Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję wszystkim za gratulacje. Z tego co widzę i czytam, to wygląda na to, że niektórych gonię z robotami, a inni są krok przede mną

:wink: :o :wink: :o :wink: :o :wink: :o :wink: :o

Tabaluga - gratulacje!!! Gonisz mnie, widzę :wink:

Okna super, masz ich trochę :lol:

A tynkarzem się nie przejmuj, tak już jest, że trudnop im sie wyrobić co do dnia :roll:

W każdym razie super, że tak gonisz do przodu! I jak rozumiem, ty nadzorujesz budowę, bo męża nie ma...

dominikams

faktycznie, okien to trochę mam. Ciekawe, czy będę się nimi tak zachwycać, kiedy nadejdzie czas ich mycia :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Tynkarz mka obsuwę, ale mam nadzieję, że we wtorek już będzie. Jak nie, to do widzenia :evil:

Dabell, dzieki za wyliczenie powierzchni. Będę miała jakiś punkt odniesienia.

Geberit już stoi, dziś rano pojawił się nawet drugi- do bidetu. Instalator też twierdzi, że przecież będzie zabudowany płytą g-k więc odrobina tynku :wink: mu nie zaszkodzi. Zresztą wszystkie "wrażliwe miejsca" będą zabezpieczone.

W dolnej łazience stoi póki co w kartonie, ale już wszystko przygotowane pod jego montaż.

Świercz

O cenę geberitu spytam instalatora i odpiszę.

go-go

Ściankę kolankową podniosłam i to dośc dużo. Wg projektu miała 100cm, w tej chwili jest chyba 150. Dojdzie jeszcze wylewka i płytki- na gotowo będzie 140cm. Nie wyobrażam sobie niższej- ta wysokośc jest super. Zwłaszcza, że my należymy raczej do tych patrzących z góry :wink:

No właśnie :o . Ja też jestem ciekawa, dlaczego montuje się geberity przed tynkami?

bo na tynku zajmuje więcej miejsca :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja tam się cieszę, że mam już taki sprzęt :wink:

A tak na poważnie, to dlaczego nie? Przecież ta ścianka i tak nie będzie tynkowana, bo i po co, skoro obudujemy ją kartongipsem. A instalator po tynkach będzie mógł się zając innymi rurkami- i tak będzie szybciej. Bo zaczęło nam bardzo zależec na czasie.

Tabaluga, u mnie też kwitną krokusy - niebieskie i żółte. Kupiłam je jesienią i myślałam, że będą tylko niebieskie a tu taka niespodzianka :D . Nie wiesz przypadkiem, czy te krokusy się rozrastają? Bardzo mi się podobają i chciałabym bardzo aby zrobiły się z nich spore kępki.

Aniu, nie jestem tego pewna, ale wydaje mi się, że tak. To są rośliny cebulowe więc rozmnażają się chyba poprzez przyrosty. Bardzo szybko rozrosły mi się np szafirki, które uwielbiam. W zeszłym roku kupiłam sobie po kilka cebulek odmiany jaśniutkich i białych szafirków. No i mam nadzieję, że też się rozmnożą.

Tabaluga, do soboty tylko jeszcze półtora dnia, więc wytrzymasz :wink: . Ja Ci tylko życzę, by ta ekipa i tynki były takie jak moje, czyli ekipa młoda, jest na co popatrzeć :lol: :wink: , solidna, punktualna, a tynki równe i gładkie. W sumie nam szef ekipy powiedział, że jeśli przez przystawioną łatę prześlizgnie się kartka papieru, tynki robią za darmo :lol: :wink: . No i niestety musieliśmy zapłacić :D .