Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tabaluga,łazienki, które pokazujesz są bardzo ładne. Szczególnie ta jasna (pierwsza) "wpadła mi w oko". Jej delikatność i umiar w dekoracji jest bardzo elegancki. Jaka to firma ?

Kwiecisty dekor pasuje raczej do wnętrz tradycyjnych, rustikalnych. Do bardziej nowoczesnych chyba mniej 8) :wink:

Ciesz się tym etapem . Mimo, że najbardziej eksploatuje (fizycznie, psychicznie i finansowo) jest wspaniały, bo tak naprawdę dopiero teraz ścieli się wspólne gniazdko :wink: :D

Trzymam kciuki za trafne wybory ! Pozdróweczka ! :D

Tabaluga ale sie u Ciebie dzieje :)

Troszkę mnie nie było a tu taj takie postępy GRATULUJE :)

Widzę że termin wakacyjny bardzo realny - trzymam kciukasy :)

A Cermag chyba jest najdroższy.

Aga

Dzieje się, dzieje.

Nie mam czasu na nic, głowa mnie boli od pomysłów, albo ich braku (to tak na zmianę). Euforia, a potem czarna rozpacz. Ale Ty to przecież znasz z własnego doświadczenia.

Cermag jednak nie jest najdroższy- na zdjęciu ze sklepu wida, że ceny są wyższe niż w Cermagu. :cry: Szukam tych płytek w innych sklepach internetowych i albo ich nie ma, albo są droższe. W moim małym sklepiku z tą akurat firmą nie współpracują :cry: :cry: Spróbuję jeszcze poszukac w większych miastach.

Tabaluga,łazienki, które pokazujesz są bardzo ładne. Szczególnie ta jasna (pierwsza) "wpadła mi w oko". Jej delikatność i umiar w dekoracji jest bardzo elegancki. Jaka to firma ?

Kwiecisty dekor pasuje raczej do wnętrz tradycyjnych, rustikalnych. Do bardziej nowoczesnych chyba mniej 8) :wink:

Ciesz się tym etapem . Mimo, że najbardziej eksploatuje (fizycznie, psychicznie i finansowo) jest wspaniały, bo tak naprawdę dopiero teraz ścieli się wspólne gniazdko :wink: :D

Trzymam kciuki za trafne wybory ! Pozdróweczka ! :D

Adrianko

przyznam Ci, że mnie też ta pierwsza bardziej mi się podobała (i nadal mi się podoba).

Zdecydowałam już prawie na 100%, że te płytki położę w dolnej łazience. Z przewagą jasnych, bo łazienka mała. Dekory są bardzo delikatne, subtelne i nadają całej ceramice delikatności. A jest to nasz polski cersanit, kolekcja Symfonia. Przyznam Ci, że na stronie internetowej i w katalogu te płytki nie prezentują się tak ładnie jak na zdjęciu z ekspozycji sklepowej.

Co do gresu na dole- zamówiłam już bez dekorów. Będzie u mnie w środę lub piątek. Nie mogę się już doczekac (zaraz pewnie będę je sobie układała na sucho) :wink: :lol:

Tym etapem bardzo się cieszę, Adrianko, mimo że jest tak wyczerpujący. Jednak widzę już zbliżającą się przeprowadzkę i to jest piękne. I chyba tylko ta perspektywa trzyma mnie jeszcze jakoś przy życiu.

Widzę, że zaczynają się pojawiac zwolennicy pierwszej łazienki (do tej pory były tylko pochlebne opinie co do drugiej). Tak jak pisałam wcześniej, zdecydowałam już, że będą obie kolekcje (jedna na górze, druga na dole)

A dekorów jednak nie będzie. Nie będą pasowały do kominka (ten też będzie z kafli, ale takich bardziej nowoczesnych)

Dekory sa strasznie wiazace, dlatego ja sie wstrzymuje od takich dodatkow... nie wiadomo co czlowiekowi kiedys do glowy wpadnie i jak bedzie chcial zmienic umeblowanie, to sie nie da bo do dekorow i okreslonego nimi stylu nie bedzie pasowac :wink:

A zreszta z dodatkami jest jeszcze tak, ze to jest z wzornictwem na topie ktore tak sie szybko zmienia ze za niedlugi czas wejdzie cos innego i my bedziemy miec juz "stare" :wink:

W lazienkach to w ogole nie przeszkadza bo lazienka i kafle sa pod dekor dobrane i na odwrot, ale w pomieszczeniach jest juz z tym gorzej.

Tabalugo - myślę, że decyzja o niedawaniu dekorów na podłodze jest jak najbardziej słuszna. Popieram!

Łazienki w moim guście, bardzo. Pierwsza jest bardzo elegancka, po prostu super. Druga na początku (jak pierwszy raz zerknęłam) wydawała mi się może trochę za żółta, ale teraz obejrzałam foty jeszcze raz i jednak podoba mi się, wygląda dzięki temu tak świeżo, no i te płytki wprowadzaja potrzebne urozmaicenie, fajnie i ładnie będzie.

Aha - te ciemne płytki w pierwszej - nie rezygnuj z nich, bo one nadają taki charakter i styl łazience. Kombinuj, kombinuj, ciekawa jestem efektów. Ja na pewno dałabym te wąskie ciemne płytki, te duże juz niekoniecznie (jeśli miałoby być za ciemno), ale te wąziutkie sa super.

Aha - jak ułożysz te płytki na sucho (skąd ja to znam - chyba każdy tak robi, choć może nie każdy się przyznaje :wink: ), to koniecznie wrzuć foty.

Jeszcze jedno - ja bedę na pewno na zjeździe, więc do zobaczenia!!!! :D

Tabalugo - myślę, że decyzja o niedawaniu dekorów na podłodze jest jak najbardziej słuszna. Popieram!

Łazienki w moim guście, bardzo. Pierwsza jest bardzo elegancka, po prostu super. Druga na początku (jak pierwszy raz zerknęłam) wydawała mi się może trochę za żółta, ale teraz obejrzałam foty jeszcze raz i jednak podoba mi się, wygląda dzięki temu tak świeżo, no i te płytki wprowadzaja potrzebne urozmaicenie, fajnie i ładnie będzie.

Aha - te ciemne płytki w pierwszej - nie rezygnuj z nich, bo one nadają taki charakter i styl łazience. Kombinuj, kombinuj, ciekawa jestem efektów. Ja na pewno dałabym te wąskie ciemne płytki, te duże juz niekoniecznie (jeśli miałoby być za ciemno), ale te wąziutkie sa super.

Aha - jak ułożysz te płytki na sucho (skąd ja to znam - chyba każdy tak robi, choć może nie każdy się przyznaje :wink: ), to koniecznie wrzuć foty.

Jeszcze jedno - ja bedę na pewno na zjeździe, więc do zobaczenia!!!! :D

Dominikakams

Zamierzam właśnie tak zrobic, tzn. nie rezygnuję całkowicie z tych ciemnych płytek, ale ograniczę je do minimum. Pokombinuję właśnie z tymi wąskimi paskami- ożywią one wnętrze i "dadzą mu charakter"- jak piszesz. Z samymi jasnymi byłoby trochę za mdło.

Dzięki za opinię :p

I do zobaczenia :p :p :p

tabaluga,

jestem pełna podziwu dla Twojego męża. Pierwszy raz zajmował się mocowaniem profili i proszę - jaki wspaniały efekt :D . Widać, że bardzo dobrze przestudiował płytę instruktażową :wink: . Gratki !

Prace ociepleniowe są męczące i nużące, ale jak przez nie przejdziecie, to przykręcanie płyt GK - to "pestka" 8) . Już będzie sufit nad głową, już będzie można mieszkać :wink:

Płytki prezentują się bardzo ładnie :D , nie dziwię Ci się, że jesteś zadowolona z wyboru (też bym była) :wink: .

Trzymam kciuki za następne udane wybory w dobrych cenach ! :wink: