Rom 28.03.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Beton na fundamenty mogę spokojnie zamówić B15- jest tańszy od B20, a pan ręczy za jego jakość. Myślisz, że to dobry pomysł???? W końcu beton na ławy powinien być porządny. Czy warto w tym miejscu oszczędzać? Co na to kierownik budowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 28.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 witaj smoczku.. tak patrze na twój domek i on bardzo pdobny do mojego wiesz? twój kosztorys natchnał mnie optymizmem ze nam tez sie uda zbudowac w tej cenie tyle ze ja startuje za rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Co w końcu na dach?! :D A ten znowu swoje Temat dachowy odszedł nieco na dalszy plan. Teraz dogadujemy się z doradcami kredytowymi, a konkretnie Open Finance i Goldenegg. Obydwie firmy za najlepsze uznają oferty Millenium, ale... Ponoć trzeba mieć 50% faktur. Jeśli tak rzeczywiście będzie to im po prostu dziękujemy. To chyba jakieś nieporozumienie, bo skoro dają możliwość kredytowania budowy systemem gospodarczym, to wiadomo, że faktur będzie mało. Ja już kupiłam pustaki bez faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witaj Tabaluga, dopiero teraz przeczytałam Twój dziennik, bo jakiś czas nie było mnie na Forum. Bardzo się cieszę, że postanowiłaś go założyć. Będę tu do Ciebie zaglądać. GRATULUJĘ POZWOLENIA NA BUDOWĘ !!! Ten mały dokumencik otwiera drogę do realizacji marzeń Cieszę się razem z Tobą i trzymam kciukasy !!! Z taką przedsiębiorczością domek stanie się rzeczywisty Życzę trafnych wyborów i niech się mury pną do góry ! Oby stało się to jak najszybciej. Powodzenia ! Serdecznie pozdrawiam Witam Adriano... Również czytałam Twój dziennik, ale potem rzeczywiście gdzieś zniknęłaś. Muszę zacząć do Ciebie znów zaglądać. Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Z moich dotychczasowych doswiadczen wynika, ze kosztorys sobie a zycie sobie Najmilej jest jak zycie wychodzi mniej I tego się trzymajmy. Co do ogrzewania, to liczę się z tym, że płaszcz będzie trochę kosztować- dzięki iga za wskazówki, zaraz zmienię to w swoim kosztorysie. Wynika z tego, że okna wyjdą taniej niż przypuszczaliśmy, więc bilans się wyrówna. Zresztą muszę w końcu zanieść moje okna do wyceny do kilku firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 RomWydaje mi się, że to mnie powinno zależeć na jakości betonu, a to pan z hurtowni zaproponował mi B15. Stwierdził, że w projektach przesadzają- chcą się zabezpieczyć, a z drugiej strony producenci betonu mogą nieco oszukiwać. Ale on jest w stanie dać głowę za ten B15- a ja mu po prostu wierzę. Bo to przecież oni mniej zarobią. Zresztą to jeszcze nie postanowione i rzeczywiście porozmawiam na ten temat z kierownikiem. Witaj sylvia1Będę zdawać Ci relacje z postępów prac budowlanych i oczywiście kwot, jakie się z nimi wiążą. Również mam nadzieję, że zmieścimy się w tej kwocie, choć przyznam, że byłam baaaaaardzo zaskoczona- oczywiście pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.03.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców To Ty Też? Prawda, że to koszmar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 28.03.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Tabalugo problem mam tylko rano jak wstaję,po wypiciu kawy dochodzę do siebie i na przekór jestem bardzo energiczną kobietką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.03.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Teraz dogadujemy się z doradcami kredytowymi, a konkretnie Open Finance i Goldenegg. Obydwie firmy za najlepsze uznają oferty Millenium, ale... Ponoć trzeba mieć 50% faktur. Jeśli tak rzeczywiście będzie to im po prostu dziękujemy. To chyba jakieś nieporozumienie, bo skoro dają możliwość kredytowania budowy systemem gospodarczym, to wiadomo, że faktur będzie mało. Ja już kupiłam pustaki bez faktury. ???? Czyżby aż tyle się zmieniło od stycznia, kiedy to podpisywałem umowę kredytową z Millenium?? Wtedy nie chcieli żadnych fakur a rozliczanie się z kolejnych etapów budowy następuje tylko i wyłącznie na podstawie zdjęć z wykonanych prac i wpisów do dziennika budowy. Chyba nałapali dużo klientów i przestało im tak zależeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.03.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 tabaluga sprawdź dokładnie w Millennium. U nas chcą tylko zdjęć i wpisów do dziennika. UPEWNIJ SIĘ NA 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 28.03.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Aga- Żona Facia i Rom Rozmawialiśmy właśnie z doradcami z Open Finance i Goldenegg. W Open Finance powiedziano nam, że żadnych faktur nie trzeba, wystarczy dziennik budowy i inspekcja rzeczoznawcy. Może być problem z refinansowaniem kredytu na działkę. Dlatego zwróciliśmy się do Goldenegg- i u nich również najkorzystniej wyszła oferta Millenium, tyle że potrzebne są faktury na 50% inwestycji, a nie będzie kłopotów z refinansowaniem kredytu działki. Jeden bank- a dwie różne wersje u doradców finansowych poza oprocentowaniem 2,26. Jutro jeszcze raz jedziemy do Open Finance i zobaczymy co będzie.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.03.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Moja rada, najlepiej zadzwoncie do Millenium i zapytajcie. Takie warunki sa dla wszystkich klientow takie same. Lepiej sprawdzac u zrodla a nie u posrednika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 28.03.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców To Ty Też? Prawda, że to koszmar? Oj, to jesteśmy już trzy . Ale ja niestety nie mogę pić kawy . Ale poczekajcie, budowa ciśnienie podniesie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 29.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Talabugo w moim kredycie budowlanym 10tys szło na całkowite spłacenie kredytu zaciągniętego w innym banku na działkę. Millenium nie robiło tutaj żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców To Ty Też? Prawda, że to koszmar? A czemu to koszmar Ja też z tych o niskim cisnieniu ale rano wstaję normalnie a nawet wcześnie tylko wieczorem jak nie wypije popołudniowej kawy to padam po dobranocce Choc juz troche się wytrenowałam ale wczęsniej to doprawdy z kurami spać chodziłam Tabaluga to dziwne, ze chcą tych faktur Obecnie banki starają sie stawiac przed klientami jak najmniej wymagań bo po prostu każdy chce klienta ściągnąc do sibie więć to dziwne- rozumiem inspekcja przek każda kolejną transza ale te fry to chyba coś nie tak. Powodzenia i pozdrówka. Ps. fajnie mieć męża w domu co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 29.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Talabugo w moim kredycie budowlanym 10tys szło na całkowite spłacenie kredytu zaciągniętego w innym banku na działkę. Millenium nie robiło tutaj żadnego problemu. A ja swoim kredytem mieszkaniowym spłacam inny kredyt gotówkowy, Niektóre banki mają taką opcję, ze 20 % kredytu mozesz przeznaczyć na dowolny cel w tym min na spłate kredytu alb na wczasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 29.03.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Mięliśmy jechać do Open Finance, ale zadzwonił ponownie doradca z Goldenegg. Chyba dogadał się z Millenium w sprawie tych faktur. Czekamy na niego dziś wieczorem- zobaczymy co da się zrobić. Dzięki za informacje- mogłam przynajmniej zapewnić go, że coś jest nie tak z tymi fakturami.andrzejkoZ tymi dodatkowymi 20% to fajna sprawa- wczasy po budowie to rewelacyjny pomysł. A co do ciśnienia, to ja ostatnio nie mogę sobie poradzić. Wczoraj położyłam się już do łóżka, zgasiłam światło (byłam sama z dziećmi, które już spały- mąż na dyżurze) i czuję, że chyba zaraz stracę przytomność. Czułam się fatalnie- biało przed oczami, jakieś mrowienie w środku... Przestraszyłam się nie na żarty. Musiałam wstać, poruszać się trochę. Ale potem bałam się zasnąć.A spać mogłabym w każdej chwili- szkoda tylko, że nie mam czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 29.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Tabaluga, oprócz niedociśnienia są to zapewne objawy przyjścia WIOSNY ! Wszyscy jesteśmy jacyś tacy skołowani . Wahania ciśnienia i tzw. przednówek działa fatalnie na samopoczucie. Człowiek jest nie do życia. Ale podobno jak wiosna zadomowi się na dobre objawy "ogłupienia", kołatania serca, bóle i zawroty głowy oraz senność - mijają . A więc to już chyba niedługo Powodzenia w sprawie kredytu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 O klub niskociśnieniowców . To ja też się melduję, lekarz dziwi się, że żyję, niektóre sprzęty do mierzenia ciśnienia u mnie takowego nie wykrywają (80/40-50). A ja całkiem dobrze się z tym czuję. No, czasem śpiąca jestem, zwłaszcza na lekcji, gdy mnie uczniowie zanudzą (w klasie najspokojniejszych uczniów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts