Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mieszkamyod ubiegłego wtorku i mimo, że padamy ze zmęczenia (ciągle coś do roboty i ciągle jeszcze w kartonach) to jest suuper. Muszę przyznać jedno- dom jest naprawdę duży, bardzo wygodny i funkcjonalny.

Postaram się napisać coś więcej w przyszłym tygodniu- jutro mamy wesele więc zaraz idę spać 8)

Tabalugo witam serdecznie.

Od kilku dni moją główną lektura na forum był twój dziennik i komentarze. Wczoraj udało mi sie dojść do końca, dlatego moge dzisiaj do ciebie napisać. Jak większość osób odwiedzających ciebie i twój domek jestem pod wrażeniem twojej organizacji, energii i szybkości w działaniu. Brawo! Domek jest prześliczny i to twoja zasługa. My zamierzamy budowę rozpocząć na wiosnę, teraz finalizujemy zakup działki, a poniewaz właściwie jesteśmy w trakcie przeprowadzki do Lublińca, bedziemy prawie sąsiadkami. Mój mąż pochodzi z Lublińca i większość jego rodziny tam mieszka (pan kominiarz to nasza rodzina:), więc czujemy się jak u siebie. Nie ukrywam, że jeśli byłaby taka możliwość to chętnie odwiedziłabym ciebie i wasz domek i oczywiście skorzystała z twojej pomocy. Mam jeszcze pytanie takie z innej beczki czy możesz zdradzić do której szkoły i klasy (a,b,c) chodzi twój starszy synek, bo mojego zapisuje do 2 klasy (nie wiem jeszcze której) w SP 3.

Jeszcze raz gratulacje z powodu przeprowadzki.

Pozdrawiam Basia

• 2 weeks później...

Witaj Basiu

No cóż, świat jest mały ale nie myślałam, że aż tak :roll: :wink:

My mieszkamy w Lublińcu od 6 lat

W którym miejscu kupujecie działkę? Domyślam się, że gdzieś w mojej okolicy, skoro myślisz o posłaniu dziecka do SP3. Macie już wybrany projekt?

Oczywiście zapraszam do siebie- napisz tylko kiedy możesz przyjechać.

Mam nadzieję, że pan kominiarz nie obrazi się na mnie.

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Mój syn chodzi do klasy IIc w SP3. Przy wyborze klasy musisz kierować się językiem obcym. Klasy a i b mają angielski, c niemiecki.

pozdrawiam i zapraszam

• 2 weeks później...

Tabaluga, gratulacje pieknego domku! Dopiero dzis przejrzalam caly Twoj dziennik.

Najlepsze sa koszty na poczatku Waszej budowy - z punktu widzenia roku 2007, niestety, my tez liczylismy ze w takiej kwocie jak Wy sie zmiescimy, a zeby dostac w ogole kredyt musielismy wziac o 100tys wiecej i stresujemy sie czy damy rade. Stan surowy jest teraz duzo drozszy :cry:

Strasznie podoba mi sie deszczownia w malej lazience - pamietasz jakiej to firmy?

W gornej lazience tez chce poziomo polozyc kafle na scianie i tez takie duze i zastanawialam sie jak podloge i w karo bardzo mi sie podoba - jednak spojrzenie na wykonczona lazienke duzo daje. I tez zastanawiam sie nad polozeniem kafli na podlodze w kuchni - wlasnie taki wzor podoba mi siejak u Twojej siostry a zastanwialam sie czy czy nie jest za pstrokaty - umnie bylyby jasne dekory pomiedzy brazowymi plytkami i tak jest fajnie.

Dzieki, duzo inspiracji

Te parkiety wygladaja super.

I kolor elewacji jest moj!

Tabaluga, gratulacje pieknego domku! Dopiero dzis przejrzalam caly Twoj dziennik.

Najlepsze sa koszty na poczatku Waszej budowy - z punktu widzenia roku 2007, niestety, my tez liczylismy ze w takiej kwocie jak Wy sie zmiescimy, a zeby dostac w ogole kredyt musielismy wziac o 100tys wiecej i stresujemy sie czy damy rade. Stan surowy jest teraz duzo drozszy :cry:

Strasznie podoba mi sie deszczownia w malej lazience - pamietasz jakiej to firmy?

W gornej lazience tez chce poziomo polozyc kafle na scianie i tez takie duze i zastanawialam sie jak podloge i w karo bardzo mi sie podoba - jednak spojrzenie na wykonczona lazienke duzo daje. I tez zastanawiam sie nad polozeniem kafli na podlodze w kuchni - wlasnie taki wzor podoba mi siejak u Twojej siostry a zastanwialam sie czy czy nie jest za pstrokaty - umnie bylyby jasne dekory pomiedzy brazowymi plytkami i tak jest fajnie.

Dzieki, duzo inspiracji

Te parkiety wygladaja super.

I kolor elewacji jest moj!

Witam dorbie

Koszty początkowe mogą rzeczywiście zaskoczyć, wolę już chyba do nich nie zaglądać. Życie (szaleństwo cen) mocno zweryfikowało końcowe etapy budowy i wykończenia domu.

Deszczownia w dolnej łazience jest jedną z wielu rzeczy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Ja używam jej codziennie, dzieci czasem przełączają sobie na małą słuchawkę, a najlepiej sprawdza się przy kąpielach w duecie. Jest to panel prysznicowy TROPICAL RAIN COMFORT chrom. Ja płaciłam za nią 699zł.

Kafle ułożone poziomo sprawiają, że łazienka wydaje się większa niż w rzeczywistości- przynajmniej takie mam wrażenie. Cieszę się, że moje zdjęcia mogły Ci pomóc w dokonaniu wyborów .

Czy Ty też budujesz pistacje?

pozdrawiam

Gratuluję przeprowadzki Tabalugo. Ukłony dla męża, świetna obudowa kominka. Jestem pełna podziwu dla wykuszu w kuchni, jest niesamowity - szkoda ,że ja takiego nie będę miała. Pęknie wyszły wam łazienki i parkiety.

Współczuję problemów z internetem :roll: no i nawału zajęć.

Pozdrawiam :p

Dzięki

Kominek jeszcze nie skończony, czeka na małe bajerki i kolor. Zapraszamy na wizję lokalną, wszak przed Wami jeszcze mnóstwo wyborów. No i ja gratuluję rozpoczęcia budowy i trzymam kciuki za pogodę

pozdrawiam :p