Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pewno będzie z płaszczem wodnym (chyba Lechma, choć klamka nie zapadła).

tabaluga czy możesz napisać czy faktycznie będzie LECHMA, no i czy macie już jakąś wycenę na całą instalację kominka Z PW.

Aga, u nas będzie Lechma. Nie wiem jeszcze jaka moc - albo 15 albo 19 KW.

Mam wycenę na części (te wszystkie pompy, naczynia wzbiorcze i wężownice), a koszt podłączenia to 600-700 zł (bedzie robił to mój hydraulik), ale on podłożczy teylko instalację, natomiast kominek do bufora podepną panowie od pc. Przesłać ci tą wycenę?

hmmmm a ta se baluje w górach :) :p

... i ma fajnie

ha, ha, ha :p :p :p :p :p Już nie baluje :(

Ale przyznam, że było super :p :p :p :p No i nauczyłam się jeździź na nartach :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Nawet nie spodziewałam się, że narty mogą tak "wciągnąć". Już wiem, że o ile zdrówko i pieniążki pozwolą, to sezon narciarski musimy zaliczać co rok. A zadanie na rok następny: nauczyć dzieci jazdy na nartach.

Na pewno będzie z płaszczem wodnym (chyba Lechma, choć klamka nie zapadła).

tabaluga czy możesz napisać czy faktycznie będzie LECHMA, no i czy macie już jakąś wycenę na całą instalację kominka Z PW.

Aga, u nas będzie Lechma. Nie wiem jeszcze jaka moc - albo 15 albo 19 KW.

Mam wycenę na części (te wszystkie pompy, naczynia wzbiorcze i wężownice), a koszt podłączenia to 600-700 zł (bedzie robił to mój hydraulik), ale on podłożczy teylko instalację, natomiast kominek do bufora podepną panowie od pc. Przesłać ci tą wycenę?

Dziękuję wszystkim za życzenia. Śniegu nie brakowało, siniaków też :wink: :p :p :wink: :p

Najważniejsze, że jestem w jednym kawałku. :wink:

dominikams

Na pewno będzie Lechma, ale zdecydowaliśmy się na 24kw. Póki co nie mamy jeszcze wyceny. A montował będzie również nasz hydraulik. Jak będę wiedziała coś więcej- napiszę.

Tabaluga, te tynki z piasku płukanego (skoro piasek biały)? W jakiej miejscowości kupowaliście ten piach? My braliśmy go z Twoich stron - Myśliny. Tak nam polecili nasi tynkarze. A ekipę tynkarską macie z daleka czy sami swoi?

Super, że prace znowu posuwają się do przodu :D . Przyznam szczerze, że kinkiety też mamy zaplanowane gdzie popadnie, w każdym pokoju, kuchni, sypialni, łazience, dosłownie wszędzie, bo bardzo lubię boczne światełko. Tyle, że jak pomyślę, że do pokoju rodzinnego i salonu muszę kupić po 2 żylandole i po 2 kinkiety, a te lampy takie drogie... A wiadomo, takie lampy trzeba kupić w jednym rzucie i komplecie by do siebie pasowały. Wychodzi na to, że na oświetlenie takiego pokoju trzeba wydać minimum 1000 - 1200 zł :cry: .

Aniu

piasek mamy właśnie z Myśliny (podobno to właśnie piasek do tynków). A jaki Wy mieliście?

Co do lamp, to też trochę przerażają mnie właśnie koszty ich zakupu. W salonie oprócz dwóch lamp górnych będę miała również 3 kinkiety i jeszcze halopgeny. :o :o :o

Witaj Tabalugo po długiej przerwie.

Ach jak ten domek sie zmienił od naszej wizyty, tylko pozazdrościć. Masz racje z tymi cenami to chore. My juz kupilismy swojego Ytonga i teraz leży sobie w hurtowni i czeka, a chyba bedzie czekać do czerwca, bo wczesniej najprawdopodobniej nie dostaniemy pozwolenia :( Zaoszczędzilismy na tym zakupie przed podwyżką jakies 6 tysiecy. :) Zawsze coś, choć szkoda że na wiecej zakupów nie starczyło pieniedzy, choc Rodzina została calkowicie pozbawiona zaskórniaków :wink:, a my zbieramy sie do wizyty w banku.

pozdrawiam

plento

koszty nie robia rzeczy jednostkowe, tylko ta masa i ilosci :roll: :wink:

za nartami nie przepadam, bo to to trzeba nosic z buciorami, ale deska dlaczego nie 8) na sznurku mozna pociagnac i butow zmieniac nie trzeba .... to nie jest lenistwo tylko praktycznosc :p

Masz rację, jeśli chodzi o praktyczność. Ja na razie stawiałam pierwsze kroki na nartach, kto wie- może kiedyś przesiądę się na deskę :roll:

Póki co narty mnie zachwyciły

Witaj Tabalugo po długiej przerwie.

Ach jak ten domek sie zmienił od naszej wizyty, tylko pozazdrościć. Masz racje z tymi cenami to chore. My juz kupilismy swojego Ytonga i teraz leży sobie w hurtowni i czeka, a chyba bedzie czekać do czerwca, bo wczesniej najprawdopodobniej nie dostaniemy pozwolenia :( Zaoszczędzilismy na tym zakupie przed podwyżką jakies 6 tysiecy. :) Zawsze coś, choć szkoda że na wiecej zakupów nie starczyło pieniedzy, choc Rodzina została calkowicie pozbawiona zaskórniaków :wink:, a my zbieramy sie do wizyty w banku.

pozdrawiam

plento

Domek owszem zmienił się i niedługo będzie nie do poznania :wink: :wink: :wink:

Bardzo dobrze zrobiliście z tymi zakupami- pamiętam, że ja też wcześniej kupiłam pustaki. Kilka tysięcy to już coś. Zastanawiam się tylko, czy te wzrosty cen kiedyś się skończą, no i na jakim etapie. :roll: :roll: :roll: