Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też miałam problemy z Millenium ale na szczęście mi w ogóle nie dali kredytu :D

co do wyceny, to nas informowano, że sprawdzają ceny z kosztorysem, który przedstawiamy podczas wnioskowania o kredyt :evil: absurd, nie patrzą na zmiany cen

My najpierw kontaktowaliśmy się z kierownikiem, później już przejął nas dyrektor i tak to nic nie dało, analityk ma władzę. Mam to "szczęście", że rozmawiałam z analitykiem z Millenium (znajoma - znajomego :wink:) oni mają ścisłe wytyczne i brak miejsca na własne myślenie, u mnie było tak: działka mieszkaniowo - usługowa, my nie mamy działalności więc nie dostaniemy pozwolenia. Krótka piłka

powodzenia

No to teraz wszystko jasne. Czyli mam sobie nie zawracać głowy kontaktowaniem się z dyrekcją. Dzięki Sylvia

Tabaluga drzwi superanckie myśmy też planowali przeprowadzkę na sieprień ale już wiemy że się opóźni...

co to za problemy z bankiem? trzymam kciuki by wszystko sie wyjaśniło (co to za bank?)

sylvia

napisałam właśnie w dzienniku

o kurczę.. a my baliśmy się, że nam nie uznają zmiany kolejności prac ale wszystko było ok i mam nadziej, ze tym razem też będzie ok ( bo dalej nie mamy drzwi i paneli)... ale to co u was to zakrawa na kpinę podejrzewam, że dokumenty im się pomyliły... :o :o :o a tak z ciekawości to rzeczywiście wydaliście tylko te 200 tys :o :o :o :o :o bo u nas poszło DUżO WIęCEJ .... :-?

Sylvia

Wydaliśmy oczywiście dużo więcej. Ale kiedy w piątek dzwoniłam do centrali dowiedziałam się, że te brakujące 40 000zł wydaliśmy na inne cele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja też miałam problemy z Millenium ale na szczęście mi w ogóle nie dali kredytu :D

co do wyceny, to nas informowano, że sprawdzają ceny z kosztorysem, który przedstawiamy podczas wnioskowania o kredyt :evil: absurd, nie patrzą na zmiany cen

My najpierw kontaktowaliśmy się z kierownikiem, później już przejął nas dyrektor i tak to nic nie dało, analityk ma władzę. Mam to "szczęście", że rozmawiałam z analitykiem z Millenium (znajoma - znajomego :wink:) oni mają ścisłe wytyczne i brak miejsca na własne myślenie, u mnie było tak: działka mieszkaniowo - usługowa, my nie mamy działalności więc nie dostaniemy pozwolenia. Krótka piłka

powodzenia

No to teraz wszystko jasne. Czyli mam sobie nie zawracać głowy kontaktowaniem się z dyrekcją. Dzięki Sylvia

ładny avatarek :D

co do Millenium to pozostał mi ogólny niesmak, w dniu, w którym dali nam odmowę, od razu naliczyli ubezpieczenie karty kredytowej otrzymanej jako "dodatek" do kredytu i wpisali ją do BIK. Zdążyli jednego dnia, a nasz wniosek rozpatrywali 6,5 tygodnia, czyli tylko swoje robią tak jak potrzeba. Mimo, że karty zdaliśmy to jeszcze przy okazji analizy w innych bankach były widoczne w BIK, więc z ich usunięciem też się nie spieszyli. A wczoraj przedstawili mi nową ofertę kart kredytowych i kredytów gotówkowych, wnioskuję, że nie używają głowy do myślenia :(

pzdr

Jesteśmy z mężem po rozmowie z "niezależnym" doradcą finansowym z money expert.

Niezależny doradca posiadał jedynie druki Millenium i wszystkie wskaźniki, marże i prowizje rozpatrywał w odniesieniu do jednego banku. Zniechecał jak mógł do innych banków nawet kiedy wskazywaliśmy na dogodniejsze warunki . Na koniec obiecał wszystko posprawdzać. Ciekawe jaki będzie efekt.

Nie omieszkalismy ponarzekać na Millenium

:p ,

Trzymam kciuki za szybkie rozstrzygnięcie w waszym banku.

Dzięki za zaproszenie :p

Pozdrawiam

Tabalugo - twój domek jest uroczy :p

Serdecznie dziękuję za porady i namiary na wykonawców

Jestem pod wrażeniem postępów na budowie :p

Jestem ciekawa jak będzie wyglądał kominek.

Może uda mi się ponownie wprosić :roll:

Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku

ciaszka

To ja bardzo dziękuję za odwiedziny- było nam bardzo miło Was gościć w naszym domku.

Od piątku zaszło parę zmian- postaram się wieczorkiem wrzucić kilka nowych fotek.

Ale najważniejsze- bank się zlitował :o :roll: :wink: i dostaliśmy ostatnią transzę :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Oczywiście możecie się wpraszać, kiedy chcecie. Mam nadzieję, że za każdym razem będę Wam mogła pokazać jakieś postępy w wykończeniówce.

Również pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję :p

Od piątku zaszło parę zmian- postaram się wieczorkiem wrzucić kilka nowych fotek.

Ale najważniejsze- bank się zlitował :o :roll: :wink: i dostaliśmy ostatnią transzę :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

I co było z tym bankiem? Poszli po rozum do głowy :D czy Wy musieliście coś kombinować :roll:

i czekam z niecierpliwością na fotki :D

Już doczytałam o banku :wink: dobrze, że mieliście faktury, żeby im pokazać. Niedawno rozmawiałam ze znajomym, który wybudował bliźniaka i miał faktury tylko na 10 000 zł. Ten to by nie miał czym banku przekonywać :roll:

dom nabrał bardzo ładnego wyglądu w tej wstępnej gruntowej kołderce :wink:

:D