Gość 18.01.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tabaluga, podziwiam ludzi, którzy mają wszystko z góry zaplanowane, bądź planują, tak jak Ty, na papierze milimetrowym. Ja jestem typem zupełnie spontanicznym, wybieram dopiero w sklepie. W sumie z wyborem, gdy już wejdę do sklepu szybko mi idzie, więc nie marnuję czasu na wcześniejsze wybieranie. Ostatnio np. decyzję o kolorach farb podejmowałam w Castoramie. Mam tylko meble do jednego pokoju - oliwkowo-beżowe, więc tam wiedziałam jaki kolor wybrać (odcienie zieleni), do drugiego pokoju wybrałam żółty, bo taki z reguły do wszystkiego pasuje (po meble dopiero pojadę do Dobrodzienia), do chłopców niebieski. W sumie na razie z każdego mojego szybkiego wyboru jestem w miarę zadowolona . Co do kominków, też podoba mi się pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.01.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tabaluga, super, że coś drgnęło u was! Nie ma co odpoczywać teraz, odpoczniesz po przeprowadzce Jeśli chodzi o okna - to u nas prawie taka sama cena (zapłaciliśmy trochę poniżej 17 tys.), też obustronny kolor. Niestety nie otwierają mi się te strony z kaflami, chyba ich serwer dziś nie działa A chętnie bym pooglądała Słuchaj, właśnie przed kilkoma godzinami dotarłam na stronę Lechmy i powalił mnie na kolana ich kominek z szybą panoramiczną Czy wiesz, jakie oni mają zabezpieczenia przed przegrzaniem? Bo to dla mnie jest najważniejsza kwestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.01.2007 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dostane zawrotu głowy przez te kominki Nie mam zamiaru jeszcze remontować ale lubię w głowie układać sobie rózne pomysły Trzymam kciuki za dalsze prace Ja też rysowałam na papierze milimetrowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 19.01.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Tabalugo, kominki mnie powaliły na kolana , są piękne!!!!! Ten jest też cudny http://www.jasba.pl/img/Nowe_obud/TX1.JPG Oj namieszałaś mi w głowie . Jeżeli chodzi o układ w łazience, to jeszcze nie myślałam aż tak dokładnie co do milimetra . Muszę się za to wziąść, na razie obdzwaniam i umawiam się z fachowcami na wykończenie (kafelki i reszta), trzymaj kciuki, bo ci dobrzy i polecani chcą mnie zapisać na 2009 rok , nie pomyliłam się w datach . Mam nadzieję, że uda mi się wskoczyć w jakąś dziurę . W sobotę jadę na spotkanie z jednym fachowcem, najpierw zobaczyć (z kierownikiem budowy) jakość prac na jego aktualnej budowie, a potem do nas na budowę. Mam nadzieję, że nie zaśpiewa cen z sufitu . Za tydzień następny. Uff powoli brakuje mi czasu, czy ty też tak masz? Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidqa 21.01.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 tabaluga z tych trzech zdjęć kominków mi się najbardziej podoba pierwszy. Super. Też tak bym chciała mieć. Hej! Ja wlasnie tez wymarzylam sobie taki kominek i juz wkrotce bedzie sie robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARLENE 31.01.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Naresczie natrafiłam na kogoś z okolic Olesna. Chyba się nie pomyliłam? Czy możesz dać namiar na solidną ekipę budowlaną? My z mężem oczekujemy na wytyczenie działki i jej zakup. P.S. Gdzie jest ta słynna makieta? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.02.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witaj tabaluga ale super te kafle! rewelacja ! ponieważ ja mam kominek juz zabudowany, ale kiedyś ktoś na forum pisał jak fajnie wykorzystał komin od kominka na poddaszu - okleił go kaflami i wygląda jak stary piec kaflowy, a przy okazji kafle są cieplutkie. też o tym myślę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.02.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Naresczie natrafiłam na kogoś z okolic Olesna. Chyba się nie pomyliłam? Czy możesz dać namiar na solidną ekipę budowlaną? My z mężem oczekujemy na wytyczenie działki i jej zakup. P.S. Gdzie jest ta słynna makieta? Pozdrawiam serdecznie! makieta stoi jeszcze w mieszkaniu- na zdjęciach w dzienniku na pierwszej stronie. Resztę poślę na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.02.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 witaj tabaluga ale super te kafle! rewelacja ! ponieważ ja mam kominek juz zabudowany, ale kiedyś ktoś na forum pisał jak fajnie wykorzystał komin od kominka na poddaszu - okleił go kaflami i wygląda jak stary piec kaflowy, a przy okazji kafle są cieplutkie. też o tym myślę pozdrawiam Super pomysł Ivonesca. Dzięki za informację. Poważnie to rozważę. Szkoda tylko, że kafle kominkowe są takie drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tabalugo, ja też intensywnie zastanawiam się nad Lechmą, czy znasz ceny wszystkich dodatków (bo jakoś nie udało mi się wyciągnąć tego od nich, coś mieszają). No wykończeniówka, wykończeniówka, Kochana, a co ty myślisz? Trzeba zarwać kilka nocy i pozmieniać kilka razy wszystko, co się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 no nareszcie doczekalam sie na Tabalugowa wykonczeniowke teraz sie bedzie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 04.02.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 faktycznie dawno nie było żadnych wieści w twoim dzienniku tabalugo, wiec tym bardziej ciekawilo mnie jak tam postępy. Mamy podobny etap, my tez będziemy wykańczać, niestety ja jeszcze nawet nie zaczęlam sie rozglądać za płytkami etc. Póki co cierpliwie czekamy na hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 05.02.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Tabalugo mogłabyś dać konkretny namiar na tę Twoją umywalkę? Bo ceny rozwiązań, które u nas wchodzą w grę przyprawiają mnie o szybsze bicie serca . Postaram się uzupełnić dziennik i pokazać o jakich myślę prłytkach, Ty masz już coś upatrzone tak na 100% ? U nas zaczyna się kręcić - we wtorek okna, czwartek elektryk - uff musze wziąść kilka dni urlopu bo nie wyrobię . Buziaki Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.02.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Moja umywalka to antado umg 220/400, wymiary: 10/40/22:http://antado.com.pl/page.php?a=katalog&c=94&p=280&lg=plTutaj umywalka jest na białych meblach- co nie bardzo mi pasuje. Widziałam ją na szafce wenge w takim zestawieniu:http://antado.com.pl/page.php?a=katalog&c=65&p=237&lg=pl#Niestety, podobno już nie produkują tych mebelków w tym kolorze więc trzeba będzie zrobi to indywidualnie u stolarza lub wymurowa blat i obłożyc go kaflami.Jeśli chodzi o płytki to na pewno coś w odcieniach beżu, brązu, ciepłej żółci. Myślę o kolekcji Tajga z Tubądzina i Castanio. Wczoraj widziałam też w Katowicach ładną kolekcję płytek hiszpańskich i o dziwo nie były drogie- 40- 50 zł za 1m2. Niestety na zdjęciach, które znalazłam w internecie już mi się mniej podobają.http://domus.pl/?data=domus-elem&do=read&id=1165005593055&range=0000[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 05.02.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 witamsuper sa te umywalki!!! a cena jakaż? czy te z koła można gdzies tez luknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Tabaluga, gdzieś Ty była jak Cię nie było . Myślę, że teraz gdy zaczynacie wykończeniówkę, częsciej będziesz pojawiała się na forum. Czytając Twój ostatni wpis, widzę, że nieźle ostatnio podrożała elektryka. My w ubiegłym roku za wszystkie kable, puszki i robociznę elektryka zapłaciliśmy 4000 zł= skrzynka, liczniki i ich montaż. Ale cóż, ostatnio wszystkie materiały i robocizna idą do góry. Ostatnio nawet podrożały gresy, glazura i terakota nie mówiąc o pustakach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 05.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ano ceny coraz wyzsze, wiem mozemy sie cieszyc, ze nie budujemy np. za 2 lata, bo nie wiadomo jakby bylo Oj wybor plytek, farm i innych bajerow jeszcze bedzie ci sen z powiek spedzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Powodzenia na nartach!! Biały sport jest super! Żałuję, że od czasów liceum zaprzestałem... A wykończeniówka ponoć wykańcza, więc nie martw się! Będzie OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.02.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Na pewno będzie z płaszczem wodnym (chyba Lechma, choć klamka nie zapadła). tabaluga czy możesz napisać czy faktycznie będzie LECHMA, no i czy macie już jakąś wycenę na całą instalację kominka Z PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.02.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Milego zjazdzania i duzo dobrego wypoczynku zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts