tabaluga1 09.03.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Tabaluga, do soboty tylko jeszcze półtora dnia, więc wytrzymasz . Ja Ci tylko życzę, by ta ekipa i tynki były takie jak moje, czyli ekipa młoda, jest na co popatrzeć , solidna, punktualna, a tynki równe i gładkie. W sumie nam szef ekipy powiedział, że jeśli przez przystawioną łatę prześlizgnie się kartka papieru, tynki robią za darmo . No i niestety musieliśmy zapłacić . Aniu, nie wiem, jak ta moja ekipa (w składzie dówch panów) poradzi sobie z tynkami. Ja, niestety nie widziałam ich tynków- oglądał je mój mąż i bardzo mu się podobały. Przyznam, że mam trochę obaw (czuję się trochę, jakbym kupowała kota w worku), ale postanowiłam zaufać mężowi Wracając do Twoich tynków, to chyba jednak dobrze, że musieliście zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Jak się tylko mężowi podobało to powinno być dobrze. Tylko ja chyba mam takiego wybrednego męża, któremu strasznie trudno dogodzić, a tynki, o dziwo, mu się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 11.03.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jak oglądam te wszystkie kable na ścianach i rurki w łazienkach to nasuwa mi się skojarzenie z układem krwionośnym i oddechowym u człowieka... Twój dom powoli zaczyna "żyć" Teraz z każdym dniem będzie coraz bardziej domowo... fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.03.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tabaluga ładnie u was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 11.03.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Jak oglądam te wszystkie kable na ścianach i rurki w łazienkach to nasuwa mi się skojarzenie z układem krwionośnym i oddechowym u człowieka... Twój dom powoli zaczyna "żyć" Teraz z każdym dniem będzie coraz bardziej domowo... fajnie Iwuś, bardzo ładnie to określiłaś. Rzeczywiście czuję, że domek zaczyna łapać oddech, w rurkach niebawem popłynie przecież woda i prąd. Jeszcze tylko odrobina makijażu i będzie...super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pineska 11.03.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 ależ tempo mają ci panowie. Jak sobie pomyślę, ze u nas tynki były robione prawie 3 m-ce, normalnie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.03.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Tabaluga - PIĘKNIE ! . A już domek ze światełkiem to widok nie do opisania. Dobrze pamiętam jak zobaczyłam u siebie palące się światło w oknie. Niezapomniany widok i uczucie ... ech ! Takie chwile są warte zapamiętania. Dobrze , że zrobiłaś zdjęcie Tynki zapowiadają się rewelacyjnie. Szkoda tylko, że zaniemógł drugi majster. Niestety nie mogę zobaczyć ostatnich zdjęć tylko same X Trzymam kciukasy za równiuteńkie tynki i za zdrowie majstra. Niech chłopaki pracują, bo jak już będą tynki to domek już "prawie" gotowy. P.S. Okna wspaniałe ! Gratki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.03.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Widzę że nabrałaś rozpędu tak trzymać Wszystko wygląda brdazo ładnie Życzę duzo zdrówka panom tynkarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 12.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 najbardziej spodobały mi sie kinkiety przy umywalkach ale zaczyna być coraz bardziej "domowo" z tynkami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Tabaluga, podobają Ci się tynki? Gładziutkie przy dotykaniu? No, napisz i nie pozostawiaj mnie w skrajnej ciekawości.W pierwszych dniach tynki sprawiają wrażenie strasznie ciemnych (zwłaszcza u mnie, gdy wcześniej mieliśmy białe pustaki na ścianach) a pomieszczenia wilgotnych. Na szczęscie to szybko minie, bno teraz wszystko szybko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 13.03.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 najbardziej spodobały mi sie kinkiety przy umywalkach ale zaczyna być coraz bardziej "domowo" z tynkami pozdrawiam Aniu, Nic na razie nie chcę pisac o tynkach, żeby nie zapeszyc. A wiesz, co to znaczy? Skończony jest jeden pokój, dziś robią drugi. Rzeczywiście, na białych pustakach schną szybciutko- te z soboty- robione na porothermie są ciemniejsze od tych robionych wczoraj- na ytongu. Póki co pokój bardzo się zmniejszył, ale podobno wróci "do dawnych" rozmiarów, jak tynki wyschną całkowicie. A tak po cichutku mam nadzieję, że uda się uniknąc gipsówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Wymiary wrócą na pewno jak tynki wyschną i zrobią się jasne. Mieszkanka zrobią się też znacznie większe jak tylko ułożycie podłogi i pomalujecie ściany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 14.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Tabaluga, tynki, to wspaniała rzecz. Domek staje się przytulny i ciepły. Ten brak "surowizny" wspaniale pobudza zmysły, człowiek myśli już o ustawianiu mebli, wieszaniu firanek ... A jak tynki wyschną to pokoje dopiero będą DUŻE Trzymam więc kciukasy za piękne tynki ! Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 czy gipsowe tynki sa tak beznadziejne że wszyscy sie ich wystrzegają??? przecież tynki klasyczne tez trzeba pokryć warstwą gipsu dla ich lepszej gładkości - a może sie mylę????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 czy gipsowe tynki sa tak beznadziejne że wszyscy sie ich wystrzegają??? przecież tynki klasyczne tez trzeba pokryć warstwą gipsu dla ich lepszej gładkości - a może sie mylę????? No właśnie, nie trzeba tradycyjnych tynków pokrywac gładzią Dlatego tak zależy mi na tym, żeby były zrobione dobrze i równiutko. Oczywiście cementowo- wapienne nie będą nigdy tak gładkie, jak gipsowe (bo jednak nie ma tak drobnego piasku jak gips w proszku), ale mi właśnie o to chodzi. Zdecydowanie wolę ścianę o jakiejś drobnej fakturze- wygląda (dla mnie oczywiście) bardziej naturalnie.To jest oczywiście kwestia gustu- a o tym się podobno nie dyskutuje. Ja nie chcę powierzchni ściany tak gładkiej, jak pupcia niemowlaka (choc pupcie niemowlaka są przeurocze). Z doświadczenia wiem, że takie ściany bardziej się brudzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Aniu, Adrianko Domek rzeczywiście jest już bardziej przytulny. Okna, gładkie jednokolorowe (choc jeszcze ciemne) ściany i muzyka dobiegająca z mojej kuchni robią swoje. Tynkarze urządzili sobie w kuchni kącik jadalny i szatnię- no i cały czas towarzyszy im muzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Tabaluga, jak tynkarze sobie pójdą ściany szybko zrobią się jasne, bo nie będzie groziła już im wilgoć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Aniu, Adrianko Domek rzeczywiście jest już bardziej przytulny. Okna, gładkie jednokolorowe (choc jeszcze ciemne) ściany i muzyka dobiegająca z mojej kuchni robią swoje. Tynkarze urządzili sobie w kuchni kącik jadalny i szatnię- no i cały czas towarzyszy im muzyka Tabaluga, a jakaż to muzyka im towarzyszy ? Chyba nie relaksująca ??? Na relaksującą jest jeszcze czas , najlepiej chyba byłoby gdyby słuchali piosenek w szybkim rytmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.03.2007 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Jak już tynki skończą to dopiero zobaczysz jak domek zacznie wyglądać przytulnie.. Jak mi otynkowali pokój na dole, to po wejściu zdębiałem z wrażenia bo wydawało mi się, że to już jest taki stan ze można wprowadzać się. A okna rzeczywiście powodują taką psychoogiczną barierę, że człowiek myśli o budowie jako o domku.. Gratulacje z okazji postępów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati_sowee 19.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witamjestem tutaj nowa i jeszcze nie wiele wiem - mam takie pytanie jak mam zrobic aby pod moim postem pojawial sie link do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts