Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Tabaluga, do soboty tylko jeszcze półtora dnia, więc wytrzymasz :wink: . Ja Ci tylko życzę, by ta ekipa i tynki były takie jak moje, czyli ekipa młoda, jest na co popatrzeć :lol: :wink: , solidna, punktualna, a tynki równe i gładkie. W sumie nam szef ekipy powiedział, że jeśli przez przystawioną łatę prześlizgnie się kartka papieru, tynki robią za darmo :lol: :wink: . No i niestety musieliśmy zapłacić :D .

Aniu, nie wiem, jak ta moja ekipa (w składzie dówch panów) poradzi sobie z tynkami. Ja, niestety nie widziałam ich tynków- oglądał je mój mąż i bardzo mu się podobały. Przyznam, że mam trochę obaw (czuję się trochę, jakbym kupowała kota w worku), ale postanowiłam zaufać mężowi :p

Wracając do Twoich tynków, to chyba jednak dobrze, że musieliście zapłacić. :wink: :wink: :p

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak oglądam te wszystkie kable na ścianach i rurki w łazienkach to nasuwa mi się skojarzenie z układem krwionośnym i oddechowym u człowieka... Twój dom powoli zaczyna "żyć" :wink: Teraz z każdym dniem będzie coraz bardziej domowo... fajnie :D

Iwuś,

bardzo ładnie to określiłaś. :p :p :p Rzeczywiście czuję, że domek zaczyna łapać oddech, w rurkach niebawem popłynie przecież woda i prąd. Jeszcze tylko odrobina makijażu i będzie...super. :p :p :p

Tabaluga - PIĘKNIE ! :D . A już domek ze światełkiem to widok nie do opisania. Dobrze pamiętam jak zobaczyłam u siebie palące się światło w oknie. Niezapomniany widok i uczucie ... ech !

Takie chwile są warte zapamiętania. Dobrze , że zrobiłaś zdjęcie :wink:

Tynki zapowiadają się rewelacyjnie. Szkoda tylko, że zaniemógł drugi majster.

Niestety nie mogę zobaczyć ostatnich zdjęć tylko same X :(

Trzymam kciukasy za równiuteńkie tynki i za zdrowie majstra. Niech chłopaki pracują, bo jak już będą tynki to domek już "prawie" gotowy.

P.S. Okna wspaniałe ! Gratki ! :D

Tabaluga, podobają Ci się tynki? Gładziutkie przy dotykaniu? No, napisz i nie pozostawiaj mnie w skrajnej ciekawości.

W pierwszych dniach tynki sprawiają wrażenie strasznie ciemnych (zwłaszcza u mnie, gdy wcześniej mieliśmy białe pustaki na ścianach) a pomieszczenia wilgotnych. Na szczęscie to szybko minie, bno teraz wszystko szybko schnie.

najbardziej spodobały mi sie kinkiety przy umywalkach :wink: :lol:

ale zaczyna być coraz bardziej "domowo" z tynkami :D

pozdrawiam

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aniu,

Nic na razie nie chcę pisac o tynkach, żeby nie zapeszyc. :wink: :wink: A wiesz, co to znaczy? Skończony jest jeden pokój, dziś robią drugi. Rzeczywiście, na białych pustakach schną szybciutko- te z soboty- robione na porothermie są ciemniejsze od tych robionych wczoraj- na ytongu.

Póki co pokój bardzo się zmniejszył, ale podobno wróci "do dawnych" rozmiarów, jak tynki wyschną całkowicie.

A tak po cichutku mam nadzieję, że uda się uniknąc gipsówek :p

Tabaluga, tynki, to wspaniała rzecz. Domek staje się przytulny i ciepły. Ten brak "surowizny" wspaniale pobudza zmysły, człowiek myśli już o ustawianiu mebli, wieszaniu firanek ... :D

A jak tynki wyschną to pokoje dopiero będą DUŻE :o

Trzymam więc kciukasy za piękne tynki ! Pozdróweczka ! :D

czy gipsowe tynki sa tak beznadziejne że wszyscy sie ich wystrzegają??? przecież tynki klasyczne tez trzeba pokryć warstwą gipsu dla ich lepszej gładkości - a może sie mylę????? :roll:

No właśnie, nie trzeba tradycyjnych tynków pokrywac gładzią :p Dlatego tak zależy mi na tym, żeby były zrobione dobrze i równiutko. Oczywiście cementowo- wapienne nie będą nigdy tak gładkie, jak gipsowe (bo jednak nie ma tak drobnego piasku jak gips w proszku), ale mi właśnie o to chodzi.

Zdecydowanie wolę ścianę o jakiejś drobnej fakturze- wygląda (dla mnie oczywiście) bardziej naturalnie.To jest oczywiście kwestia gustu- a o tym się podobno :wink: nie dyskutuje. Ja nie chcę powierzchni ściany tak gładkiej, jak pupcia niemowlaka (choc pupcie niemowlaka są przeurocze). Z doświadczenia wiem, że takie ściany bardziej się brudzą.

Aniu, Adrianko

Domek rzeczywiście jest już bardziej przytulny. Okna, gładkie jednokolorowe (choc jeszcze ciemne) ściany i muzyka dobiegająca z mojej kuchni

:roll: :wink: :p robią swoje. Tynkarze urządzili sobie w kuchni kącik jadalny i szatnię- no i cały czas towarzyszy im muzyka :p

Aniu, Adrianko

Domek rzeczywiście jest już bardziej przytulny. Okna, gładkie jednokolorowe (choc jeszcze ciemne) ściany i muzyka dobiegająca z mojej kuchni

:roll: :wink: :p robią swoje. Tynkarze urządzili sobie w kuchni kącik jadalny i szatnię- no i cały czas towarzyszy im muzyka :p

Tabaluga, a jakaż to muzyka im towarzyszy ? Chyba nie relaksująca ??? :wink:

Na relaksującą jest jeszcze czas , najlepiej chyba byłoby gdyby słuchali piosenek w szybkim rytmie :wink:

Jak już tynki skończą to dopiero zobaczysz jak domek zacznie wyglądać przytulnie.. Jak mi otynkowali pokój na dole, to po wejściu zdębiałem z wrażenia bo wydawało mi się, że to już jest taki stan ze można wprowadzać się. A okna rzeczywiście powodują taką psychoogiczną barierę, że człowiek myśli o budowie jako o domku.. :wink:

Gratulacje z okazji postępów! 8)