stasiupomorze 21.02.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Firma jest przedstawicielem jakiegoś producenta drzwi, podaj jakiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 21.02.2006 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Firma jest przedstawicielem jakiegoś producenta drzwi, podaj jakiego Jest to b mała firma, posiada własny zakład. W dokumentach rejestrowych zakład produkcyjny jest w miejscu zameldowania tej Pani z Bartyckiej. Jak dzisiaj zadzwoniłem do Urzędu Gminy to mi powiedziano, że prawdopodobnie ta nieruchomość jest już sprzedana, ale właścicielka coś opowiadała o opóźnieniach spowodowanych przenoszeniem produkcji w okolice Warszawy. Dokładną nazwę firmy podam jak będzie już wyrok Sądowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.02.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Firma jest przedstawicielem jakiegoś producenta drzwi, podaj jakiego Jest to b mała firma, posiada własny zakład. W dokumentach rejestrowych zakład produkcyjny jest w miejscu zameldowania tej Pani z Bartyckiej. Jak dzisiaj zadzwoniłem do Urzędu Gminy to mi powiedziano, że prawdopodobnie ta nieruchomość jest już sprzedana, ale właścicielka coś opowiadała o opóźnieniach spowodowanych przenoszeniem produkcji w okolice Warszawy. Dokładną nazwę firmy podam jak będzie już wyrok Sądowy. rozsądny facet i szybko sie uczy jak poda nazwe na forum i rozejdze sie po wawie nie odzyska pieniedzy - a tak dostanie swoja kase z późniejszych wpłat naciągniętych klientów. w sumie zachowanie naganne ale ................czy ja bym się nie zachował podobnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 21.02.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 ponieważ slowo zaliczka w prawie nie istnieje wyraz zaliczka w prawie jak najbardziej istnieje co prawda nie ma (chyba !) jego definicji jak zadatek ale przepisy (np. podatkowe, umowa zlecenia) posługują się takim wyrażeniem Przy zaliczce jak kontrachent się nie wywiąże to zwraca całą zaliczkę, przy zadatku zwraca 2xzadatek. Stara zasada handlowa: dawaj zadatek, bierz zaliczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 21.02.2006 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 rozsądny facet i szybko sie uczy jak poda nazwe na forum i rozejdze sie po wawie nie odzyska pieniedzy - a tak dostanie swoja kase z późniejszych wpłat naciągniętych klientów. w sumie zachowanie naganne ale ................czy ja bym się nie zachował podobnie ? Podałem juź bardzo dużo danych. Jak ktoś chce to już znajdzie. Na razie nie podaję konkretnych danych aby firma nie miała podstaw mnie oskarżyć o zniesławienie czy co tam jeszcze sobie wymyslą. Jak będzie prawomocny wyrok sądu to wtedy będę mógł podać dane. Jakbym chciał te informacje zachować dla siebie nie informował bym Dyrekcji targów na Bartyckiej ani tyle nie pisał na fotum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.02.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 co innego jest zniesłwaiwniem a co innego napisanie ze powtórnie podpisałes umowe z firmą x - to przecież informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 24.02.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 mam pytanie w podobnej sprawie, czy w pozwie uproszczonym pozywa sie firme (to jest spółka z o.o ) czy prezesa czy wszystkich właścicieli (czyli trzeba siegnąc do KRS-u) Czy koniecznie trzeba podać REGON i NIP , bo w formularzu tego nie wymagają (tylko nazwa, dokładny adres z kodem i tyle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 27.02.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Nie straszcie, własnie wpłaciłem 2000 pln za więzbe. Nie chciałbym im palic tartakuA co do nieuczciwych to daja pracę chłopakom z krótkimi szyjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 27.02.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Nie straszcie, własnie wpłaciłem 2000 pln za więzbe. Nie chciałbym im palic tartakuA co do nieuczciwych to daja pracę chłopakom z krótkimi szyjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.02.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 mam pytanie w podobnej sprawie, czy w pozwie uproszczonym pozywa sie firme (to jest spółka z o.o ) czy prezesa czy wszystkich właścicieli (czyli trzeba siegnąc do KRS-u) Czy koniecznie trzeba podać REGON i NIP , bo w formularzu tego nie wymagają (tylko nazwa, dokładny adres z kodem i tyle) spółka z o.o - jako podniot posiadający osobowość prawną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 17.03.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ad. 1 spólkę z o.o., weź odpis z KRS za 30 zł lub wyciąg za 5 zł z działu drugiego i koniecznie podaj w pozwie pełną nazwę spółki (jak podasz złą i będziesz miał wyrok to d. blada, komornik nie wyegzekwuje nic bo będziesz miał dłużnika, który nie istnieje). Za zarząd weźmiesz się później jeżeli okaże się, że spółka jest niewypłacalna Ad. 2 do tematu z Bartyckiejweź zaśwaidczenie z ewid. dział. gosp., napisz dobrze pozew, szybko dostaniesz nakaz zapłaty, jak nie złożą zarzutów (sprzeciwu) to nakaz się uprawomocni i do komornika. Jak egzekucja bezskuteczna to wniosek o wyjawienie majątku (to g. daje ale sąd z urzędu wpisuje dłużnika do rejestru dłużników niewypłacalnych) + ew. o zakaz prowadzenia działalności gospodarczej + jak masz dużo kasy i lubisz zabawę to o ogłoszenie upadłości (teraz niestety wpis 1 tys. zł., do 2 marca był 200 zł). A jak możesz komuś "sprzedać dług" to to zrób i bez zabawy. Ad. 3 ogólnie Sądy szybko (ok. 2 m-ce+-) wydają nakaz zapłaty. Trzeba tylko dobrze napisać pozew i nie trafić na jakiegoś "dziwnego" sędziego który będzie go rozpatrywał. Jak zostaną złożone zarzuty (sprzeciw) to sprawa jest przekazywana do trybu "zwykłego" i tu zaczynają się schody (jeżeli chodzi o tempo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 18.03.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 cypek napisał: Nie wpłacaj nigdy wiecej niż "SYMBOLICZNĄ" zaliczkę. Np. za brame wartą 2500,- wpłaciłem 100,- zł i jak firma mnie niestety wykręciła, to zabrałem im na bezczela faks z biurka i dostałem za niego w komisie 80,- zł, więc niewiele stratny byłem Nawet niespecjalnie protrstowali. Co ty piszesz , pokaż mi firmę handlująco lub produkującą, drzwi , okna lub schody na zamówienie, w której nie wpłacisz przynajmniej 20-30 % zaliczki ? Jak sobie wyobrażasz , wpłacisz 100 zł zaliczki i zamówisz schody np za 15000 zł, bez jaj, nie ma takiej opcji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts