powaliły na kolana :p , są piękne!!!!!

Ten jest też cudny

http://www.jasba.pl/img/Nowe_obud/TX1.JPG

Oj namieszałaś mi w głowie :wink: .

Jeżeli chodzi o układ w łazience, to jeszcze nie myślałam aż tak dokładnie co do milimetra 8) . Muszę się za to wziąść, na razie obdzwaniam i umawiam się z fachowcami na wykończenie (kafelki i reszta), trzymaj kciuki, bo ci dobrzy i polecani chcą mnie zapisać na 2009 rok :o , nie pomyliłam się w datach :-). Mam nadzieję, że uda mi się wskoczyć w jakąś dziurę :-? .

W sobotę jadę na spotkanie z jednym fachowcem, najpierw zobaczyć (z kierownikiem budowy) jakość prac na jego aktualnej budowie, a potem do nas na budowę. Mam nadzieję, że nie zaśpiewa cen z sufitu :-? . Za tydzień następny.

Uff powoli brakuje mi czasu, czy ty też tak masz?

Dabell

• 2 weeks później...

witaj tabaluga :-)

ale super te kafle! rewelacja ! ponieważ ja mam kominek juz zabudowany, ale kiedyś ktoś na forum pisał jak fajnie wykorzystał komin od kominka na poddaszu - okleił go kaflami i wygląda jak stary piec kaflowy, a przy okazji kafle są cieplutkie. też o tym myślę :-)

pozdrawiam

Naresczie natrafiłam na kogoś z okolic Olesna. Chyba się nie pomyliłam? Czy możesz dać namiar na solidną ekipę budowlaną? My z mężem oczekujemy na wytyczenie działki i jej zakup.

P.S. Gdzie jest ta słynna makieta?

Pozdrawiam serdecznie!

makieta stoi jeszcze w mieszkaniu- na zdjęciach w dzienniku na pierwszej stronie.

Resztę poślę na priv

pozdrawiam

witaj tabaluga :-)

ale super te kafle! rewelacja ! ponieważ ja mam kominek juz zabudowany, ale kiedyś ktoś na forum pisał jak fajnie wykorzystał komin od kominka na poddaszu - okleił go kaflami i wygląda jak stary piec kaflowy, a przy okazji kafle są cieplutkie. też o tym myślę :-)

pozdrawiam

Super pomysł Ivonesca. Dzięki za informację. Poważnie to rozważę. Szkoda tylko, że kafle kominkowe są takie drogie :(

Tabalugo, ja też intensywnie zastanawiam się nad Lechmą, czy znasz ceny wszystkich dodatków (bo jakoś nie udało mi się wyciągnąć tego od nich, coś mieszają).

No wykończeniówka, wykończeniówka, Kochana, a co ty myślisz? :wink:

Trzeba zarwać kilka nocy i pozmieniać kilka razy wszystko, co się da :lol:

Tabalugo

mogłabyś dać konkretny namiar na tę Twoją umywalkę? Bo ceny rozwiązań, które u nas wchodzą w grę przyprawiają mnie o szybsze bicie serca :roll: :evil: .

Postaram się uzupełnić dziennik i pokazać o jakich myślę prłytkach, Ty masz już coś upatrzone tak na 100% :p ?

U nas zaczyna się kręcić - we wtorek okna, czwartek elektryk - uff musze wziąść kilka dni urlopu bo nie wyrobię :-).

Buziaki

Dabell

Moja umywalka to

antado umg 220/400, wymiary: 10/40/22:

http://antado.com.pl/page.php?a=katalog&c=94&p=280&lg=pl

Tutaj umywalka jest na białych meblach- co nie bardzo mi pasuje. Widziałam ją na szafce wenge w takim zestawieniu:

http://antado.com.pl/page.php?a=katalog&c=65&p=237&lg=pl#

Niestety, podobno już nie produkują tych mebelków w tym kolorze więc trzeba będzie zrobi to indywidualnie u stolarza lub wymurowa blat i obłożyc go kaflami.

Jeśli chodzi o płytki to na pewno coś w odcieniach beżu, brązu, ciepłej żółci. Myślę o kolekcji Tajga z Tubądzina i Castanio. Wczoraj widziałam też w Katowicach ładną kolekcję płytek hiszpańskich i o dziwo nie były drogie- 40- 50 zł za 1m2. Niestety na zdjęciach, które znalazłam w internecie już mi się mniej podobają.

http://domus.pl/?data=domus-elem&do=read&id=1165005593055&range=0000[/i]

Tabaluga, gdzieś Ty była jak Cię nie było :wink: . Myślę, że teraz gdy zaczynacie wykończeniówkę, częsciej będziesz pojawiała się na forum.

Czytając Twój ostatni wpis, widzę, że nieźle ostatnio podrożała elektryka. My w ubiegłym roku za wszystkie kable, puszki i robociznę elektryka zapłaciliśmy 4000 zł= skrzynka, liczniki i ich montaż.

Ale cóż, ostatnio wszystkie materiały i robocizna idą do góry. Ostatnio nawet podrożały gresy, glazura i terakota nie mówiąc o pustakach :roll: :cry: .