Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

Ta kolęda od opłatka się zaczyna,

Bo opłatkiem najpierw dzieli się rodzina.

Od opłatka i od życzeń naszej mamy

Od tych słów nad opłatkiem wyszeptanych.

(...)

I zaśpiewaj, zakolęduj nam kolędo

Że najbliżsi zawsze blisko przy nas będą,

Że nikogo nie zabraknie przy tym stole

Przy kolędzie najpiękniejszej z wszystkich kolęd!

http://img213.imageshack.us/img213/3019/kartka1im5.jpg

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na scyńści na zdrowie

na to Boże Narodzyni

Cobyście byli zdrowi weseli

jako w niebie janieli

Cobyście mieli pełno gości

jako na gałonzce łości

Cobyście mieli pełne łobory pełne pudła

coby wom gospodyni przy piecu nie schudła

Coby sie Wom darzyło kopiło

dyślem do stodoły łobruciło

Tak Wom Boze dej

HEJ HEJ HEJ

http://img91.imageshack.us/img91/9103/thumb5501crazyfrogxmasoef3.jpg

http://rodzinnastrona.ovh.org/nowyrok/1_pliki/14.gif

Płoną sztuczne ognie,

płynie już muzyka,

idzie Nowy Rok,

stary już umyka

więc wznieśmy puchary,

tańczmy do rana,

niech los nam nie

szczędzi kawioru i szampana.

Rok się już kończy,

rok się zaczyna,

otwórzmy więc nową butelkę wina

i razem wypijmy

za nasze zdrowie,

aż się zakręci nam

troszeczkę w głowie.

Szampańskiej zabawy,

szalonych chwil,

udanego Sylwestra i

Szczęśliwego Nowego Roku...

zyczy Frosia z Froszem :D

http://img205.imageshack.us/img205/1094/grenouilleduzeqh4.jpg

Witaj Tabaluga!

Na początek wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Szczęcia w nowym domku!!!!! :p :D :p :D

Dzięki za pomoc w płytkach. Tylko sprawdziłam i raczej w moich stronach nie ma tego przedstawiciela. Chyba że strona jest nieaktulana.

Teraz na spokojnie przeglądam Twój dziennik i widzę, że po pierwsze podobają mi się te same rzeczy co masz u siebie, tez będę miała pas luksferów, też mam taki wykusz, po drugie mamy podobną historię z bankiem millenium. (Jak narazie doszłam do tej strony Twojego dziennika i dalej będę go śledzić :D ) My mamy do wybrania również 20 tys ale o wiele mniej zrobone niż u WAs. Czekamy teraz na sprzedaż mieszkania i dopiero jak włożymy swoje środki to bank wyda nam tą ostatnią transzę. Ale obawiam się że bank też może zarządać faktur na te niby 70 tys które brakuje na do zakończenia budowy. Tylko moim zdaniem banku nie powinno obchodzić to czy my mamy ocieplenie zewnętrzne czy nie. Jest to trochę bulwersujące.

Myślę że jeszcze tu zawitam do Twojego dziennika! I w ogóle to Wam gratuluję domku!!!!

Pozdrawiam

Gratuluję odebrania domku. :p

Ten kabel wiszący z okna w pokoju to pod przyszłe żaluzle? Tez podprowadziłem elektryczność pod okna. :wink:

Skoro jesteś zadowolona z wysokości ścianki kolankowej to ile ona u Ciebie wynosi? u mnie jest 115cm i cały czas obawiam się czy nie za mało... :roll: A jak masz usytuowaną wannę? Przy skosie? Nie ma problemu z wchodzeniem?

Powiem krótko . pięknie :) . Zazdroszczę Wam juz tego stanu u mnie narazie przestój zimowy a poza tym walczyłem z ekipami niestety trafiłem na samych popaprańców i musiałem ich wywalić narazie straszą ściany kolankowe i kawałek szczytów.

mam do Ciebie gorąca prosbę , czy możesz mi podesłać więcej fotek waszych wnętrz szczególnie kuchni.

Pozdrawiam Marcin

Witam Tabalugo!!!

Wielkie dzięki za możliwośc wizyty u Ciebie.

Na wiele spraw otworzyłaś mi oczy. Rozmawiałem juz wstępnie z architektem w poniedziałek zaczynamy adaptację (znika podcień i wykusz , poszerzamy i przedłużamy garaż). Co do schodów to jeszcze nie wiem czy bedą dwu biegowe. Ale raczej na pewno bedziemy montować pompe ciepła.

Jeszcze raz wielkie dzięki!!!

Serdeczne Pozdrowienia z grodu Kopernika!!!

A u mnie właśnie montują podbitkę. Czekamy też na poprawę pogody i ruszamy z odwodnieniem i kostką. Póki co topimy się (dosłownie) w glinie. Na dniach zamawiam też kuchnię- właściwie już zdecydowałam się na kolor i "fason".

Lumik, cieszę się, że wizyta u mnie pomogła Ci dokonać wyboru. Trzymam kciuki za wszystkich pistacjowców.

pozdrawiam

• 2 weeks później...

A ja dziękuję za wizytę w dzienniku i od razu poproszę o wizję waszej kuchni :p . Zastanawiam się nad swoją, może - Ikea albo coś z http://www.meble-bialy.pl jeżeli chodzi o projekt.

Może ktoś w pobliżu robi podobne i niedrogo. Mój brat korzystał z usług stolarza z częstochowskiej. Jest zadowolony , my jeszcze nie jesteśmy na tym etapie ale projekt by się przydał.

Fakt na naszych działkach można warsztaty ceramiczne założyć :p.

Mokro źle, sucho też niedobrze.

A jak tam podbitka?Czy pracuje nad nią ten sam dekarz?

Pozdrawiam :p

• 1 month później...
  • 2 weeks później...