Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pistacjowej Tabalugi :)))

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co w końcu na dach?! ;) :) :D

:D :D :D

A ten znowu swoje :-? :-? :-? :-? :wink: :wink: :wink: :wink:

Temat dachowy odszedł nieco na dalszy plan. Teraz dogadujemy się z doradcami kredytowymi, a konkretnie Open Finance i Goldenegg. Obydwie firmy za najlepsze uznają oferty Millenium, ale...

Ponoć trzeba mieć 50% faktur. Jeśli tak rzeczywiście będzie to im po prostu dziękujemy. To chyba jakieś nieporozumienie, bo skoro dają możliwość kredytowania budowy systemem gospodarczym, to wiadomo, że faktur będzie mało. Ja już kupiłam pustaki bez faktury.

Witaj Tabaluga,

dopiero teraz przeczytałam Twój dziennik, bo jakiś czas nie było mnie na Forum. Bardzo się cieszę, że postanowiłaś go założyć. Będę tu do Ciebie zaglądać.

GRATULUJĘ POZWOLENIA NA BUDOWĘ !!! Ten mały dokumencik otwiera drogę do realizacji marzeń :D Cieszę się razem z Tobą i trzymam kciukasy !!! Z taką przedsiębiorczością domek stanie się rzeczywisty :D

Życzę trafnych wyborów i niech się mury pną do góry ! Oby stało się to jak najszybciej. Powodzenia !

Serdecznie pozdrawiam :p

Witam Adriano...

Również czytałam Twój dziennik, ale potem rzeczywiście gdzieś zniknęłaś. Muszę zacząć do Ciebie znów zaglądać.

Pozdrawiam[/b]

Z moich dotychczasowych doswiadczen wynika, ze kosztorys sobie a zycie sobie :) Najmilej jest jak zycie wychodzi mniej :)

I tego się trzymajmy.

Co do ogrzewania, to liczę się z tym, że płaszcz będzie trochę kosztować- dzięki iga za wskazówki, zaraz zmienię to w swoim kosztorysie. Wynika z tego, że okna wyjdą taniej niż przypuszczaliśmy, więc bilans się wyrówna.

Zresztą muszę w końcu zanieść moje okna do wyceny do kilku firm.

Rom

Wydaje mi się, że to mnie powinno zależeć na jakości betonu, a to pan z hurtowni zaproponował mi B15. Stwierdził, że w projektach przesadzają- chcą się zabezpieczyć, a z drugiej strony producenci betonu mogą nieco oszukiwać. Ale on jest w stanie dać głowę za ten B15- a ja mu po prostu wierzę. Bo to przecież oni mniej zarobią. Zresztą to jeszcze nie postanowione i rzeczywiście porozmawiam na ten temat z kierownikiem.

Witaj sylvia1

Będę zdawać Ci relacje z postępów prac budowlanych i oczywiście kwot, jakie się z nimi wiążą. Również mam nadzieję, że zmieścimy się w tej kwocie, choć przyznam, że byłam baaaaaardzo zaskoczona- oczywiście pozytywnie.

Teraz dogadujemy się z doradcami kredytowymi, a konkretnie Open Finance i Goldenegg. Obydwie firmy za najlepsze uznają oferty Millenium, ale...

Ponoć trzeba mieć 50% faktur. Jeśli tak rzeczywiście będzie to im po prostu dziękujemy. To chyba jakieś nieporozumienie, bo skoro dają możliwość kredytowania budowy systemem gospodarczym, to wiadomo, że faktur będzie mało. Ja już kupiłam pustaki bez faktury.

???? Czyżby aż tyle się zmieniło od stycznia, kiedy to podpisywałem umowę kredytową z Millenium?? Wtedy nie chcieli żadnych fakur a rozliczanie się z kolejnych etapów budowy następuje tylko i wyłącznie na podstawie zdjęć z wykonanych prac i wpisów do dziennika budowy. Chyba nałapali dużo klientów i przestało im tak zależeć :(

Aga- Żona Facia i Rom

Rozmawialiśmy właśnie z doradcami z Open Finance i Goldenegg. W Open Finance powiedziano nam, że żadnych faktur nie trzeba, wystarczy dziennik budowy i inspekcja rzeczoznawcy. Może być problem z refinansowaniem kredytu na działkę. Dlatego zwróciliśmy się do Goldenegg- i u nich również najkorzystniej wyszła oferta Millenium, tyle że potrzebne są faktury na 50% inwestycji, a nie będzie kłopotów z refinansowaniem kredytu działki. Jeden bank- a dwie różne wersje u doradców finansowych poza oprocentowaniem 2,26. Jutro jeszcze raz jedziemy do Open Finance i zobaczymy co będzie.[/b]

:lol: :lol: :lol: :lol:

Tabalugo witaj w klubie niskociśnieniowców

To Ty Też?

Prawda, że to koszmar?

:lol: :lol:

A czemu to koszmar :roll:

Ja też z tych o niskim cisnieniu ale rano wstaję normalnie a nawet wcześnie tylko wieczorem jak nie wypije popołudniowej kawy to padam po dobranocce 8) :wink:

Choc juz troche się wytrenowałam ale wczęsniej to doprawdy z kurami spać chodziłam 8) :wink:

Tabaluga to dziwne, ze chcą tych faktur :-?

Obecnie banki starają sie stawiac przed klientami jak najmniej wymagań bo po prostu każdy chce klienta ściągnąc do sibie więć to dziwne- rozumiem inspekcja przek każda kolejną transza ale te fry to chyba coś nie tak.

Powodzenia i pozdrówka.

Ps. fajnie mieć męża w domu co :wink: :p

Talabugo w moim kredycie budowlanym 10tys szło na całkowite spłacenie kredytu zaciągniętego w innym banku na działkę. Millenium nie robiło tutaj żadnego problemu.

A ja swoim kredytem mieszkaniowym spłacam inny kredyt gotówkowy,

Niektóre banki mają taką opcję, ze 20 % kredytu mozesz przeznaczyć na dowolny cel w tym min na spłate kredytu alb na wczasy :wink:

Mięliśmy jechać do Open Finance, ale zadzwonił ponownie doradca z Goldenegg. Chyba dogadał się z Millenium w sprawie tych faktur. Czekamy na niego dziś wieczorem- zobaczymy co da się zrobić. Dzięki za informacje- mogłam przynajmniej zapewnić go, że coś jest nie tak z tymi fakturami.

andrzejko

Z tymi dodatkowymi 20% to fajna sprawa- wczasy po budowie to rewelacyjny pomysł.

A co do ciśnienia, to ja ostatnio nie mogę sobie poradzić. Wczoraj położyłam się już do łóżka, zgasiłam światło (byłam sama z dziećmi, które już spały- mąż na dyżurze) i czuję, że chyba zaraz stracę przytomność. Czułam się fatalnie- biało przed oczami, jakieś mrowienie w środku... Przestraszyłam się nie na żarty. Musiałam wstać, poruszać się trochę. Ale potem bałam się zasnąć.

A spać mogłabym w każdej chwili- szkoda tylko, że nie mam czasu .

Tabaluga, oprócz niedociśnienia są to zapewne objawy przyjścia WIOSNY ! Wszyscy jesteśmy jacyś tacy skołowani . Wahania ciśnienia i tzw. przednówek działa fatalnie na samopoczucie. Człowiek jest nie do życia.

Ale podobno jak wiosna zadomowi się na dobre objawy "ogłupienia", kołatania serca, bóle i zawroty głowy oraz senność - mijają :D .

A więc to już chyba niedługo :wink:

Powodzenia w sprawie kredytu !

O klub niskociśnieniowców :o . To ja też się melduję, lekarz dziwi się, że żyję, niektóre sprzęty do mierzenia ciśnienia u mnie takowego nie wykrywają (80/40-50). A ja całkiem dobrze się z tym czuję. No, czasem śpiąca jestem, zwłaszcza na lekcji, gdy mnie uczniowie zanudzą :lol: (w klasie najspokojniejszych uczniów).