Jolla 26.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WitajWszystkie dziewczyny maja rację , możesz sprzedać mieszkanie na starych zasadach i udokumentować wydatki na budowę, nie płacąc żadnego podatku. Co do instalacji to my płaciliśmy 25 tys. za 5 grzejników, 95 m podłogówki, sterowniki elektroniczne do podłogówki, piec na eko-groszek z podajnikiem, ułożenie izolacji pod podłogówkę ze styropianem wykonawcy. Kotłownia w miedzi, podłączenia osobno do każdego odbiornika czyli , każdy kran, grzejnik, geberit. Kupiliśmy kominek z płaszczem wodnym z Lazara 16kw i jesteśmy bardzo zadowoleni sam wkład i podłaczenie do komina kosztowało 4 tyś, dodatkowe przyłącza do układu zamkniętego to około 2-2.5 tyś z robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.02.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Tabaluga, z tymi oknami budowa rzeczywiście zmieniła się w dom. No i mąż doczekał się podłączeń do kinkietów w sypialni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Tabalugo - super, że już masz okienka i że Ci sie podobają . Widzę, że nie masz poprzeczki w oknach balkonowych od przodu? Nie bałaś się że to za duża powierzchnia? Co prawda, to prawda - wygląda to lepiej. Domek nabrał charakteru - jest super . U nas mały zamęt - na początku tygodnia przyjedzie Janzar i będzie mierzył wszystko pod wylewki i mamy duży dylemat - czy nie zrezygnować z parkietu w częsci kominkowej i co za tym idzie nie dać kominka z płaszczem wodnym . Możesz mi napisać ile Cię wyniesie Lechma i instalacja do kominka ? I dlaczego wybraliscie moc 24 KW a nie mniejszą? pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.03.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tabluga ładne okienka i nas wyprzedziłaś u nas okna za 2 tygodnie ciekawa jestem Pistacji po tynkach i wylewkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.03.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tabalugo - super, że już masz okienka i że Ci sie podobają . Widzę, że nie masz poprzeczki w oknach balkonowych od przodu? Nie bałaś się że to za duża powierzchnia? Co prawda, to prawda - wygląda to lepiej. Domek nabrał charakteru - jest super . U nas mały zamęt - na początku tygodnia przyjedzie Janzar i będzie mierzył wszystko pod wylewki i mamy duży dylemat - czy nie zrezygnować z parkietu w częsci kominkowej i co za tym idzie nie dać kominka z płaszczem wodnym . Możesz mi napisać ile Cię wyniesie Lechma i instalacja do kominka ? I dlaczego wybraliscie moc 24 KW a nie mniejszą? pozdrawiam Dabell Dabell, z okien jestem bardzo zadowolona. Jeszcze raz dziękuję za namiary na firmę. Jeśli chodzi o poprzeczkę, to nie upierałam się, że ma jej nie być. Szefowa firmy sprawdzała w dziale technicznym i tam uznano, że może być bez poprzeczki. W salonie poprzeczka jest, co widać na zdjęciach, w pokojach dziecinnych okna są wąskie więc nie było takiej potrzeby. Mam nadzieję, że nic się z tymi oknami nie stanie. Zresztą te okna są od wschodu więc nie są tak narażone na światło słoneczne. Nie rozumiem tylko, dlaczego miałabyś rezygnować z parkietu. My będziemy mieć kominek z płaszczem wodnym i właśnie parkiet. Czyba, że wszędzie planujesz podłogówkę? A skąd ta zmiana? Niestety nie wycenialiśmy jeszcze Lechmy (choć już najwyższy czas). Na poprzedniej stronie w komentarzach dominikams pisała, że ma już wycenę Lechmy właśnie z p[łaszczem wodnym. Tą moc polecali nam znajomi, który mają domek (szeregówkę) o takiej samej powierzchni i taki właśnie kominek. Są bardzo zadowoleni, kominek jest większy (wielkość też chyba zależy od mocy- chociaż nie jestem pewna) i kiedy późnym wieczorem dokładają duże polana, rano jeszcze się lekko tli. Przyznam, że zmobilizowałaś mnie i koniecznie muszę się skontaktować wreszcie z Lechmą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.03.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dziękuję wszystkim za info o tym podatku za sprzedaż mieszkania. Faktycznie jesta tak jak piszecie, my sugerowaliśmy się naszą sytuacją, a ta jest trochę skomplikowana. Mieszkanie owszem kupowaliśmy i spłacaliśmy kredyt my, natomiast kupiliśmy je na moich rodziców. Tak więc tak naprawdę to oni muszą sprzedać to mieszkanie, a ponieważ się nie budują, to zapłacą (a właściwie my) ten nieszczęsny podatek. Tabluga ładne okienka i nas wyprzedziłaś u nas okna za 2 tygodnie ciekawa jestem Pistacji po tynkach i wylewkach Zobaczysz sylvia, jak te dwa tygodnie szybciutko miną. Ja też nie mogłam się doczekać, no i już mam okienka. A tynkarz miał przyjść dziś a właśnie się dowiedziałam, że przyjdzie we wtorek. W każdym razie elektryka na górze już skończona, wszystkie puszki pozakładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Dabell, znalazłam właśnie wycenę kominka. Okazało się, że nasz instalator dołączył ją do reszty wyceny. I tak kominek Lechmy 24 kw z płaską szybą 3400zł, z panoramiczną 4700zł. My będziemy mieć płaską. Do tego cały osprzęt 3668,04zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 01.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 gratulacje ! domek wygląda z oknami bardziej "domkowato" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 01.03.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tabalugo u nas podłogówka będzie na całości parteru i tylko w części komiknowej miał być parkiet. Zaczęłam się jednak zastanawiać, nad położeniem płytek na całości - wiesz dzieci + pies =piach, piach i jeszcze raz piach . Tego nie przetrwa nawet super twardy lakier, a cyklinowanie co 3-5-4 lata mi się nie uśmiecha. Mam przykład u koleżanki z działki obok - dyscyplina dotycząca butów i wchodzenia na parkiet non stop . To nie dla mnie. Za taką decyzją idzie myśl dalej - to może kominek z płaszczem . Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.03.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Gratuluje Okienka to bardzo fajna sparwa i domek odrazu wygląda inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 tabaluga śliczne okienka a drzwi wejściowe są super podejrzewam, ze u nas będą podobne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.03.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 tabaluga1 okna niczym-wymaluj ---> moje - jakież one ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 tabaluga1 okna niczym-wymaluj ---> moje - jakież one ładne Nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tabaluga, z taką słowną ekipą super się współpracuje. Wiem, bo miałam już kilka takich, m. in. tynkarzy z Twoich stron i ostatnio parkieciarza. Aż miło wtedy budować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 01.03.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tabaluga, z taką słowną ekipą super się współpracuje. Wiem, bo miałam już kilka takich, m. in. tynkarzy z Twoich stron i ostatnio parkieciarza. Aż miło wtedy budować . Aniu, to bardzo ułatwia budowanie czy wykańczanie. I sprawia, że te etapy stają się dużo przyjemniejsze,. bo nie wywołujką stresu i niepotrzebnych nerwów. Z elektryków jestem bardzo,bardzo zadowolona i mam nadzieję, że do soboty zdania nie zmienię. Zresztą są bardzo kulturalni, nie słyszałam z ich ust ani jednego przekleństwa, nie palą, nie piją, nie śmiecą, sprzątają po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.03.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Jak miło pracuje się z takimi ekipami Szkoda tylko że nie wszytskie są takie Gratuluje światełka w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 01.03.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tabaluga - gratulacje!!! Gonisz mnie, widzę Okna super, masz ich trochę A tynkarzem się nie przejmuj, tak już jest, że trudnop im sie wyrobić co do dnia W każdym razie super, że tak gonisz do przodu! I jak rozumiem, ty nadzorujesz budowę, bo męża nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.03.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 gratulacje elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 To gratulacje za swiatelko i dla elektrykow Fakt- z takimi ekipami fajnie budowac. Masz duze szczescie Trzymam kciuki za tynki - nie liczy sie kiedy wejda, ale czy skoncza w terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 02.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Super - doganiasz mnie , ale jestem krok przed Tobą - dzisiaj tynkarze wyjechali - wyszło nam ok. 470m2 - liczyłam dokładnie wczoraj w nocy . Tynkarzom wyszło 490 - dolicz do tego ok. 40m2 na scianki kolankowe które u mnie nie były tynkowane. Kolor okien jest super - nie mogę sie doczekać kiedy zaprezentujemy Pistacje w kolorach . A ekipami się nie przejmuj - jedna będzie szybciej, druga wolniej, a my tracimy nerwy . Jutro wkleję zdjęcia wytynkowanych wnętrz . Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts