Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

pięknie się już domek prezentuje z zewnątrz :D Nawet bez tej podbitki, więc można ze spokojem poczekać :wink: Nadal bardzo mi się podobają twoje drzwi wejściowe- wg mnie najładniejsze jakie widziałam :D

Bardzo się cieszę iga, że drzwi Ci się podobają. Podbitka poczeka do zimy, niestety nie będzie taka jak u Ciebie. Nikt nie chce się podjąć wykonania właśnie takiej. :( :( :(

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Super elewacja!!! Moje gratulacje! 8)

Widzę, że glazurę w łazience masz do sufitu. Co Ciebie przekonało do tego rozwiązania?

A drewnianiego pajączka kiedy zamierzasz (i czym) wykończyć?

Moja Żona stwierdziła, że nie będziemy pryskali chwastów, tylo ... bedzie je wyrywała. Twierdzi, że to jakaś chemia i jak posiejemy później trawę to będzie jakieś zanieczyszczenie. A Ty czemu zdecydowałaś się na roundup?

Kze, z tego co zauważyłam, to raczej większość robi glazurę w łazience do sufitu. Tak jest może praktyczniej?

Drewniany pajączek jest już właściwie wykończony. Mąż pięknie go wyszlifował i pomalował na brązowo drewnochronem.

Jeśli chodzi o roundap, to wystarczy zastosować się dokładnie do zaleceń producenta. Po ok trzech tygodniach po spryskaniu, zaczynają już pojawiać się młode chwaściki. Stare, wypalone preparatem dają się pięknie wyrywać z korzeniem. Czytałam na ogrodniku o roundapie (wypowiadają się tam m. in. Wciornastek i Mirek Lewandowski). Nieststy niektórzy przesadzają z ilością lub stężeniem roundapu i to może mieć tragiczne skutki. My robiliśmy wszystko zgodnie z instrukcją.

• 3 weeks później...

Cieszę się, że Wam się podoba. Odpowiem krótko i zmykam do moich papierów, chociaż chętnie pobuszowałabym po forum. Dawno mnie tu nie było i mam spore zaległości w lekturze muratora, ale mam nadzieję niebawem wszystko nadrobić. Do rzeczy:

-parkiet kosztował 79 zł za 1m2 brutto. Ponieważ kładzie nam go firma współpracująca z Castoramą, to odliczą nam na końcu różnicę Vat.

-parkiet kupowaliśmy w Castoramie w czerwcu. Teraz, kiedy go odbierałam powiedzieli mi, że w tej chwili kosztował by nas o 1400zł drożej (oczywiście całość)

Beti

Twoja oferta jest rzeczywiście baaardzo korzystna, pytanie tylko, jak ten parkiet wygląda w rzeczywistości, czy jest sezonowany itp. Przyznam, że trochę bałabym się kupować parkiet w takiej cenie (jest tańszy od paneli). Na zdjęciu wygląda super, może warto byłoby zobaczyć go osobiście. Poza tym, ten allegrowicz nie ma jeszcze opinii od kupujących- jest raczej początkujący. Nic nie pisze o pochodzeniu parkietu. My kilkakrotnie słyszeliśmy opinię, że najlepsze parkiety producenci dają właśnie do hipermarketów- szczególnie castoramy. Jeśli macie czas, warto pochodzić, rozejżeć się.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Tabalugo,

ślicznie wygląda Twój parkiet. My też tydzień temu skończyliśmy układać, tyle, że dębowy -gestreift (czyli z białymi fragmentami), jest ciut ciemnejszy, ale podobnie wyglądają :-) oba. Super podłogi będziemy mieć w naszych Pistacjach :-).

Mężowi pogratuluj umiejętności :-). brawo :p . Mój nawet na działkę nie ma kiedy pojechać :-? .

W jakich kolorach będziesz malowała pokoje (oprócz chłopaków :-))?

A tak w ogóle - wiesz, że też mamy nowego domownika? Koteczkę :-). Niestety pies po rozważaniach na temat trybu życia naszej rodzinki odpadł, przynajmniej na tym etapie :( .

Witaj Tabalugo, wasze Pistacje są po prostu piękne. Patrze codziennie z niecierpliwością i czekam na nowe zdjęcia. Też marzymy o pistacji ale jesteśmy dopiero na etapie załatwiania notarialnego.

Jaszcze wiele przed nami.

Ale jak patrze na wasze postępy Twoje , Dabell I Plento to już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy.

Pozdrawiam