tabaluga1 17.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 To pewnie wyjdzie bliżniak no to chyba bardzo odchudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 17.03.2006 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Dlaczego akurat dachówka cementowa euronitu a nie jakiejś innej firmy??? Też zaczynam się zastanawiać nad dachem i nie wiem czym się w wyborze dachówki kierować??[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.03.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 to jeszcze nie postanowione. Pytałam o Brassa, ale ponoć i tak Euronit ma ich wykupić. Mój doradca ma euronit, więc i nam polecił. A co będzie to jeszcze zależy od wyceny. Powiem szczerze, że też nie interesowałam się jeszcze jakoś specjalnie dachówkami i nawet nie wiem, jakie jeszcze oprócz tych dwóch firm są na naszym rynku. Postaram się zgłębić tą wiedzę może w przyszłym tygodniu, to wtedy napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 17.03.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Hej Tabaluga1 my też zdecydowaliśmy sie na Euronit S- czerwony To solidna i naprawdę dobra dachówka Nasz dach ma powierzchnię 210m i dwa daszki wsparte na słupach. Wycena dachu- 9 300 - cena aktualna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.03.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 cześć aniuU mnie też będą dwie lukarny. A ta cena to za całość dachu, bo brzmi dość atrakcyjnie? Aniu, czy już macie ułożone te dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 17.03.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 To jest nasz domek http://www.ciepledomy.pl/12866.xml?filter=gold_10&page=1 tylko nasz jest poszerzony o 0,85 cm. Cena to dachówka i wszystkie dodatki, łącznie z folją Dachu niestety jeszcze nie mamy Ale w hurtowni dostalismy namiary na domki z tą dachówką- wygląda naprawdę bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.03.2006 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 dzięki aniu. Bardzo jestem ciekawa, na ile wycenią mój dach. Ale dzięki Tobie mam już jakieś (ogromne) wyobrażenie, ile to może być. Przyznam, że brzmi całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.03.2006 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Na moim domku jest Euronit Jak się bedzi esprawować w przyszłości tego nie wiem ale jak do tej pory jestem zadowolona, nasz mistrz bardzo chwali tą dachówkę i bardzo lubi ją układać, rzeczywiście odpadów było mało, dobrze się przycina nie pęka, jest równa i dobrze zachodzi na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 17.03.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witaj. Wpisuję się do grona kiboiców . Mam nadzieję, że cena dachu będzie przystepna. Niestety dach to dach i ZAWSZE kosztuje za duzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 18.03.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 dzięki aniu. Bardzo jestem ciekawa, na ile wycenią mój dach. Ale dzięki Tobie mam już jakieś (ogromne) wyobrażenie, ile to może być. Przyznam, że brzmi całkiem nieźle. Też jestem ciekawa, ile będzie kosztował Twój dach Myślę, że wycena też będzie całkiem niezła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 18.03.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Na moim domku jest Euronit Jak się bedzi esprawować w przyszłości tego nie wiem ale jak do tej pory jestem zadowolona, nasz mistrz bardzo chwali tą dachówkę i bardzo lubi ją układać, rzeczywiście odpadów było mało, dobrze się przycina nie pęka, jest równa i dobrze zachodzi na siebie Aga, przejrzałam sobie jeszcze raz Twoje zdjęcia, dziennik i dach w szczególności i rzeczywiście przyznaję, że dach wygląda super. Myślę więc, że jeśli nasza wycena nas nie zaskoczy (czego bardzo bym nie chciała) to będzie ten euronit. Właściwie, to trudno go nawet odróżnić od dachówki ceramicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 18.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witaj. Wpisuję się do grona kiboiców . Mam nadzieję, że cena dachu będzie przystepna. Niestety dach to dach i ZAWSZE kosztuje za duzo . Witaj Wwiolu Dach właśnie się wycenia i mam nadzieję,że się nie przeceni. Powiem szczerze, że nie miałam zupełnie pojęcia o cenach tych wszystkich dachowych akcesoriów, ale moje wyobrażenia chyba trochę przewyższały wycenę podaną przez anię67. Dla mnie dom niestety kosztuje za dużo, zwłaszcza te wszystkie instalacje i małe duperele, które giną gdzieś w murach, betonach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj1 18.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam! Ja za blisko 200m2 dachu ,dachówka ceramiczna ROBEN [angoba czarnobrązowa] z dachówkami skrajnymi ,gąsiorami w tym 2 kominki wentylacyjne i 10 dachówek went. zapłaciłem 11 000zł Jest to najdroższa dachówka z Robena - miedziana jest dużo tańsza ! Więc 9 300 zł za cemętówkę wydaje mi się drogo!!! Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 18.03.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Witam! Ja za blisko 200m2 dachu ,dachówka ceramiczna ROBEN [angoba czarnobrązowa] z dachówkami skrajnymi ,gąsiorami w tym 2 kominki wentylacyjne i 10 dachówek went. zapłaciłem 11 000zł Jest to najdroższa dachówka z Robena - miedziana jest dużo tańsza ! Więc 9 300 zł za cemętówkę wydaje mi się drogo!!! Pozdrówka! My nie chcielismy Robena Zależało nam na dobrej, cementowej dachówce. Nam Robena wyceniono na 11 950, a wiec róznica przeszło 2 000 tyś- to dla nas sporo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.03.2006 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Na moim domku jest Euronit Jak się bedzi esprawować w przyszłości tego nie wiem ale jak do tej pory jestem zadowolona, nasz mistrz bardzo chwali tą dachówkę i bardzo lubi ją układać, rzeczywiście odpadów było mało, dobrze się przycina nie pęka, jest równa i dobrze zachodzi na siebie Aga, przejrzałam sobie jeszcze raz Twoje zdjęcia, dziennik i dach w szczególności i rzeczywiście przyznaję, że dach wygląda super. Myślę więc, że jeśli nasza wycena nas nie zaskoczy (czego bardzo bym nie chciała) to będzie ten euronit. Właściwie, to trudno go nawet odróżnić od dachówki ceramicznej. Bardzo się cieszę że dach się podoba, jeśli chodzi o dylemat cementowa czy ceramiczna to u nas ceramiczna odpadła nie ze względu na cenę tylko nie podoba mi sięjak ta świeci na dachu ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 18.03.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 No to zrobił nam się wątek dachówkowy. Przyznam że zaskoczyła mnie cena dachówki ceramicznej mikołaja. Byłam pewna, że ceramiczna wychodzi dużo dużo drożej od cementowej. A tu taka niespodzianka?Póki co, czekam na wycenę mojego euronitu, decyzje podejmiemy wspólnie po dokładnym przeanalizowaniu. Jak już napisałam, euronit bardzo mi się podoba- widziałam u Agi, ale w sumie to nie oglądałam jeszcze dachówek z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.03.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Tabaluga, my też mamy Euronit w kolorze brązowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 18.03.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Tabaluga, my też mamy Euronit w kolorze brązowym. Aniu, oglądałam jeszcze raz Twoje zdjęcia, niestety dachówkę widać tylko z daleka. Ale i tak wygląda ładnie. W każdym razie z gontem daliśmy już sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siłaczka 19.03.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Niesamowita jesteś z tym zapałem do budowania. Jak czytam, że działasz cały czas, to mi też trochę ten zimowy marazm przechodzi. Pisz dużo, wyciągaj koleżankę z dołka! My też jeszcze nie wiemy, co położyć na dach. U nas ceny dachówek cementowych są porównywalne tylko z ceramiczną Robena w promocji, a ta jest tylko miedziana. Chociaż wczoraj mąż dowiedział się, że ma być też brązowa. Jeszcze dajemy sobie trochę czasu, bo i tak nie mamy kasy na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 19.03.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Zapał mój musi niestety wystarczyć za nas dwoje, ponieważ mój małżonek takowego nie posiada. Choć powoli zaczynam zauważać minimalne zainteresowanie. Może z czasem zacznie go przybywać?Na razie uważam za swój sukces, że w ogóle namówiałam go na tę budowę.My siłaczko również nie mamy kasy, czekamy na kredyt, ale jak widzę zapał i tempo prac budowlanych innych (zwłaszcza kobiet, których na szczęście tu nie brakuje), to od razu mam siłę do działania. Oby to nie minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts