Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

remont domu

fireman

Recommended Posts

Mam do zrobienia remont dużego domu w Dąbrowie Górniczej woj śląskie podstawa 10x20 powierzchnia użytkowa ok 600m2 zdjęcia domu na stronie adp.org.pl/pogoria Mam kilka pytań, liczę że tutaj znajdę dobrych ludzi którzy pomogą:

1.Co na dach blachodachówka czy dachówka?

2. Poszukuję dobrych fachowców dekarzy

3.Gdzie można kupić tanio pokrycie dachowe, jakieś ciekawe promocje?

4. Myślę nad blachodachówką przypominającą kształt karpiówki np Plannja Regola czy blachodachówka SEGMENT może ktoś zna jakieś podobne, co sądzicie o tych blachodachówkach, w jakich cenach można je kupić?

5. Czy robić deskowanie? czy tylko blacha oraz folia?

6. Jaki jest średnio koszt zrobienia dachu na gotowo?

Proszę o kontakt dekarzy zainteresowanych zrobieniem takiego dachu oraz handlowców którzy mają ciekawe oferty cenowe na pokrycia.

Moje gg 3134193

Pozdrawiam serdecznie Grzegorz

To naprawdę piękny dom, te wszystkie nowe Qrniki sięnie umywają. Jako, że sam remontowałem dom ponad 100 letni to ci powiem.

1. Zdecydowanie Dachówka lepiej pasuje do tej architektury

2. Dobrzy fachowcy siedzą w Irlandii albo ostatnio Islandii ;) musisz szukać i tak w swojej okolicy.

3. To jest zależne od tego na jakie pokrycie się w końcu zdecydujesz, jeśli blachy to można zamówić bezpośrednio od producenta, jakoś pośrednicy wychodzą ostatnio z mody, chodź centrostal często ma niezłą ofertę.

4. j.w

5. Zdecydowanie deskowanie i papa na to łaty i dachówka biją na łeb wszystkie inne rozwiązania, dużą wadą jest koszt, tak więc albo robić tanio folia, łaty, blacha (żywotność max 20lat gwarancja na 10) albo robić tak jak nasi dziadowie dachy które stały 100 i nadal stoją.

6. W zalezności od powierzchni i rodzaju polecam art. http://dachy.org/index?act=SHOW_DOC&id=26&dl=1

Nasz wybór rodzaju pokrycia zależeć powinien również od stopnia skomplikowania naszego dachu. Jeśli mamy dach prosty – swoboda wyboru jest w zasadzie nieograniczona. Przeszkody pojawić się mogą jeśli nasz dach jest wielopołaciowy, ma lukarny, wykusze, może wieżyczkę czy wyoblenia. Wtedy lepiej zdecydować się na elementy drobnowymiarowe (dachówki ceramiczne lub cementowe) albo gonty bitumiczne.

pozdrawiam i życzę powodzenia

• 1 month później...
Mam do zrobienia remont dużego domu w Dąbrowie Górniczej woj śląskie podstawa 10x20 powierzchnia użytkowa ok 600m2 zdjęcia domu na stronie http://adp.org.pl/pogoria

Kurczę, domek, a zwłaszcza jego bryła - jak dla mnie rewelacja ! Wspaniały ! Tylko pozazdrościć ! Pozwolę sobie umieścić fotkę Twego dom tak by i inni mogli pocieszyć oko :

http://adp.org.pl/pogoria/19.jpg

Starałbym się powiększyć/zmienić te maleńkie okienka... zwłaszcza te półokrągłe... jest zbyt małe w stosunku do wielkości ściany na której się znjaduje IMHO...

a przy okazji: masz może rzuty wnętrza ? Interesuje mnie układ i wielkość pomieszczeń...