tabaluga1 05.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Kurczę, odpisuję na dwa posty ponad 40 minut- kilka razy mnie rozłączyło. Niezły koszmarek. FrosiuGrupę lubliniecką możemy założyć- jak najbardziej. Możesz być nawet chrzestną- z racji pomysłu. A u Ciebie też będzie pięknie- trzeba mocno w to wierzyć, to motywuje i dodaje sił. Basia trafiła, czekam teraz na odpowiedź od niej.pozdrowienia i powodzenia Muszę szybko zajrzeć do Twojego dziennika, bo chyba taki zauważyłam. Plento Cieszę się, że u Ciebie już okienka. Zobaczysz, że domek od razu nabierze atmosferki domowego ciepełka.A czego koniec? Jeszcze duuuużo przed nami i postaram się na bieżąco coś wklejać- oczywiście o ile internet mi na to pozwoli. Powodzonka życzę i postaram się wkrótce napisać coś u Ciebie. Ostatnie zdjęcia widziałam kilka dni temu, tylko ciągle jakoś czasu brakuje na wpis w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.11.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Rom Zdjęciami nadrobiłam, mam nadzieję, długie zaległości choć przyznam, że kosztowało mnie to sporo nerwów. Nie wiem, jak długo wytrzymam jeszcze z takim internetem, bo TP SA na razie nie spieszy się z podłączeniem nas do swojej sieci. Sylwia W Nad papirusem muszę pomyśleć, dzięki za świetny pomysł. Łazienka jest jasna więc kwiaty będą się tu czuły świetnie. Witam, mam pytanko jakiej firmy macie gres w holu i jaki wymiar jest tego gresu? Pozdrawiam Sylwia Gres ma wymiar 50/50 i jest to Formentor firmy AZTECA. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.11.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Tabaluga, gratulacje pieknego domku! Dopiero dzis przejrzalam caly Twoj dziennik. Najlepsze sa koszty na poczatku Waszej budowy - z punktu widzenia roku 2007, niestety, my tez liczylismy ze w takiej kwocie jak Wy sie zmiescimy, a zeby dostac w ogole kredyt musielismy wziac o 100tys wiecej i stresujemy sie czy damy rade. Stan surowy jest teraz duzo drozszy Strasznie podoba mi sie deszczownia w malej lazience - pamietasz jakiej to firmy? W gornej lazience tez chce poziomo polozyc kafle na scianie i tez takie duze i zastanawialam sie jak podloge i w karo bardzo mi sie podoba - jednak spojrzenie na wykonczona lazienke duzo daje. I tez zastanawiam sie nad polozeniem kafli na podlodze w kuchni - wlasnie taki wzor podoba mi siejak u Twojej siostry a zastanwialam sie czy czy nie jest za pstrokaty - umnie bylyby jasne dekory pomiedzy brazowymi plytkami i tak jest fajnie. Dzieki, duzo inspiracji Te parkiety wygladaja super. I kolor elewacji jest moj! Witam dorbie Koszty początkowe mogą rzeczywiście zaskoczyć, wolę już chyba do nich nie zaglądać. Życie (szaleństwo cen) mocno zweryfikowało końcowe etapy budowy i wykończenia domu. Deszczownia w dolnej łazience jest jedną z wielu rzeczy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Ja używam jej codziennie, dzieci czasem przełączają sobie na małą słuchawkę, a najlepiej sprawdza się przy kąpielach w duecie. Jest to panel prysznicowy TROPICAL RAIN COMFORT chrom. Ja płaciłam za nią 699zł. Kafle ułożone poziomo sprawiają, że łazienka wydaje się większa niż w rzeczywistości- przynajmniej takie mam wrażenie. Cieszę się, że moje zdjęcia mogły Ci pomóc w dokonaniu wyborów . Czy Ty też budujesz pistacje? pozdrawiam Nie, dom w lukrecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.11.2007 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Tbaluga slicznie u Was i bardzo mnie cieszy że kominek dobrze się sparwuje Fajne że dom spełnił Wasze oczekiwania A jak trochę pomieszkacie to się przestrzeń zgubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.11.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Fiu fiu ale u was już się pięknie zrobiło aż miło popatrzeć. U nas niestety nastąpił przestój z powodu braku ekipy poprzednią musiałem niestey wywalić, póki jeszcze była możliwość aby nie popsuli za dużo. Narazie mamy podciągnięte ściany i pomału zabiearmy się za szalunki pod strop. Mam prośbę możesz mi zrobić fotkę swojego sufitu w wykuszu bo zastanawaim się czy przy stropie teriva nie powinno się tam zrobić jakby małego podciągu pod belki, któy będzie minimalnie niżej niż pozostałą część sufitu. A jak to u was jest przy tym Ackermanie?. Pozdrawiam i podziwiam efekty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 12.11.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Fiu fiu ale u was już się pięknie zrobiło aż miło popatrzeć. U nas niestety nastąpił przestój z powodu braku ekipy poprzednią musiałem niestey wywalić, póki jeszcze była możliwość aby nie popsuli za dużo. Narazie mamy podciągnięte ściany i pomału zabiearmy się za szalunki pod strop. Mam prośbę możesz mi zrobić fotkę swojego sufitu w wykuszu bo zastanawaim się czy przy stropie teriva nie powinno się tam zrobić jakby małego podciągu pod belki, któy będzie minimalnie niżej niż pozostałą część sufitu. A jak to u was jest przy tym Ackermanie?. Pozdrawiam i podziwiam efekty . Dzięki maro Fotki postaram się zrobić w najbliższym czasie i prześlę Ci. U nas sufit jest wszędzie na jednej wysokości- przy acermanie nie było potrzeby robienia podciągu. Wiem, że Dabell ma strop z Terivy, ale nie pamiętam, czy ma tam dodatkowy podciąg. Wpisz pytanie w jej komentarzach, na pewno wyjaśni Ci, jak to jest u niej. pozdrawiam i życzę powodzenia. Na pocieszenie powiem Ci tylko, że znajomi wywalili już dwie ekipy i teraz murują sami. Nawet belki terivy i cały strop kładą samodzielnie. Szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 12.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Fiu fiu ale u was już się pięknie zrobiło aż miło popatrzeć. U nas niestety nastąpił przestój z powodu braku ekipy poprzednią musiałem niestey wywalić, póki jeszcze była możliwość aby nie popsuli za dużo. Narazie mamy podciągnięte ściany i pomału zabiearmy się za szalunki pod strop. Mam prośbę możesz mi zrobić fotkę swojego sufitu w wykuszu bo zastanawaim się czy przy stropie teriva nie powinno się tam zrobić jakby małego podciągu pod belki, któy będzie minimalnie niżej niż pozostałą część sufitu. A jak to u was jest przy tym Ackermanie?. Pozdrawiam i podziwiam efekty . Dzięki maro Fotki postaram się zrobić w najbliższym czasie i prześlę Ci. U nas sufit jest wszędzie na jednej wysokości- przy acermanie nie było potrzeby robienia podciągu. Wiem, że Dabell ma strop z Terivy, ale nie pamiętam, czy ma tam dodatkowy podciąg. Wpisz pytanie w jej komentarzach, na pewno wyjaśni Ci, jak to jest u niej. pozdrawiam i życzę powodzenia. Na pocieszenie powiem Ci tylko, że znajomi wywalili już dwie ekipy i teraz murują sami. Nawet belki terivy i cały strop kładą samodzielnie. Szkoda gadać Ja też narazie sam z ojcem robię wyszalowaliśmy cały wykusz i daszek i szalujemy dalej ściany, niestety pogoda zaczyna pokazywać pazurki i jak to dalej pójdzie sam nie wiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.11.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 ale u was ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.11.2007 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ale u was ładnie Przyłączam się do opinie, że u Ciebie jest bardzo ładnie.. Moje gratulkacje. Internet na pewno polepszy się. Teraz technologia badzo szybko idzie do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 26.11.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witaj TabalugoNa początek muszę pochwalić kolejne postępy, domek jest coraz przytulniejszy, mam nadzieję, że szybko będę mogła zobaczyć to w realu:) Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale od przeprowadzki do Lublińca tj. od trzech tygodni nie mieliśmy internetu. W końcu podłączyli nas do świata więc odrazu piszę. My mieszkamy teraz koło Kauflanda, a działeczkę kupujemy na Podlesiu okolice Jawornicy. Oluś chodzi do 2A bo on od pierwszej klasy miał angielski. Ja narazie nie pracuję więc jak tylko będziesz miała dla nas czas to daj znać a chętnie podjedziemy w odwiedziny. Mam jeszcze do ciebie ogromna prośbę czy mogłabyś mi podać namiary na twoją firmę budowlaną, może jeszcze uda mi się ich zwerbować?Pozdrawiam cieplutko Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.11.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witaj basiu Widzę, że mieszkasz w okolicy, w której ja mieszkałam do niedawna. A budować się będziesz w okolicy mojego obecnego domu , tzn trochę dalej, ale to ta druga część miasta. Domek rzeczywiście jest coraz bardziej przytulny, choć teraz na przykład mam w salonie piękny mebel w postaci kartonów z odpadami po montażu drzwi, ościeżnic, resztkami pianki itp. Wczoraj nawet pomagałam mojemu mężowi montować drzwi do gabinetu. Na szczęście ciągle (bardzo powoli z braku czasu, ale zawsze) czegoś przybywa. Zamówiliśmy już nawet meble wypoczynkowe do salonu. Zaproszenie jest oczywiście aktualne tylko pozwól, że uporamy się z obecnym bałaganem. Może przyszły tydzień- napiszę Ci dokładnie. Namiary na ekipę podeślę Ci na priv pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 03.12.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witaj smoczku. Bardzo dziękuje za namiary, na dniach bedę dzwonić może się uda. Bardzo się cieszę, że będziemy blisko mieszkać Nasi chłopcy mają chyba w tej samej klasie lekcje więc mam nadzieję, że się szybko spotkamy no i z niecierpliwością czekam na wizytę u ciebie. A jak tam postępy prac, kartony już wyrzucone? Twój dziennik aż się prosi o kolejne fotki Pozdrawiam cieplutko Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 05.12.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witaj smoczku. Bardzo dziękuje za namiary, na dniach bedę dzwonić może się uda. Bardzo się cieszę, że będziemy blisko mieszkać Nasi chłopcy mają chyba w tej samej klasie lekcje więc mam nadzieję, że się szybko spotkamy no i z niecierpliwością czekam na wizytę u ciebie. A jak tam postępy prac, kartony już wyrzucone? Twój dziennik aż się prosi o kolejne fotki Pozdrawiam cieplutko Basia No niestety, kartony (puste co prawda) znów sie piętrzą w salonie, bo udało mi się w sobotę pomalować i zyskać do celów użytkowych wreszcie pokój gościnny na górze. Ale obiecuję wkrótce nowe zdjęcia, tym bardziej, że wczoraj przyjechał wypoczynek do salonu. Jest jeszcze zafoliowany, bo czeka nas jeszcze malowanie na gotowo salonu. Basiu, umówmy się może na przyszły tydzień- w weekend przyjeżdżają moi rodzice, a mój tatko już rwie się do montowania listew drzwiowych. Myślę, że po niedzieli będzie już co pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 08.12.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Strasznie podoba mi sie deszczownia w malej lazience - pamietasz jakiej to firmy? Deszczownia w dolnej łazience jest jedną z wielu rzeczy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Ja używam jej codziennie, dzieci czasem przełączają sobie na małą słuchawkę, a najlepiej sprawdza się przy kąpielach w duecie. Jest to panel prysznicowy TROPICAL RAIN COMFORT chrom. Ja płaciłam za nią 699zł. tabaluga strasznie interesuje mnie jaka masz baterie do tej desczowni. Znalazlam ceny 600-680 za nia ale bez baterii, z bateria termostatyczna 900zl, ale ja nie chce termostatu. Polaczenie takiej deszczowni z normalna bateria prusznicowa jest ochydne, bo normalne baterie maja to podlaczenie od dolu, wiec jest duzo kabli. Jestes z niej nadal zadowolona? Jest najladniejsza jaka widzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 13.12.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dzisiaj przejeżdżałam koło twojego domku, ślicznie się prezentuje Już nie moge się doczekać oglądania wnętrz. Pozdrowionka Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 20.12.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 http://img.123greetings.com/thumbs/edec_c_spirit/8540-027-18-1052.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.12.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://kartki.onet.pl/_i/d/kaplica2_d.jpg Niech te Święta tak wspaniałe będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci, niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy gada, niech choinka pachnie wszędzie radość niechaj też tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.12.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Życzę Wam nadziei, własnego skrawka nieba, zadumy nad płomieniem świecy, filiżanki dobrej, pachnącej kawy, piękna poezji, muzyki, pogodnych świąt zimowych, odpoczynku, zwolnienia oddechu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt! http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/334.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 21.12.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 To ja nieśmiało też złożę życzenia..http://www.zaproszenia-slubne.com/printmedia/swiateczne2008/4M/1801/1801.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 21.12.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia,odpoczynku i zadumy nad płomieniem świecy,filiżanki dobrej kawy wypitej przy choince,nabrania dystansu do tego co wokół, wiary i nadziei, że się uda...Niech w ten wieczór dzieją się cuda! http://img178.imageshack.us/img178/6358/choinka01hg8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts