Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to jeszcze nie postanowione. Pytałam o Brassa, ale ponoć i tak Euronit ma ich wykupić. Mój doradca ma euronit, więc i nam polecił. A co będzie to jeszcze zależy od wyceny. Powiem szczerze, że też nie interesowałam się jeszcze jakoś specjalnie dachówkami i nawet nie wiem, jakie jeszcze oprócz tych dwóch firm są na naszym rynku. Postaram się zgłębić tą wiedzę może w przyszłym tygodniu, to wtedy napiszę.

Na moim domku jest Euronit :)

Jak się bedzi esprawować w przyszłości tego nie wiem ale jak do tej pory jestem zadowolona, nasz mistrz bardzo chwali tą dachówkę i bardzo lubi ją układać, rzeczywiście odpadów było mało, dobrze się przycina nie pęka, jest równa i dobrze zachodzi na siebie :)

dzięki aniu. Bardzo jestem ciekawa, na ile wycenią mój dach. Ale dzięki Tobie mam już jakieś (ogromne) wyobrażenie, ile to może być. Przyznam, że brzmi całkiem nieźle.

Też jestem ciekawa, ile będzie kosztował Twój dach 8) Myślę, że wycena też będzie całkiem niezła :wink: :D

Pozdrawiam :D

Jak się bedzi esprawować w przyszłości tego nie wiem ale jak do tej pory jestem zadowolona, nasz mistrz bardzo chwali tą dachówkę i bardzo lubi ją układać, rzeczywiście odpadów było mało, dobrze się przycina nie pęka, jest równa i dobrze zachodzi na siebie :)

Aga, przejrzałam sobie jeszcze raz Twoje zdjęcia, dziennik i dach w szczególności i rzeczywiście przyznaję, że dach wygląda super. Myślę więc, że jeśli nasza wycena nas nie zaskoczy (czego bardzo bym nie chciała) to będzie ten euronit. Właściwie, to trudno go nawet odróżnić od dachówki ceramicznej.

Witaj.

Wpisuję się do grona kiboiców :D :D :D .

Mam nadzieję, że cena dachu będzie przystepna. Niestety dach to dach i ZAWSZE kosztuje za duzo :cry: .

Witaj Wwiolu

Dach właśnie się wycenia i mam nadzieję,że się nie przeceni. Powiem szczerze, że nie miałam zupełnie pojęcia o cenach tych wszystkich dachowych akcesoriów, ale moje wyobrażenia chyba trochę przewyższały wycenę podaną przez anię67. Dla mnie dom niestety kosztuje za dużo, zwłaszcza te wszystkie instalacje i małe duperele, które giną gdzieś w murach, betonach itp.

Witam! :p

Ja za blisko 200m2 dachu ,dachówka ceramiczna ROBEN [angoba czarnobrązowa] z dachówkami skrajnymi ,gąsiorami w tym 2 kominki wentylacyjne i 10 dachówek went. zapłaciłem 11 000zł 8)

Jest to najdroższa dachówka z Robena - miedziana jest dużo tańsza !

Więc 9 300 zł za cemętówkę wydaje mi się drogo!!! :o :o

Pozdrówka! :D

Witam! :p

Ja za blisko 200m2 dachu ,dachówka ceramiczna ROBEN [angoba czarnobrązowa] z dachówkami skrajnymi ,gąsiorami w tym 2 kominki wentylacyjne i 10 dachówek went. zapłaciłem 11 000zł 8)

Jest to najdroższa dachówka z Robena - miedziana jest dużo tańsza !

Więc 9 300 zł za cemętówkę wydaje mi się drogo!!! :o :o

Pozdrówka! :D

My nie chcielismy Robena :roll: Zależało nam na dobrej, cementowej dachówce. Nam Robena wyceniono na 11 950, a wiec róznica przeszło 2 000 tyś- to dla nas sporo 8) :D

Pozdrawiam :D

Aga, przejrzałam sobie jeszcze raz Twoje zdjęcia, dziennik i dach w szczególności i rzeczywiście przyznaję, że dach wygląda super. Myślę więc, że jeśli nasza wycena nas nie zaskoczy (czego bardzo bym nie chciała) to będzie ten euronit. Właściwie, to trudno go nawet odróżnić od dachówki ceramicznej.

Bardzo się cieszę że dach się podoba, jeśli chodzi o dylemat cementowa czy ceramiczna to u nas ceramiczna odpadła nie ze względu na cenę tylko nie podoba mi sięjak ta świeci na dachu ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje :)

No to zrobił nam się wątek dachówkowy. Przyznam że zaskoczyła mnie cena dachówki ceramicznej mikołaja. Byłam pewna, że ceramiczna wychodzi dużo dużo drożej od cementowej. A tu taka niespodzianka?

Póki co, czekam na wycenę mojego euronitu, decyzje podejmiemy wspólnie po dokładnym przeanalizowaniu. Jak już napisałam, euronit bardzo mi się podoba- widziałam u Agi, ale w sumie to nie oglądałam jeszcze dachówek z bliska.

Niesamowita jesteś z tym zapałem do budowania. :D Jak czytam, że działasz cały czas, to mi też trochę ten zimowy marazm przechodzi. :D Pisz dużo, wyciągaj koleżankę z dołka!

My też jeszcze nie wiemy, co położyć na dach. U nas ceny dachówek cementowych są porównywalne tylko z ceramiczną Robena w promocji, a ta jest tylko miedziana. Chociaż wczoraj mąż dowiedział się, że ma być też brązowa. Jeszcze dajemy sobie trochę czasu, bo i tak nie mamy kasy na dach. :(

Zapał mój musi niestety wystarczyć za nas dwoje, ponieważ mój małżonek takowego nie posiada. Choć powoli zaczynam zauważać minimalne zainteresowanie. Może z czasem zacznie go przybywać?

Na razie uważam za swój sukces, że w ogóle namówiałam go na tę budowę.

My siłaczko również nie mamy kasy, czekamy na kredyt, ale jak widzę zapał i tempo prac budowlanych innych (zwłaszcza kobiet, których na szczęście tu nie brakuje), to od razu mam siłę do działania. Oby to nie minęło.