Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem pod wrażeniem twojego ogrodu! 8) U mnie nadal są śmieci budowlane zamiast ogródka... :(

A co to za czarna folia przy pierszym zdjeciu pokazującym ogród?

To jest to zdjęcie pod napisem

A tak prezentuje się pani wiosna w moim mini ogrodzie:

?

Mam nadzieję, ze z tynkarzem ustaliłaś jakąś karę za zatynkowanie puszek? Ja zapomniałęm i .. 2 mi zatynkowali... :(

kze

U mnie jeste dokładnie tak jak u igi- mam pokryweczki na puszkach. Kiedy tynki ładnie wyschną, pokrywki zdejmiemy właśnie za pomocą włosków, o których pisze iga.

Ogródek to też dużo powiedziane. Po prostu z tyłu działki- za garażem, w miejscu niedostępnym wszelkim maszynom usypałam sobie trzy kopczyki :wink: :wink: Posadziłam tam jesienią parę (-dziesiąt chyba) cebulek, piwonie, szczypiorek i takie tam. A teraz cieszą oczka :p

A czarna folia jest pod kopczykami- żeby nie przechodziły chwaściory z gruntu, a przede wszystkim nornice, krety i inna gadzina. Cebulki też są posadzone w koszyczkach. Później będzie łatwiej je przenieść na właściwe miejsce.

kze

U mnie jeste dokładnie tak jak u igi- mam pokryweczki na puszkach. Kiedy tynki ładnie wyschną, pokrywki zdejmiemy właśnie za pomocą włosków, o których pisze iga.

Dobry pomysł podsunę go naszemu elektrykowi :D

Mam pytanko na jakiej wysokości będą u Was gniazdka (na dole), a włączniki?

dużo zmienialiście w pierwotnym projekcie??

Dużo- tak mi się wydaje. Tak po krótce:

-zlikwidowaliśmy podcień w salonie. Okno jest ok 50 cm nad podłogą.

- zlikwidowaliśmy jedno okno w pokoju na dole,

- zmniejszyliśmy okno w kuchni od strony południowej,

- zmniejszyliśmy trochę okno w salonie,

- zmieniliśmy schody zabiegowe na dwubiegowe, w wyniku czego zmniejszyła się dolna łazienka, ale powstało dodatkowe pomieszczenie pod schodami,

- zlikwidowaliśmy spiżarkę w kuchni,

- podnieśliśmy ściankę kolankową,

- zmieniliśmy okna na poddaszu w pokojach od południa (dobrze to widać na zdjęciach w dzienniku

Szczegóły i chyba dość dokładne zdjęcia znajdziesz w dzienniku

pozdrawiam

kze

Dobry pomysł podsunę go naszemu elektrykowi :D

Mam pytanko na jakiej wysokości będą u Was gniazdka (na dole), a włączniki?

Aga- nie pamiętam, ale chyba 120cm. Sprawdzę jutro

Tabaluga,

ujrzałam Twoje piękne kwiatki i aż mi wiosną zapachniało .... ale cudnie !!! :D

Szafeczka pod umywalkę bardzo ładna. A najważniejsze, że super praktyczna. :wink:

Trzymam kciuki za dalsze prace ! Pozdróweczka !!! :D

Co do praktyczności- to się jeszcze okaże. A z ogródkowych nowinek- tulipanki zaczynają kwitnąć. No i cieszę się, że udało Ci się zobaczyć zdjęcia. :p :p

Tabaluga, no doprawdy nie wiem dlaczego ciągle mam problemy z obejrzeniem zdjęć. I to tylko zawsze ja :-? . Pewnie to wina kompa :roll: . Widzisz, jaki masz ze mną kłopot :oops:

Ale te ostatnie już ujrzałam :D . Zmieniałaś coś ?

Szafeczka z pewnością okaże się praktyczna, bo zawsze będzie szufladka pod ręką (ze swoją zawartością) :wink:

P.S. Ciekawe kiedy moje tulipanki zakwitną :roll: