Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tabalugo

cieszę się, że będziesz miała solidną ekipe do docieplenia. Potwierdza się klasa ekip co to ze ścierkami przy murowaniu latają :-). U nas też ocena pracy naszego murarza jest celująca :-).

Ceny styropianu wariują. Ten który zamawiałam (Platinum+ Termoorganiki) na początku lutego kosztował brutto 196zł/m3 a teraz 200zł/m3 netto :roll: .

Jakie robisz parapety zewnętrzne? my się skłaniamy ku płytkom parapetowym ceramicznym.

Ja też nie doczekałam zdjęć tynków :( .

pozdrawiam

Dabell

Parapety zewnętrzne, najzwyklejsze- brązowe aluminiowe. Zastanawialiśmy się nad płytkami, ale zdecydowaliśmy się jednak na takie z kilku powodów (finansowy również) Brązowe będą pasowały do dachu, rynien i klamki od drzwi zewnętrznych. Wewnętrzne z konglomeratu Botticino. Właśnie przed chwilą podpisałam umowę w Oknoplaście i wpłaciłam sporą zaliczkę. Parapety wewnętrzne i zewnętrzne będą 28 maja, a drzwi dopiero w połowie czerwca.

Ze zdjęciami dziś zrobię porządek.

Tabalugo

cieszę się, że będziesz miała solidną ekipe do docieplenia. Potwierdza się klasa ekip co to ze ścierkami przy murowaniu latają :-). U nas też ocena pracy naszego murarza jest celująca :-).

Dabell

Ścierki na pewno się sprawdzają. Nie trzeba teraz skuwac zbędnej zaprawy, to i ocieplenie pewnie pójdzie szybciej.